Solgt: 3 625 000 kr

Vibeveien 10

3 200 000 kr
93 m²
3 soverom
Velkommen til Vibeveien 10
Hokksund - Gressbanen
Vertikaldelt tomannsbolig med dobbelgarasje - terrasser og hage - sentrumsnært
 • Prisantydning
  3 200 000 kr
 • Omkostninger
  81 342 kr
 • Totalpris
  3 706 342 kr
 • Byggeår
  2003
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  93 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen vertikaldelt tomannsbolig med god planløsning. Gang, vaskerom med toalett, kjøkken og stue i 1.etasje. Gang, 3 soverom og bad i 2. etasje. Flott opparbeidet uteområde med terrasseplatting både ved inngangspartiet og med utgang fra stue. Parkering i dobbelgarasje og i gruset gårdsplass. Gangavstand til Eikersenteret og offentlig transport. Nærhet til Hokksund sentrum med et godt utvalg av butikker, servicetilbud, togstasjon, barnehager og skoler.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vibeveien 10, 3302 HOKKSUND
Kommunenummer 3048, gårdsnummer 21, bruksnummer 19, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 104 kvm
Totalt bruksareal: 98 kvm
Totalt primærrom: 93 kvm
Primærrom:
1. etasje: Gang, vaskerom, kjøkken og stue: 51 kvm
2. etasje: Gang, bad og 3 soverom: 42 kvm
Sekundærrom:
1. etasje: Sportsbod ved inngangspartiet: 5 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.11.2020 utført av Benjaminsen Takst og Eiendom AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med støpt betong fundament/gulv. Yttervegger i bindingsverk og utvendig liggende kledning. Saltak tekket med takstein.
Dobbel garasjen på ca 37 kvm som er oppført i 2010. Garasjen er sambygd med naboens dobbeltgarasje. Garasjen er oppført på støpt betong/fundament. Ringmur av leca. yttervegger av bindingsverk. Utvendig kledd med liggende panel. Saltak tekket med takstein. Innlagt strøm. Uisolert. Leddport med automatisk åpner og en dør.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for boligen/leiligheten som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på og det er fastsatt ulike tilstandsgrader (TG) for å angi eventuelle byggetekniske avvik. TG2 betyr at det er avdekket vesentlige avvik fra dagens byggetekniske krav, mens TG3 betyr at det er avdekket store eller alvorlige avvik. For denne boligen/leiligheten er det ikke angitt TG3 på noen av bygningsdelene, men TG2 er gitt på på noen områder pga alder og forventet levetid. I tillegg har lufting av takkonstruksjon og dårlig fall til sluk på bad (fra byggeår) fått TG2. Takstmann skriver bla i sin konklusjon: "Boligens tilstand anses sett ut i fra alder som normalt god. Det må påregnes normal løpende vedlikehold. Dette dreier seg stort sett om normale aldringskader og slitasje. Det som bør prioriteres er å etablere bedre ventilasjon av takkonstruksjonen».
Selger opplyser i sin egenerklæring bla. at det er ønske om utbedringer av felles privat vei.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen holder en normal god standard og er pent oppusset i tidsriktige farger. Innholdsrik og praktisk planløsning og god størrelse på kjøkken og bad. Delvis åpen løsning mellom kjøkken og stue gir god plass for langbord. Stue med utgang til solrik terrasse og barnevennlig hage med nedsenket trampoline. Boligen har installert sentralstøvsuger.
Overflater:
Gulv: Parkett eller fliser.
Vegger: Malt tapet eller fliser.
Himling: Malte overflater.
Innhold 1. etasje:
Koselig inngangsparti med terrasse på ca 9 kvm og sportsbod. Fin morgensol på terrassen.
Gang: Romslig flislagt gang med gulvvarme.
Vaskerom: Flislagt vaskerom med gulvvarme. Rommet er innredet med servant, toalett, opplegg til vaskemaskin og benk med skyllekar.
Kjøkken: Profilert IKEA kjøkkeninnredning med laminat benkeplate og kum. Fliser over kjøkkenbenk fra 2014. Ventilator over komfyr. Integrert komfyr og induksjonstopp fra 2014. Frittstående kjøl- og fryseskap. Kun integrerte hvitevarer medfølger, bortsett fra oppvaskmaskin som følger. Åpen løsning til spisestue.
Stue: Lys og koselig stue med peisovn og utgang til terrasseplatting på ca 28 kvm. Gulvet på plattingen er skiftet i 2020.
Innhold 2. etasje:
Gang: Mellomgang med adkomst til soverom og bad.
Bad: Flislagt bad med gulvvarme. Badet er innredet med servant og servantskap fra 2014, toalett og dusjkabinett. Romslig bad.
Soverom: Boligen har 3 soverom beliggende i 2. etasje. Hovedsoverommet ble pusset opp i 2013. På barnerommet medfølger ikke senger og hyller. Hvitt garderobeskap på det ene soverommet medfølger ikke.
Ett soverom har adkomst til god lagringsplass på kaldtloft via loftslem med nedfellbar stige. I tillegg noe lagringsplass i garasjen og utvendig sportsbod ved inngangspartiet.

