Solgt: 7 130 000 kr

Øvre Måsan 39

6 600 000 kr
117 m²
3 soverom
Pen innholdsrik enebolig i blindvei med god planløsning. Solrik og flat tomt. Barnevennlig. Nær Asker sentrum. Garasje. Velkommen til visning!
Terje Tveit
Presenteres av
Terje Tveit
BRENDSRUD / ASKER
Pen innholdsrik enebolig i blindvei med god planløsning. Solrik og flat tomt. Barnevennlig. Nær Asker sentrum. Garasje
 • Prisantydning
  6 600 000 kr
 • Omkostninger
  166 342 kr
 • Totalpris
  7 296 342 kr
 • Byggeår
  1982
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  117 m²
 • Bruksareal
  119 m²
 • Tomteareal
  629 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Dette liker selger best ved boligen

Beliggenhet, solforhold og barnevennlig. Mange soverom. Stort og flatt tomt.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Øvre Måsan er et populært, trivelig og meget barnevennlig boområde. Her bor man samtidig både sentralt og tilgjengelig med noen få minutters kjøring til Asker sentrum med en rekke butikker/spesialbutikker. Samtidig bor man landlig og idyllisk med kun få minutters gange til skogssti opp i marka. Barnevennlig beliggende med fotballbaner, lekeplasser og akebakke i nærområdet. 200 meter fra boligen går bussen til Asker sentrum hvert 10 min i rushtiden, og ellers hver halvtime.
Kort fortalt:
Enebolig over to plan med garasje
Planert tomt opparbeidet med plen og hekk
Romslig stue med peisovn og varmepumpe
3 soverom, samt innredet kontor
Bad med badekar
Eget vaskerom
Solrik beliggenhet
Sydvest-vendt terrasse
Barnevennlig boområde
Kort vei til buss
Nærhet Asker International School og Vardåsen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Øvre Måsan 39, 1385 ASKER
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 9, bruksnummer 184, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 131 kvm
Totalt bruksareal: 119 kvm
Totalt primærrom: 117 kvm
Bruksareal:
Enebolig 119 kvm
Primærrom:
1. etasje 77 kvm: Entré, gang, vaskerom med toalett, kjøkken, stue og rom benyttet som kontor.
2. etasje 40 kvm: Gang, bad og tre soverom.
Sekundærrom:
2. etasje 2 kvm: Bod.
***
Garasje 35 kvm: Frittstående garasje med to boder og god lagringsplass.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.11.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enebolig over 2 etasjer fra 1982. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur av betong. Etasjeskiller av tre. Yttervegger av trekonstruksjoner, utvendig kledd med stående trekledning. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med shingel. Boligen har profilert entrédør. Balkongdører med tre-lags glass fra byggeår. Vinduer med tre-lags glass fra byggeår i stue, vaskerom, kjøkken og alle soverom. Vindu med to-lags glass fra 2014 i bad. Ett vindu med to-lags glass fra 2008 i soverom 3. To vinduer i stue med to-lags glass fra 2019. Vinduer med to-lags glass fra 2006 i rom benyttet som kontor.
Teknisk anlegg/VVS
Varmtvannsbereder fra 2008 på ca. 116 liter er plassert i benkeskap på kjøkken. Stoppekran er plassert i benkeskap på kjøkken. Vannrør av kobber og plast. Synlige avløpsrør av plast. Ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer kombinert med mekanisk avtrekk fra kjøkken. Oppvarming med varmepumpe.
Elektrisk anlegg
Sikringsskap med skrusikringer og måler er plassert i entré. Boligen har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.
