Komplett salgsoppgave

Saudagata 33

2 950 000 kr
67 m²
1 soverom
Saudagata 33, er en sentrumsnær og fin leilighet med sjarm, og umiddelbar nærhet til Stavanger sentrum, buss- og jernbanestasjonen samt Stavanger Øst. Leiligheten har store gode rom, ekstra god takhøyde, stort kjøkken og tilgang til felles hage.
Saudagata 33, er en sentrumsnær og fin leilighet med sjarm, og umiddelbar nærhet til Stavanger sentrum, buss- og jernbanestasjonen samt Stavanger Øst. Leiligheten har store gode rom, ekstra god takhøyde, stort kjøkken og tilgang til felles hage.
Kart
Del
Kine Stokholm Waage
Presenteres av
Kine Stokholm Waage
Storhaug
Fin og romslig leilighet på Storhaug, kun en kort gange fra Stavanger sentrum. God takhøyde, stort kjøkken, felles hage.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 950 000 kr
 • Omkostninger
  75 092 kr
 • Totalpris
  3 025 092 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1905
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  67 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Sentralt. Søndagsåpen butikk 50m unna. Flott skjermet hage med gode solforhold og lite vind. 3 flotte plommetre i hagen som gir veldig gode plommer. Rolig nabolag. Eldre koselig bolig med mye gammel skjarm. God størrelse på alle rom.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

*Sentrumsnær leilighet i et lite sameie på Storhaug
*Det er god takhøyde i alle rom, noe som gir en ekstra god og luftig romfølelse. Det er også store vindu i flere av rommene
*Leiligheten er en av 3 leili. i et murhus og ligger i høy 1. etg og midterst i boligen. Felles hage
*Trivelig stue med plass til salong og spisebord. Vedovn satt inn i 2022 som varmer godt. Nytt gulv i stue i desember 2022
*Kjøkken ligger for seg selv om er av god størrelse med plass til stort spisebord
*Det er lyse overflater, laminat, parkett og tregulv på gulvflater
*Sentral beliggenhet på Storhaug, ca 10 min gange fra Breiavannet, Buss- og Jernbanestasjonen og Pedersgata
*Stort hovedsoverom med plass til stor seng og med skyvedørsgarderober med speilfronter
*Fint bad med opplegg for vaskemaskin
*Soneparkering

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Saudagata 33, 4012 STAVANGER
Kommunenummer 1103, gårdsnummer 55, bruksnummer 1170, seksjonsnummer 2

Innhold

1. etg: Entré/gang, kjøkken/spisestue, bad, stue og soverom, bod og kott.
Leiligheten disponerer bod på 3 kvm i felles tilbygg.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten leilighet i 2. etg. Byggeår 1905. Seksjonert i 1988. Grunnmur av teglstein. Yttervegger av mur og trekonstruksjoner. Vinduer med to lags glass.
Yttertak med takstein. Etasjeskillere av trebjelkelag. Peis og elektrisk oppvarming. Bod i felles tilbygg. Felles terrasse. oppført i tre/mur/betong. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Det er 60% TG1, 36% TG2, 0% TG3 og 4% TGIU - ikke undersøkt.
TG2 er totalt 14 stk og 0 stk TG3.
Bad:
- Sanitærutstyr / innredning: Skade på skuff i servant innredning er registrert. Kosmetisk konsekvens.
- Overflater gulv: Sprekk i flis ved sluk er registrert. Kosmetisk konsekvens.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Membranen har en alder som tilsier redusert restlevetid.
- Fallforhold (gulv) : Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 2 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Det ble ikke registrert vesentlige vannansamlinger etter bruk av dusj.
- Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering mot yttervegg. Det ble utført fuktsøk med fuktindikator på overflater i dusjsonen. Det ble ikke registrert indikasjoner til utilsiktet fuktighet i vegger.
Ifølge selger er det noe kondens på vindu på bad.
Kjøkken:
- Overflater gulv: Stedvis malingsslitasje og knirk i gulv er registrert.
Øvrige rom:
- Annet: Stedvis malingsslitasje og knirk i gulv er registrert.
Etasjeskiller - Leilighet:
- Skjevhetsmåling: Gulv i boligen har påregnelige skjevheter. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng.
Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
- Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG 2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for utskiftning innen rimelig tid. Berederen er plassert i kjellerseksjonen.
- Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Det er foretatt utskiftinger av vann og avløpsrør i boligen i forbindelse med tiltak på rom med vanninstallasjoner. Omfanget av denne installasjonen er vanskelig å kartlegge. Det eksisterer deler av røranlegget som er av eldre dato. TG 2 settes på de deler av røranlegget som har høy alder/redusert restlevetid.
- Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Refererer til kommentar på sjekkpunktet vannrør.
- Stakeluke: En evt. stakeluke i kjeller er ikke tilgjengelig for inspeksjon.
Radon:
- Radon: Det er ikke foretatt radonmåling i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.
Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det foreligger ikke dokumentasjon på el-tilsyn. På bakgrunn av dette bør det gjennomføres en utvidet elkontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
- Fasader ink. kledning: Stedvise sprekker/riss i murpuss er registrert. Vedlikehold må påregnes.
Dører og vinduer:
- Vinduer: Eldre vinduer med påregnelig slitasje. Alder og tilstand tilsier redusert restlevetid. Vindu på soverom kan ikke åpnes i sidehengslet stilling.
Yttertak:
- Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Symptomer på slitasje og elde er registrert. TG 2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tilsier redusert restlevetid.
- Inspeksjonsmulighet: Taket er inspisert fra bakkeplan. Vurdering er i hovedsak gjort ut fra alder og det som er synlig fra bakkenivå. Takvinduer og takgjennomføringer er ikke forsvarlig inspisert.
Grunnmur, fundamenter:
- Grunnmur: Eldre grunnmur av teglstein. Det er ikke registrert skader, men erfaringsmessig kan det forekomme porøse mørtelfuger grunnet alderen. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Drenering:
- Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur: Det er usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller tilsvarende. Konsekvens er økt risiko for fuktvandring i konstruksjoner under bakkenivå.
- Alder: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG 2 settes for å belyse risiko.
Stikkledninger og tanker:
- Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger): Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i
grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG 2 settes for å belyse risiko.
Frittstående byggverk:
- Helhetsvurdering: Det er foretatt en forenklet overordnet vurdering av tilstanden og det er relativt høy
slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak.
* Tegninger ved seksjonering avviker fra dagens planløsning. Inngang til soverom er fra stue og ikke fra kjøkken slik tegningen viser.
Sameiet: Ved bytte av gulv i gang i leiligheten som ligger i underetasje, ble det oppdaget fukt. Oppgradert av eiger av underetg, samt at vi la ny asfalt i gårdsrom da det viste seg at fukt kom der fra. Aug 2019.
Hver eierseksjon har sin egen bod i garasje, satt opp i 2011 av fagmann(fortalt muntlig av forrige eier). Bygd terrasse i hagen i 2015. Hovedtrapp inn til bolig ble utbedret med nytt rekkverk og nye fliser i 2019 av Strukturbetong Rogaland.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/badet/bygningsdelen/skjevheten/sluket/fuktigheten/taket/det elektriske etc. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
 

