Solgt: 2 900 000 kr

Barkostveien 2

2 900 000 kr
132 m²
3 soverom
Velkommen til Barkostveien 2
Yvonne Jeanette Wang
Presenteres av
Yvonne Jeanette Wang
Holmestrand/Barkost
Fin, landlig beliggende eiendom med stall, ypperlig for hestehold!
 • Prisantydning
  2 900 000 kr
 • Omkostninger
  73 842 kr
 • Totalpris
  2 973 842 kr
 • Byggeår
  1898
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  132 m²
 • Bruksareal
  215 m²
 • Tomteareal
  3 877,5 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Fin, landlig beliggende eiendom med stall, ypperlig for hestehold! Beliggende usjenert og i rolige omgivelser med enebolig, uthus og stall med 4 bokser. Boligen inneholder entré/gang, bad, vaskerom/bad, kjøkken med spiseplass, romslig stue med peisovn, tre soverom og loftstue.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Barkostveien 2, 3174 REVETAL
Kommunenummer 3802, gårdsnummer 87, bruksnummer 5

Innhold

Totalt bruttoareal: 154 kvm
Totalt bruksareal: 215 kvm
Totalt primærrom: 132 kvm
Bruksareal:
Hovedbygningen 136 kvm
Stall 49 kvm
Uthus 30 kvm
Primærrom:
Hovedbygningen:
1. etasje 87 kvm: Kjøkken m/spiseplass, stue/spisestue, entré, gang m/trapp, bad, bad/vaskerom
2. etasje 45 kvm: Loftstue, 3 soverom
Sekundærrom:
Hovedbygningen:
1. etasje 2 kvm: Kott
2. etasje 2 kvm: Kott
Stall:
1. etasje 49 kvm: 4 hestebokser og gang
Uthus:
1. etasje 30 kvm: Bod, hesteboks
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.12.2019 utført av Stokke Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tømmer og antatt bindingsverk over mur at steinblokker og betong. Kledd med tømmermannspanel. Saltak med enkelkrom betongtakstein.
Stall er oppført i pusset og malte lettklinkerblokker og bindingsverk. Saltak med takplater. Uthus i bindingsverk, kledd med vestlandskledning. Saltak med takplater (påbygd hesteboks mot nord).
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- innvendige overflater: Generell oppussing må hensyntas. Slitte flater, stedvis ujevn/svai i himling og noen vegger med kul/planavvik. Noe plan- og loddavvik på denne årgang kan påregnes.
- Det ble med krysslaser målt ca 16 mm. skjevhet i entre, som må anses å være stabilt (fungerer bra til dagens bruk). Noe skjevhet i krypkjeller som ikke er unormalt på denne årgang.
- Noe fuktig krypkjeller pga. fuktopptrekk fra grunn og via ringmur. Det ble med fuktindikator målt fuktighet. Forhold må ses i sammenheng med alder.
- Eldre yttervegger, inngangsdør, verandadør og vinduer
- Eldre tak
- Veranda: Stedvis sprekker og enkeltvis råte mot syd og øst (lokal utbedring anbefales). Det er ikke lufting i bunn iht. dagens standard. Ellers normal slitasje/elde.
- Stedvis skjevheter som må ses i sammenheng med alder og noe knirk. Det ble med krysslaser målt ca 16 mm. skjevhet på kjøkken og ca 16 mm i stue/spisestue. Alle rom er
ikke målt. Bjelkelag mot krypkjeller og blindrom er en utsatt konstruksjon, og det kan være skjult skade. Det ble påvist noe "løst trevirke" i krypkjeller. Men det ble med fuktindikator ikke målt fuktighet på utvalgte plasser i 1. etasje.
- Bad: Gulvflis med stedvis høydeforskjell, noen grodde fuger, skråhimling (i strid med våtromsforskrift i våtsone) over badekar med plater som ikke er malt med våtromsmaling, det ble ikke påvist membran i sluk i dusjen (sluk er i mange tilfeller vanskelig å bekrefte oppygging av), og det er ikke drenering i bunn av innebygd klosett sisterne. Ellers normal tilstand. Det er ikke tilluft via dør iht. forskrift, utbedring anbefales.
- Bad/vaskerom: Eldre og slitt rom, men flater blir ikke utsatt for vannsprut, og det ble med fuktindikator ikke målt fuktighet. Noe svai i himling/løse plater ved håndtrykk. Det er noe fall til sluk m/klemt belegg ca midt i rommet. Mangelfull lufting iht. forskrifter. Det anbefales anordning med tilluft via dør og mekanisk avtrekk av våtrom.
Stall:
- Stort sett normal slitasje, men noen bemerkninger er det: Noe ujevnt betonggulv, noe ujevnt pusset blokker, hestebokser med noen sår og merker (normalt etter hest), misfarget
takstoler i carport (det er ikke himling), og misfarget takstoler langs yttervegg pga. det ikke er gesimskasse. Dette med Tg 2. Ellers normal slitasje. Nivelering av betonggulv er ikke foretatt.
Uthus:
- Generelt slitt bygg med stedvis råte, flasset/slitte vinduer, råteskadet og slitt dør, slitte takplater og innvendige flater må pusses opp. Men bygger er bra til sitt bruk. Råte med Tg 3. Renovering må påregnes.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Innholdsrik eiendom med mye potensiale og muligheter! Boligen inneholder entré/gang, bad med hjørnebadekar og dusjhjørne, vaskerom/bad med dør ut, kjøkken med spiseplass, stue, loftstue og tre soverom.
Solrike uteplasser og tomt.
Boligen har mye potensiale og muligheter for den som ønsker å bo landlig til og eventuelt drive med hestehold.
Stall med carport. God takhøyde i carportdelen. Stall med 4 bokser.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Peisovn i stuen. Varmekabler på bad. Peis i spisestue og vedovn på kjøkken. Forøvrig elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca 1898.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
I følge kommunen foreligger det kun tegninger på garasje.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3802/87/5:
06.09.1954 - Dokumentnr: 2324 - Skjønn
Gjelder denne registerenheten med flere
29.03.1999 - Dokumentnr: 1107 - Elektriske kraftlinjer
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: NORD-JARSLBERG ENERGI AS
Med flere bestemmelser
04.11.1892 - Dokumentnr: 900016 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3802 Gnr:87 Bnr:2
31.01.1974 - Dokumentnr: 990004 - Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR 87 BNR 13
01.01.2018 - Dokumentnr: 26354 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0702 Gnr:87 Bnr:5
01.01.2020 - Dokumentnr: 524981 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0715 Gnr:87 Bnr:5

