Komplett salgsoppgave

Akebakkeskogen 55B

8 950 000 kr
80 m²
3 soverom
Unik 3(4)-r rekkehusleilighet med panoramautsikt. Marka utenfor døren. 2 balkonger. Hems. Smarte løsninger.
Unik 3(4)-r rekkehusleilighet med panoramautsikt. Marka utenfor døren. 2 balkonger. Hems. Smarte løsninger.
Jan Egil Røttingsnes
Presenteres av
Jan Egil Røttingsnes
Akebakkeskogen
Unik 3(4)-r rekkehusleilighet med panoramautsikt. Marka utenfor døren. 2 balkonger. Hems. Smarte løsninger.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  8 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  36 824 kr
 • Omkostninger
  8 731 kr
 • Totalpris
  8 995 555 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1983
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  80 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 394 kr
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stilren utsiktsleilighet med en av Akebakkeskogens beste internbeliggenheter. Akebakkeskogen er et trygt og rolig boligområde, med bilfrie internveier, flere lekeplasser og gangavstand til barnehager og skole.
Turstien og skiløypa starter rett utenfor døren og gir unike muligheter for en variert og aktiv fritid. Leiligheten ble totaloppusset med ny planløsning i 2015/16 og ligger luftig og solrikt til i 2.etasje. På utsiktssiden finner du en romslig og lys stue med åpen kjøkkenløsning, hems på 25 kvm og utgang til en vestvendt balkong. Herfra kan du nyte panoramautsikten over Oslo, fjorden og Nordmarka. Alle soverom og balkong nr. 2 vender mot skogen og har morgensol. Det største soverommet (per i dag arbeidsrom) kan enkelt gjøres om til to gode soverom. Utvidet bod på gateplan.
Velkommen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Akebakkeskogen 55B, 0490 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 75, bruksnummer 1232, ideell andel 1/1
Andelsnummer 80, Akebakkeskogen brl, organisasjonsnummer 956 235 251

Innhold

Totalt bruksareal: 80 kvm
Totalt primærrom: 80 kvm
Primærrom:
2. etasje 80 kvm: Entré, gang, stue, kjøkken, hobbyrom og 1 soverom.
Hems: Gulvareal på ca 25 kvm. Ikke måleverdig grunnet lav takhøyde.
I tillegg disponerer boligen 1 utvendig bod på ca 8 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 08.06.2022, utført av Anticimex avd. Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt betongplate på mark. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende trepanel. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein. Boligen har ytterdør av tre med glassfelter. Balkongdører og vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 1983. Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedfyring.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Leiligheten gjennomgikk i 2015/16 en vesentlig oppussing/ombygging og har i rapporten i hovedsak fått TG 0 og 1 på de fleste bygningsdeler (dvs ingen eller mindre til moderate avvik). Det er gitt TG2 på følgende bygningsdeler: Riss/sprekk i en veggflis ved vegghengt toalett. Vinduer og balkongdører grunnet alder. Yttertak grunnet fremtidig behov for utskifting pga alder (det er ikke observert tegn på lekkasjer eller skader). Vann- og avløpsledninger utenfor leiligheten grunnet alder, materialvalg og forventet restlevetid. Det presiseres at det er borettslaget som gjennom vedtektene har ansvar for vedlikehold og utskifting av tak, vinduer, balkongdører og felles vann- og avløpsledninger.
Se supplerende informasjon i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette..