Moderniseringer og påkostninger

Foretatt påkostninger:
-Bygget terrasse i hagen i 2015
-Ny termostat og vifte på bad i 2021
-Ny asfalt i gårdsrom i 2019
-Ny fliser/rekkverk på trapp inn i bolig i 2019
-Kledd inn pipen og skiftet blikk i 2022
-Nytt gulv i stuen i 2022
-Innsatt peisovn i stue i 2022

Standard

Saudagata 33, er en sentrumsnær og fin leilighet med sjarm, og umiddelbar nærhet til Stavanger sentrum, buss- og jernbanestasjonen samt Stavanger Øst. Leiligheten har store gode rom, ekstra god takhøyde, stort kjøkken og tilgang til felles hage.
Leiligheten har en blanding av nye og gamle detaljer samt listverk og stukkatur, som gir en hjemmekoselig og god stemning.
Sameiet består av 3 seksjoner og denne leiligheten ligger i midten, i en høy
1. etg:
Fra fellesgang som man deler med leiligheten i 2. etg, kommer man til gang med rikelig plass til å henge av yttertøy. Her er det tregulv, en vegg malt i en mørkere fargetone, mens både mur og treverk er trukket frem, og gir den gode sjarmen.
Fra gang kommer man videre til kjøkken, bad og stue.
Lys og åpen stue med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys og god takhøyde som ekstra god romfølelse. Det er ny enstavslaminat på gulv og malte veggflater i to ulike farger. Fint listverk og stukkatur i tak.
Det er plass til stor salong i stue og det ble i desember 2022 lagt nytt gulv og satt inn vedovn. Dersom man ønsker spisebord i stuen kan man også ha dette.
Soverom ligger ved stue og er av god størrelse med plass til stor seng og nattbord. Det er parkett på gulv, malte vegger i en grønn fargetone og skyvedørsgarderobe med speilfronter.
Kjøkken ligger for seg selv og er av god størrelse, har plass til stort spisebord og har utsikt ut mot hagen gjennom store vinduer. Innredningen er i lys fargetone med mørk benkeplate. Under overskap er det lys ned på benk i tillegg til fliser mellom overskap og benk. Rikelig med skapplass og arbeidsflater på benk. Tregulv.
Boligens bad har fliser på gulv, varmekabler og malte veggflater. Det er dujshjørne med glassdører, toalett og servant med oppbevaringsplass i skuffer. Stort speil på vegg. Opplegg for vaskemaskin.
Det er en stor felles hage med terrasse hvor det er plass til hagemøbler.
* Sameie med 3 enheter
* TV/Internett: Altibox, Fiber fra LYSE
* Betaler ingen felleskostnader, kun for felles forsikring på bygg som er kr 6050 på denne leiligheten
* Boligen ombygget i 1988
* Varmtvannsbereder på 198 liter fra 2003

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende medfølger handelen: Stekeovn med platetopp (integrert) , speil over seng på soverom.
Følgende vil ikke medfølge handelen: Kjøleskap, vaskemaskin og oppvaskmaskin. Taklampe på kjøkken.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, varmekabler på bad og vedovn i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1905.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger ikke originale tegninger fra byggeår.
Boligen ble seksjonert i 3 seksjoner i 1988. Foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på dette.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. 
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. 
 