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i landlige og solrike omgivelser. Ca. 6 minutter til E- 18 på Islandhøgda.
Ca. 25 minutter til Tønsberg. Holmestrand er innenfor ca. 10 minutters kjøring. Revetal sentrum ligger ca. 15 min kjøring unna. Revetal er under utvikling og har bl.a. kjøpesenter, treningssenter, lege, serveringsteder, vinmonopol, post i butikk og bank. Skolebuss til barne- og ungdomsskole i Holmestrand.
Flotte turområder og bademuligheter i nærheten.

Adkomst

Fra Tønsberg:
Følg Bispeveien, rv35, nordover gjennom Revetal og Svinevold. Ta Gjøgriveien til venstre. Barkostveien kommer på venstre hånd. Eiendommen ligger til høyre.
Fra E- 18 ved Islandhøgda:
Følg Hvittingfossveien (Rv 32) vestover mot Kronlia.
Ta andre avkjørsel i rundkjøringen inn på Bispeveien (Rv 35) og kjør sydover. Ta så til høyre inn på Gjøgriveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sogner til Botne skole. Se forøvrig vedlagte nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3 877,5 kvm. Pent opparbeidet hagetomt med gressplen, prydbusker og blomsterbed. Deler av tomten er godt egnet for hestehold. Beliggende usjenert og svært landlig til i rolige omgivelser med skogen som nabo.

Parkering

Parkering i carport og på egen grunn.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon.
Ved kjøp av eksisterende hytte eller bolig som ikke kan knyttes til offentlige avløpsløsninger gjør Holmestrand kommune kjøper/kjøpere oppmerksom på at kommunen kan pålegge utbedringer av allerede eksisterende avløpsløsning. Dette gjelder de som ikke bor i nærheten av offentlige ledninger, og som har utslippstillatelse fra før 1.1.2007, eldre anlegg fra før tiltaket ble søknadspliktig 15.05.1972, eldre anlegg av for dårlig kvalitet og defekte anlegg.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan er avsatt til: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet
basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende, Adkomstvei - Nåværende, Bevaring kulturmiljø
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 6 431,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 582.005,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr. 2.095.217,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.973.842,-
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 16.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0162/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.19162

Dato

Sist oppdatert: 31. juli 2020 kl. 08:08

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.