Brann
Boligen har røykvarslere og brannslange tilkoblet vann i benkeskap på kjøkken.
Garasje
Boligen har en garasje oppmålt til 35 m2. Frittstående garasje i trekonstruksjon.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad 2. etasje
TG2 helhetsvurdering er gitt på bakgrunn av registrerte avvik i kombinasjon med alder. Det er blant annet registrert sprekker/riss i flisfuger. Membraner/tettesjikt samt vannrør og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 10 mm. Vindu uheldig plassert i våtsone. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid.
Vaskerom 1. etasje
TG2 helhetsvurdering er gitt på bakgrunn av registrerte avvik i kombinasjon med alder. Det er blant annet registrert bom i gulvfliser (kan skyldes redusert vedheft), sprekker/riss i flisfuger. Det er på befaringstidspunket ikke mulig å inspirere sluk med klemring og membran, grunnet plassering av baderomsinnredning over sluket. Bygningssakkyndig kan derfor ikke bekrefte eller avkrefte korrekt montering og materialbruk med mulig skade som konsekvens. Det er tilnærmet flatt gulv. Membraner/tettesjikt samt vannrør og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid.
Kjøkken
TG 2. Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Gulvet bærer preg av slitasje samt registrert noe knirk i gulvet. Benkeplate bærer preg av slitasje.
Varmtvannsbereder
TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid.
Overflater gulv
TG 2. Riss/sprekker mellom parkettbord samt merker/hakk. Det er registrert stedvis knirk i gulvet.
Innvendige trapper
TG 2. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS3600.
Vinduer og ytterdører
TG 2. Vinduer og balkongdører fra byggeår er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer/dørene fra nyere dato.
Yttertak
TG 2. Tekkingsoverflate og undertak. Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker.
Terrasse
TG 2. Terrassebord er malingslitt.
Grunnmur
TG 2. Det registreres sprekker/riss på grunnmur. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Drenering
TG 2. Alder. Dreneringens tilstand har påvirkning på krypekjellerens bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.
Garasje
TG 2. Helhetsvurdering. Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold være tilstrekkelig.
Sammendrag fra selgers egenerklæring:
- Nytt toalett på bad i 2. etasje i 2021. Arbeidet er utført av Brødrene Brandshaug AS.
- Har hatt sukkermaur på badet i 2. etasje. Skadedyrkontroll har vært her og konstaterte at det var ikke farlig og maur forsvant etterhvert.
- I 2021 ble det utført vedlikehold på terrasse. Arbeidet er utført av Harald Johansen AS.
- Det ble lagt opp nytt elektrisk anlegg på kontoret i 1. etasje 2021. Arbeidet er utført av Borgen Elektriske AS.
- I følge av tidligere salgsrapport, er kontoret/soverom i 1 etasje bygget om fra tidligere bod. Ombygging av bod til soverom er ikke byggemeldt i følge av prospekt fra huskjøp.
- Tak og vegg på kontoret i 1. etasje ble utbedret i 2021. Arbeidet er gjort av Mesterbolig og byggtjeneste AS.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er modernisert med følgende utbedringer de senere år:
- Innvendig malt, bortsett fra himling i 2. etasje
- Himling og vegger i kontoret i 1. etasje er utbedret
- Baderommet ble oppgradert med nytt toalett i 2021

