Solgt: 3 400 000 kr

Fogtegata 16

3 390 000 kr
155 m²
3 soverom
Krogsveen v/Kurt Thingstad presenterer Fogtegata 16!
Porsgrunn - Herøya
Visning onsdag 23. sept. kl. 16.30-17.30! Lys, innholdsrik og meget pen familiebolig med dobbelgarasje.
 • Prisantydning
  3 390 000 kr
 • Omkostninger
  86 264 kr
 • Totalpris
  3 486 264 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1930
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  155 m²
 • Bruksareal
  213 m²
 • Tomteareal
  995,3 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/Kurt Thingstad presenterer Fogtegata 16! Meget pen familiebolig med dobbel garasje beliggendei et rolig og barnevennlig boområde. Boligen er betydelig oppgradert de senere år med bla. nytt tilbygg inkl. nytt vaskerom og nytt bad, nytt kjøkken, etterisolert og nytt tak, ny kledning, nytt vann- og kloakk fra kommunalt til bolig, nytt sikringsskap og nye vinduer m.m.
 • Lys og pen med moderne standard.
 • Betydelig oppgradert de senere år
 • Ny dobbelgarasje
 • Nytt kjøkken og bad
 • Enkelt vedlikehold.
 • Solrik terrasse og hage
 • Kort avstand til barnehager, skoler, dagligvare, turområder og båthavn
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fogtegata 16, 3936 PORSGRUNN
Kommunenummer 3806, gårdsnummer 56, bruksnummer 158, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 226 kvm
Totalt bruksareal: 196 kvm
Totalt primærrom: 138 kvm
Bruksareal:
Enebolig 196 kvm
Primærrom:
Enebolig:
1. etasje 65 kvm: Gang/ entrè, bad/ wc, vaskerom, stue, spisestue, kjøkken, trapperom
2. etasje 60 kvm: Bad/wc, gang, 3 soverom
3. etasje 13 kvm: Loftstue/kontor, gang
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 53 kvm: Tre kjellerom
3. etasje 5 kvm: Kotter
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.09.2020 utført av HANSEN & HENRIKSEN MURMESTER AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enebolig beliggende på Herøya i Porsgrunn kommune. Oppført på grunnmur av sparesteinsmur, yttervegger av dels stående reisverksplank som er utforet og etterisolert i "gammel del" og isolert ( 20cm) bindingsverk i tilbygget del. Yttervegger er kledd med liggende dobbelfalset kledning. Saltak som er tekket med dobbeltkrum sementstein.
Helhetsinntrykket av boligen er bra. Boligen er vesentlig påkostet og modernisert i 2010- 2018/2020. I "gammel del" er yttervegger etterisolert med 10 cm isolasjon, vindsperre og ny kledning. Nye vinduer og dører (2010). Nytt el anlegg, innvendige vann og avløpsledninger er fornyet og oppgradert.
I perioden 2018 - 2020 har nåværende eier, som er tømrer tilbygget boligen med nytt inngangsparti/entrè, bad/wc og vaskerom. Fornyet vann og avløp til kommunalt nett, etterisolert kaldt loft, rettet opp tak og tekket om med dobbeltkrum sementstein samt nye renner og beslag. Grunnmur er dels fuktsikret og det er foretatt terrengjusteringer. Ny dobbel garasje er satt opp. Ny kjøkkeninnredning samt innvendige overflater er modernisert. Stedvis gjenstår likevel noen eldre overflater og bygningskomponenter som ikke er fornyet eller renovert. Det vil av den grunn være behov for ettersyn, oppgradering og vedlikehold som følge av normal bruksslitasje og elde på enkelte overflater og utstyr. Omfang av oppgraderinger og moderniseringer er avhengig av kjøpers ønsker og behov.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Stedvis symptomer på svekket fuktsikring/ drenering av grunnmur. Setningsprekker i grunnmur som bør ettersees.
- Bemerkninger på eldre bad/wc.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er betydelig oppgradert de senere år:
2010 - Nytt bad i 2.etg, nytt sikringsskap, nye vinduer, ny kledning på tilbygg i 2020. Resten av kledning fra 2010
2018 - Nytt fibernett fra Viken Fiber, rehabilitert pipe med innvendig stålrør, plisségardiner hengt opp, plantet ny plen på sørsiden, nytt kjøkken, garderobeskap fra Skeidar, ny dobbel garasje inkl. 2 portåpnere til elektrisk port
2019 - Plantet plen og fylt ut hage på sørsiden, ny varmepumpe fra kvalitetsleverandøren Mitsubishi, ny solcelleventilator, nytt vann og avløp fra kommunalt nett til bolig, ny varmeovn på bad i 2.etg., nytt tak og blåseisolert etasjeskille, pusset opp trapp og trappegang i 1.etg, nye terassebord på terasse på sørsiden, drenert nord og østsiden
2020 - Verisure boligalarm innstallert, nytt tilbygg, Philips Hue utelamper

