Solgt: 3 425 000 kr

Gjeddeveien 20

3 500 000 kr
99 m²
3 soverom
Gjeddeveien 20 formidles av Krogsveen.
Egil Andre Horgmo
Presenteres av
Egil Andre Horgmo
Ørekroken
Oppgradert, påkostet rekkehusbolig med 65kvm. vestvendt platting og carport. Kjøkken fra 2018. 3 soverom. Stille nabolag.
 • Prisantydning
  3 500 000 kr
 • Omkostninger
  88 842 kr
 • Totalpris
  3 513 842 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1987
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  99 m²
 • Bruksareal
  104 m²
 • Tomteareal
  170,4 m² (festet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Tilbaketrukket rekkehusbolig øverst på Ørekroken:
 • Oppgradert og modernisert gjennom de seneste årene på 2000-tallet
 • Ytterligere noe moderniseringsbehov i enkelte rom, deriblant bad
 • Kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer nytt i 2018
 • Familievennlig romløsning over 2 plan med 3 soverom
 • Vestvendt, støpt platting på hele 65 kvadratmeter med ettermiddags-/kveldssol
 • Østvendt balkong på 22 kvadratmeter med utsyn og morgen-/formiddagssol
 • Barnevennlig nabolag, få hundre meter til barnehager og skole
 • Nær forretninger, treningssenter og kollektivtransport
 • Veletablert og fredelig boligområde samt halvpart av carport
 • Tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gjeddeveien 20, 1528 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 197, bruksnummer 336

