Solgt: 2 900 000 kr

Kapteinsvingen 4B

2 990 000 kr
76 m²
2 soverom
Velkommen til Kapteinsvingen 4B!
Henrik Bettum
Presenteres av
Henrik Bettum
Bugården
Flytt rett inn i denne moderne selveierleilighet med 2 soverom - lave felleskostnader - solrik balkong -parkeringsplass
 • Prisantydning
  2 990 000 kr
 • Omkostninger
  76 092 kr
 • Totalpris
  2 976 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2000
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  76 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 751 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Kapteinsvingen 4B! Meget attraktiv beliggenhet i Bugården, med velkjente Bugårdsparken som "nærmeste" nabo. Dette området er meget populært hos barnefamilier, mye på grunn av alle fasilitetene som finnes i nærområdet.
- Gjennomgående leilighet med alt på en flate
- Meget barnevennlig beliggenhet
- Syd-vestvendt terrasse med gode solforhold
- Flislagt bad med varmekabler
- 2 soverom.
- Stort og praktisk lagringsareal i kjellerdel på 32 kvm!
- Lave fellesutgifter
Dette er eiendommen for deg som ønsker å bo med nærhet til det meste
Velkommen til visning

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kapteinsvingen 4B, 3214 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 42, bruksnummer 624, seksjonsnummer 11, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 83 kvm
Totalt bruksareal: 76 kvm
Totalt primærrom: 76 kvm
Primærrom: 76 kvm: Bad, kjøkken/stue, entre, 2 soverom
I tillegg disponerer boligen 32 kvm i kjelleren. Kjelleren er innredet med stue/kjøkken, entré, bad og bod. Kjelleren er ikke søkt og heller ikke godkjent av kommunen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.04.2021 utført av Hans Petter Olaussen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selveierleilighet som er tilknyttet Kapteinlunden sameie. Bygningen er oppført med bindingsverk med liggende trekledning over to etasjer og kjeller med grunnmurer. Bygget fremstår som normalt vedlikeholdt. Leiligheten ble oppgradert med nye fliser på gulv på bad i hoveddel i 2012. Det er montert ny baderomsinnredning og nytt dusjkabinett i senere år og det er montert høytrykks laminat på gulv i hoveddel i senere tid.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Liten skade på utvendig side ved låsekasse. På terrassen bør det påregnes vedlikehold av dekke som har tørkesprekker og flass. Badet har påløpt alder på bakenforliggende tettesjikt som har passert mer enn 50% av normal brukstid. Det er ikke synlig slukmansjett under klemring i sluk som gjør dette sjiktet tett. Bad kjeller: Ingen synlige skader, men det bemerkes at underliggende tettesjikt har passert mer enn 50% av normal brukstid. på kjøkken i kjeller bør ventilator kobles med kanal til friskluft og blandebatteri bør skrues til.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Pen selveierleilighet med gjennomgående planløsning og en meget god takhøyde som gir en meget god romfølelse. Leiligheten ligger i andre etasje med balkong. Leiligheten er innredet i lyse og moderne fargevalg. Det er laminat og fliser på gulv.
Stuen er malt i tidsriktige fargevalg med laminatgulv og utgang til balkongen. Balkongen har fått ny markise etter bildene ble tatt.
Lyst og praktisk kjøkken med benkeplate og innredning i lakkert og malt heltre. Kjøkkenet fremstår som meget delikat med integrerte hvitevarer og gode lagringsmuligheter. Den åpne løsningen gir en god planløsning og gjør leiligheten enkel å møblere. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Badet er flislagt på gulv og vegger med varmekabler i gulv. Badet er innredet med dusjkabinett, vegghengt wc og servant i innredning, med opplegg til vaskemaskin.
Soverommene er malt i lyse og moderne farger, med laminatgulv. Begge soverommene er romslige og har muligheter til gode garderobeløsninger.
Kjelleren er innredet med bad, hybelkjøkken, stue og boder. Det er ikke søkt om bruksendring av kjelleren som opprinnelig er godkjent til bruk som boder. For ytterligere informasjon se punktet om ferdigattest eller kontakt megler mer informasjon.
Velkommen!

Oppvarming

Det er montert varmepumpe i stuen og varmekabler på bad, ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.01.2001. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke innredningen av kjelleren. Kjeller er opprinnelig byggemeldt som boder ihht. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke søkt til kommunen. Dette kan medføre at kommunen kan kreve at det blir satt tilbake i opprinnelig uinnredet stand. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 2718, tinglyst 11.05.1999, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Dagboknr 391, tinglyst 19.01.2000, type heftelse: Erklæring/avtale. Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget attraktiv beliggenhet i Bugården, med velkjente Bugårdsparken som "nærmeste" nabo. Dette området er meget populært hos barnefamilier, mye på grunn av alle fasilitetene som finnes i nærområdet. Barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregående skole ligger alle i gangavstand slik at hente og bringe tjenesten for foreldrene blir minimal!
På fritiden kan praktfulle Bugårdsparken benyttes og her finnes blant annet svømmehall, fotballbaner, tennishall, skøytebane og ikke minst andedammen med opplyst turvei. For de som vil se på fotball, ligger Sandefjord Fotballs stadion, Komplett.no Arena rett i nærheten og vil huse mange spennende kamper! Anlegget inneholder også E2- treningssenter, blomsterforretning, apotek og MENY dagligvareforretning.
Barnevennlig boligområde med stort grøntareal rett i nærheten.
Dette er eiendommen for deg som ønsker å bo med nærhet til det meste.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Umiddelbar nærhet til Sandefjord videregående skole, Bugården ungdomsskole samt flere barnehager i området. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt på 2.022 kvm som tilhører sameiet. Tomten er pent opparbeidet med asfalterte adkomstveier og parkeringsplasser. Beplantet med plen, busker og trær.

Parkering

Parkering rett utenfor leiligheten, felles gjesteparkering ellers parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Kapteinløkka datert 14.02.1964 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 24.09.2019.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 8 606,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Fellesutgiftene er kr 2.751,- pr. mnd. og inkluderer: Felles forsikring, brøyting, rengjøring av oppgangene, tv og internett og felles vedlikehold. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Boligen er tilknyttet Telenor (Canal Digital) som leverandør av kabel-tv og internett. Standard pakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 8 606,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Fellesutgiftene er kr 2.751,- pr. mnd. og inkluderer: Felles forsikring, brøyting, rengjøring av oppgangene, tv og internett og felles vedlikehold. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 9.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor (Canal Digital) som leverandør av kabel-tv og internett. Standard pakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 667 529,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 bli kr 2 403 104.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.066.092.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Øivind Robert Østberg

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Kapteinlunden sameie, med sameiebrøk 114/1368.
Sameiet består av 12 leiligheter
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres regnskap og budsjett internt. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år: trappeoppgangene er utbedret.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1.25% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 40.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Visninger: kr 3.500,- inkl alle visninger
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0225/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.20225

Dato

Sist oppdatert: 27. mai 2021 kl. 15:42

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.