Solgt: 8 590 000 kr

Grorudhaugen 3B

8 590 000 kr
114 m²
3 soverom
Stor og sosial stue
Mats Lund
Presenteres av
Mats Lund
IDYLLISK PÅ BÆRUMS VERK
Stor 4-roms leilighet med nydelig beliggenhet *Ny 2020 *Heis *Garasje *Balkong *Seniorbolig 65+ *Fantastiske fellesareal
 • Prisantydning
  8 590 000 kr
 • Omkostninger
  216 092 kr
 • Totalpris
  8 806 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2020
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  114 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 695 kr
 • Energimerke
  Grønn B

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til idylliske Kollen på Bærums Verk!
Dette er en unik leilighet med vestvendt, usjenert beliggenhet oppført i 2020. Fra balkongen kan du skue utover flotte friområder hvor hestene beiter sommerstid.
Leiligheten holder en gjennomgående god standard og planløsningen er moderne og fin. Leiligheten inneholder bla 3 gode soverom, 2 bad, stor stue på ca 46 kvm, innebod og sportsbod samt romslig entré.
Leiligheten har tilgang til heis og garasje.
En leilighet man kan flytte rett inn i og trives!
Verdt å merke seg:
Fantastiske fellesfasiliteter bl.a. 2 gjesterom som kan leies ved behov, trimrom for beboere, smørebod/verksted, fellesstue, spisestue, kjøkken og garderobe. Det er startet opp en turgruppe, en bocciagruppe, en hagegruppe, en golfgruppe og en strikke & håndarbeid

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Grorudhaugen 3B, 1353 BÆRUMS VERK
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 115, bruksnummer 166, seksjonsnummer 20, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 115, bruksnummer 166, seksjonsnummer 104, ideell andel 1/109

Innhold

Totalt bruttoareal: 128 kvm
Totalt bruksareal: 119 kvm
Totalt primærrom: 114 kvm
Bruksareal:
Leilighet 119 kvm
Primærrom:
Leilighet:
2. etasje 114 kvm: Entré/hall, kjøkken, stue, 3 soverom, 2 baderom
Sekundærrom:
Leilighet:
2. etasje 5 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen 1 bod på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.08.2021 utført av Thorvald C. Wahl. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong.
Grunn og fundamenter:
Støpt betongsåle- betong grunnmur.
Yttervegger:
Bærende konstruksjoner i betong. Utvendig spekkmurt teglstein og panelte fasader.
Etasjeskiller:
Betong elementer i etasjeskiller.
Takkonstruksjon:
Flat takkonstruksjon, trolig papp tekket, ikke besiktiget av takstmann.
Vinduer:
3 lags isolerglass i vinduer.
Ytterdør:
Brann og lydklassifisert entrédør.
Balkong:
Balkong med adkomst fra stue på 17 kvm.
VVS:
Vannbåren varme i gulv- fordelerskap plassert i entre/hall. Sentralanlegg for varmtvann. Varmekabler på begge bad. Leiligheten har balansert ventilasjon.
Elektriske anlegg:
Fordelingstavle med automatiske vippebrytere. El.skap er plassert i entré/hall. Kursoversikt i el.skapet.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Stor 4-roms leilighet med vestvendt, usjenert beliggenhet oppført i 2020. Boligen ligger i 2. etasje, men den ligger 3 etasjer over bakken mot vest. Leiligheten holder en gjennomgående god standard og planløsningen er moderne og fin, og inneholder en romslig entré / hall med god plass til yttertøy, stor og lys stue / spisestue, stilrent og sosialt kjøkken åpent mot stue, 3 gode soverom, 2 bad - hvorav det ene er tilknyttet hovedsoverommet og en praktisk innvendig bod. Fra balkongen kan du skue utover flotte friområder hvor hestene beiter sommerstid, og rådyrene passer forbi. Her kan også Lommedalen Kirke sees over bjerketrærne. Med vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon får du god og jevn temperatur hele året, samt god luftkvalitet. Her kan du flytte rett inn og trives godt!
Her bor du i et meget hyggelig bomiljø hvor nabolaget blant annet har startet opp en turgruppe som møtes én dag i uken, en bocciagruppe, en hagegruppe, en golfgruppe og en gruppe for strikke & håndarbeid. Du har også mer enn 300 kvm med fantastiske fellesfasiliteter. Her kan sameiet by på fellesstue (med flere sittesoner), trimrom og smørebod/verksted. En annen del av felleslokalene er en stor spisestue med tilhørende kjøkken og 2 gjesterom som det er muligheter for å leie.
Kjøkken:
Stilrent og delikat kjøkken fra Sigdal i nisje åpent mot stue / spisestue. Kjøkkenet har mye skapplass og stor arbeidsflate og er innredet med slette flater på over- og underskap og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte induksjonsplatetopp, stekeovn og oppvaskmaskin, samt plass for frittstående kjøleskap. Ventilator er montert over platetopp.
Baderom 1:
Lekkert baderom med inngang fra hovedsoverommet. Badet har flislagt gulv med varmekabler, fliser på vegger og malt himling med downlights. Badet er innredet med vegghengt toalett, servant med underskap, speil og belysning over servant, nedsenket dusjhjørne med innfellbare glassdører og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Baderom 2:
Lekkert baderom med inngang fra entré / gang. Badet har flislagt gulv med varmekabler, fliser på vegger og malt himling med downlights. Badet er innredet med vegghengt toalett, servant med underskap, speil på vegg over servant og nedsenket dusjhjørne med innfellbare glassdører.
Innvendige overflater:
Gulv:
Eik parkettgulv.
Vegger:
Glatte malte flater.
Himling:
Malte flater. Downlights på begge bad og entré/hall.

