Solgt: 8 630 000 kr

Løvenskiolds gate 9 A

8 950 000 kr
88 m²
2 soverom
Lekkert kjøkken i tilknytning til spisestuen
Anne Aartun
Presenteres av
Anne Aartun
Frogner
Nydelig leilighet med attraktiv beliggenhet. To lekre bad. Snekkerbygget kjøkkeninnredning. Bør sees.
 • Prisantydning
  8 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  175 496 kr
 • Omkostninger
  229 467 kr
 • Totalpris
  9 034 963 kr
 • Byggeår
  1902
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  88 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  4 504 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Løvenskioldsgate 9A!
Nydelig selveierleilighet i vakker bygård i høy, usjenert 1. etg. Forhage mot gate. Leiligheten er omfattende ombygget og oppusset i 2020 til meget flott standard. God atmosfære og romfølelse! Leiligheten har gjennomført stil ned til minste detalj. Her har du takhøyde på opptil 2,94 m. og flott planløsning med flere bruksmuligheter. Fra hovedinngangen kommer du inn i en romslig entre/hall med plassbygde garderobeskap. Kjøkkenet er påkostet med lekker, snekkerbygget innredning og integrert teknisk utstyr. God plass til middagsgjester i tilhørende spisestue. Hyggelig stue med store vindusflater. Leiligheten har to fine soverom hvorav hovedsoverommet er innredet med snekkertilpassede garderober langs en hel vegg. Leiligheten har to lekre bad fra 2020.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Løvenskiolds gate 9 A, 0263 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 212, bruksnummer 583, seksjonsnummer 4

