Komplett salgsoppgave

Solefallsveien 4

10 700 000 kr
206 m²
3 soverom
Velkommen til Solefallsveien 4!
Velkommen til Solefallsveien 4!
Kart
Hans Petter Søvik
Presenteres av
Hans Petter Søvik
Seiersten/Drøbak
Attraktiv enebolig i populært villaområde | 2 + 1 garasje | Tomt 1868 m2 | Rett ved skole og idrettsanlegg

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  10 700 000 kr
 • Omkostninger
  268 670 kr
 • Totalpris
  10 968 670 kr
 • Byggeår
  1960
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  206 m²
 • Bruksareal
  229 m²
 • Tomteareal
  1 868,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Romslig familiebolig på stor tomt. Populært boligområde i Drøbak, med nærhet til flott natur. Eneboligen og garasjene har gjennomgått store renoveringer fra 2012 og frem til i dag. Det er bygd på en etasje m/stue, soverom og bad. Boligen har gjennomgående god standard og det er fin sjøutsikt. Gangavstand til alt i Drøbak. Marka og Follo museum er rett ved. Skole og idrettsanlegg ligger like nedenfor. Her ligger også det populære badeanlegget Bølgen. Gamlebyen er kjent for sine flotte utesteder og butikker. I sentrum finner man også det kjente Julehuset. Mulighet for 5 soverom. Fritid i Drøbak:Båthavner Kajakk-klubb Badestrender Golfbane Skiløyper Sykkeltrasséer Idrettsanlegg Svømmeanlegg Det går expressbuss til Oslo, og ellers gode bussforbindelser til Ås, Ski og Nesodden.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Solefallsveien 4, 1443 DRØBAK
Kommunenummer 3022, gårdsnummer 70, bruksnummer 13, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 229 kvm
Totalt primærrom: 206 kvm
Primærrom:
Kjeller 63 kvm: Vaskerom, bad, kjellerstue, gang, soverom
1. etasje 100 kvm: Entré, trapperom, bad, soverom, kjøkken, stue
2. etasje 43 kvm: Stue, soverom, bad
Sekundærrom:
Kjeller 23 kvm: Bod
Garasje 47 kvm: Garasjerom
Areal i 2. etasje begrenses noe av skråtak.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.11.2022, utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Generelt:
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt tilstandsgrader (TG) som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligen:
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med saltak (slak takvinkel) i trekonstruksjon antatt fra byggeår og tilbyggingsår. Isolerte takflater. Kaldtloft uten adkomst. Taktekkingen er av papp fra 2012. Taket er besiktiget fra bakkenivå og balkong. Takrenner og nedløp i overflatebehandlet metall. Helbeslått pipe over tak. Luftehatt. Beslag fra 2012.
Etasjeskiller er av trebjelkelag.
Støpt dekke/kjellergulv mot grunn.
Veggene har bindingsverkskonstruksjon hovedsakelig fra tilbyggingsår. Rammeverk for yttervegger fra byggeår ble beholdt iht. eier.
Bygningen har malte trevinduer med 2-lags isolerglass. Ytterdør fra 2012 med glassfelt og Yale doorman lås. Terrassedør fra 2012 i tre med 2-lags isolerglass. Balkongdør (skyvedør) med isolerglass fra 2012.
Drenering fra 2012. Synlig utvendig fuktsikring med knotteplast. Grunnmur av lettbetong og betongblokker fra byggeår.
Tilbygget del fra 2012 med Jackon ringmurselementer og støpt plate. Utvendig kledd med Steni-plater.
Normalt greie fallforhold rundt bygningen.
Nye bunnledninger i 2012 Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
NB! Interessenter må lese mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i den vedlagte tilstandsrapporten. I rapporten fremkommer de forskjellige tilstandsgradene og en spesifisert fremstilling av standard og kvalitet. Selgers egenerklæring ligger også vedlagt, og må leses og forstås av interessentene. Kjøper overtar ansvar og risiko for å ha lest og forstått innholdet i tilstandsrapporten, egenerklæringen og øvrig salgsdokumentasjon før bud inngis, og overtar ansvar og risiko for dette.
Det er påvist forekomst av skjeggkre på bad og vaskerom. Skjeggkre kan i følge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Moderniseringer og påkostninger

Totalrestaurering av boligen i 2012: Etterisolering av vegger og tak, alle vinduer og alt av elektrisk anlegg, samt alt av vannrør og avløpsrør.
I senere tid: Utvidelse og modernisering av garasje, nytt soverom og bad i kjeller.

