Solgt: 5 800 000 kr

Kinnavegen 21

5 850 000 kr
248 m²
6 soverom
Bernt Ådlandsvik
Presenteres av
Bernt Ådlandsvik
Praktfull familiebolig med nydelig opparbeidet tomt. 3 garasjeplasser. Spa/velvære og båtplass.
 • Prisantydning
  5 850 000 kr
 • Omkostninger
  147 592 kr
 • Totalpris
  5 947 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  6 soverom
 • Primærrom
  248 m²
 • Bruksareal
  311 m²
 • Tomteareal
  1 092,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Grønn D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor enebolig med nydelig uteområde og kort vei til sjø og turområder.
Kort fortalt:
• Hus med god plass, laget for avslapning og ro
• Sjøutsikt gjennom skog, og svært gode solforhold
• Meget pent opparbeidet hage (lettstelt) med stor skiferbelagt terrasse
• Godt med parkeringsplasser og to store garasjer
• Kan overta andel i båtlag, og den ene garasjen har plass til stor båt på henger
• Stort SPA bad med utsikt mot fjorden

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kinnavegen 21, 5310 HAUGLANDSHELLA
Kommunenummer 4627, gårdsnummer 21, bruksnummer 579, ideel andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 331 kvm + frittstående carport/garasje på 37,5 kvm.
Totalt bruksareal: 311 kvm
Totalt primærrom: 248 kvm
Følgende rom er å regne som primære rom:
1 etasje: Entre/hall, trapperom til garasje, trapperom til loft, garderobe, toalettrom, stue, kjøkken, bad, toalettrom, vaskerom og 3 soverom.
Loftsetasje: Loftstue med trapperom, loftstue i vest, 2 soverom, bad/ spa og velværeavdeling.
Følgende rom er å regne som sekundære rom:
Kjeller: Dobbel garasje med innvendig trapperom til 1.etasje.
1 etasje: Bod/garderobe under trapp 2 m².
Loftsetasje: Bod 5,5 m².
Carport: Carport med åpent areal i øst og i
front mot nord. Gulvareal 37,5 m².
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.08.2020 utført av Kåre Andreassen datert 27.08.2020.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport utført av Kåre Andreassen datert 27.08.2020 oppført med ringmur og støpt plate. Ytterveggene er utført som isolert bindingsverk.
På innsiden er bindingsverket påmontert aldringsbestandig diffusjonstett plastfolie klemt med platekledning. På utsiden er bindingsverket kledd med vindtett platekledning og utlektet. Vinkelhus med saltakkonstruksjon i sør og valmet takkonstruksjon i nordvest.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder noen få tilfeller av tilstandsgrad 2, angitt i rapporten som TG2.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til hus med god plass laget for avslapning og ro. Eiendommen er pent opparbeidet med store, lettstelte uteplasser. I det store SPA badet kan man sitte i boblebadet og kikke på utsikt ned mot Davanger Fjorden. Badet har også stor steam-badstue, dusjrom og plass til sofagruppe.
Boligen har dobbelt garasje med inngang direkte inn i huset, masse parkeringsareal, og stor frittstående garasje hvor båt på henger eller bobil kan parkeres.
Lekker frisk enebolig oppført i 2006. Boligen har gjennomgående høy standard. To helflisede bad/wc. Stor gang/hall. Kjøkken er laget av norske Møre Kjøkken. Utgang fra stue til skiferbelagt terrasse på 54 m2 hvor 20m2 er takoverbygd. Boligen har parkett i stue og kjøkken og flott laminat i andre rom, vannbåren varme i de fleste rom med egen rom termostat. Led spotter i tak i stue, kjøkken, gang/hall, halogen spotter på bad og i loftstue. Walk-in garderobe ved inngangsparti og på ett soverom. Garderobeskap på resterende soverom. Vaskerom med egen inngang fra gårdsplass. Stor innvendig bod i 2 etasje.
Skjermet beliggenhet i et trivelig nabolag med kort vei til nærmeste busstopp. Skole og fotballbane er en 3-4 minutters tur med sykkel unna. Kort kjøretur til Ravnanger senter og ca. 15 min kjøring til Kleppestø sentrum, hvor man kan ta hurtigbåt til Bergen sentrum (gratis parkering på Kleppestø).
For den turglade byr naturområdet Skotnes på mange flotte områder med skogsveier og stier. Davangervågen og kystområdet i nærheten er flott til fiske, krabbefangst, kreps- og hummerfangst. Man kan overta andel i Davanger Båtlag når man kjøper huset, og få tilgang på båtplass hvor man kan ha båt ute hele året. (Andelshavere må godkjennes av styret i båtlaget, og ny andelshaver må betale depositum for båtandelen selv). Det er som regel kø for å få båtplass i båtlaget, men ved salg av hus kan andelseiere overlevere andel til kjøper, slik at man slipper forbi eventuell kø.

