Solgt: 7 555 000 kr

Olasrudveien 73

7 500 000 kr
184 m²
4 soverom
- Velkommen til Olasrudveien 73 -
Stenbråten
Tiltalende og stor (196 BRA) solrik enebolig med garasje. 4 soverom. Stenbråten skole. Egen inng. til u.etasjen
 • Prisantydning
  7 500 000 kr
 • Omkostninger
  188 842 kr
 • Totalpris
  7 743 842 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1986
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  184 m²
 • Bruksareal
  196 m²
 • Tomteareal
  244 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Grønn F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Attraktivt beliggende enebolig med en meget god intern plassering - omkranset av store grøntarealer og lekeplasser på populære Stenbråten. Tilnærmet bilfritt bomiljø, noe som gjør dette området til et eldorado for småbarnsfamilier. Ca. 150m til Stenbråten barneskole, samt gangavstand til alt området har å by på bla. barnehager, kollektivtransport, marka med flotte lysløyper og diverse servicetilbud.
En tiltalende og stor familiebolig over 3 plan med en romslig og praktisk planløsning som åpner for flere bruksmuligheter. Boligen inneholder bla. Entré, hall, kjøkken, stue/spisestue, 4 soverom, 2 bad, wc, og vaskerom. Egen inngang til underetasje. Sol fra morgen til kveld, flere flotte uteplasser og beplantet hage. Garasje- og biloppstillingsplass.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Olasrudveien 73, 1284 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 180, bruksnummer 242, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 216 kvm
Totalt bruksareal: 196 kvm
Totalt primærrom: 184 kvm
Primærrom:
1. etasje 76 kvm: Entré/vindfang, toalettrom, vaskerom, trapp/hall, stue/spisestue, kjøkken.
2. etasje 45 kvm: Trapp/ gang, bad, 4 soverom.
Underetasje: 63 kvm: Trapp/gang, disponibelt rom.
Separat del: Entré, stue og kjøkken i åpen løsning, bad, soverom (ikke godkjent).
Sekundærrom:
Underetasje: 12 kvm: Teknisk rom, bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.02.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enebolig fra 1986 på to etasjer og innredet kjeller/underetasje. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med med bærende konstruksjoner og etasjeskillere i trekonstruksjoner. Yttervegger er bindingsverksvegger utvendig kledd med stående trekledning på fasaden. Grunnmur i murkonstruksjoner/lettklinkerblokker. Saltakkonstruksjon i tre og yttertaktekking med takstein fra byggeår. Det er opplyst at det er utført tiltak med takfornyer/overflatebehandling og oppgradering av noen takstein. Vinduer/terrassedører i 3-lags glass fra byggeår. Brannsertifisert ytterdør med sikkerhetslås. Drenering fra byggeåret.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: Det er registrert riss/sprekker i veggfliser ved vinduspost på bad, samt bomlyd i enkelte fliser, som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Baderom i underetasje og vaskerom i 1. etasje bør oppgraderes grunnet alder på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Vann -og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Rom under terreng har vegger som er utlektet fra grunnmuren. Denne konstruksjonen vurderes å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Vinduene er fra byggeår og bør på sikt fornyes. Takkonstruksjon, renner, nedløp og beslag er fra byggeåret, og har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Drenering fra byggeåret og det mangler topplist på grunnmurspapp. Det ble med fuktsøker gjort fuktsøk på murvegg i teknisk rom og bod med mindre utslag på fuktsøker.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Stor og praktisk familiebolig med en solrik og attraktiv beliggenhet i et veletablert villaområde på populære Stenbråten. Eiendommen ligger i et tilnærmet bilfritt område, og har således en særdeles barnevennlig og trafikkskjermet beliggenhet. Boligen er skreddersydd for familieliv med en praktisk og innholdsrik planløsning, som åpner for flere bruksmuligheter. Gangavstand til alt området har å by på: barnehager og skole, diverse servicetilbud, et bredt fritidstilbud og offentlig kommunikasjon. Garasje, biloppstillingsplass, samt godt med lagringsplass.
