Solgt: 3 050 000 kr

Trollkleiva 46B

2 990 000 kr
143 m²
3 soverom
Velkommen til Trollkleiva 46B!
Anders Rønn Skajaa
Presenteres av
Anders Rønn Skajaa
Trollkleiva/Søm - Påmeldingsvisning
Modernisert tomannsbolig over 3 etasjer med usjenert og solrik beliggenhet i barnevennlig boligområde med garasjeplass
 • Prisantydning
  2 990 000 kr
 • Omkostninger
  76 092 kr
 • Totalpris
  3 126 092 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1985
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  143 m²
 • Bruksareal
  149 m²
 • Tomteareal
  234,5 m² (eiet)
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  1 600 kr
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen har gleden av å presentere Trollkleiva 46B!
Nå har du mulighet til å sikre deg en svært innholdsrik bolig i barnevennlig boligområde som bør innfri de fleste kriterier i denne prisklassen.
Boligen går over 3 etasjer og kan bl.a by på: Stue med utgang til hage/terrasse, kjøkken, vaskerom, toalett, bad, 3(4) soverom, loftstue og 2 boder. Det er i tillegg parkering i lukket garasjeanlegg.
Angående standard kan vi trekke frem følgende:
- De fleste vinduer byttet 2020
- Nye vannbord og kledning ved kvist
- De fleste rom er nymalt
- IKEA kjøkken 2020, nytt gulv
- Nye terrasser og skillevegg mot nabo
- Utvidet bad 2.etg fra ca. 2000
- Jøtul peis godkjent ved tilsyn Okt.2020
- Nytt tak over balkong i 2.etg
- Sol fra ca. kl. 06-22 (Sommer)
m.m.
Husk å meld deg på visning - Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Trollkleiva 46B, 4638 KRISTIANSAND S
Kommunenummer 4204, gårdsnummer 97, bruksnummer 201

Innhold

1.Etasje: Kjøkken, stue, vaskerom, vindfang og wc.
2.Etasje: Bad, trapperom og 3 soverom.
3.Etasje/Loft: Soverom/stue, trapperom og soverom.
Det er i tillegg 2 praktiske og enkle boder.
Rombenevnelser med romfordelinger i boligen er hentet fra tilstandsrapport fra takstmann og hva rommene opprinnelig er godkjent til ifølge kommunen fremkommer under punkt "Ferdigattest/Brukstillatelse".

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport hovedsakelig oppført i tre.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kledning grunnet alder/forventet levetid. Tak grunnet alder/forventet levetid. Dør til bod, noe heng i balkongdør og ytterdør grunnet alder. Bad bl.a grunnet slitasje på innredning, propp til badekar m.m. Vaskerom grunnet enklere utførsel/plateløsning og ukjent oppkant belegg.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Takstmann har gitt boligens tilstand følgende konklusjon:
"Del av tomannsbolig bygget 1985. Etablert område med mange gode kvaliteter. Boligen er generelt modernisert med årene, baderom ca 2000, kjøkken 2020, de fleste vinduer 2019/20.
Det er ikke påpekt vesentlige feil eller mangler i rapport, men enkelte avvik opplyst. Enkelte eldre bygningsdeler som tak og kledning som er eldre, tg som tilsier normalt oppsyn, vedlikehold og utskifntinger med tiden.
Ved vurdering av ulike bygningsdeler er alder, sammen med utførelse og slitasje grunnleggende for hvilken tilstandsgrad som blir satt. Tilstandsgrad må dermed sees i sammenheng med de levetider som er oppgitt. Levetid er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er.
Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning. Lykke til!"
17 av 22 bygningsdeler har fått beste tilstandsgrad, TG1. Resterende 5 punkter som har fått TG2 er hovedsakelig grunnet alder/forventet levetid og enkelte merknader.

