Solgt: 2 790 000 kr

Deichmansgate 51

2 790 000 kr
158 m²
3 soverom
Krogsveen v/Andreas Hoppestad har gleden av å presentere Deichmansgate 51!
Jeanette Berg
Presenteres av
Jeanette Berg
Grønli
Sentrumsnær enebolig over tre plan I Stor tomt på over 1,4 mål I Oppgraderingsbehov
 • Prisantydning
  2 790 000 kr
 • Omkostninger
  71 092 kr
 • Totalpris
  2 861 092 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1928
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  158 m²
 • Bruksareal
  162 m²
 • Tomteareal
  1 413,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/Andreas Hoppestad har gleden av å presentere Deichmansgate 51!
En romslig og sentrumsnær enebolig over tre plan med en stor og flott tomt på over 1,4 mål. Kort veg til barnehager, skoler, idrettsanlegg og Porsgrunn sentrum med fasiliteter som kjøpesenter, treningssenter kafeer m.m.
Boligen er innholdsrik med tre etasjer samt et mindre plan mellom første og andre etasje som benyttes til tv-stue. Stue og spisestue i sammenheng med kjøkkenet med sørvestvendt balkong. Tre soverom av god størrelse og bad i andre etasje. Kjeller med flere rom som blant annet brukes til vaskerom, toalett og ulike oppholdsrom. Boligen ansees som et oppgraderingsobjekt.
Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Deichmansgate 51, 3924 PORSGRUNN
Kommunenummer 3806, gårdsnummer 46, bruksnummer 303, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 186 kvm
Totalt bruksareal: 162 kvm
Totalt primærrom: 158 kvm
Totalt sekundærrom: 4 kvm
Primærrom:
Kjeller: Trapperom/gang, vaskerom, dusjrom, peisstue, vindfang, wc og soverom: 43 kvm
1. etasje 74 kvm: Vindfang/entrè, gang/trapperom, kjøkken, spisestue, stue, vinterhage og tv-stue (mellomplan)
2. etasje 41 kvm: Gang/trapperom, bad/wc og 3 soverom
Sekundærrom:
Kjeller 2 kvm: Kott
1. etasje 1 kvm: Kott
2. etasje 1 kvm: Kott
Kommentarer til areal:
Boligen har et mellomplan (over garasje) som er medtatt i arealene for 1. etasje.
Vinduet på det ene soverommet i 2. etg. har tilfredsstillende størrelse med hensyn til rømningsvei, men er plassert for høyt fra gulv (maks 1,1m). Fast innretning til å stå på må etableres for å tilfredsstille krav til rømningsvei.
Vinduene i kjeller tilfredsstiller ikke dagens krav til rømningsvei eller lysforhold.
BTA er utregnet areal.
Utvendig bod er ikke måleverdig pga. for lav takhøyde.
Det er i tillegg en garasje fra 1953 som anvendes til biloppstilling/lagerplass. Grunnflaten på gulv er 15 kvm, men taket skrår slik at det kun er deler av garasje som er målbar pga. for lav takhøyde (under 1,9m). Kun 6 kvm bruksareal i målbart areal.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.03.2021 utført av Murmester Hansen & Henriksen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enebolig beliggende på Grønli i Porsgrunn kommune.
Bygningen er iht. tilstandsrapport fra takstmann oppført i 1928 og er bygget på grunnmur av betong m/prosentstein på fjell og trolig steinfylling. Etasjeskille av trebjelkelag som stedvis er etterisolert og montert Eswa varmefolie. Yttervegger dels av reisverksplank og bindingsverk som opplyses å være etterisolert med 10/15 cm mineralull, ny vindtetting og kledd med stående profilert kledning. Åstak m/ark på hovedtak og valmet tak på tilbygg tekket med enkeltkrum sementstein.
Helhetsinntrykket av boligen er bra, men førsteinntrykket tilsier at boligen trenger vedlikehold og ettersyn. Boligen er i fra 1928, og er vesentlig påkostet og oppgradert fra 1988 og frem til 2007. Bl.a. med ny taktekking i 1988/89, etterisolering av yttervegger, nye vinduer og dører. Tilbygget tv- stue over garasjen i 2007. Nytt vann/avløp inn i boligen, Elanlegg og sikringsskap samt bad og kjøkken.
Det er imidlertid ikke foretatt noen oppgraderinger, moderniseringer eller vedlikehold i de senere årene. Som følge av naturlig elde og bruksslitasje vil det være behov for ettersyn, vedlikehold og påkostninger. Omfang av oppgraderinger og påkostninger vil være avhengig av den enkelte kjøpers ønsker og behov.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder følgende bemerkninger:
- Bemerkninger på bad/våtrom.
- Bemerkninger på kledning/yttervegg, beslag/taknedløp, fuktsikring.
- Pipe anbefales rehabilitert
- Selve boligen er snart 100 år gammel. Det vil være behov for utskiftninger og påkost som følge av naturlig elde og slitasje.
Stedvis er tilstandsgradene satt pga. den enkelte konstruksjonens alder og påregnelighet med utskiftinger/oppgraderinger som følge av antatt begrenset resterende brukstid. Se for øvrig utfyllende rapport.
TG 2 og 3 fra takstmann:
- Alder på grunnmur
- Utvendig faller terreng stedvis noe mot boligen/grunnmur
- På hjørne mot sørøst ble det påvist råteskader i vannbrett
- Kledningen har behov for ettersyn, enkelte utskiftinger og overflatebehandling
- Det ble påvist noen fuktskjolder på takstdagen, men dette måler ikke fuktig og er trolig av eldre årgang
- Det er ikke etablert taksikring/snøfangere,
- Innvendig trapp mangler håndrekke på en side
- Balkonger/terrasse
- TG 3 på pipe
- Etasjeskille i 2. etg. er stedvis noe skjeve.
- Dusjen er fra 1994 og har begrenset/marginal restlevetid
- Rør pga. alder og mulige skjulte svekkelser.
Selger opplyser om at han har sett maur, dette ble ikke påvist under befaringen til takstmann. Ytterligere undersøkelser anbefales for å få bedre kunnskap om omfang. En stikkontakt i spisestuen funker ikke som det skal.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er modernisert/påkostet med følgende:
- Dusj i kjeller er uført av selger i ca. 1997. Rørarbeid for bad i 2.etasje ble utført av Eidanger Rør rundt 2004
- Rundt 1993 ble vann og avløp omgjort
- Selger påførte Heidy Sealer og platon knasteplate innvendig på kjellervegger i ca. 1995.
- Byttet takpapp og takstein i 1989 og tilbygg i 2007
- Skagerak tilsynsingeniør sjekket elanlegget for ca. 6-7 år siden