Standard

Meget pen familiebolig med dobbel garasje beliggende i et rolig og barnevennlig boområde. Boligen er betydelig oppgradert de senere år med bla. tilbygg, nytt kjøkken, nytt bad, etterisolert og nytt tak, ny kledning, ny vann- og kloakk fra kommunalt til bolig, nytt sikringsskap og nye vinduer m.m.
Kjeller inneholder:
Bod med støpt gulv, mur på vegger og rupanel i himling. Egen inngang.
Kjellerrom med støpt gulv, mur på vegger og rupanel i himling.
1. etasje inneholder:
Vindfang med flislagt gulv, malte vegger og malt i himling med downlights og dimmer. Varmekabler i gulv.
Bad/wc med flislagt gulv, flis på vegger og malt i himling med downlights og dimmer. Badet innholder servant med 2 skuffer, speilskap, vegghengt wc og dusjhjørne med foldedør. Elektrisk vifte. Varmekabler i gulv.
Vaskerom med flislagt gulv, malte vegger og malt i himling med downlights og dimmer. Plassbygd innredning og opplegg til vaskemaskin. Varmekabler i gulv.
Spisestue med laminatgulv, malte vegger og takess i himling. Vedovn med glass i front. Utgang til delvis overbygd terrasse og hage.
Stue med laminatgulv, malte vegger og malt i himling.
Kjøkken med vinyl laminatgulv, malte vegger og malt panel i himling. Flott og moderne Systemkjøkken fra 2018 med laminat benkeplate og slette fronter, sittebenk med 2 skuffer i sokkel og innebygd hylle med fjær til kjøkkenmaskin. Det er integrert komfyr, induksjonstopp og oppvaskmaskin. Røros ventilatorvifte. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Gang med laminatgulv, plater/malt panel på vegger og malt i himling. Skyvedørsgarderobe fra Garderobemannen.
2. etasje inneholder:
Gang med laminatgulv, plater på vegger og malt panel i himling.
Soverom 1 med laminatgulv, plater på vegger og malt panel i himling. Garderobeskap.
Bad/wc med belegg på gulv, våtromsplater på vegger og mdf panel i himling. Badet inneholder servant med underskap og overskap, wc og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Varmelampe i himling. Utsikt til sjøen fra baderomsvindu.
Soverom 2 med laminatgulv, mdf- panel og malt i himling. Plassbygd seng med skyvedørsgarderobe under og utsikt til sjøen fra soverommet.
3. etasje inneholder:
Soverom 3 med laminatgulv, mdf- panel på vegger og i himling. To garderobeskap.
Loft med tregulv og god lagringsplass.
Loftstue med malte tregulv. God lagring i knevegg.

Oppvarming

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1930. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen og den formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen er derfor ikke tilstede/oppfylt. Porsgrunn kommune har imidlertid i brev av 02.03.2008 opplyst at kommunen passivt har akseptert bruken. Kommunen har videre opplyst at dette regnes fullgodt som en ferdigattest så fremt bygningen har vært i bruk i.h.t. gitte tillatelser i over 10 år og kommunen dermed har vært klar over at bygger er tatt i bruk.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3806/56/158:
07.06.1988 - Dokumentnr: 8935 - Erklæring/avtale
NORSK HYDRO AS
RETT TIL MINERALE FOREKOMSTER
03.09.2020 - Dokumentnr: 2963293 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
09.07.1930 - Dokumentnr: 900256 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3806 Gnr:56 Bnr:1
OPPRINNELIG FRADELT FRA GNR 56 BNR 14
01.01.2020 - Dokumentnr: 416208 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0805 Gnr:56 Bnr:158

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig, etablert og barnevennlig område med mange etterspurte fasiliteter i nærheten, kun ca. 4 km til Porsgrunn sentrum. Lite trafikk i gaten. Det er gangavstand til skole, barnehage, matbutikk, idrettsanlegg, treningssenter og bussforbindelse.
Det er flere fine turområder på Herøya. For eksempel populære Frierstien som går fra Herøya og helt til Brevik, og er en fin opparbeidet tursti langs fjorden. Det er kort veg til vannet fra eiendommen, og til blant annet Bøkkerkåsa som ligger ved Frierfjorden med bademuligheter og en fin plass for piknik. Nye Herøya båthavn ligger også like ved.

Adkomst

Fra Porsgrunn sentrum mot Øyekast, følg Øyekastvegen og ta andre avkjøring til høyre ned Herøyavegen.
Følg denne til du kommer til lyskrysset. Ta til høyre i lyskrysset inn på Fjordgata. Ta så tredje til venstre inn i Torggata og deretter første til høyre igjen inn på Fogtegata. Følg vegen og du får boligen på venstre hånd merket med Krogsveens Til salgs skilt.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Tippen barnehage (0-5 år)
59 barn, 4 avdelinger 0.6 km
Skrapeklev barnehage (1-6 år)
51 barn, 4 avdelinger 1.5 km
Min barnehage (0-6 år)
56 barn, 3 avdelinger 2.7 km
Skoler:
Klevstrand skole (1-7 kl.)
300 elever, 10 klasser 1.2 km
Stridsklev ungdomsskole (8-10 kl.)
220 elever, 10 klasser 3.8 km
Tveten ungdomsskole (8-10 kl.)
304 elever, 12 klasser 4.4 km
Kjølnes ungdomsskole (8-10 kl.)
294 elever, 12 klasser 6.3 km
Porsgrunn videregående skole Sør
450 elever, 32 klasser 5.7 km
Porsgrunn videregående skole
1100 elever 6.3 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 995,3 kvm. Pent opparbeidet tomt med støttemur, plen, hekk, ripstre og epletre.

Parkering

Dobbel garasje og gruset parkeringsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse- frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Herøya datert 29.03.2012 med tilhørende reguleringsbestemmelser siste revisjon 02.02.2012.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 23.628,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, eiendomskatt, renovasjon og feiing/tilsyn.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.370-.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.000,- pr. år. / 20298 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og internett og har en avgift på kr 1.099,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 4.788,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 695 475,- ifølge selger. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 503 710,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Pantattest kr. 172,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.476.264,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Thomas Hamre og Tonje Marie Hamre

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5 % av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 23.000,-
Visninger: kr 3.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 27-0102/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Porsgrunn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR27.20102

Dato

Sist oppdatert: 21. desember 2020 kl. 23:01

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.