Innhold

Totalt bruttoareal: 112 kvm.
Totalt bruksareal: 104 kvm.
Totalt primærrom: 99 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
U. etasje: 50 kvm.
1. etasje: 54 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
U. etasje: 3 soverom, trapperom og bad.
1. etasje: Vindfang, trapperom, vaskerom, toalettrom og stue/kjøkken.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
U. etasje: Garderobe.
I tillegg er det en utebod på ca. 6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.06.2020 utført av Norsk Eiendomstakst Stian Pettersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Boligen har støpte gulv og vegger mot terreng i underetasje. Det ble ikke registrert synlig fuktsikring rundt boligen. Taknedløpene har utkast i drensrør som ledes ut på mark samt i kum. Boligen er oppført med trevegger som er isolert. Deler av yttervegger har blitt etterisolert. Utvendig fasader med liggende kledning. Takkonstruksjonen er oppfør som saltak. Det er benyttet plassbygde takstoler av tre.
Det er benyttet undertak av papplater som videre er tekket med takstein. Montert snøfangere på utsatte steder. Vinduene er fra 1989, 2010 og 2018. Vinduene har 2 lag isolerglass og ventil i karm
Det er vindu med fastkarm i stue. Terrassedør i underetasje er fra 1989, skyvedør til terrasse i 1. etasje fra 2018. Ytterdøren er fra 2019 med Yale doorman. Det er også Yale doorman på bod-dør.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Svar: Ja - Antydning til sopp på vegg.
8. Kjenner du til om det er/har vært sopp, råteskader eller skadedyr i boligen (f.eks. skjeggkre, rotter, mus, maur eller lignende)?
Svar: Ja - Skjeggkre.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i boligen. Det finnes for tiden ingen fullgod måte å bli kvitt skjeggkre på, men bestanden kan begrenses ved gjentatte behandlinger av skadedyrfirmaer, evt. bruk av limfeller, og regelmessig støvsuging. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen er vesentlig oppgradert gjennom de siste 8 år både utvendig og innvendig, men har også behov for ytterligere oppussing i enkelte rom. Ny kledning og etterisolering av yttervegger samt én innervegg i første etasje ble utført i 2017, mens kledning på balkong-siden er byttet i 2020. Nytt elektrisk anlegg ble strukket opp i 2018, inkludert rør fra sikringsskap til garasje for kabel til eventuell ladestasjon.
Nytt vindfang med varmekabler er oppført i 2020, mens en omfangsrik terrasseplatting på cirka 65 kvadratmeter utenfor ble støpt i 2019, inkludert varmekabler fra trapp og i en passasje videre. Plattingen er rammet inn av støttemurer med spilerekkverk som ble oppført samtidig og reduserer direkte innsyn utenfra. En romslig utebod som også ble bygget i 2019 er tilgjengelig rett fra plattingen og ypperlig til lagring av blant annet puter til utemøbler. Plattingen har ettermiddags- og kveldssol sommerstid, er ypperlig for grilling med familien og lett tilgjengelig rett fra stuen gjennom skyvedør som ble montert i 2018. Verdt å fremheve er også utekran med både kaldt og varmt vann.
Første og øverste etasje er nærmest en eneste stor sosial sone, bestående av stuen og kjøkkenet. Her er vegger og himlinger utført med glatte sparklede og malte flater, himlingen er også utført med dekorative downlights. Gulvet er av lys 1-stavs laminat lagt i stuens lengderetning og terskelfritt inn i kjøkkensonen. Vinduer på både øst- og vestsiden gjør stuen lys dagen gjennom.
Kjøkkenet ble i 2018 påkostet med ny innredning utført i et stilrent og tidsaktuelt uttrykk. Høyskap med mørke fronter er montert langs bakveggen, mens mindre fremtredende benkeskap med hvite fronter utgjør kjøkkenets ytre del og underbygger en luftig romfølelse. Samtlige hvitevarer er integrert og medfølgende, hvorav stekeovnen er plassert i benkehøyde og platetopp er integrert i kjøkkenets halvøy som vender mot stuen. Øyen frontes av en smart barløsning som gjør kjøkkenet til en naturlig samlingsplass.
Med utgangspunkt i kjøkkenet er det svært enkelt å ta med helgefrokostene ut i morgen- og formiddagssolen på balkongen på samme side. Denne uteplassen måler cirka 22 kvadratmeter og har i tillegg utsyn mot omgivelsene i øst.
I første etasje inngår også et separat toalettrom som i seg selv er praktisk å ha på samme plan som den sosiale sonen, samt et vaskerom. Begge er tilgjengelig fra gangen og tilbaketrukket fra stuen. Toalettrommet er modernisert i nyere tid og har blant annet fliser på gulv og vegger. Vaskerommet er nylig malt, men har for øvrig enkel standard og bruksrettet utstyr til formålet.
Boligens tre soverom er samlet på én flate i underetasjen, som også inkluderer badet og en bod som i dag benyttes til omkledningsrom. Soverommene ble pusset opp i 2012 og er av ulike størrelser, hvorav to er velegnet til barneromsformål. Alle har vindu mot hagen på østsiden, hovedsoverommet har utgang til uteplass under balkongen.
Badet er av eldre dato og har derav noe bruksslitasje på innredningen, det er i følge tilstandsrapport også registrert manglende mansjetter rundt rør-gjennomføringer under servantskapet. En helhetlig oppgradering av badet bør på regnes i overskuelig fremtid. Dagens utstyr består foruten baderomsmøbler av gulvklosett og dusjkabinett, hvorav sistnevnte begrenser vannpåkjenning på gulv og vegger.
Overflater og innredninger:
Gulv: Laminat, fliser og belegg.
Innervegger: Fliser, tapeter, MDF-plater og malte flater.
Himlinger: Malte plater.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite og mørke fronter. Laminerte grå benkeplater. Nedfelt sort servant med 1-greps armatur. Integrert platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Ventilator integrert i himling.
Bad: Skapinnredning med profilerte hvite fronter, laminert hvit benkeplate og nedfelt servant med 1-greps armatur. Veggspeil med overmontert belysning. Gulvmontert klosett. Dusjkabinett.
Toalettrom: Skapinnredning med glatte hvite fronter og heldekkende servant med 1-greps armatur. Veggspeil med hylle og overmontert belysning. Gulvmontert klosett.