Boligen er oppført i 1986 og fremstår som lys og pen, med standard av varierende alder. Eier har de siste årene foretatt påkostninger som i hovedtrekk har bestått av:
2021: Oppmaling av stue, spisestue og kjøkken.
2020: Ny varmtvannsbereder/ varmeveksler på 300L. Installert Jacuzzi
2019: Malt huset utvendig. Gjort takfornying med 3 strøk taksitt maling.
2013: Pusset opp baderom i 2. etasje. Bygget ut terrasse og trapp til hage.
1. etasje:
Boligens inngangsparti ligger i boligens 1. etasje. Her blir du møtt av en innbydende entré med fliser på gulv, samt god plass til oppheng av ytterjakker. Videre fra entréen er det direkte adkomst til separat WC.
Separat WC:
Alltid praktisk med et separat toalett. Rommet ble pusset opp i 2009 og har fliser på vegger og gulv, og er utrustet med servant med ett-greps armatur, samt wc. Vindu på vegg.
Hall/vaskerom:
Videre fra entréen kommer du inn i en romslig hall som igjen har adkomst til tilliggende vaskerom. Romslig og praktisk vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, utslagsvask, samt god plass til lagring – kort sagt alt det du trenger og ønsker i et vaskerom. Utrolig praktisk med den direkte tilknytningen til entréen når du kommer hjem fra treningstur eller for barn med skitne klær og støvler etter lek. Vaskerommet ligger vegg i vegg med toalettet.
Stue og spisestue:
Kombinert stue og spisestue – som er nettopp det: her er det nok av plass til begge deler. Rommet bades i lys fra alle de store vindusflatene som dekker hele veggen ut mot terrassen. I stuen er det godt med plass til sofagruppe med tilhørende møblement. I spisestuedelen er det god plass til stort spisebord, og rikelig med plass til å dekke til et skikkelig langbord for sammenkomster for familie, slekt og venner. Peisen gir god varme og hygge på kalde høst- og vinterkvelder. Utgang fra stue/spisestue til stor solrik terrasse på 22 kvm, og med videre trappeadkomst til hagen. Terrassen ligger langs hele stuens bredde og blir en naturlig fortsettelse av det store innerommet – eller blir stuen en fortsettelse av uterommet? Dette gir en ekstra god flyt som innbyr til å la familieliv og sosiale sammenkomster gli sømløst mellom inne- og uterom i en harmonisk helhet. Terrassen og hagen har en usjenert og skjermet beliggenhet. Her er det god plass til lounge, sittegrupper og grill, i tillegg til at det er god boltreplass for de minste i hagen. Jacuzzi på terrassen.
Kjøkken:
I direkte tilknytning til stuen/spisestuen ligger kjøkkenet. Et stort og pent kjøkken som ble pusset opp i 2009. Effektivt innredet med behagelige farger og tidløs design har dette kjøkkenet alt innenfor rekkevidde for ivrige hobbykokker i alle aldre. Det er rikelig med benke- og skapplass, samt integrerte hvitevarer som inkluderer: Kjøl- og fryseskap, komfyr, mikrobølgeovn, induksjonstopp i benkeplate, samt integrert oppvaskmaskin. God plass til stort spisebord til å samle familien i hverdagen, eller for sosiale sammenkomster. De store vinduer mot nord og vest sikrer masse naturlig lys.
2. etasje:
I denne etasjen finner du soveromsavdelingen med 4 gode soverom, og et romslig familiebaderom.
Soverom:
Fire gode soverom, hvorav hovedsoverommet har utgang til overbygget veranda på 6 kvm. En perfekt sted å starte dagen med morgenkaffen, eller avslutte dagen med en god bok.
Baderom:
I praktisk tilknytning til soverommene ligger et av huset baderom. Badet ble pusset opp i 2013 og fremstår som meget pent med tidløse fliser på vegger og gulv. Det er effektivt innredet med heldekkende servant, hjørnebadekar, dusj med svingbare dører i glass, og med hånddusj og regndusj, samt veggmontert wc. Varmekabler i gulvet sørger for å sikre varme tær for de som kvier seg for å forlate dynens lune varme. Downlights i taket samt vinduer gir godt med lys. Vinduene må byttes.
Underetasjen:
Stor underetasje som åpner for flere bruksmuligheter. Det er egen inngang til underetasjen fra hagesiden, og deler av denne etasjen er innredet som en separat del på ca. 35 kvm. som selger leier ut for kr. 9.500,- pr mnd. Denne delen består av kjellerstue med åpen kjøkkenløsning, soverom og et bad. Soverommet og kjellerstuen er ihht. byggetegninger ikke godkjent til varig opphold.