Oppvarming

Gulvvarme i gang i 1. etasje, vaskerom og bad. Vedovn i stue. Øvrig oppvarming med panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 07.08.2009. Ferdigattest for garasje datert 17.08.2010. Ferdigattesten gjelder for hele garasjen (to dobbeltgarasjer) og garasjen er ikke seksjonert, men selger har den som er nærmest boligen.
Kopi av dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3048/21/19/2:
13.01.1945 - Dokumentnr: 123 - Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3048 Gnr:21 Bnr:19
Gjelder denne registerenheten med flere
12.11.2003 - Dokumentnr: 11719 - Erklæring/avtale
Felles adkomst
Gjelder denne registerenheten med flere
26.05.2010 - Dokumentnr: 374340 - Jordskifte
Jordskiftesak 0600-2005-0001 Vinsvold nordre
Gjelder denne registerenheten med flere
08.11.2020 - Dokumentnr: 3299598 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
12.11.2003 - Dokumentnr: 11719 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/2

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen er beliggende innerst i Vibeveien, et rolig og etablert nabolag som grenser til landbruksområder. Meget barnevennlig i blindvei. Stille, rolig og etablert område med noen nyere hus. Solrikt med sommersol fra ca kl 07.00 til ca kl 22.00 jfr eier. Flotte turmuligheter ved nærliggende gårder og populært utgangspunkt for landeveissykling. Kort gangavstand til Eikersentret (kjøpesenter). Kort vei til Øvre Eiker Stadion (Gressbanen/fotballbane pr i dag, men søkt omgjort til boligområde).
Sentrumsnært med ca. 1,7 km til Hokksund sentrum med jernbanestasjon, butikker, skoler m.m og fin tursti langs Drammenselva. Ca. 10 min kjøring til Fiskumvannet og Eikern med flotte bade- og fiskemuligheter. Når været tillater det så er det oppkjørt skiløype på jordet rett ved boligen (ca 4 km lang runde på jordet). Gangavstand til flere koselige caféer/restauranter, butikker, bank, vinmonopol, lege, apotek, treningssenter, togstasjon med mer.
Det tilbys en rekke ulike fritidsaktiviteter i Øvre Eiker. Det er flere tilbud i Hokksund med egen flerbrukshall som blant annet har tilbud om turn, håndball, fotball, volleyball og bordtennis. Svømmehall, bibliotek, fotballbaner med mer i sentrum. Andre tilbud som musikkorps, teater og kor tilbys også.
Togstasjon i Hokksund med avgang hver time til Oslo S/Gardermoen og Kongsberg. Toget tar ca. 50 minutter til Oslo og ca. 30 minutter til Kongsberg. Det er flere bussholdeplasser i gangavstand fra boligen eller ved Hokksund stasjon med flere avganger. Enkel adkomst til hovedvei E134 for kjøring til Drammen/Oslo/Kongsberg/Hønefoss.

Adkomst

Se kart i nettannonse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det finnes 5 kommunale barnehager, 11 private barnehager og 1 familiebarnehage i Øvre Eiker kommune. For oversikt over barnehager og grunnskole, se: ovre-eiker.kommune.no
Hokksund barneskole 1.-7. trinn.
Hokksund Ungdomsskole 8.-10.- trinn.
Eiker videregående skole i Hokksund.
Universitetet i Sør-Øst Norge i Drammen og Kongsberg, se usn.no

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt på 1.079 kvm som tilhører sameiet. Eier disponerer en ideell andel av tomten som er pent opparbeidet med gressplen og noe beplantninger. Gruset innkjørsel og gårdsplass. Belegningsstein i gangvei inn til boligen og skifer steiner rundt deler av boligens grunnmur. Terrasseplatting ved inngangspartiet og med adkomst fra stuen. Nedsenket trampoline i plenen medfølger. Eier opplyser at de har sol fra ca kl 07.00 ved inngangsparti. Kveldssol frem til ca kl 22.00 på de lengste sommerdagene på terrassen med utgang fra stuen.

Parkering

Parkering i dobbel garasje og i gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplanen for 2015-2027 vedtatt 09.12.2015 avsatt til bolig.
Eiendommen grenser til nytt planområde, Øvre Eiker stadion. Området skal omgjøres til boligformål.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.888,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og avløp. Det er tre terminer i året med forfall 1/3, 1/7 og 1/11. Boligen har installert vannmåler og avgiften vil variere med forbruket. Avregnes en gang pr år.
Renovasjonsavgift for inneværende år er kr 3.539,-. Avgiften deles på to terminer i året.
I tillegg gebyr for feiing med ca kr 700,- pr pipeløp. Halv pris for ytterligere pipeløp. I tillegg kommer ca kr 1.700,- pr gang for tilsyn. (Feiing er ca hvert andre år og tilsyn ca hvert 4. år, men det vurderes etter behov)
Årlig kostnad til brøyting på ca. kr 1.200,-. Kostnaden vil variere avhengig av snømengde. Kostnaden avtales årlig med andre beboere i Vibeveien. Det er et ønske fra flere beboere i Vibeveien om å utbedre veien og dette vil da påføre økte kostnader.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.000,- pr. år og nettleie ca. 9.500,- pr. år / 16.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.060,-.
Boligen er tilknyttet Nextgentel som leverandør av TV og Internett og har avgift på kr 977,-. pr. mnd. Dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 6.000,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers fordelsavtaler og forbruk, og vil variere avhengig av strømpriser, antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, kanalvalg, hastighet på Internett etc.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 803.922,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2.894.118,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.281.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jan-Cato Gundersen og Linda Sørensen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, med sameiebrøk 1/2.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter. Ingen vedtekter i sameiet.
Dugnad samt gressklipping ved kanten av åkeren må påregnes.
Planlagte påkostninger: Det er et ønske fra flere beboere i Vibeveien om å utbedre veien.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen følger vedlagt.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,22% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning. 2 stk inkl.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 19-0101/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hokksund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR19.20101

Dato

Sist oppdatert: 30. november 2020 kl. 14:51

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.