Oppvarming

Varmekabler på bad. Vedfyring stue og ellers annen elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.12.1985. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Dagens bruk avviker noe fra opprinnelig tegninger fra kommunen. Bad er utvidet fra opprinnelig som var i gang og er nå gang og tidligere soverom, soverom vegg-i-vegg med bad er opprinnelig byggemeldt som bod. Loft er opprinnelig byggemeldt som disponibelt rom og er ikke godkjent til varig opphold ihht opprinnelige byggetegninger fra kommunen. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4204/97/201:
19.02.1986 - Dokumentnr: 2896 - Urådighet
D.e.kan bare omsettes sammen med garasjeandel på 97/144
seksjon 16
19.02.1986 - Dokumentnr: 2896 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
01.11.1985 - Dokumentnr: 17346 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:97 Bnr:139
01.01.2020 - Dokumentnr: 1547399 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:97 Bnr:201

Eventuell adgang til utleie

Hele eller deler av boligen kan fritt leies ut.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Tomannsboligen har en gunstig beliggenhet i et rolig, barnevennlig og ettertraktet boligområde på Søm. Boligen er det gangavstand til Strømme barneskole, Vardåsen skole og Oasen skole. Haumyrheia ungdomsskole finner man også på Søm og et godt utvalg av både kommunale og private barnehager. Nærområde byr på flere fotballbaner, håndballbane, idrettsanlegg ved Sukkevann og nærhet til turområde og badeplasser.
Din nærmeste dageligvarebutikk vil være Coop Extra i tillegg til Kiwi og Matkroken som er søndagsåpen. Innerst i Korsvikfjorden like bak huset ligger Korsvik marina og Søylekilen småbåthavn, og her kan man leie båtplass. Det er flere badestrender i område, blant annet Fuglevikstranda og Sømsstranda. For golfentusiaster er det kun et par minutter til Randesund golfklubb og Haumyrheia med Squashhall.
Nærmeste bussholdeplass ligger omtrent fire minutters gange fra ytterdøren, enten ved Askeladdveien ved Coop Extra eller ved Støodden langs Sømsveien.
Det er kun en 12 minutters kjøretur til Dyreparken og Sørlandssenteret med de fleste butikker man kan tenke seg. Omtrent 11 minutter til Kristiansand sentrum med diverse shopping tilbud, forretninger og yrende folkeliv på sommeren med caféer, restauranter og utesteder.

Adkomst

Ta av på Salbustadveien fra Sømsveien eller fra Vardåsveien ved Coop Extra, deretter ta av til Trollkleiva, følg svingen og boligen kommer på høyre side etter svingen. Parkeringsplass like ved, boligen er merket med grønn "til salgs" plakat fra Krogsvven. Det vil bli skiltet med visningsskilt ved annonserte visninger.

Barnehager, skoler og fritid

Vardåsen skole (1-7 kl.) 1.1 km fra boligen.
Oasen skole Strømme (1-10 kl.) 1.6 km fra boligen.
Strømme skole (1-7 kl.) 1.8 km fra boligen.
Haumyrheia skole (8-10 kl.) 2.7 km fra boligen.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 234,5 kvm.
Tomannsboligen ligger på en velstelt tomt med flere hyggelige uteområder med ny terrasse på hver side og gressplen mellom uteområdene. Fra stuen er det utgang til terrasse med god plass til utemøblement med usjenert beliggenhet mot friområde til Korsvik/Korsvik båthavn med sol fra ca. kl. 06-20, da kan man trekke rundt boligen hvor det også er hage og terrasse med sol til ca. kl. 22 (sommer). Fra hovedsoverom i 2 etasje er det utgang til balkong med morgensol.
Tomten er videre opparbeidet med belegningsstein fra gata til ytterdør med ny skillevegg til nabo med søppeldunker og bod.

Parkering

Parkering i lukket garasjeanlegg ca. 60 menter fra boligen under Trollkleiva 1. Det er i tillegg gjesteparkering like ved boligen ved felles parkeringsplass for beboere.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet privat stikkvei inne i område ut til offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Regulerings-og arealplaner

Plan nr. 360. Korsvik - Felt C. Stadfestet av fylkesmannen 25. januar 1980.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 7 022,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 4 060,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 14 000,- pr. år i tillegg kr. 5 000,- nettleie (Fjordkraft) / 14 000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5 250,- via Frende.
Velavgift er kr 1 600,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Get/Telia som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 449,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 816 232,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 938 435,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 4 060,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 76 092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lill Wendy Wiggen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1.25% av salgssummen. Tilrettelegging kr 12.900,-. Oppgjør: kr 5.900,-. Markedspakke: kr 15.500,-. Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg til kommune offentlige opplysninger og evt. Ekstra markedsføring som blir avtalt underveis.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0613/20
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.20613

Dato

Sist oppdatert: 17. desember 2020 kl. 13:54

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.