Standard

Deichmansgate 51 er en innholdsrik enebolig over tre etasjer med stor tomt på 1,4 mål.
1. etg:
Entrè/Gang: Mindre entrè med skifer på gulvet med varmekabler. Herfra kommer du videre til en større hall med malt panel på vegg og i tak.
Hall: Direkte tilgang til trapp til andre etasje og kjeller, samt alle etasjens rom. To plassbygde skap i veggene og en mindre bod som gir deg god lagringsplass av sko, jakker og annet yttertøy.
Stue: Større stue praktisk inndelt i en spisegruppe med god plass til langbord og flere stoler/benker, og en sofagruppe i sammenheng med kjøkkenet. Utgang til sørvestvendt balkong fra stuen. Originalt tregulv med varmefolie i den ene delen av stuen, tapet på veggene og huntonittplater i taket.
Hagestue med utgang til balkong og hagen.
Kjøkken: MDF IKEA kjøkken fra 2005 med integrerte hvitevarer. Innredning fra 2011. Godt med skapplass i over- og underskap samt en mindre kjøkkenøy. Heltre bjørk benkeplate. Ventilator i hette ført opp i luftepipe. Originalt tregulv med varmefolie, tapet på veggene og huntonittplater i taket. Alle integrerte hvitevarer medfølger i salget.
Mellomplan: Tilbygg som ligger over garasjen. Bygget i 2007, brukes i dag som tv-stue. Egen inngang fra hagen. Tregulv og brystpanel/tapet på veggene. Tilbygget er ikke bruksendret/omsøkt eller godkjent til bruk for varig opphold hos kommunen.
2. etg:
Soverom 1: Plassbygd seng på ca 1.20 m. Plass til noen mindre innredninger som nattbord, kommoder, hyller osv. Originalt tregulv, tapet på veggene og malt panel i tak.
Soverom 2: Boligens største soverom med flere møbleringsmuligheter av seng, kommoder, pult m.m. To kneloft til lagring i veggene og oppgang til loft. Originalt tregulv, tapet på veggene og malt panel i tak.
Soverom 3: Minste soverommet i etasjen med plass til enkeltseng og kommode/hyller. Originalt tregulv, og malt panel på vegg og i tak.
Vinduet på det ene soverommet i 2. etg. har tilfredsstillende størrelse med hensyn til rømningsvei, men er plassert for høyt fra gulv (maks 1,1m). Fast innretning til å stå på må etableres for å tilfredsstille krav til rømningsvei.
Bad/wc: Flislagt bad med varmekabler. Badet inneholder badekar, toalett, vask m/underskap og speil.
Kott i sammenheng med gangen.
Kjeller:
WC: Toalett og vask. Laminat på gulv og panel på vegg/tak.
Opprinnelig kjellerrom benyttes i dag som vaskerom med utslagsvask, vv-bereder, og avsatt plass til vaskemaskin/tørketrommel. Eget dusjrom. Skifer på gulvene med varmekabler og panel på vegg/tak.
Opprinnelig kjellerrom benyttes i dag som kjellerstue/oppholdsrom: Flere møbleringsmuligheter i rommet hvor det også er eget inngangsparti. Innebygde skap på veggene. Tregulv og skifer på gulvene og panel i taket.
Opprinnelig kjellerrom benyttes i dag som soverom som er av god størrelse og ulike møbleringsmuligheter. Flis på gulvet med varmekabler, brystpanel/tapet på veggene og panel i taket.