Innhold

Totalt bruttoareal: 100 kvm
Totalt bruksareal: 88 kvm
Totalt primærrom: 88 kvm
Primærrom: Tilbeketrukket 1. etasje 88 kvm: Entré/gang med rikelig garderobeplass, stue, snekkerbygget kjøkken, 2 soverom med garderober og 2 nye, lekre bad.
I tillegg disponerer boligen en loftsbod på ca. 3 m² gulvareal (skråtak), merket med nr. 605 og en kjellerbod på ca. 9 m², merket med nr. 004
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.06.2020 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Leiligheten ligger i høy og tilbaketrukket 1. etasje i et bygg på 4 etasjer pluss kjeller og loft.
Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur. Yttervegger oppført som hulmurskonstruksjon, pusset og malt utvendig. Etasjeskiller utført som et trebjelkelag. Saltakskonstruksjon tekket med plater.
Trapper og repo i oppgang av støpejern og tre. Branndør inngangsdør/leilighetsdør og bakdør. B-30. Antatt originale vinduer fra byggeår utført med koblet glass.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad TG 2.
TG 2:
Vinduer: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Generelt har eldre vinduer mindre isolasjonsevne enn nye, moderne vinduer. Det ble ikke oppdaget feil, eller skader i vinduene.
Øvrige kontrollpunkter har fått TG 1.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Løvenskiolds gate 9 A- En nydelig selveierleilighet i vakker bygård på beste Frogner. Leiligheten er omfattende ombygget og oppusset i 2019/2020 i tidsriktig stil samtidig som de flotte, klassiske detaljene er bevart. Leiligheten har god atmosfære og romfølelse, generøs takhøyde, store vindusflater og fine lysforhold. Leiligheten ligger flott til i høy, tilbaketrukket og usjenert første etasje med forhage mot gaten.
Innvendig holder leiligheten særdeles flott standard med gjennomført stil ned til minste detalj. Her har du takhøyde på opptil 2,94 meter og en generøs planløsning som åpner for flere bruksmuligheter. Fra hovedinngangen kommer du inn i en romslig entre/hall med plassbygde garderobeskap. Innenfor ligger de to lekre badene, utsøkt oppusset og innredet i 2020. Kjøkkenet har lekker, snekkerbygget innredning og integrert teknisk utstyr av høy kvalitet. God plass til middagsgjester i tilhørende spisestue. Leiligheten innehar også en flott stue med lys inn fra to sider. Leiligheten har to fine soverom hvorav hovedsoverommet har særdeles rikelig med oppbevaringsplass i 4,5 meter garderobeskap. Soverom nummer to er også utsøkt oppusset og innredet og velegnet som barnerom, gjesterom eller kontor. Godt med lagringsplass finnes i to boder (loft og kjeller) med adkomst via dør til baktrapp fra gangen.
MATERIALVALG:
Entré/hall:
Innbydende entre/hall med rikelig garderobeskap. Porttelefon med fjernåpner og elegant, ny inngangsdør. Garderobene er snekkertilpasset med skapfronter som er holdt i samme nydelig farge som veggene.
Stue:
Lun og innbydende stue med god plass til sofagrupper og tv møblement. Vakre detaljer som dype vinduskarmer og generøs takhøyde (Romhøyde i stue er 2,94 meter). Rommet er innredet med egen kontorplass og innebygde bokhyller.
Kjøkken:
Snekkerbygget kjøkkeninnredning fra 2020 med profilerte fronter og håndtak i stål. Benkeplate av steinkompositt. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, ovn, bred induksjon platetopp og kjø-l/fryseskap (hvitevarer fra AEG). Innebygget ventilator over platetoppen og underlimt stål kum og ett-greps blandebatteri. Det er montert waterguard og komfyrvakt etter gjeldende forskrifter.
Spisestue:
Hyggelig spisestue i tilknytning til kjøkkenet. Her er det plass til spisestue og mange gjester til middag.
Soverom: Leiligheten har to gode soverom. Begge er holdt i dempet fargepalett og stilfullt oppusset i 2020. Hovedsoverommet er innredet med snekkertilpasset garderobeløsning langs en hel vegg.
Leilighetens andre soverom er også flott og innbydende og har enkel adkomst til det nyetablerte baderommet.
Hovedbad med inngang fra gangen utenfor hovedsoverom:
Badet er smakfullt oppusset i 2020. Flislagt gulv med varmekabler og flislagte i dusjsonen og malte, slette vegger forøvrig. Badet er utstyrt med vegghengt toalett, servantskap med servant, speilskap og dusjhjørne med dusjdører i glass. Diverse utstyr fra tapwell. Elektrisk ventilasjonsavtrekk, koblet på byggets ventilasjonssjakt. Tilluft via luftespalte under dør. Rørkoblinger for rør-i-rør-systemet (vannrør) er plassert over himlingen med tilgang via inspeksjonsluker. Arbeidet er fagmessig utført. Lekkasjespalten i toalettsisternen på badet var ikke ferdigstilt på befaringsdagen, og det er opplyst av selgere i etterkant av befaringen at dette nå er ferdigstilt.
Gjestebad med inngang fra hallen utenfor soverom nummer to:
Badet er nybygget i 2020. Flislagt gulv med varmekabler og flislagte vegger i dusjsonen og malte, slette vegger forøvrig. Badet er utstyrt med vegghengt toalett, servantskap og speilskap og dusjhjørne med glassdører. Diverse utstyr fra tapwell. Opplegg til vaskemaskin. Elektrisk ventilasjonsavtrekk, koblet på byggets ventilasjonssjakt. Tilluft via luftespalte under dør. Koblingsskap for rør-i-rør-systemet (vannrør) er plassert i himlingen. Arbeidet er fagmessig utført. Ved etablering av helt nytt bad står seksjonen ansvarlig for eventuelle feil på rør fra bad frem til fellesrør.
Vinduer: Antatt originale vinduer fra byggeår utført med koblet glass. Branndør inngangsdør/leilighetsdør og bakdør. B-30.
Gulv: En-stavs eik parkett. Fliser på bad.
Vegger: Malte slette flater.
Himling: Rabbitzhimling med stukkatur og rosett på soverommene, ellers nedsenkede gipshimlinger. Romhøyden i stuen er 2,94 mener (gj. snitt). Downlights i tak på begge bad.
Diverse:
- Gulv: Alle gulv i leiligheten er nylagt i 2019/2020. Flott en-stavs eik parkett i alle rom, foruten badene som begge er flislagte og har gulvvarme.
- Vegger: Malte, slette flater. Fliser i dusjsonen på bad. Alle overflater er nye i 2020.
- Sikringsskapet er plassert i baktrappen utenfor bakdøren.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler på begge bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1902.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1937 på innredning av bad til venstre fra gangen, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Badet til høyre i gangen er opprinnelig byggemeldt som en del av soverommet jf. byggetegninger. Iht. byggetegningene er to små vinduer blendet. Omgjøringene er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. Det er også åpnet opp mellom kjøkken og stue.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
301/212/583/4:
07.01.1902 - Dokumentnr: 900481 - Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Bestemmelse om veg
Overført fra: Knr:0301 Gnr:212 Bnr:583
Gjelder denne registerenheten med flere
08.04.1920 - Dokumentnr: 901623 - Best om garasje/parkering
Overført fra: Knr:0301 Gnr:212 Bnr:583
Gjelder denne registerenheten med flere
30.12.1987 - Dokumentnr: 88061 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 4
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 105/1940
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 16 SEKSJONER

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Styret skal gis skriftlig informasjon om fremleier. Utleier er ansvarlig overfor sameiet både når det gjelder økonomiske forpliktelser og for at leietaker retter seg etter husordensreglene. Leietaker skal motta husordensregler og vedtekter fra styret ved
innflytting.