Videre i underetasjen finner du et stort rom som selger har brukt som trimrom, vaskerom og en bod. I den ene boden er 300L kombinert varmtvannsbereder/ varmeveksler til fjernvarme og radiatorer plassert. Vannbåren gulvvarme i deler av kjelleren. Underetasjen har behov for modernisering for å nå dagens krav til standard.
Kort oppsummert:
Dette er en romslig og innholdsrik bolig med svært gode muligheter for å tilpasse den enkelte families behov og ønsker, beliggende i et område som betraktes som familievennlig og hvor man vil kunne trives meget godt.
Alle hvitevarer på kjøkken følger boligen.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med sentralfyring fra fjernvarmeanlegg. Peis i stuen. Gulvvarme i bad og vannbåren gulvvarme i deler av kjeller/underetasje. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.10.1987. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Stue og soverom i kjeller er opprinnelig byggemeldt som boder jf. byggetegninger, og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Trapp fra terrasse og til hage, samt utvidelse av terrassen er ikke byggemeldt. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Eiendommen har andel i realsameie:
Gnr. 180, bnr. 81: 1/288
Gnr. 180, bnr. 247: 1/15
Gnr. 180, bnr. 248 : 1/62
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr. 39204, tinglyst 01.07.1985:
Det er lagt felles stikkledninger for vann -og avløp fra hovedledning og frem til til eiendommene. Ledningseierne er i fellesskap ansvarlig for ledningenes drift og vedlikehold. Grunneiere som får felles stikkledninger gjennom sin eiendom forplikter seg til å ikke utføre arbeider som kan skade eller gjøre ledningene utilgjengelige, likeså gis det fri adgang til nødvendige vedlikeholds -og reparasjonsarbeider. De økonomiske forpliktelser fordeles etter følgende fordeling: 1/15. Eventuell tvist avgjøres ved skjønn ved byfogden.
Dagboknr. 46387, tinglyst 01.08.1985:
Gammelt skjøte vedr. forpliktelse til bebyggelse. Kommunen skal ha rett til å anlegge og ha liggende i eller over eiendommen ledninger for vann, avløp, fjernvarme, kummer m.m. samt rett til adkomst for anlegg og tilsyn/vedlikehold. Kommunen har også rett til å sette opp eller å ha stående nettstasjon (transformator). Ved skade på terreng skal den bringes tilbake i tidligere stand for kommunens regning, betales erstatning etter overenskomst, rettslig skjønn eller ved voldgift. Eier av eiendommen plikter å avstå nødvendig, ubebygget grunn til veiutvidelse samt fellesarealer, fellesanlegg, eventuelt nødvendig adkomst for nabotomt og nettstasjon. Avståelsen skjer mot erstatning i den utstrekning kjøperen ikke plikter å avstå grunnen vederlagsfritt. Tilsyn med og reparasjon av anleggene må ikke hindres eller vanskeliggjøres ved anlegg eller bebyggelse. Før arbeid på tomten plikter eier å varsle kommune, og må rette seg etter de pålegg som kommunen gir. Dersom arbeider nødvendiggjør omlegging av ledninger, plikter kjøperen å legge om disse så fremt kommunen krever det. Kjøper er forpliktet til etter nærmere bestemmelse av kommunen og nytte og betale de stikkledninger som legges av kommunen. Kjøper overtar eiendomsretten og vedlikeholdsplikten av disse stikkledningene. Det kan ikke bygges over hovedledninger eller i deres umiddelbare nærhet. Vegetasjon pliktes fjernet uten vederlag i den utstrekning det er nødnendig for ferdsel eller veivedlikehold. Kommunen har rett til å plante trær og sette ledning/lyktestolper like på innsiden av grensen langs offentlig vei, plass o.l. Kjøperen forplikter seg til å være medlem av velforeningen/fellesorganet for boligfeltet. Kjøperen plikter å holde eiendommen i ordentlig stand. Blir vedlikeholdet forsømt, kan kommunen utføre dette på kjøperens regning. Dette gjelder også avkjørsler i tilknytning til veiene samt de opparbeidede veier som kommuen ikke har overtatt til vedlikehold. Kommunen er fritatt for gjerdeplikt.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje som er innredet som en separat del er ikke godkjent til varig opphold eller som separat boenhet av kommunen.