Rommene i kjelleretasjen er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. De innredede rommene i kjelleretasjen er i sin tid antatt byggemeldt som boder og ikke godkjent til varig opphold. Innredning til bruk for varig opphold er dermed ikke omsøkt/godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. Vinduene i kjeller tilfredsstiller ikke dagens krav til rømningsvei eller lysforhold.
Ute: Tomt på over 1,4 mål med bod og uthus. Garasje på ca 6 kvm.

Oppvarming

Peis i stue, varmekabler og varmefolie på gulv i flere rom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1928.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, sjekket med arkivet. Det foreligger heller ingen byggetegninger i kommunens arkiv, kun tegninger av tilbygget fra 2007.
Boligens rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Innredede rom i kjelleretasjen er i sin tid antatt byggemeldt som boder og ikke godkjent til varig opphold. Innredning av disse rommene til bruk for varig opphold er dermed ikke bruksendret/omsøkt eller godkjent for denne bruk av kommunen. Vinduene i kjeller tilfredsstiller ikke dagens krav til rømningsvei eller lysforhold. Kjøper overtar alt ansvar og risiko videre for manglede godkjenning på eventuelle bruksendringer.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Tilbygget er registrert hos kommunen som meldingssak tiltak den 29.10.2007, og som meldingssak tiltak fullført den 22.04.2010. Det foreligger tegninger, men ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på tilbygget. Tilbygget er ikke bruksendret/omsøkt eller godkjent til bruk for varig opphold hos kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det er et frittliggende tuppehus/bod på tomta som ikke er oppmålt av takstmann. Det foreligger ingen tegninger eller ferdigattest/midlertidig brukstillatelse på dette. Selger har ikke kunnskap om alder på dette bygget. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3806/46/303:
08.01.1923 - Dokumentnr: 900456 - Bestemmelse om vannrett
Rettighetshaver: Knr:3806 Gnr:46 Bnr:220
Rettighetshaver: Knr:3806 Gnr:46 Bnr:251
Rettighetshaver: Knr:3806 Gnr:46 Bnr:252
Overført fra gnr 46 bnr 253
Vedlikehold av vannverket på bnr. 253 bæres av eierne av d.e. og bnr. 251, 252 og 253 iflg. skylddelingsforretning.
10.11.1926 - Dokumentnr: 900308 - Bestemmelse om vannrett
Rettighetshaver: Knr:3806 Gnr:46 Bnr:146
Overført fra gnr 46 bnr 146
Eiendommen 46/146 har rett til å få sin vannforsyning fra 46/220 tilhørende vannverk beliggende på 46/253 mot en særlig avgift.
23.07.1930 - Dokumentnr: 900503 - Bestemmelse om gjerde
Gjerdeplikt iflg. skjøte. Kjøper av en utskilt parsell skal opprette og vedlikeholde forsvarlig gjerde rundt den kjøpte parsellen.
Grunndata:
16.04.1930 - Dokumentnr: 900129 - Fradelingsdokument
Eiendommen er fradelt fra gnr 46 bnr 253
Hovedbruket er sammenføyet med d.e.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et sentralt og etablert boligområde på Grønli med nærhet til skole, barnehage, butikk, gode bussforbindelser og en rekke andre fasiliteter i umiddelbar nærhet. Fine tur- og rekreasjonsområder i nærmiljøet, med bl.a. lysløype på vinterstid. Det er også kort vei til Porsgrunn sentrum.

