Komplett salgsoppgave

Østre Strandgate 66E

5 490 000 kr
90 m²
2 soverom
Velkommen til Østre Strandgate 66E!
Velkommen til Østre Strandgate 66E!
Anders Rønn Skajaa
Presenteres av
Anders Rønn Skajaa
Strandpromenaden/Sentrum
Sentrumsleilighet på Strandpromenaden med panoramautsikt. To balkonger med morgen-/kveldssol - 2.Etasje
 • Prisantydning
  5 490 000 kr
 • Omkostninger
  138 590 kr
 • Totalpris
  5 628 590 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1933
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  90 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 000 kr
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Nydelig beliggende leilighet, på Strandpromenaden, i andre etasje med panoramautsikt over Byfjorden, Christiansholm festning og Bystranda.
Innenfor et par hundre meter er det bakeri, flere dagligvarebutikker, apotek, matserveringssteder, treningssenter og badeland. Gangavstand til byens øvrige fasiliteter.
Leiligheten er betydelig modernisert/renovert de senere år med blant annet nye vinduer og dobbel skyvedør mot sjøen (2012/2021). De fleste overflater er nymalte. Badet har ny innredning og speil (2020). Nyere oppvaskmaskin, kompaktovn og induksjonstopp.
Arealeffektiv 90 kvm leilighet med følgende innhold:
Stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning, to romslige soverom, det ene med «walk-in» garderobe, bad og gang. En balkong i front med morgensol og en vestvendt balkong med kveldssol.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Østre Strandgate 66E, 4608 KRISTIANSAND S
Kommunenummer 4204, gårdsnummer 150, bruksnummer 1601, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 99 kvm
Totalt bruksareal: 90 kvm
Totalt primærrom: 90 kvm
Primærrom:
2.Etasje, 90 kvm: Bad/vaskerom, gang, stue/kjøkken, omkledningsrom og 2 soverom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.09.2021 utført av Andreas Natvig. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur/lettbetong med plastkledning, etasjeskille antas også være i tre med betong/mur balkong mot Strandpromenaden og balkong i tre i bakkant.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir byggetekniske avvik og merknader.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Takstmann har gitt leilighetens tilstand følgende konklusjon:
"Leilighet i eldre bygård med flott beliggenhet. Like ved bystranda, strandpromenaden like utenfor. Leiligheten er mer eller mindre totalrenovert innvendig ca 2009.
Leiligheten fremstår hovedsaklig i normal teknisk stand utfra alder, men følgende avvik er avdekket:
- lite fall mot sluk baderom.
- noe råte på treverk terrasse baksiden.
- ikke ønsket gulvløsning i rom med rør i rør fordelerstamme.
For rapporter som gjelder leilighet i et større sameie er undersøkelsene hovedsaklig begrenset til innvendig i leiligheten. Utvendige forhold ansees å være en del av sameiets eller borettslagets felles forpliktelse og vedlikehold. Dette anbefales ytterligere kontrollert av interessent.
Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning. Lykke til!"
Takstmann har vurdert 13 bygningsdeler hvorav 11/13 er vurdert til TG1 og resterende to er vurdert til TG2 grunnet løsning i rom med varmtvannsbereder og fall/løsning på bad. Vi anbefaler å lese hele rapporten.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Hvitevarer på kjøkken medfølger, samt Miele vaskemaskin og tørketrommel.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad, kjøkken, gang og peis i stue. Forøvrig elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.01.1933 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Jf. Byggetegninger har leiligheten opprinnelig soverom ved terrasse, spisestue i "midten" og to stuer mot Øst. Så totalt sett en 4-roms leilighet med 3 stuer og 1 soverom.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4204/150/1601/2:
25.08.1955 - Dokumentnr: 1604 - Best. om vann/kloakkledn. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: Knr:4204 Gnr:150 Bnr:1601. Gjelder denne registerenheten med flere
19.08.2002 - Dokumentnr: 14757 - Seksjonering. Opprettet seksjoner: Snr: 2. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 68/100. Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter. Gjelder seksjon nr. 2
----------
Diverse påtegning. Tilleggsdel bygning og grunn er overført fra seksjon 2 til seksjon 1.
21.10.2008 - Dokumentnr: 853355 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel. Endret seksjon: Snr: 2. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 64/96.
21.10.2008 - Dokumentnr: 853355 - Resek/deling av seksjon. Seksjon som deles: Snr: 2. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 64/96. Ny seksjon: Snr: 2. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 32/96.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan fritt leies ut, såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Energimerking