Oppvarming

Stålpipe. Peisovn i stue med glassfront og stålplate på gulv. Rentbrennende og effektiv varmekilde.
Vannboren varme i gulv 1.etasje og på bad/wc på loft.
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på for carport datert 02.02.2017.
Det foreligger ferdigattest for tiltak; Nytt anlegg/konstruksjon (murer) datert 21.08.2017. Disse kan fås av megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4627/21/579:
27.08.2020 - Dokumentnr: 2929442 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
08.07.1998 - Dokumentnr: 7331 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4627 Gnr:21 Bnr:529
21.08.2003 - Dokumentnr: 12054 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:1247 Gnr:21 Bnr:620
21.08.2003 - Dokumentnr: 12055 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:4627 Gnr:21 Bnr:621
01.01.2020 - Dokumentnr: 60497 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1247 Gnr:21 Bnr:579

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Skjermet beliggenhet i et trivelig nabolag med kort vei til nærmeste busstopp. Skole og fotballbane er en 3-4 minutters tur med sykkel unna. Kort kjøretur til Ravnanger senter og ca. 15 min kjøring til Kleppestø sentrum, hvor man kan ta hurtigbåt til Bergen sentrum (gratis parkering på Kleppestø).
For den turglade byr naturområdet Skotnes på mange flotte områder med skogsveier og stier. Davangervågen og kystområdet i nærheten er flott til fiske, krabbefangst, kreps- og hummerfangst. Man kan overta andel i Davanger Båtlag når man kjøper huset, og få tilgang på båtplass hvor man kan ha båt ute hele året. (Andelshavere må godkjennes av styret i båtlaget, og ny andelshaver må betale depositum for båtandelen selv). Det er som regel kø for å få båtplass i båtlaget, men ved salg av hus kan andelseiere overlevere andel til kjøper, slik at man slipper forbi eventuell kø.

Adkomst

Følg veien over Askøybroen og videre igjennom Stongafjellstunellen. Følg veien rett frem i neste rundkjøring og fortsett utover på Askøy. Følg veien forbi Ravnanger og ta av etter to kilometer mot Davanger på venstre side av veien. Følg veien mot Davanger forbi Davanger skole og videre ca. en kilometer. Ta av til venstre inn Kinnavegen. Boligen ligger i enden av blindvei, i stikkvei på høyre side av Kinnavegen.

Barnehager, skoler og fritid

Kort avstand til banehage og barneskole. Ungdomsskole ligger på Ravnanger.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Tomten meget pent opparbeidet. Stort asfaltert tun med plass for flere biler.
Stor natursteinmur i nord for gangvei til bolighus samt forstøtningsmur i vest og i sør for hage/plen. Murer har murkrone på topp med metall gjerde.
Stor plen i nivå ved bolighusets 1.etasje i sør samt skiferbelagt terrasse over dobbel garasje.
Adkomstveg til hovedinngang med hvit hagesingel. Trerapo ved overbygget inngangsparti og i nordvest.
I gangvei rundt bolighus i nord, øst og delvis i sør er det hvit hagesingel med innslag av betongstein i gangareal

Parkering

Dobbel garasje og i carport. Biloppstillingsplasser for flere biler på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Privat vei som driftes av eget veistyre, asfaltert i 2018.
Det bør påregnes vedlikeholdskostnader (kr 750 i året) for innkjøp av salt og opprettholdelse av vedlikehold. Felles privat til offentlig vei. Tilknyttet offentlig vann. Rørnettet ut til Breivik ble oppgradert i 2006-2007.
Tilknyttet privat kloakk. 12-15 eneboliger er tilknyttet egen slamkum med godkjent utslipp av overvann til Davangervågen.
Intensjonsavtale er underskrevet om å dele på vedlikeholdskostnader

Regulerings-og arealplaner

Planstatus: Endelig vedttatt arealplan. KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2012- 2023. Ikraftredelsesdato 13.12.2012. Planidentifikasjon 9001.
Arealformål: Boligbebyggelse. Arealbruksstatus: Nåværende.
Reguleringsplan. Planidentifikasjon 101. PLANTYPE Eldre reguleringsplan. Plannavn Kinna - del av gnr.21 bnr. 8, Davanger.
Ikraftredelsesdato 21.5.1992. Reguleringsformål: Formål Boliger.
Gjelder carport og murer: Dispensasjon fra plan. Saksnr. 4995.Saksår 2016. Disp fra: Regulert byggegrense.
Informasjon Oppføring av murer på gnr. 21, bnr. 579.
Merk følgende: Reguleringsformål. Felles avkjørsel. Planidentifikasjon 101. (Regulert inn en felles avkjørselsveg for samkjøring av Kinnavegen fra øst mot vest).

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 17. 268,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og feiing/tilsyn.
Renovasjon faktureres fra BIR direkte og koster fra ca 2.100,- årlig.
Det er ikke eiendomsskatt i Askøy kommune pr. tiden.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 24.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca. kr. 4.700,-
Boligen er tilknyttet Bkk altibox/ fiber som leverandør av TV og internett fra 600 pr. mnd.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster ca. kr. 6.000,- pr. år. (Brann, tyveri og vannlekkasje kjøkken)
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 383 144,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4 979 318,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.997.592
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger/hytter mindre/større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Vennligst spesifiser ønsket tid for overtakelse ved budgivning.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5% av salgssummen.
Tilrettelegging: kr 13.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Bergen, Askøy, Sund, Os, Kvam: kr 6.000,-
Ukens bolig finn.no kr. 1.750
Fotopakke: kr. 8.350 inklusiv drone
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 75-0047/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Askøy
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR75.2047

Dato

Sist oppdatert: 23. februar 2021 kl. 14:20

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.