Komplett salgsoppgave

Svaebakken 5

1 650 000 kr
29 m²
Jacob Koren
Presenteres av
Jacob Koren
Sentrum
1-roms andelsleilighet i 8. etasje med fantastisk utsikt og balkong med ettermiddags-/kveldssol. Tilgang på felles hage.
 • Prisantydning
  1 650 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  203 825 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  1 854 957 kr
 • Etasje
  8
 • Byggeår
  1968
 • Primærrom
  29 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 397 kr

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Høyt beliggende ett-roms andelsleilighet, midt i bykjernen
 • Vestvendt balkong med flott utsikt og ettermiddags-/kveldssol
 • Arealeffektiv romløsning med hems i stue
 • Kjøkken og bad pusset opp i 2007 og 2005
 • Fellesvaskeri og tilhørende bod i 10. etasje
 • Sentralt plassert i en lite trafikkert del av sentrumskjernen
 • Gode 100 meters gange til gågate med forretninger og kjøpesenter
 • Alle byens fasiliteter innenfor reell gangavstand
 • Få hundre meter til Nesparken og idylliske Vansjø

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Svaebakken 5, 1532 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 2, bruksnummer 973, ideel andel 1/1
Andelsnummer 53, Fr Nansensg 1 Borettslag, organisasjonsnummer 951450553

Innhold

Totalt bruttoareal: 30 kvm.
Totalt bruksareal: 29 kvm.
Totalt primærrom: 29 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
8. etasje: Entrè, bad og stue med delvis åpen kjøkkenløsning.
I tillegg disponerer boligen 1 bod i 10 etasje, tilknyttet felles vaskerom.
De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.06.2021 utført av Takstmann Ståle Frosterød AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Leilighet med beliggenhet i 8. etasje. Adkomst via felles inngang i 1. etasje, med heis og trappeløp til alle etasjer. Bygningsdeler i gulv, etasjeskiller og vegger mellom seksjoner i mur/betong. Vegger ut mot
terrasse antas i isolert bindingsverk. Utvendige fasader med trepanel og vedlikeholdsfrie plater. Blokken har flatt tak, antas dekket med papp eller tilsvarende. Verandaen har tregulv (løse fliser), rekkverk i glass og stål.
Vinduer med rammer og karmer i tre. Alle vinduer med 2-lags isolerglass.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad: Gulv har svakt fall inn mot sluk, men ikke tilstrekkelig 1:50 eller høyde til underkant terskel. Oppstikk avløp under servant har ingen tetning over fliser. Fliser bak wc har glippe ut fra toalett, og det er bom på enkelte fliser. Fliser på gulv mangler finish og har tanning over tolleransekrav. Det er montert el-vifte i baderom som er koplet ut. Vifte skal/kan ikke benyttes i bygningen, det anbefales at viften demonteres slik at ventilasjonen blir best mulig. TG:2.
Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Standard