Standard

Leiligheten ble pusset opp fra topp til tå i 2015/16 og holder en gjennomgående meget god standard. Dette er en leilighet hvor man kan flytte rett inn.
Moderne og fleksibel planløsning med en rekke smarte løsninger. På utsiktssiden finner du en romslig og luftig stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til vestvendt balkong. Bonusrom på hems med gulvareal på hele 25 kvm. Alle soverom og balkong nr. 2 vender mot skogen og har morgensol. Det største soverommet (per i dag arbeidsrom) kan enkelt gjøres om til to gode soverom. Bod på hele 8 kvm på bakkeplan.
Inneholder:
Entré med et pent hvitoljet heltregulv som er gjennomgående i store deler av leiligheten.
Hovedsoverom med plass til dobbeltseng og pene og meget praktiske plassbygde skap som omrammer sengen. Inngang til soverommet fra to sider.
Et stort soverom 2 er i dag innredet som arbeids-/hobbyrom, men kan med enkle grep omgjøres til to gode soverom (se alternativ plantegning og punkt "ferdigattest" i salgsoppgaven). Rommet har god skapplass i innredning med heltre benkeplate og opplegg vaskemaskin/tørketrommel. Utgang til 8 kvm balkong ved inngangsparti mot øst, med plass til sittegruppe.
Lekkert flislagt bad (pusset opp i 2015/16), med nytt sluk og membran, innfliset badekar med dusj og innfellbar glassvegg, servantskap, speil med integrert lys, vegghengt toalett og vegghengt høyskap. Gulvvarme. Dimmbare downlights i tak. Det er opplegg for vaskemaskin/tørketrommel ved høyskap.
Romslig, åpen stue/kjøkkenløsning. Store vindusflater gir flott utsikt og masse naturlig lys. Ekstra takhøyde opp mot hems som gir en luftig og herlig følelse. I stuen er det god plass til både sittegruppe og stort spisebord. Effektiv peisovn montert i stuen.
Moderne kjøkkeninnredning med hvite fronter og integrerte håndtak. Kjøkkenøy med barløsning, integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, 2 oppvaskmaskiner og kjøl-/fryseskap. Takhengt kjøkkenvifte tilknyttet Villavent ventilasjonsanlegg.
Vestvendt, overbygget balkong med panoramautsikt over fjorden, byen, Holmenkollen, Nordmarka og Maridalsvannet.
Over deler av stuen er det en hems med hele 25 kvm gulvareal som er innredet som et gjesterom/lesekrok/tv-stue. Rommet er ikke målbart grunnet takhøyde, men er et supert bonusareal med flere mulige bruksområder. Det er montert en uttrekkbar stige til hems, men for den "lekne" kan også kjøkkeninnredningen benyttes som en trapp opp til hemsen.
Bod på ca 8 kvm på bakkeplan som er perfekt for lagring av sykler, ski, diverse utstyr, fyringsved, og med plass til skiprepping.
El-anlegg: Nytt sikringsskap ifbm. renovering.
VVS: Alle vann- og avløpsrør i leiligheten ble byttet ifbm. renovering. Ny 200 L varmtvannsbereder.
Vannlekkasjesensorer med vannstoppsikring er installert under kjøkkenbenken og på hobbyrom.
Annet: I forbindelse med oppussing av både denne leilighet og leiligheten under ble det gjort lydtiltak begge sider av etasjeskiller. Det ble lagt trinnlydplater under tregulvet i denne leilighet og lydplater i taket i leiligheten under. Det er også god lydisolering til leiligheten ved siden.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger leiligheten.
Veggmonterte hyller/skap i stuen medfølger ikke.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via panelovner og elektrisk gulvvarme på bad. Peisovn i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.11.1984. Det ble også gitt ferdigattest 25.03.1987 for utvidelser av terrasser. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Begge balkonger ble i 2015 utvidet med borettslagets standardløsning.
Dagens eier har i sin eiertid endret en del på den opprinnelige planløsningen. Blant annet så er deler av badet på opprinnelig byggetegning vist som bod men er ikke bruksendret til dagens bruk.
