Solgt: 8 950 000 kr

Tallbergveien 2D

8 950 000 kr
141 m²
3 soverom
Velkommen til Tallbergveien 2D
Nordstrand/Sæter
Innholdsrik og sjarmerende halvpart av velholdt sveitservilla med solrik frodig hage, i blindvei
 • Prisantydning
  8 950 000 kr
 • Omkostninger
  225 092 kr
 • Totalpris
  9 175 092 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1912
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  141 m²
 • Type
  Halvpart horisontaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Tallbergveien 2 D, en horisontaldelt sveitservilla nær Sæter. Villaen ligger solrikt og skjermet til i blindvei. Fra eiendommen er det kun noen få minutters gange til kollektivtransport og et bredt servicetilbud på Sæter. Kort vei også til skoler og fritidstilbud. Seksjonen ligger i 1. etasje og kjelleretasjen som er delvis over terreng. Alle primærbehov er dekket på hovedplanet som inneholder bl.a. wc, bad, 2 soverom, kjøkken, peisestue, stue og spisestue med utgang til hagen. Kjelleretasjen inneholder kjellerstue, soverom og vaskerom/bod. Romslige oppholdsrom, god takhøyde, høye vinduer og svært gode lysforhold, ildsteder, den solrike og frodige hagen med frukttrær, barnevennligheten og nærheten til Sæter er bare noen av kvalitetene ved denne boligen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tallbergveien 2D, 1166 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 183, bruksnummer 64, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 170 kvm
Totalt bruksareal: 154 kvm
Totalt primærrom: 141 kvm
Primærrom:
1. etasje 104 kvm:
Entré/gang, toalett, bad, 2 soverom, kjøkken, peisestue, stue og spisestue med utgang til hage.
Kjelleretasje 37 kvm:
Kjellerstue og soverom.
Sekundærrom:
Kjelleretasje 13 kvm:
Vaskerom/bod.
De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.08.2020 utført av Anticimex ved Tommy Sverre Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Horisontaldelt tomannsbolig bygget i 1912. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur i betong/mur, som er pusset og malt. Bærende konstruksjoner og etasjeskillere er i trekonstruksjoner. Yttervegger er i trekonstruksjon, som utvendig er kledd med liggende trekledning. Fasaden ble vedlikehold og overflatebehandlet sist i 2014.
Dreneringen er fra byggeår og således er levetiden oppbrukt. Det ble foretatt stikkprøve på vaskerommet med fuktsøker og målingen viste indikasjon på at vanntrykket på grunnmur ikke ledes tilstrekkelig bort. Kjelleren består i hovedsak av råkjeller uten utforede vegger og opplektede gulv. Overflater er stort sett i mur. Størstedelen av tilhørende kjeller er innredet og det er delvis kledde vegger. I rapporten er det kommentert at vegger i kjeller opprinnelig ikke var kledd innvendig, men at dette trolig ble gjort omkring 1997. Dette anses for å være en fuktrisiko-konstruksjon, da man ikke får kontrollert bakenforliggende materialer og man ikke kjenner til hvordan oppbyggingen er utført.
Taket har saltakskonstruksjon i treverk, som er tekket med enkelkrummet teglstein.
Boligen har trevinduer/sprossevinduer i 2-lags glass fra 1997. Ytterdør er fra 2015.
I rapporten er det kommentert at skjevheter er mer påregnelig i eldre hus enn i nye. I denne boligen er det målt noe skjevheter i spisestuen.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Tallbergveien 2 D ligger godt tilbaketrukket og skjermet fra vei, i en liten blindvei ved Sæter. Umiddelbar nærhet til kollektivtransport og servicetilbud, samt kort vei til skoler og fritidstilbud.
En sjarmerende Sveitser-villa som ble oppført i 1912. Huset fremstår som jevnlig vedlikeholdt gjennom årene. Iflg. tidligere salgsopplysninger ble det i 1987/88 blåst inn isolasjon i yttervegger og det ble i 1994 lagt nytt yttertak.
Innvendig fremstår boligen også som velholdt, der siste større oppgradering av eier er badet som ble ble pusset opp i 2010, ny og utvidet verandatrapp og gelender i 2010, ytterdøren som ble skiftet ut i 2015 og sikringsskapet som ble skiftet i 2017. Ellers ble flere vegger malt i 2010, samt at det er gjort ytterligere overflatebehandling i 2019/2020.
Ellers ble det iflg. tidligere salgsopplysninger utført en større oppussing i 1997. De fleste flater ble tatt og alt listverk ble tilbakeført til originale profiler. Himling ble senket og lydisolert mot 2. etasje. Det ble lagt ny 1-stavs parkett i hele 1. etasje (3-stavs parkett i soverom 2), samt at det ble montert ny kjøkkeninnredning. Vinterhagen ble isolert med nye vinduer, samt panel i tak og vegger. I 2008 ble alle flater i 1 etasje malt på nytt, og alle gulv ble slipt og oljet. Originale innvendige dører i heltre.