Standard

Meget bra enebolig med flotte uteplasser og stor hage. Nydelig sjøutsikt. Vannbåren varme. Parkering i dobbel garasje med elbillader. Boligen er tilbygget og påbygget i 2012, samt i all vesentlighet modernisert/oppgradert etter 2012. Den fremstår med god standard og har en utsøkt beliggenhet på veldig stor tomt.
Boligen er ingen A4-bolig. Den har en spennende planløsning fordelt over tre plan, og det er en veldig stor garasje, med plass til tre biler. Den innerste garasjen er isolert.
Entré:
Velkommen inn i en romslig, flislagt entré med plass til garderobeskap, knaggrekker og kommode.
Kjøkken:
Fint kjøkken med innredning fra 2012. Kjøkkenet har takhøy innredning med profilerte fronter. Dette gir ekstra plass til oppbevaring. Benkeplaten er av laminat. Det er oppvaskmaskin, stekeovn, induksjonstopp og komfyrvakt. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. På kjøkkenet er det plass til frokostbord og stoler. Her kan morgenkaffen nytes.
Stue:
Stor stue som kan deles inn i ulike soner. Det er montert peisovn og varmepumpe i stuen. Varmepumpen ble montert i 2020. Både peisovnen og varmepumpen varmer godt på kjølige dager. Det er plass til stort spisebord med stoler, samt sofa, bord, TV og tilhørende møblement. I stuen er det også plass til en kontorkrok. Flott utsikt over sjøen. Fra stuen er det utgang til sørvestvendt terrasse fra 2012 på ca. 40 kvm, kledd med dekke av Kebony. Deler av terrassen er overbygget og har persienne som skjermer for vind. Videre er det tilgang til stor, flott hage.
Bad i 1. etasje:
Delikat, flislagt bad med vannbåren gulvvarme og malt tak. Badet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. Det er mekanisk avtrekk.
Loftstue:
Loftstue med store vinduer som slipper inn naturlig lys. Her kan barna/ungdommen ha sin egen stue med sofa, bord og TV. Det er utgang fra loftstuen til sørvestvendt balkong på ca. 5 kvm. Dekke av Kebony på balkongen. Glassrekkverk gir fint utsyn.
Bad i 2. etasje:
Flislagt bad med malt tak. Rommet har vannbåren gulvvarme. Innredning med dobbel nedfelt servant, toalett og dusjhjørne. Det er mekanisk avtrekk. Direkte adkomst fra soverom.
Kjellerstue:
Rom som benyttes som kjellerstue. Rommet oppfyller ikke krav til lysflate og rømningsvei. Fliser på gulv med vannbåren varme i hele kjelleretasjen. Det er plass til stor sofa, bord, TV og tilhørende møblement.
Bad i kjeller:
Baderom ferdigstilt 2016 (grunnarbeider fra 2012). Vegger og gulv har fliser, taket er malt og rommet har vannbåren gulvvarme. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. Det er mekanisk avtrekk.
Vaskerom:
Gulvet er flislagt og rommet har vannbåren gulvvarme. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Rommet har innredning med stålkum og opplegg for vaskemaskin. Det er naturlig ventilering.
Soverom:
Boligen har tre romslige soverom med garderobeskap. Rommene er malt i tidsriktige farger og har god plass til dobbeltseng, skrivepult, kommode og diverse soveromsmøbler.
Soverommet i 1.etasje har tidligere vært to soverom, som nå er gjort om til ett.
Soverom i kjeller, er nylig godkjent/bruksendret av kommunen.
Soverommet i 2. etasje er stort, og har adkomst til eget bad. Denne etasjen oppfyller "hotellsuite-følelsen." Vinduenes størrelse på soverommet oppfyller ikke dagens krav til lysflate (min. 10 % lysflate i forhold til gulvflate). Men er fullt ut godkjent i forhold til rømning.
Det er utarbeidet en plantegning med alternativ romløsning for 1.etasje. Her vil man se hvordan denne etasjen kan bli med tre soverom. Gjør man dette, så vil boligen få fem soverom.
Oppbevaring:
Flere boder i kjelleren.
Garasjene er på ca. 47 kvm. En nyere dobbel med den enkle i bakkant.
Diverse:
Boligen har mekanisk ventilasjon (hybridløsning med balansert anlegg og tilluft med spalteventiler i vindusrammer). Aggregat plassert i vaskerom.
Peisovn i stuen, i 1. etasje.
Luft til luft varmepumpe.
Vannbåren gulvvarme (direktevirkende el. som kilde) i hele kjeller, 1. etasje (unntatt trapperom), samt på bad i 2. etasje.

Løsøre og tilbehør

Følger med:
- Oppvaskmaskin og vaskemaskin.
Følger ikke med:
- Begge kjøleskapene, tørketrommel, løse hyller i bod og garasje, samt alt av TV med tilhørende utstyr og dekodere.