Vedr alternativ planløsning 1: Ved å sette inn en rett vegg kan soverom 2 deles inn i 2 omtrent like store soverom. For å gi plass til en dør i veggen mot stuen slik det er vist i skissen, må peisen snus 45 grader og flyttes ca 20 cm lengre ut fra veggen slik at brannmuren kan kuttes ned fra 125 til 70 cm lengde. Alternativt kan man vurdere å flytte peisen til gavlvegg eller bytte ut peisen mot en mindre type som ikke krever en like stor brannmur. Tiltaket bør kontrolleres av en fagmann.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom.
Dagboknr 12876 tinglyst i 1983, type heftelse: Erklæring og tillatelse til å ha stående, drifte og vedlikeholde en nettstasjon på borettslagets eiendom.
Dagboknr 66716 og 67087 tinglyst i 1985,: dispensasjon vedr redskapsbod. Boden må fjernes dersom OL (Oslo Lysverk) måtte forlange det.
Dagboknr 37006, tinglyst 1986: Garasjen må fjernes dersom OL måtte forlange det.
Dagboknr 82125, tinglyst 1986, type heftelse: Kjøpekontrakt ved kjøp av tomten: kommunen har rett til å legge og ha liggende ledninger i eller over ubebygde deler av tomta.
Dagboknr 14316, tinglyst 2010, type heftelse: rettigheter og plikter vedrørende bygging, drift og vedlikehold av kabelanlegg over tomta.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget attraktivt og barnevennlig boligområde ved foten av Grefsenåsen. Boligen er ideell for deg som vil bo sentralt, samtidig som du bor hyggelig og landlig, med marka som nærmeste nabo.
Mange flotte turstier og skiløyper starter rett utenfor døren. Herfra kan du ta både korte og lange turer til alle årstider, enten det er oppdagelsesturer med småbarn i nærmarka, treningsturer opp til Linderudkollen, hengekøyetur med vennegjengen på et av de mange utsiktspunktene eller en langtur på ski eller sykkel innover Lillomarka, Maridalen og Nordmarka. Om vinteren spenner du på deg skiene ca. hundre meter fra boligen. For nedoverski er det kort vei til populære Grefsenkleiva/Trollvannskleiva alpinanlegg.
Nærheten til skogen og utsiktspunktene i Grefsenåsen gjør at du kan få deg et avbrekk med natur i hverdagen selv med kun noen få minutter til rådighet. Ved Trollvann og Frysja er det fine badeplasser. Samtidig er det kun en 10-15 minutters sykkeltur ned til urbane Torshov og Grünerløkka, og gangavstand til Storo storsenter og Nydalen. På Grefsenkollen restaurant kan du spise utsøkt mat, eller nyte konserter, festivaler og god atmosfære med panoramautsikt over Oslo.
Bydelen byr på et utvalg av Oslos beste skoler, og Kjelsås Idrettslag har et bredt tilbud til alle aldersgrupper.
Akebakkeskogen borettslag består av både rekkehus og rekkehusleiligheter. Borettslaget er meget veldrevet og er spesielt kjent for sin familievennlighet med store grønne fellesarealer som er skjermet fra biltrafikk. Her finner du flere fine lekeplasser til de minste, en fotballbane som blir til skøytebane på vinteren, en ny aktivitetsplass til lek og trening, akebakke, frukthage, gressletter og flere grillplasser med sittegrupper.
Egne gjesteparkeringsplasser og parkeringsmuligheter langs kommunal vei. God offentlig kommunikasjon med busstoppet «Akebakken» rett nedenfor borettslaget, med forbindelse til Storo og sentrum. Fra busstoppet «Grefsenlia» er det med buss 25 forbindelser vestover til Frysja, Blindern og Majorstuen og østover til Lørenskog. Gangavstand til trikkestopp i Glads vei/Doktor Smiths vei.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til populære Disen barneskole (1-7 klasse) og Morellbakken ungdomsskole (8-10 klasse). Det er flere private og kommunale barnehager i nærområdet, slik som Grefsenlyst FUS barnehage i Grefsenkollveien 14/16 og Læringsverkstedet Grefsen terrasse barnehage i Grefsenkollveien 12.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Oslo kommune sine hjemmesider og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Gnr.75, bnr. 1232 er en eiet tomt på 20.143,9 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er meget pent opparbeidet med asfalterte internveier, lekeplasser, busker og grøntområder. Bnr. 1230, 1231, 1233 og 1234 tilhører også borettslaget og det totale tomtearealet for Akebakkeskogen brl er på 34.413 kvm.