En lys og sjarmerende bolig med en innholdsrik og romslig planløsning. Alle primærbehov er dekket på hovedplanet i 1. etasje, mens tilhørende del i kjelleretasjen gir noe flere bruksmuligheter.
Den gode takhøyden i 1. etasje (på opptil 2,63 meter) gir rommene en ekstra god romfølelse, mens de store vindusflatene gir godt med lys.
1. etasje:
Adkomst til boligen i 1. etasje via felles trappeoppgang. Felles trappeoppgang ble pusset opp for noen år siden med nye gulvfliser og maling av overflater. Det under oppussingen lagt vekt på å ivareta husets klassiske utrykk og sjel.
I seksjonens 1. etasje ligger entré/gang, toalett, bad, 2 soverom, kjøkken, peisestue, stue og spisestue.
Romslig flislagt bad som ble pusset opp i 2010. Badet er innredet med servantskap i heltre med profilerte fronter på skuffer og benkeplate i heltre. Servant i porselen og ett-greps blandebatteri. Vegghengt overskap, speil, lys og stikkontakter på vegg. Vegghengt toalett. Badekar med veggmontert hånddusj og vannutkast (kran), samt nedsenket dushjørne med innsvingbare dører i glass og veggmontert hånddusj. Varmekabler i gulv. Takstmann har utstedt et såkalt «våtromsbevis» for badet (se vedlagte informasjonsark i boligsalgsrapporten).
2 gode soverom, begge med plass til garderobeskap.
Eget kjøkken med plass til spisebord. Ny innredning i 1997 med malte fronter og benkeplater i heltre. Glassplater/glassbyggerstein på vegg over kjøkkenbenker. Lys og stikkontakter under overskap. Oppvaskkummer i rustfritt stål med ett-greps blandebatteri. Ny kjøkkenventilator i 2015/2016 på vegg med avtrekk til kanal. Frittstående komfyr med keramisk platetopp, frittstående kjøl-/fryseskap og oppvaskmaskin.
Peisestue med åpen løsning til stuen. Peisovn i peisestuen og trapp til kjelleretasjen fra stuen.
En lys og romslig spisestue med delvis åpen løsning til stuen. Spisestuen har store vindusflater og utgang til en koselig og solrik hage.
Kjeller:
Kjelleretasjen inneholder kjellerstue, soverom og vaskerom/bod.
Stor kjellerstue med peis. (Fra kjellerstuen er det dør til snr. 2 sin del av kjelleren. Døren er ikke i bruk, men kan gi tilgang til stoppekran og varmtvannsbereder ved avtale/behov).
Soverom med varmekabler.
Praktisk bod/vaskerom som sist ble modernisert i 1997. Rommet er innredet med utslagsvask i rustfritt stål og ett-greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Diverse skap/seksjoner/reoler, vegghengte skap og lamper følger ikke automatisk boligen, men kan avtales med selger.
For nærmere beskrivelse av boligens standard henvises det til boligsalgsrapporten datert 28.08.2020 og selgers egenerklæring for nærmere informasjon om eiendommens standard.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med gulvvarme på badet og toalettet i 1. etasje, samt i soverommet i kjelleretasjen. Elektriske panelovner ellers.
Det er i tillegg peisovn i peisestuen og peis i kjellerstuen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeåret.
Det foreligger uattestert ekspedisjonsdokument fra 1911, som ifølge kommunen anses som datidens ferdigattest. Da dokumentet ikke er endelig ferdigattestert, foreligger det ikke endelig ferdigattest på eiendommen. Dette er iflg. plan- og bygg ikke uvanlig for eiendommer av denne alder. Det gjøres oppmerksom at det uansett ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998.
Det foreligger ferdigattest for riving av vegg i 1. etasje, datert 04.09.1989.
Det foreligger igangsettingstillatelse for inndredning av kjelleren med trapp, datert 07.09.2001. Det foreligger ikke ferdigattest på tiltaket, men siden tiltaket først ble søkt i 1997 vil det ikke bli utstedet ferdigattest på tiltak søkt om før 1998. Byggesaken er senere henlagt hos kommunen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Det gjøres oppmerksom på at soverom i kjelleretasjen opprinnelig er byggemeldt som hobbyrom, og således ikke byggemeldt/godkjent for varig opphold.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
301/183/64/1:
17.12.1915 - Dokumentnr: 913777 - Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: Knr:0301 Gnr:183 Bnr:64
Gjelder denne registerenheten med flere
27.04.1923 - Dokumentnr: 993526 - Best. om vann/kloakkledn.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:183 Bnr:64
Gjelder denne registerenheten med flere
18.02.1948 - Dokumentnr: 1673 - Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:183 Bnr:64
Gjelder denne registerenheten med flere
16.02.1984 - Dokumentnr: 7633 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:183 Bnr:64
Gjelder denne registerenheten med flere
24.07.2020 - Dokumentnr: 2787153 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
03.12.1986 - Dokumentnr: 79077 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 102/200
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 2 SEKSJONER