Oppvarming

Vannbåren varme i gulv- fordelerskap plassert i entré/hall. Varmekabler på begge bad.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen dater 16.06.2020. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 5 servitutter på sameiets eiendom og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk:
- Dagboknr 1193799, tinglyst 27.10.2017, type heftelse: Erklæring / avtale: Boligene kan kun bebos av personer hvor en av beboerene er minimum 65 år,
* Det er mulig å søke Bærum kommune om unntak fra aldersbegrensningen. Kontakt megler.
De øvrige servituttene omhandler bestemmelser om vegetasjon/gangrett, gjerde, flomvei/flomsikring, vann/kloakkledninger og kabler.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Aldersbegrensningen gjelder også ved utleie. Utleie skal meldes skriftlig til styret/forretningsfører før innflytting.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Grorudhaugen 3B er beliggende i et veletablert og meget attraktivt boligområde på solsiden av Bærums Verk.
Fra boligen har du gangavstand til sjarmerende Bærums Verk, et idyllisk handlesenter med gamle småhus og trivelige gågater. Her har du det meste du trenger i hverdagen, samt flere særegne butikker som for eksempel det hollandske Pannekakehuset og Melboden pizzarestaurant. Ellers har du koselige kaféer, det klassiske Værtshuset og andre spisesteder, samt historie, kultur og kunst. På Bærums Verk handelssenter er det et godt utvalg av både kjede- og nisjebutikker med bl.a. dagligvarebutikker, frisør, lege, tannlege, bokhandler og vinmonopol, Selv med sin rolige beliggenhet ligger boligen likevel i kort avstand til flere fasiliteter. Det er for øvrig også en kort kjøretur til Kolsås- og Rykkinn senter, samt Bekkestua og Sandvika med alle forretnings- og servicetilbud herunder kaféer, spisesteder, kino, kulturhus m.m.
Linderudveien bussholdeplass ligger i kort avstand fra boligen og har ruter mot Sandvika som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Fra Bærums Verk har du for øvrig også tilgang på bussrute mot Oslo (via Bekkestua og Lysaker). I Sandvika finner du i tillegg alt av servicetilbud som blant annet kino, teater, bibliotek, kulturhus, et stort utvalg av restauranter, kaféer og kaffebarer i tillegg til Sandvika Storsenter med sine 200 butikker, spisesteder og helsetjenester. Videre er det kort vei til sjøen hvor Kadettangen og Kalvøya kan trekkes frem som populære områder med badestrender, grøntarealer og idrettsanlegg.
På vinterstid kan området by på blant annet flere akebakker, langrennsløyper, skøytebaner og alpinbakker. Ellers finner du flere idrettshaller og fotballbaner i kort avstand fra boligen, samt Lommedalen golfklubb og Bærum golfklubb kun en kort kjøretur unna. Ønsker du turer i skog og mark har du flere populære turområder i nærområdet og Burudvann kan trekkes frem som en populært badestrand på sommerstid.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 11 086,6 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten er pent opparbeidet med plen, prydbusker og diverse beplantning.

Parkering

Eksklusiv bruksrett til 1 garasjeplass (nr. 30016) i felles garasjeanlegg. Sameiet har noen gjesteparkeringsplasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplan:
Eiendommen er regulert til boligbebyggelse-blokkbebyggelse (9 960 kvm), vegetasjonsskjerm (2 630), veg (29 kvm), utforming (544 kvm), trafikkregulerende tiltak og parkeringsbestemmelser (5 096 kvm) og funksjons- og kvalitetskrav til bygninger, anlegg og utearealer (733 kvm) i henhold til reguleringsplan Grorudhaugen Seniorboliger med plan ID 2015014 med ikrafttredelse 25.01.2017.
Kommuneplan:
I henhold til kommuneplanens arealdel 2017-2035, med planID 201601 er eiendommen regulert til nåværende boligbebyggelse (72 kvm), fremtidig boligbebyggelse (11 550 kvm), LNFR areal (1 042 kvm) og hensyn landskap (12 620 kvm) med ikrafttredelse 04.04.2018
Kommuneplan under arbeid:
Kommuneplanens arealdel 2035-2040, med plannummer 201702 er igangsatt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 695,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, oppvarming, TV/internett, drifts- og vedlikeholdskostnader m.m.
Fellesutgiftene fordeles slik:
- Felleskostnader brøk kr. 2.975,-
- Felleskostnader lik kr. 206,-
- Oppvarming kr. 714,-
- Drift fellesrom kr. 250,-
- TV kr. 250,-
- Bredbånd kr. 150,-
- Garasje kr. 150,-
Fellesutgiftene justeres i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2020 beregnet til kr 1 849 808,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 6 659 308,80.
Formuesverdien er ikke ikke mulig å innhente fra Skatteetaten grunnet boligens byggeår.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 31 070,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 31.12.2020

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8 806 092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Britt Sommerstad og Kjell Ulf Sommerstad

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Kollen På Verket Boligsameie, med sameiebrøk 119/11893.
Sameiet består av 103 boligseksjoner og 1 næringsseksjon (garasjeseksjon).
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt. Se husordensregler § 9 for informasjon.
Planlagte påkostninger:
- Det ble vedtatt på årsmøte 2021 å anlegge varmekabler på sameiets uteområde fra søppelkassene og frem til inngangsdører.
- Det ble vedtatt på årsmøte 2021 å montere informasjonstavler i inngangspartier ved postkassene.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0214/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.21214

Dato

Sist oppdatert: 26. november 2021 kl. 12:50

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.