Parkering

Alle boliger i Akebakkeskogen har rett til en parkeringsplass og det er etablert infrastruktur for lading av ladbart kjøretøy til alle parkeringsplasser. Ladeboks må anskaffes av kjøper eller overtas av tidligere eier. Det er i tillegg garasjeplasser som tildeles etter venteliste/ansiennitet. Egen gjesteparkering samt god plass til gateparkering. Viser ellers til www.akebakkeskogen.no for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2598 datert 16.4.1982 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det er enkelte lokale byggesaker ved sjekk av saksinnsyn på PBE's hjemmeside. I Frennings vei 35-41 søkes det om utvidelse av glassrekkverk på toppetasjene samt en leilighet har søkt om bruksendring av loft til bolig. I Frennings vei 29 er flermannsbolig under oppføring. Ingen av disse anses å ha noe innvirkning på denne boligen.
Oslo kommune v/ Vann- og avløpsetaten har varslet oppstart av planarbeid for nye vannanlegg i bydelene Alna, Bjerke, Nordre Aker og Sagene. Formålet er å føre rent vann i tunnel fra Sagene til Disen og videre østover til Trosterud, og i en tunnel fra vannbehandlingsanlegget på Oset (Kjelsås) til Disen. Akebakkeskogen ligger innenfor planområdet. Planlagt oppstart er foreløpig satt til 2022, med ferdigstillelse 2028. For mer informasjon se https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/ny-vannforsyning-stamnett/.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3.394,- pr. mnd. og inkluderer: Felles bygningsforsikring, utvendig vedlikehold, brøyting og strøing, kommunale avgifter, grunnpakke kabel-TV og internett fra Telenor, gartner til fellesområder, trefelling ihht. borettslagets bestemmelser, samt container for avfall 2 ganger pr. år.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert opp med 8% fra 01.01.22.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr. 3 247,-
Kapitalkostnad renter: kr. 70,-
Kapitalkostnader: kr. 77,-
Eiendomsskatten er kr 556,- for 2022 ifølge selger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 6500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Grunnpakke er inkludert i fellesutgiftene. Høyere netthastighet kan kjøpes individuelt pr. husstand. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 494 975,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 381 910,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 40 200,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 36 824,- pr. 24.05.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 5.776.774,- pr. 24.05.2022 og lånevilkårene er:
Annuitetslån i Handelsbanken Eiendomskreditt.
Rentebetingelser: 2,24 % flytende rente
Lånets løpetid: 12 terminer pr år, siste termin 01.12.2050.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.599,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 8.995.555,- Av dette beløpet utgjør kr 36 824,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger/hytter med andelsnr.
Evt innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ulrike Jüse og Håvard Grothe Lien