Eventuell adgang til utleie

Boligen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Leietaker må følge sameiets evt. vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Solrik og sentral beliggenhet ved Sæter. Eiendommen ligger barnevennlig til i blindvei, godt tilbaketrukket og skjermet fra trafikk.
Fra eiendommen er det kun ca. 200 meter til Sæter krysset med bl.a. Sæter Torg med pent opparbeidete utearealer og mange caféer, spisesteder og butikker, samt Meny og Rema1000 (på motsatt side av gaten for torget). På Sæter ligger også bussholdeplass og trikkestasjon.
Det er heller ikke langt til Lambertseter og Holtet. Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino. På Holtet finner du bl.a. den populære delikatessebutikken Jacobs.
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. gangavstand til flere badestrender langs fjorden og til Østmarka med flotte tur og rekreasjonsmuligheter, sommer som vinter. Mot sentrum finner du området rundt Ekebergsletta som kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, den nye skulpturparken og Ekebergrestauranten m.m.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Kort vei til Nordstrand IF på 'Niffen' med ny håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Bækkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball, ski m.m.
Kort avstand til områdets lokale alpinbakker - Sloreåsen og Leirskallen.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter - svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole samt lokal lysløype på Bergkrystallen.
Treningsstudio: Evo på Sæter, Sats på Lambertseter og Best Helse på Holtet.