Diverse

Pliktig medlemsskap i Mortensrudgrenda velforening og garasjelag. Velforeningen består av 288 boenheter. Nettside: www.mortensrudgrenda.no

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Hyggelig enebolig med en god intern beliggenhet i et attraktivt og veletablert villaområde på Stenbråten, nær grensen til bydel Nordstrand. Stille og rolig boligområde med store grøntarealer og lekeplasser rundt eiendommen. Boligen har en meget attraktiv beliggenhet i et tilnærmet bilfritt bomiljø, noe som gjør dette området til et eldorado for småbarnsfamilier. Mortensrud er et perfekt bosted for barnefamilier som ønsker nærhet til sentrum, samt trivelige og trygge omgivelser for barna. Mortensrudgrenda eier et stort friarealet som er opparbeidet med lekeplasser, fotballbane, som om vinteren anlegges med skøyteis.
Kort vei til Stenbråten barneskole, barnehager, Senter Syd Mortensrud med et godt utvalg av butikker/service-funksjoner, Kantarellen legesenter, offentlig kommunikasjon, samt de fleste fritidsaktivitetene området har å by på for både liten og stor. I området finner man godt etablerte idrettsklubber, treningssenter, golfbane ved Grønmo, Leirskallen slalombakke og Lofsrud gård og rideklubb. Kort vei til badevannet Stensrudtjern. Nærhet til Oslofjorden med lokale badestrender, som Ingierstrand og Hvervenbukta. Flotte rekreasjons- og turmuligheter i Østmarka med et mangfoldig løypenett, sommer som vinter.
Offentlig kommunikasjon:
Umiddelbar nærhet til bussholdeplass, samt ca. 5 min gange til T-bane på Senter Syd/Mortensrud torg som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Buss fra Senter Syd som korresponderer med tog fra Hauketo stasjon. Drive & park ved Hauketo togstasjon. Toget bruker ca. 10 minutter til sentrum. Matebuss til Senter Syd. (Se www.ruter.no)

Adkomst

Følg Mortensrudveien til Gamle Bygdevei. Følg Gamle Bygdevei til Olasrudveien på høyre side. Følg gangveien til nr 73.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og offentlige barnehager i området.
I følge utdanningsetaten sogner Olasrudveien 73 til Stenbråten skole, med kort og tilnærmet bilfri skolevei.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 244 kvm. Tomtegrensen til eiendommen går ved nedgangen til trappen, resten (med bl.a. dukkestuen) eies av Oslo Kommune. Nåværende eier har benyttet denne delen som en forlengelse av sin egen hage, men det foreligger ingen særskilt bruksrett på dette.
Fra stue og spisestue er det direkte adkomst til usjenert og solrik terrasse på 22 kvm. med videre trappeadkomst til hagen. Jacuzzi på terrassen og god plass til flere sittegrupper, grill, og lounge. På finværsdager i sommerhalvåret vil dette virkelig oppleves som en forlengelse av stuen og spisestuen innenfor – hvor familieliv og sosiale sammenkomster med slekt og venner svever fritt mellom uterom og innerom i deilig harmoni. Stor terrasseplatting på 18 kvm. ved inngangspartiet med sol frem til kl. 21 om sommeren. Også her med god plass til flere sittegrupper. Utgang fra hovedsoverom til veranda på ca. 6 kvm.
Hagen er pent opparbeidet med bl.a. beplanting med busker, og småtrær. Nok av plass i hagen til trampoline, spill, og lek: kort sagt boltreplass for små og store i alle aldre. Eller kanskje det er noen hobbygartnere som trenger å få flekset sine grønne fingre?
Fellesarealer er pent opparbeidet med asfalterte internveier, gressplener, trær og diverse beplantning, samt felles lekeplasser, og fotballbane, som om vinteren anlegges med skøyteis.

Parkering

Boligen disponerer en parkeringsplass i felles garasjeanlegg og en biloppstillingsplass på fellesarealer. Ellers parkering/gjesteparkering etter etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei samt privat internvei med felles vedlikeholdsansvar for velforeningen.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2713 datert 05.04.1984 med tilhørende oppfølgingsplan 38584 datert 29.11.1984.
Det foreligger 2 reguleringssaker for feltene sør for eiendommen (Mortensrud felt 16 og 18). OBOS Nye Hjem AS i samarbeid med Eiendoms- og byfornyelsesetaten i Oslo kommune ønsker å utvikle området med nye boliger med innslag av forretning/bevertning/annen offentlig og privat tjenesteyting.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18 437,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten var kr 1 172,- for 2020.
Det betales kr. 2.300,- til velforeningen hvert halvår og kostanden inkl.: Telia kabel-tv og internett (basispakke), vekter i område 2 ganger per dag, brøyting, strøing av gang- og sykkelveier, gressklipping av fellesarealer samt vedlikehold av felles lekeplass.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 21.445,- pr. år. / 27.458 kwh. pr. år for fjernvarme. I tillegg kommer nettleie på kr. 5.480,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 10.500,-
Telia kabel-tv og internett (basispakke) ink. i halvårlige felleskostnader. 2 Tv-tuner/dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet Sikkerhetsgruppen Nordstrand alarmselskap som koster kr 436,- pr. mnd.
Alle huseiere er obligatorisk medlem av Mortensrudgrenda velforening. Velforeningskontingenten for kr. 3.900,- pr. år. I tillegg betales det ca. kr. 1.000,-/år for gatas velforening.
Dugnad må påregnes ca. 2 ganger pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 568 169,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 5 645 408,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.688.842,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Klara Elisabet Hägg og Richard Scharnke

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,7% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0038/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.2138

Dato

Sist oppdatert: 11. oktober 2021 kl. 13:16

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.