Oppvarming

Boligen varmes med elektrisitet med varmekabler på bad, -vindfang og elektrisitet.
Det er murt Leca pipe i boligen med sotluke i underetasje. Denne er i henhold til informasjon fra Mosseregionen interkommunale brann og redning ikke i bruk da den ble plombert 02.03.2017.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1987.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger heller ingen bygningstegninger fra byggeår, så det vites ikke om boligen er endret i forhold til opprinnelige tegninger.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3002/197/336:
07.09.1988 - Dokumentnr: 8344 - Urådighet
Gjelder framfeste
Overdragelse av festeretten skal godkjennes
av Tomteselskapet
07.09.1988 - Dokumentnr: 8344 - Bestemmelse om bebyggelse
Gjelder framfeste
Med flere bestemmelser
07.09.1988 - Dokumentnr: 8344 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder framfeste
Framfestekontrakt i 80 år
Årlig avgift nok 218
Pant for forfalt festeavgift
Bestemmelser om regulering av leien
Med flere bestemmelser
05.06.2020 - Dokumentnr: 2552547 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Gjelder framfeste
Rettighetshaver: Krogsveen Moss AS
Org.nr: 992 616 733
Elektronisk innsendt
10.12.1987 - Dokumentnr: 11187 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3002 Gnr:197 Bnr:321
24.03.1994 - Dokumentnr: 2424 - Målebrev
01.01.2020 - Dokumentnr: 872621 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0136 Gnr:97 Bnr:336

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

I Gjeddeveien vil du bo tilbaketrukket øverst i Ørekroken, i et nabolag som er helt uten gjennomgangstrafikk og dermed har en rolig og fredelig atmosfære. Her opplever du også praktisk nærhet til hverdagslige fasiliteter som barnehager og skoler; få hundre meter unna ligger Øreåsen barne- og ungdomsskole, Øreåsen barnehage samt Solliskogen barnehage som alle er lett tilgjengelig via nabolagets interne smågater.
Dagligvarer kan du handle på nærbutikkene som er enkle å svinge innom på vei hjem i hverdagen, mens større shoppingmuligheter venter på handelsområdet City Syd med Rygge Storsenter og en rekke kjedetilknyttede varehus. De mer urbane sentrumsgatene av Moss er en kort busstur unna.
Fra holdeplassen i Øreveien er det hyppige avganger med buss mot sentrum. Langs Ryggeveien stopper for øvrig også ekspressbusser til både Oslo Gardermoen. Med bil kjører du enkelt ut på E6 fra Ørekroken, enten ved Mosseporten eller avkjøring syd.
Fine turområder finner du både langs Vansjøs milelange bredd og i det vakre landskapet i hjertet av Rygge. Gangvei fra Øreåsen til Hanan gir deg enkel tilgang til Vansjø. Veien er heller ikke lang bort til Mossemarka med lysløype, preparerte skispor og kunstsnøanlegg vinterstid.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 170,4 kvm.
Festeavgiften er kr 3 086,- pr. år.
Festeavgiften ble sist regulert 01.01.2019, og denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen
Festeavtalen utløper 16.03.2068.
Grunneiere er flere og tomten er festet av Rygge Tomteselskap AS. Tomteselskapet framfester tomten videre.
Grunneiere har ikke forkjøpsrett. Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget. Samtykke til overdragelse fra grunneier/fester kreves.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Det er oppført en frittstående carport med plass til to biler. Eier disponerer en del av denne. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 27.04.2020 omfattes eiendommen av reguleringsplan Ørekroken med formål boliger, vedtatt 12.04.1985 med plannr.M50. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplanens arealdel med formål boligbebyggelse nåværende med plannr.201101.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 12 204,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Det er 6 terminer i Moss kommune.
Eiendomsskatten utgjør kr 3 555,- pr år og er inkludert i det ovennevnte beløp..
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 667 286,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 402 229,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 3 555,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.588.842,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Åsmund Fagerli Svedjan

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5% av salgssummen
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedsføringspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr 5.550,-
Foto/Plantegning/stylingrådgivning: kr 4.750,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0143/20
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.20143

Dato

Sist oppdatert: 05. november 2020 kl. 12:02

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.