Leiligheten ble i følge salgsoppgave fra forrige salg oppgradert tidlig på 2000-tallet og har i dag en tidsaktuell standard, men noe bruksslitasje på overflater og utstyr. Rør-anlegget i blokken ble oppgradert i regi av borettslaget for kun få år tilbake.
I regi av borettslaget ble også blokkens fasade samt leilighetens balkong oppgradert tidligere på 2000-tallet. Balkonggulvet er i hovedsak utført med trefliser, hvorav noen av de ytre radene mangler. Balkongen utgjør for øvrig et vesentlig tillegg til leilighetens ellers kompakte areal, som er effektivt disponert i en oversiktlig romløsning.
Stuen og et delvis adskilt kjøkken opptar til sammen hoveddelen av leilighetens areal. I stuens indre del er det i dag montert en hems som har vært benyttet til en dedikert soveplass og er tilgjengelig på en fastmontert stigetrapp. Over hemsens indre del er det montert innfelt spotbelysning, under er det høyt nok til å sitte - alternativt kan volumet benyttes til oppbevaringsmøbler.
Kjøkkenets innredning er i følge tidligere salgsoppgave fra 2007 og har en stilmessig helhet med hvite fronter samt benkeplater av heltre. Sistnevnte har noe preg av bruksslitasje. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som medfølger, herunder integrert platetopp og stekeovn, innbygget oppvaskmaskin og frittstående kombiskap. Belysning kommer i likhet med hemsen fra innfelte spotter. Det er ikke montert avtrekk over kokesone, men avtrekk til felles ventilasjon finnes i himling rett i overkant.
Badet ble i følge tidligere salgsoppgave pusset opp i 2005 og er utført med fliser på gulv og vegger. Utstyret består blant annet av tidsaktuelle baderomsmøbler og et dusjhjørne med glassdører som kan svinges inn for å maksimere den tilgjengelige gulvflaten i rommet. Tilstandsrapport bemerker flere funn som er gitt tilstandsgrad 2, deriblant bom i enkelte fliser og manglende tetning rundt oppstikkende avløp under servantskap. Rapporten påpeker også at elektrisk avtrekksvifte er montert på badet, men koblet ut. Vifte skal ikke benyttes i bygningen og det anbefales at denne demonteres slik at ventilasjonen blir best mulig.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser på bad, for øvrig tre-stavs parkett.
Innervegger: Fliser på bad og flisfelt på kjøkken, for øvrig malte flater.
Himlinger: Folierte plater på bad og malt panel over del av kjøkken, for øvrig glatte malte flater.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte og profilerte hvite fronter. Benkeplater i heltre. Nedfelt stålservant med ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp og stekeovn. Innbygget oppvaskmaskin. Nisje til kombiskap.
Bad: Servantskap med glatte hvite fronter og heldekkende porselensservant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Overskap med glatt hvit front. Dusjhjørne med svingbare glassdører og to-greps blandebatteri med hånddusj. Veggmontert klosett. Tilkoblingsmulighet for vaskemaskin.

Oppvarming

Sentralfyr og elektrisitet. Varmekabler på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 23.05.1969, samt ferdigmelding for ombygging av heis datert 21.02.1995 og ferdigattest for riving og bygging av nye balkonger datert 09.07.2010.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Eiendommen selges som et tvangssalg og i henhold til Lov om tvangsfullbyrdelse og ikke etter avhendingslova. Dette innebærer vesentlig avvik fra et normalt salg ved at kjøper har en større risiko for eiendommens tekniske tilstand, og kjøper må være innforstått med at det kan være svært vanskelig å nå fram med en mangelsklage etter kjøp av tvangssalgsbolig.
Samtidig avviker tidsfrister for bud og rutiner for oppgjør fra et normalt salg.
Det gjøres videre oppmerksom på at det ikke er mulig å bestille eierskifteforsikring eller boligkjøperforsikring i forbindelse med tvangssalg.
Det vises for øvrig til "Orientering til kjøpere om tvangssalg ved medhjelper" som er vedlagt salgsoppgaven. Ta kontakt med megler dersom noe er uklart.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Nærmiljøet rundt Svaebakken 5 er tilbaketrukket og lite eksponert for den trafikk som finnes i de øvrige sentrumsgatene. Plasseringen er likevel svært sentral og praktisk talt midt i byen.
Fra blokken er det reell gangavstand til alle tilbud og fasiliteter som finnes i sentrum. Gode 100 meter unna finnes gågaten, byens hovedåre med en rekke forretninger og spisesteder langs sidene. Kort gangavstand er det også til byens store kjøpesenter med flere titalls forretninger.
Selv om leiligheten ligger midt i byen, er det likevel kort vei til flotte friområder både på Jeløy og i Mossemarka. Sistnevnte kan du ta deg frem til på gangveier allerede fra Nesparken. På Jeløy kan du følge Kyststien langs sjøen og gjennom øyas unike landskapsvernområde på Alby, en runde som egner seg svært godt også for treningsøkter. I det mer sentrumsnære området rundt Kanalen finnes idyllisk parkmiljø, spisesteder og bystranden Sjøbadet. Et stort pluss er det også at Nesparken er kun få hundre meter unna og har mulighet for strandliv og grilling sommerstid.
Det eksisterer et bredt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet; holdeplass for flere lokale og regionale busslinjer finnes i Kongens gate like ved, mens ekspressbusser til Oslo og Gardermoen stopper ved Nesparken. Det er i tillegg få minutters gange til togstasjonen med hyppige avganger i retning Oslo dagen gjennom. Reisetiden til Oslo S er i dag fra cirka 40 minutter, men forventes redusert til kun en halvtime etter den pågående utbyggingen av både jernbane og ny togstasjon.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 276 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 20.05.2021 omfattes eiendommen av reguleringsplaner under bakken "Sentrum - samordnet regplan jernbane/vei/havn" med formål anlegg i grunnen, vedtatt 02.09.1999 med plannr.271. Reguleringsplan "Kvartalet Skoggata, Fr.Nansensgt, Herfølbakken, Kong Haakons Plass" med formål gangvei og boliger, vedtatt 16.06.1987 med plannr.200. Reguleringsplan "Skoggata bo- og servicesenter" med formål offentlig eller privat tjenesteyting og gang-/sykkelvei, vedtatt 30.12.2010 med plannr.327. Kommunedelplan "Sentrumsplan Moss" med formål vei nåværende og boligbebyggelse nåværende, vedtatt 15.06.2015 med plannr.363. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål sentrumsformål nåværende og offentlig eller privat tjenesteyting nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr.KP3002.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: felles bygningsforsikring, strøm fellesareal, kommunale avgifter, årsavgift tv/internett (kun grunnpakke), renhold, oppvarming/sentralfyr, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 579,-
Avdrag kr 407,-
Driftsutgifter kr 2.411,-
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 297 290,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 070 244,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 18 684,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 203 825,- pr. 21.05.2021.
Informasjon om borettslagets fellesgjeld:
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 1,53 %.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente : kr 394,-, hvorav renter utgjør kr 192,- og avdrag utgjør kr 202,-.
Lånets løpetid: 2051.
Lånenr. NIBOR 67140503849.
Bankforbindelse: Nordea.
Lån hvor det betales fastrente og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 2,8 %.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente : kr 451,-, hvorav renter utgjør kr 290,- og avdrag utgjør kr 161,-.
Renten er delvis rentesikret fram til mars-2022.
Lånets løpetid: 2051.
Lånenr. NIBOR 67140505461.
Bankforbindelse: Nordea.
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 1,8 %.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente : kr 141,-, hvorav renter utgjør kr 97,- og avdrag utgjør kr 44,-.
Lånets løpetid: 2048.
Lånenr. 61188242471.
Bankforbindelse: Nordea.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 1.854.957,-. Av dette beløpet utgjør kr 203 825,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.493,-.
Dette faktureres kjøper direkte fra Vansjø bbl.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Søndre Østfold tingrett avd Moss