Standard

Enebolig fra 1982 over to plan med garasje. Boligens 1. etasje består av entré, gang, vaskerom, kjøkken, stue og rom benyttet som kontor. Opp i 2. etasje finner vi gang, bad, tre soverom og en bod.
Entré
Hvitmalt entré med panel på veggene og parkett på gulvet. Det er gulvvarme i entréen. Mulighet for oppheng av jakker på vegg, samt plass til en kommode. Videre inn i gangen er det en skyvedørsgarderobe med speildører til ytterligere oppbevaring.
Stue
Romslig stue med åpen løsning til spisestuen. Stuen har flere soner. Rundt peisovnen er det plass til en større sofa. I motsatt ende av rommet får du inn et langbord med god plass til venner og familie. På veggen er det montert varmepumpe, som gir en god og jevn oppvarming. Gulvet er belagt med 3-stavs parkett og og veggene er slette, samt kledd med brystpanel. Den ene veggen ved sofakroken er malt en kontrastfarge, og resterende vegger er hvitmalte. Fra stuen er det utgang til en markterrasse på 27 kvm som vender mot sydvest. Herfra har du direkte adkomst til den flotte hagen.
Kjøkken
Kjøkken med adkomst gjennom skyvedør fra entré. Innredning fra IKEA fra 2008 med profilerte hvite fronter. Overskap i profilerte fronter, samt enkelte vitrinedører. Benkeplate i eik. Nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål og ett-greps armatur. Det er montert fliser på vegg mellom benkeplate og overskap. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Integrerte hvitevarer med nedfelt induksjonstopp fra Siemens, stekeovn fra Bosch, oppvaskmaskin fra Asko og mikrobølgeovn fra IKEA. Frittstående kjøleskap med fryser. Kun de integrerte hvitevarene medfølger ved salg. Ventilator i overskap tilkoblet avtrekk. Varmtvannsbereder fra 2008 på ca 116 liter er plassert i benkeskap. Gulvet er belagt med 1-stavs parkett og veggene er malt i en lys grå tone. Det er varme i gulvet. På kjøkkenet er det mulighet for en spisekrok med plass til familien.
Vaskerom i 1. etasje
Praktisk vaskerom fra ukjent årstall. Det er fliser på gulvet og malte flater på vegg. Fliser på veggen over benkeplaten. Vegghengt servantskap i slett utførelse. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Vegghengt toalett. Naturlig avtrekksventil i himling. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Vaskerommet har opplegg for vaskemaskin. Vaskerommet ble oppgradert med nytt toalett og servant i 2014.
Bad i 2. etasje
Baderom fra ukjent årstall. Flislagte gulv og vegger, og himling i panel. Det er varme i gulvet. Vegghengt servantskap med skuffer i slett utførelse. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Over servantskapet er det speil på vegg. Innmurt badekar med skillevegg i glass. Badekaret er innebygget med mosaikkfliser. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Frittstående toalett fra Porsgrund. Naturlig avtrekksventil i himling. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Baderommet ble oppgradert med nytt toalett i 2021.
Soverom og kontor
Boligens 3 soverom ligger samlet i 2. etasje. Hovedsoverommet er av god størrelse og har plass til dobbeltseng. Herfra er det utgang til en sydvest-vendt balkong på 9 kvm. De to andre soverommene i 2. etasje er utmerket størrelse til barnerom. Her får man inn seng, kommode og skrivebord, og det ene har innebygde klesskap. Det er også en bod/kott i gangen som benyttes som walk-in-closet. Det er innredet til kontor i 1. etasje i den tidligere utvendige boden. Rommet har vinduer og er nå bygget inn slik at kontoret har adkomst fra entréen. Det gjøres oppmerksom på at bruksendringen ikke er omsøkt.
Overflater
Gulv: Fliser og parkett
Vegger: Fliser, malte flater, panelplater og brystpanel
Himling: Plater og panel

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende medfølger ikke ved salg:
- Taklampe i spisestue
- Google Nest Protect røykvarsler. Kan erstattes med vanlig røykvarsler.