Oppvarming

Peisovn i stuen, i 1. etasje.
Luft til luft varmepumpe.
Vannbåren gulvvarme (direktevirkende el. som kilde) i hele kjeller, 1. etasje (unntatt trapperom), samt på bad i 2. etasje.
Tidligere oljetank er sanert. Dokumentasjon fremvist.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1960. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for den opprinnelige eiendommen. Det foreligger ferdigattest på tilbygget, datert 24.01.2019.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men planløsning stemmer ikke helt med dagens bruk.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Kjeller er innredet med kjellerstue og soverom. Innredning av kjellerstuen til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen. Dagboknr 2043, tinglyst 14.06.1957, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelse om veg.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er stor og ligger i et rolig og veletablert nabolag. Ingen gjennomgangstrafikk, kun kjøring til eiendommene.
Eiendommen har en sentral, fin og meget barnevennlig beliggenhet på Seiersten med blant annet skoler, idrettsanlegg, kommunal administrasjon og god bussforbindelse til Oslo.
Det er umiddelbar nærhet til Seierstensmarka med flott turterreng, lysløype og Follo Museum m.m.
Gangavstand til idylliske Drøbak sentrum med hyggelige forretninger, kaféer/restauranter, gallerier, småbåthavn, badeparken og mye mer. Nærmeste kjøpesenter er Amfi Drøbak City på Dyrløkke.
Kort gangavstand til populære Bølgen bad & aktivitetssenter. Er man golfinteressert, ligger også Drøbak 18-hulls golfbane rett i nærheten.
Bussholdeplass ved Seiersten skole (like i nærheten):
- Ekspress-buss til Oslo (40 min.)
- Ski, Ås, Nesodden og Fagerstrand

Adkomst

Fra Oslo: Følg skilt mot Drøbak sentrum. Ta til høyre inn Belsjøveien rett før Rådhuset. Følg Belsjøveien og ta inn andre vei til høyre - Vollveien. Følg Vollveien og ta deretter til venstre opp Solefallsveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kort gangavstand til barnehager og skoler. Det er ca. 650 meters gange til Drøbak skole. Se evt. vedlagt nabolagsprofil.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.868,7 kvm. Forholdsvis flat tomt som er noe skrånende, nord mot sør. Opparbeidet med gruset gårdsplass, plen og beplanting ellers. Det står en vernet eik på tomten iht. eier.

Parkering

Parkering i nyere (2015) dobbel garasje med ladeboks for elbil. Elbilladeren ble montert i 2021. Bak den nye garasjen står den gamle. Denne er bygd inn i den nye, og har egen port innenfra og ytterdør. Denne er renovert og isolert. Det er derfor plass til tre biler i garasjene.
Det er også plass til flere biler på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for del av Seiersten, Frogn kommune med tilhørende reguleringsbestemmelser, datert 13.11.2000.
Utdrag fra regulering:
1. Ytterligere tomtedeling er ikke tillatt.
2. Maksimal BYA innenfor området er 20 % av netto tomteareal.
3. Det tillates kun frittliggende enebolig/villa/generasjonsbolig med inntil 2 boenheter pr. eiendom innenfor planområdet.
4. Nye bygg skal planlegges, plasseres og utformes slik at ulempen for naboers utsikt blir minimalisert.
5. Parkeringskrav: 2 plasser pr. boenhet.
6. Enebolig skal ha et tilfredsstillende uteoppholdsareal på minst 300 m2.
7. Ny bebyggelse skal, når det gjelder volumer, stiluttrykk, materialbruk og farger, utformes på en slik måte at området fremstår med et godt enhetlig preg. Det bør tydelig fremgå hva som er hovedhus og hva som er uthus/garasje. Uthus/garasje skal være i en etasje og være uten rom for varig opphold. Redskapsbod, lysthus, garasjer o.l. kan plasseres utenfor angitt byggegrense, men gjeldende krav om byggegrense mot vei og mulighet til å snu bil på egen eiendom, må ivaretas.
8. Areal med stor naturopprinnelighet (vegetasjon, kupert terreng etc.) som er godt egnet til lek og opphold, skal søkes bevart.
9. Det skal bygges videre på områdets småskalpreg ved at det bygges små volumer og ved at store volumer brytes opp.
10.Naturtomtpreget skal utvikles gjennom ivaretagelse av eksisterende vegetasjon. I den grad vesentlige vegetasjons-soner ødelegges som følge av bygge- og anleggstiltak, skal avbøtende tiltak beskrives i utomhusplan og gjennomføres samtidig med byggetiltak.
11.Maksimale mønehøyder (m.o.h.) er for de enkelte bnr. satt til: 70/13 Solefallsvn. 4 92,5.
I kommuneplanen for Frogn kommune fremkommer det følgende hensynssoner:
- H810_2: Krav om felles planlegging.
- H820_2: Omforming.
Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (100 meter):
- Områderegulering for Dyrløkke, Ullerud og Seiersten (byutviklingsplanen).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter var kr 13.476,- i 2021. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 3.105,- for inneværende år.
Strømforbruket tilsvarer ca. kr 15.000,- pr. år/20.000 kwh. pr. år.
Bygnings-forsikringspremie på kr 6.264,-
Innboforsikring kommer i tillegg.
Tv og internett fra RiksTV (fiber) og har avgift på kr 669,- pr. mnd. Dekoder medfølger ikke.
Internett fra HomeNett (fiber) har avgift på kr 599,- pr. mnd.
Alarm fra Verisure alarmselskap som koster kr 7.140,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1.466.295,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5.278.663,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 10.968.670,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Knut Husby og Wenche Sjong

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Seiersten Vel

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,50 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger/privatvisninger/overtagelse: kr 2.900,- pr. påbegynte time
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0193/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.22193

Dato

Sist oppdatert: 25. november 2022 kl. 19:41

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.