Energikarakter G og oppvarmingskarakter 4.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leilighet på Strandpromenaden med panoramautsikt over Byfjorden, Christiansholm festning- og småbåthavn. Bystranda med hotell, parkeringskjeller, treningssenter og spa/badeland ligger like ved. Strandpromenaden og småbåthavna er parkmessig opparbeidet.
Innenfor et par hundre meter finnes flere dagligvarebutikker, apotek, servicetilbud og matserveringssteder.
Gangavstand til alle byens fasiliteter og kun noen hundre meter til Fiskebryggas yrende uteliv med populær og bilfri gangvei langs Strandpromenaden.
Det er gode bussforbindelser fra sentrum til det meste av Kristiansand, samt taxi, tog og flybuss til Kjevik Lufthavn.

Adkomst

Leiligheten ligger nederst i en stikkvei fra Østre Strandgate mot sjøen/Strandpromenaden mellom Holbergs gate og Kronprinsens gate (1/2 kvartal fra Aquarama/Bystranda).
Ring megler for mer detaljert veibeskrivelse. Det vil bli skiltet fra Østre Strandgate med Krogsveen visningsskilt ved annonsert fellesvisning og leilighet merket med til salgs plakat på balkong mot Strandpromenaden.

Barnehager, skoler og fritid

Det er nærhet til flere barnehager og skoler, utvalgte er nevnt under:
Barnehager:
Kløvergården barnehage, Revehiet Naturbarnehage og Odderøya barnehage, alle er innenfor 1 km fra ytterdøren.
Skoler i sentrum og innenfor 1 km:
Tordenskjolds gate skole, Tangen videregående skole og Akademiet vgs Kristiansand.
Skoler innenfor 2,6 km:
Grim skole, Oddemarka skole og Lovisenlund skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Sameiet bestående av 3 seksjoner har eiet tomt på 138,7 kvm. Bakgård/uteområde på bakkenivå eies av seksjon 1.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser, boligen ligger innenfor Bosone 4 og derav mulighet for gateparkering for kr. 470,- pr mnd ifølge Kristiansand kommune.
Link: https://www.kristiansand.kommune.no/navigasjon/bolig-kart-og-eiendom/parkering/soknader-og-tillatelser/bosoner/
Nærmeste ladepunkt for el-bil er ved Aqurama Bad, forøvrig flere lademuligheter i sentrum og omegn både på gate og i parkeringshus.

Vei, vann og avløp

Offentlig tilknyttet vei, vann og avløp.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan "Plan nr. 1411" med tilhørende reguleringsbestemmelser for "Kvartal 58, del av. Detaljregulering, datert 22.06.2016.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 1.000,- pr. mnd. og inkluderer:
Byggforsikring hos Frende som koster kr. 11.051,- pr år for hele sameiet på 3 leiligheter. Resterende tilgodehavende avsettes til fremtidig vedlikehold.
Fellesutgifter har som formål å dekke byggets faktiske utgifter som sameiet er enige i skal inngå i fellesutgifter og kan justeres etter behov/avtale. Utgiftene er basert på byggets nåværende forsikring og avtale om avsetting til vedlikehold. Kjøper må selv tegne innboforsikring. Det er pr. 15.09.2021 kr. 32.656,- i oppsparte midler på sameiets konto/Sameiets formue.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 5 818,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp og feiing/tilsyn. I tillegg kommer eiendomsskatten på kr 7 293,- for inneværende år.
Totale kommunale avgifter inkl. Eiendomsskatt kr. 13.111,-.
Renovasjon kommer i tillegg og faktureres etter faktisk forbruk og er per i dag felles med seksjon 3.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 13.300,- pr. år. Inkl. Nettleie / 7 700 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på kr 350,- og 625,-, totalt 975,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Forsikring og avsetting til vedlikehold inngår i fellesutgifter.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 653 678,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 353 241,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Formuesverdien for denne eiendommen vurderes til å være satt lavt sammenlignet med markedsverdien. Kjøper må derfor påregne at formuesverdien vil øke.
Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 7 293,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 138.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner Spareskillingsbanken. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hilde Stokkeland og Harald Hageland

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF, da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel rente forsikring (i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig) og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen. Tilrettelegging kr 12.900,-. Oppgjør: kr 5.900,-. Markedspakke: kr 15.500,-. Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0413/21
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.21413

Dato

Sist oppdatert: 21. oktober 2021 kl. 15:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.