Adkomst

Fra Porsgrunn sentrum følger du Raschebakken mot Vallermyrene. Sving til høyre inn på Øyekastvegen og følg denne vegen i ca 400 meter før du svinger til venstre inn på Deichmansgate. Deichmansgate følger du i ca 750 meter før du får boligen på høyre side.
Boligen er merket med Krogsveen Til salgs plakat. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen ligger i nærhet til flere barnehager og skoler hvor det er gangavstand til blant annet Skrukkerød og Rønningen barnehage. Grønli skole er kun 500 meter fra boligen og til Stridsklev/Tveten ungdomsskole er det ca 3 km.
Skrukkerød barnehage (0-5 år)
50 barn, 4 avdelinger 0.4 km
Rønningen barnehage (0-5 år)
72 barn, 4 avdelinger 0.8 km
Min barnehage Øyekast (0-6 år)
56 barn, 3 avdelinger 0.9 km
Grønli skole (1-7 kl.)
325 elever, 14 klasser 0.5 km
Klevstrand skole (1-7 kl.)
300 elever, 10 klasser 1.8 km
Stridsklev skole (1-7 kl.)
250 elever, 11 klasser 2.9 km
Stridsklev ungdomsskole (8-10 kl.)
220 elever, 10 klasser 2.9 km
Tveten ungdomsskole (8-10 kl.)
304 elever, 12 klasser 3.4 km
Porsgrunn videregående skole Sør
450 elever, 32 klasser 3.4 km
Porsgrunn videregående skole
1100 elever 4 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 413,7 kvm. Opparbeidet skrående tomt med prydbusker, bed og asfaltert i gårdsplass. Belegningstein/gangsti rundt deler av boligen.

Parkering

Enkel garasje og parkering på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Adkomst g/s-vei til kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 13.06.2019 avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav.
Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer eiendommen, dette gjelder RV36 med planid 3806 1413. Det eksisterer ingen planforslag som berører eiendommen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 19 281,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for eiendomsskatt, vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 6 993,- for inneværende år, og inngår i de kommunale avgiftene.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 25.000-30.000 i året.
Boligen har en årlig forsikringspremie på rundt 10-15.000 gjennom Trygg forsikring
Boligen er tilknyttet NextGenTel som internettleverandør. Betaler 600-700 kr i mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Selger er ikke helt sikkert på disse kostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 701 910,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 526 876,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.861.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Vibeto Tor

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,38% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visninger: kr 3.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 27-0017/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Porsgrunn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR27.2117

Dato

Sist oppdatert: 11. mars 2021 kl. 13:12

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.