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1103/55/1170/2:
01.12.1988 - Dokumentnr: 23577 - Best om garasje/parkering
Gjelder denne registerenheten med flere.
Eksklusiv bruksrett til garasje tilhører seksjon 1,2 og 3.
01.12.1988 - Dokumentnr: 23577 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 30/100
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 3 SEKSJONER

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Leiligheten har følgende forpliktelse:
- Klippe gresset og stelle hagen/fellesområde dersom en ønsker å benytte seg av det.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende meget sentralt på Storhaug, kun en kort gange fra Breiavannet og Stavanger sentrum. Like utenfor døren har du rikelig med servicetilbud som dagligvarebutikker, apotek, shopping, restauranter, treningssentre m.m. Det er søndagsåpen butikk kun et par min gange unna, mens man også er i umiddelbar nærhet til alle restauranter i Pedersgata og til Stavanger Øst.
Selv om man bor sentrumsnært ligger man tilbaketrukket på toppen, og man har også kort avstand til fine turområder rundt Godalen.
Det er gangavstand til busstasjonen og jernbanen, hvor det er meget gode buss- og togforbindelser, i tillegg til gangavstand til Fiskepiren.
Enkelt å ta seg til E39 og videre til Sandnes, Sola og Tananger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Storhaug skole (1-7 kl.) 0.2 km
Nylund skole (1-7 kl.) 0.7 km
Våland skole (1-7 kl.) 1.2 km
St.Svithun skole (8-10 kl.) 0.5 km
Kannik skole (8-10 kl.) 1.5 km
Bergeland videregående skole 0.3 km
Stavanger katedralskole 0.7 km
Barnehager:
St-johannes barnehage (0-5 år) 0.4 km
Kløvereng barenhage - Storhaug (0-6 år) 0.6 km
Biå steinerbarnhage (0-5 år) 0.8 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt for sameiet.
Det er en stor felles hage med terrasse, hvor det er god plass til hagemøbler.
Oppgitt tomteareal er hentet fra digitalt eiendomskart fra Stavanger kommune. Oppgitt/anslått areal kan derfor avvike fra nøyaktig areal.

Parkering

Soneparkering etter gatens bestemmelser.
Nærmeste ladepunkt er ca. 100m fra eiendommen. Innlagt strøm i garasje, med mulighet for etablering av ladeboks.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.
 

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse og bevaring av kulturmiljø (278 kvm) i henhold til kommuneplan 1103 datert 09.12.2019 med tilhørende bestemmelser.
Eiendommen er regulert til boliger (276 kvm) og annet trafikkområde (2 kvm) i henhold til reguleringsplan 982 datert 16.09.1982 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Gjeldende planer for eiendommen :
Kommuneplaner
Id KPL-1103
Navn Kommuneplanens arealdel 2019-2034
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 09.12.2019
Lovmerknad §11-15
Delarealer Delareal 278 m
Arealbruk Boligbebyggelse,Nåværende
Delareal 278 m
KPAngittHensyn Bevaring kulturmiljø
KPHensynsonenavn H570_442
Reguleringsplaner
Besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon.
Id 982
Navn Storhaug vestre del.
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 16.09.1982
Delarealer Delareal 276 m
Formål Boliger
Feltnavn 34
Delareal 2 m
Formål Annet trafikkområde
Utdyp. Kjørbart gangareal.
Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (100 meter)
Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.
Eiendommen går også under retningslinjer for hensynssoner bevaring av kulturmiljø (pbl § 11.8c) Trehusbyen
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kostnad for internett inkl TV-pakke på kr. 1 229,- er ikke inkludert i felleskostnadene.
Husforsikring ca kr. 500 per mnd.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 6 916,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, restavfall og eiendomsskatt.
Eiendomsskatten er kr 349,- for inneværende år og er inkl. i de kommunale avgiftene på kr 6 919,-.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 14 000,- pr. år. / 5 800 kwh. pr. år. 
Leiligheten er tilknyttet Tibbers strømleverandør.
Leiligheten er tilknyttet Lyse internettleverandør med månedlig kostnad på ca. 1 229,- kr. Beløpet inkludere TV-pakke (fiber).
Internett er ikke inkludert i felleskostnader.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 731 350,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 632 860,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten er kr 349,- for inneværende år og er inkl. i de kommunale avgiftene på kr 6 919,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk. 
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.024.920,-,
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.  

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Siv Hege Nærland

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.
 

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Kr 35 000,- av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.000,-
Oppgjør: kr 5.500,-
Markedspakke: kr 18.900,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 35-0271/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Stavanger
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR35.22271

Dato

Sist oppdatert: 18. januar 2023 kl. 10:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.