Oppvarming

Boligen varmes opp ved bruk av elektrisitet, vedfyring og varmepumpe. Det er varme i gulvet på badet i 2. etasje, samt i entré og kjøkken. Peisovn og varmepumpe i stuen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 23.11.1983. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke innbyggingen av tidligere bod til rom benyttet til kontor. Rom benyttet som kontor i 1. etasje er opprinnelig byggemeldt som bod med utvendig adkomst jf. byggetegninger datert 16.03.1982 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.»
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 3485, tinglyst 03.02.1984, type heftelse: Best. om adkomstrett. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. - Eiendommen gnr. 9, bnr. 184 (Øvre Måsan 39) skal sammen med de øvrige eiendommer som benytter adkomstveien fra Øvre Måsan delta i vedlikeholdet av denne. Det samme gjelder for private ledninger. Gnr. 9, bnr. 181, 182, 183 og 184 har gjensidig rett til å føre ledninger av enhver art over hverandres eiendommer.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Øvre Måsan er et populært, trivelig og meget barnevennlig boområde. Her bor man samtidig både sentralt og tilgjengelig med noen få minutters kjøring til Asker sentrum med en rekke butikker/spesialbutikker. Samtidig bor man landlig og idyllisk med kun få minutters gange til skogsti opp i marka. Barnevennlig beliggende med fotballbaner, lekeplasser og akebakke i nærområdet. Flotte turområder med løypenett koblet mot store tur- og skogsområder rundt Vardåsen, Vestmarka og Kjekstadmarka. Kort vei til Asker Golfbane, ridesenter og Vardåsen alpinsenter. Det er også flere vann med badeplasser i nærheten. Ikke lange veien fra huset finner vi Svinesjøen som er et populært samlingssted om vinteren for å gå tur på isen, skøyter, ski eller isfiske.
Det er kort vei til to barnehager i nærområde, med Trollstua 5 minutter unna og Brendsrud barnehage 2 minutter unna. Populære Asker International School, samt Vardåsen barneskole ligger også i gangavstand fra boligen.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort gangavstand til Trekanten, et populært kjøpesenter og samlingspunkt i sentrum. Senteret har 75 butikker og 800 parkeringsplasser. Sandvika Storsenter og Liertoppen kjøpesenter ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon eller bil.
Bussholdeplassen Måsan ligger ca. 2 min (200 meter) fra huset. Det går buss til Asker stasjon hvert 10. min. i rushtid, og ellers hver halvtime. Bussen til Asker bruker ca. 8 min. Fra Asker er det svært godt kollektivtilbud med tog, flytog og buss.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse nederst i annonsen på krogsveen.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Brendsrud barnehage
Trollstua barnehage
Vardåsen Barnehage SA
Skoler:
Vardåsen barneskole
Asker International School
Borgen ungdomsskole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 629 kvm. Tomten er opparbeidet med asfaltert adkomst, belegningsstein, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Hagen er planert ut og dermed perfekt for lek og moro for hele familien. Eiendommen har hekk og gjerde som omkranser tomten.
Fra stuen er det utgang til en sydvest-vendt markterrasse på 27 kvm. Herfra er det videre adkomst til hagen. Med adkomst fra soverom 1 er det en balkong i samme retning på 9 kvm. I følge selger er det sol på eiendommen fra rundt kl 08 til 22 midtsommers.
Det medfølger 1/4 eierandel i et felles realsameie på gnr. 9, bnr. 185. Dette er den private veien utenfor boligen.

Parkering

Parkering i frittstående garasje. Ellers parkering på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei via privat stikkvei med felles vedlikeholdsansvar.
Den private veien er organisert som et realsameie. Boligen har 1/4 eierandel i et felles realsameie på gnr. 9, bnr. 185.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Brendsrudtoppen (id 022038C) datert 24.06.1981 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen ligger i område for nåværende boligbebyggelse, boligområder med utfyllende bestemmelser - Type B, iht. kommuneplan for Asker kommune 2018-2030.
Det ligger en ubebygd eiendom regulert til frittliggende småhusbebyggelse sørøst for eiendommen, gnr. 7, bnr. 109 - Øvre Måsan 37. Tomten er eid av en privatperson. Vi kan se av byggesaksarkivet til Asker kommune at det har vært saker inne ang. tomannsbolig og enebolig i perioden 2009-2019, men kan ikke se at det foreligger noe endelig godkjent vedtak på bygging pt. Tomten vil kunne bli bebygd i fremtiden.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter fakturert for 2020 er kr 13 564,-. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Det er pt. ikke montert vannmåler i boligen. Kjøper overtar ansvaret for dette. Det er et krav fra Asker kommune at alle boliger skal ha vannmåler beregnet for fjernavlesning før 2021. Har du ikke vannmåler fra før, må du kontakte et godkjent rørleggerfirma som bestiller vannmåler for deg. Se: https://www.asker.kommune.no/vann-og-avlop/vannmaler/ for mer informasjon.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 18 000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7 000,-.
Boligen er tilknyttet Altibox/Fiber1 som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på kr 1 200,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Eiendommen har privat brøyting. Årlig kostnad er i følge selger mellom kr 1 000,- og 2 000,-. Dette vil variere med brøytebehov.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 579 195,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 685 102,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6 766 342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ye Zhu

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til provisjon av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Ukens bolig: kr 2.906,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 15-0164/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Asker
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR15.21164

Dato

Sist oppdatert: 22. november 2021 kl. 16:28

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.