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Fr Nansensg 1 Borettslag.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag, tlf.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er i hovedsak ikke tillatt, ta kontakt med styret.
Foretatt påkostninger de senere år:
Utvendig inngangsparti, murvegg, hageport og rekkverk er malt.
Fyrrom og forgang til fyrrom er gulvet vasket, skrapt og malt.
Forgang i 10 etasje er malt.
Service med skumbytte utført av Presto Brannteknikk AS.
Diverse vedlikeholdsarbeider.
Planlagte påkostninger:
Vedlikehold av heis. Tilbud akseptert av Kone kr 162.500,-.
Få orden på sykkelparkeringen i sykkelrommet ute.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Eiendommen overtas som den er besiktiget uten ytterligere ryddig eller rengjøring.

Boligselgerforsikring

Det kan ikke tegnes boligselgerforsikring ved tvangssalg.

Boligkjøperforsikring

Det kan ikke tegnes Boligkjøperforsikring ved tvangssalg.

Budgivning

Det gjelder egne budregler for tvangssalg, og disse er beskrevet i «Orientering til kjøpere av tvangssalg». Budgivere må sette seg inn i orienteringen før man inngir bud.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. På grunn av de spesielle reglene for tvangssalg er det dessverre ikke mulig å inngi bud via Krogsveens budapp eller inngi bud elektronisk via Krogsveen.no. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr sms eller på e-post.
Kjøper vil som vanlig få tilsendt budjournal etter at eiendommen er solgt. Budgiver kan også få utlevert en kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av oppdragsgiver og er avhengig av kjøpesummens størrelse, og beregnes i henhold til satser i Forskrift om tvangssalg ved medhjelper, kap. 3. I tillegg mottar megler oppgjørshonorar kr 5.860,- samt dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0181/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.21181

Dato

Sist oppdatert: 24. juni 2021 kl. 14:45

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.