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Akebakkeskogen brl.
Borettslaget består av 147 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00, epost eierskifte@usbl.no
Dugnad må påregnes.
Det er inngått avtale med Bygårdsservice for vaktmestertjenester - oppstart våren 2022.
Dyrehold er tillatt etter søknad til styret.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Planlagte prosjekter borettslaget:
Styreleder opplyser via e-post at det ikke er planlagt/vedtatt noen utbedringer/prosjekter som vil påvirke fellesutgifter/fellesgjeld i nevneverdig grad pt.
- Malingsvedlikehold av grønt felt er pågående og utføres vår/sommer 2022 Oppstart for nr 55 er i slutten av juni/begynnelsen av juli. Maling gjennomføres som hovedregel hvert 2.år (rekkevis etter farge) slik at det går ca 8 år mellom hver gang en husrekke blir malt.
- Det er innhentet priser på selvlukkende bommer, noe styret vil vurdere å gjennomføre i kommende styreperiode dersom det er rom for dette i budsjettet.
- Styret har planer om tak-pilot som innebærer at én av husrekkene får vurdert en renovering av taket. En vil da få vurdert omfanget, både mtp takets kvalitet, behov for renovering og kostnadsomfang. Det tas sikte på å engasjere ekstern bistand for å få prosjektet i gang.
- Kollektivavtale TV og internett. Styret arbeider med nye avtaler for både fiber og coaks, og ulike grunnhastigheter på internett. Dersom borettslaget skulle gå for en annen løsning enn dagens løsning fra Telenor, vil det innebære at det gjennomføres arbeider i borettslaget. Spesielt dersom det skal legges fiber, hvor det også er usikkert om det må gjøres omfattende gravearbeid, kabling osv. Styret har, som følge av dette, og av at tilbakemeldingene fra beboerne var sprikende, vedtatt å avvente konkret forslag til løsning.
- Vinduer er vurdert å ikke være nødvendig å skifte, men er gjennomført der det ansees som nødvendig. Det samme gjelder terrassedører. Det vurderes fortløpende en felles utskifting av vinduer i borettslaget.
- Styret har engasjert Usbl Prosjekt ved arkitekt Vera Tesdal for å gjøre en nærmere kartlegging av borettslagets fellesarealer, og hvordan dette kan utnyttes på best mulig måte. Herunder undersøkes det muligheter for felles sportsboder, vurdere nedgravd avfallsløsning (for å frigjøre plass), mulighet for felles forsamlingslokale, felles sykkelparkering osv. Styret vil fortsette å jobbe med dette i kommende periode og kommer tilbake med konkrete forslag til løsninger så snart man har kommet et steg videre.
Utført vedlikehold/påkostninger:
- Arbeid med etablering av infrastruktur for ladbare biler startet opp i desember 2020, og anlegget var klart til bruk i mars 2021. Det er per i dag 45 brukere av anlegget. Arbeidet ble fakturert etter ferdigstilt prosjekt, og total kostnad ble kr. 3.412.611,30. I tillegg ble det kr. 70.183,- i kostnader til forprosjektering gjennomført av Teknisk Boligelektro. Borettslaget mottok etter ferdigstillelse tilskudd med kr. 665.560,- fra Klima og Energifondet. Det vil si at den totale kostnaden for infrastrukturen i borettslaget var kr. 2.817.234,-.
- Tilstandsvurdering av rør og instruks for utbedring av avløpsrør. Styret vedtok på bakgrunn av møtet med If, Usbl og BBL Pivotal å gjennomføre vannsjekk av samtlige andeler i juni/juli 2021. Vannsjekken ble gjennomført av (RobKo), hvor blant
annet kraner, rør, vannlåser osv. ble undersøkt i henhold til If Skadeforsikrings skjema. I tillegg ble det utarbeidet sjekkpunkter som skulle være for borettslagets interne bruk. Fokuset var både å få kartlagt andre risikoelementer, som ikke var medtatt i Ifs skjema, og også få kartlagt omfanget av monterte vannstoppere. Funnene som ble avdekket ved vannsjekken var oppløftende, i den forstand at det ikke var mange avvik og heller ikke større avvik. Det ble vedtatt at RobKo skulle utbedre de avdekkede avvikene for borettslagets regning, dette for å sikre en helhetlig utbedring og at borettslaget skulle få dokumentert at samtlige avvik ble lukket. Utbedringene ble gjennomført vinteren 2021/22.
Hovedstoppekraner er skiftet ut de senere årene, men det gjensto fortsatt noen, og disse ble skiftet ut i forbindelse med utbedringene som ble gjennomført etter vannsjekken.
- Miljøutvalget la i generalforsamlingen 2020 frem forslag om etablering av aktivitetsplass langs lysløypa mellom blått, grønt og hvitt felt. Forslaget ble vedtatt i generalforsamlingen 2020, og etter aksept av tilbud fra Klatrebarna, ble arbeidet med etablering av aktivitetsplassen gjennomført høsten 2020. Borettslaget mottok tilskudd fra Usbl Bomiljøfond med kr. 200.000,- til prosjektet og total kostnad for prosjektet ble etter dette kr. 456.899,-.
- Det tidligere brannvarslingsanlegget i borettslaget var fra 2014, og de seriekoblede røykvarslerne har gått ut av produksjon. Styret vedtok derfor å bytte ut hele anlegget, for å få et komplett anlegg. Kostnaden med nye røykvarslere ble totalt kr. 374.360,-.
- Tilleggskostnader utbygd areal. Generalforsamlingen 2020 vedtok å justere tilleggskostnader for utbygginger foretatt før 01.03.2017. Det er etter vedtaket utformet tilleggsavtale hvor vedtatt ordlyd fremgår, og utbygde andeler er tilskrevet og får endret tilleggskostnadene og tilbakebetalt i henhold til vedtaket fra generalforsamlingen 2020.
- Utskifting av soilrør og reparasjon av multielement (grunnmur) gjøres fortløpende og det budsjetteres et fast beløp for dette hvert år.
Det har vært påvist skjeggkre i enkelte enheter, hvor styret har engasjert Anticimex (som borettslaget har avtale med gjennom bygningsforsikringen hos If) for deteksjon og sanering.
Dersom det avdekkes skjeggkre, må det gjennomføres sanering i samtlige enheter på rekken.
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,7% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: 2.950,- pr. visning - 2 inkl.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0057/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.2257

Dato

Sist oppdatert: 10. juni 2022 kl. 11:57

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.