Adkomst

Tallbergveien er en liten blindvei med innkjøring fra Ekebergveien, rett ved Nordstrand kirke. Boligen ligger på venstre side av veien.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og kommunale barnehager i nærområdet. Kort vei til Nordstrand skole. Kort vei også til Steinerskolen ved krysset Nordstrandveien og Solveien. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 650 kvm som tilhører sameiet. Denne seksjonen har iht. sameieavtale bruksrett til eget sjarmerende hageareal på syd- og vestsiden av boligen (se vedlagte utomhusplan i salgsoppgaven). Dette arealet er opparbeidet med plen, busker, hekk, frukttrær og annen beplantning. Ca. 1/3 av tomten er felles, med bl.a. felles gruslagt innkjørsel og gårdsplass.

Parkering

Parkering på felles gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet. Det foreligger ikke dokumentasjon hvilken alder ledningene er.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4054 datert 11.02.2004. Sæter er fortsatt under utvikling/utbygging og det foregår plan- og detaljreguleringer i disse dager. Det planlegges å legge til rette for ca. 40 boliger ved det sydøstre hjørnet av Sæterkrysset og at det sikres næring på bakkeplan. Nærliggende eiendommer med adresse Ekebergveien 232, Tallbergveien 2 B, Nordstrandveien 47 og Ekebergveien 230 omfattest av utbyggingen og det er planlagt i 3-4 etasjer. Det kan skje endringer i planforslaget underveis i prosessen.
Det pågår plansak med detaljregulering av området rundt Sæterkrysset mellom Ekebergveien og Poppelstien. Det er foreslått omregulering av Nordstrandveien 43, Poppelstien 1 og 2 - 6, Ekebergveien 237-243, der hensikten er å tilrettelegge for boligutbygging med
bymessige kvaliteter som tilpasser seg områdets identitet og skala. Bygningshøydene varierer mellom 2-6 etasjer og rommer ca. 130 leiligheter. Planen sikrer utadrettet virksomhet i 1. etasje og en barnehage.
I Sæterkrysset (Nordstrandveien/Ekebergveien) pågår det en plansak der hensikten er å legge til rette for opparbeidelse av sykkelanlegg i armene til Sæterkrysset og sikre trygg ferdsel for gående og syklende.
Bygningen er oppført som bevaringsverdig på Byantikvarens gule liste.
Follobanen er regulert til å gå i fjellgrunnen under området. Konferer gjerne med megler.
Tallbergveien er regulert noe bredere. Dersom kommunen krever det skal sameiet være med på å opparbeide veien til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn.
Boligområdet langs Nordstrandveien parallelt med Tallbergveien er planlagt utbygget. Dette kan også evt. gjelde eiendommene innerst i Tallbergveien.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter for seksjonen er kr 11.018,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr kr 5.245 for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 22.000,- pr. år. / 26.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og Internett har avgift på kr 800,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Årlig boligforsikring for seksjonen er kr 5.000,-.
Årlig kostnad til veiforening er ca. kr 1.800,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 2 052 991,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 7 390 767,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.175.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hilde Merete Haug og Tore Killingland

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og seksjonen er tilknyttet sameie, med sameiebrøk 102/200.
Sameiet består av 2 seksjoner.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke vedtekter, regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk. Kommunale avgifter faktureres sameiet i fellesskap.
I seksjoneringsbegjæringen er kjeller og loft seksjonert som fellesareal, men det ble i 2009 levert inn en reseksjonering til plan- og bygningsetaten hvor kjeller og loft er lagt til de respektive seksjoner. Reseksjonering ble ikke tinglyst, da den er returnert fra plan- og bygningsetaten pga. at varmtvannsbereder og stoppekran ligger i snr. 2 sin del av kjelleren, uten dengang tilgang for snr. 1. Iflg. selger har nå snr. 1 tilgang til varmtvannsbereder og stoppekran. Det foreligger skriftlig avtale mellom seksjonene over fordelingen av kjeller og loftetasje. Ved en evt. fremtidig reseksjonering kan eierbrøken i sameiet bli endret.
Seksjonene deler på snømåking og gressklipping av fellesareal.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 3.800,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0142/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.20142

Dato

Sist oppdatert: 14. desember 2020 kl. 23:01

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.