Diverse

Taklamper medfølger ikke salget.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger svært attraktivt til i et meget populært og veletablert strøk preget av brede gater med velholdte murgårder og elegante byvillaer.
Leiligheten ligger attraktivt til sentralt på Frogner med en stor og prisbelønnet bakgård og kun 4-5 min gange til Frognerparken. Området er veletablert, hovedsakelig bestående av bygårder med fasjonabel 1900-talls arkitektur.
Sentralt beliggende med gangavstand til Vestkanttorget, Frognerparken, Uranienborg/ Briskeby, Bogstadveien, Skøyen, Skovveien, Solli Plass og Bygdøy Allé. Strøket har et variert og godt tilbud av en rekke delikatesseforretninger, nærbutikker, dagligvareforretninger, kafeer og restauranter, samt treningssentre og spa- og velværetilbud. Herunder nevnes bl.a. Fjeldberg fisk & vilt, Skafferiet, Bygdøy Allé Restaurant, Enoteca vinbar, Bølgen og Moi Briskeby, Kaffebrenneriet, Kolonihagen og Feinschmecker m.m. Gimle kino, Frogner kirke, og matbutikker rett ved leiligheten.
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet: Elisenberg holdeplass kun 50 meter unna, med stoppested for trikk nr 12. Buss nr. 30, 31 og 20 har holdeplass 100 meter fra leiligheten, og tar deg i retning Fornebu og via sentrum helt til andre siden av byen. Gangavstand til Flytoget fra Nationaltheatret Stasjon.
Trenger du et pusterom i grønne omgivelser er Slottsparken, Vigelandsparken og Bygdøy noe av de mange alternativene du har i området. Vestkanttorget som ligger like i nærheten, har hver lørdag et torg med basarer og yrende liv.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 690 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen eller fylket før igangsetting.
Planer i nærområdet:
Saksnummer 202003038 - Byggesak - Balders gate 28 - Forhåndskonferanse - Oppføring av boligbygg. Tiltaket gjelder oppføring av et boligbygg på fem etasjer, med mulig café, butikk eller galleri på
gateplan. Se saksinnsyn: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202003038
- Saksnummer 201715154 - Byggesak: Balders gate 28 - Riving av bygninger ved bensinstasjon - Det søkes om riving av bygningsmassen på bensinstasjon da det skal oppføres en ny bensinstasjon som bedre tilrettelegger for dagens bilbruk og en enklere bensinstasjonsdrift.
- Saksnummer 202008116 - Byggesak: Balders gate 26 - Riving av garasjer og oppføring av kontorbygg - Prosjektet går ut på å lage et lite kontorbygg med kjeller, første og annenetasje. Husets fotavtrykk vil være likt som dagens garasje.
- Saksnummer 202007624 - Byggesak: Løvenskiolds gate 12 A-C - Fasadeendringer, rehabilitering av bad og nytt brannvarslingsanlegg.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.504,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel tv og internett (grunnpakke), trappevask, varmtvann, felles byggforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 2 500,-
Lån: kr 2 500,-
Trappevask: kr 150,-
Varmt vann: kr 200,-
Kabel-tv/Internett kr 244,-
Eiendomsskatten er kr 3.087,- pr år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.796.157,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 6.466.165,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 90.888,- pr. 31.12.19
Andel fellesgjeld er kr 175.496,- pr. 31.12.19
Total fellesgjeld for sameiet er kr 1.998.571,- pr. 15.05.20 og lånevilkårene er:
Lån 1:
Saldo: 471.990,- pr 15.05.20
Rentebetingelser: 3,88%
Serielån
Lånets løpetid: beregnet nedbetalt 15.05.2026
Avdragsfrihet: Det betales både renter ogavdrag på felleslånet.
Lån 2 :
Saldo: 1.061.581,- pr 15.05.20
Rentebetingelser: 4,06%
Annuitetslån
Lånets løpetid: beregnet nedbetalt 15.06.2029
Avdragsfrihet: Det betales både renter ogavdrag på felleslånet.
Lån 3:
Saldo: 465.000,- pr 15.05.20
Rentebetingelser: 3,85%
Serielån
Lånets løpetid: beregnet nedbetalt 15.02.2028
Avdragsfrihet: Det betales både renter ogavdrag på felleslånet.
Sameiet har tilrettelagt for IN-ordning. Ved en individuell innfrielse av felleslån vil banken anse innbetalingen som en regulær ekstraordinær nedbetaling av sameiets felleslåns hovedstol, uten at
långiver gir aksept for at seksjonseiere som innfrir sin andel blir fritatt for sitt debitoransvar. Dette betyr at alle nåværende og fremtidige seksjonseiere, også for de seksjoner hvor felleslånet er innfridd, risikerer å måtte dekke sin forholdsmessige andel av sameiets betalingsforpliktelser ved mislighold, jf. Eierseksjonslovens § 30

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 9.350.588,-.
Av dette beløpet utgjør kr 175.496,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.400,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Løvenskiolds gate 9, med sameiebrøk 105/1940.
Sameiet består av 15 leiligheter og 2 næringsseksjoner.
Forretningsfører er Sebra Forvaltning AS, tlf. 23 89 10 20.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er i utgangspunktet tillatt, men all anskaffelse av større dyr og dyr som er uvanlige i vårt miljø, må forhåndsgodkjennes av styret.
Varmtvann avregnes i gang pr. år. Det ble på ordinært sameiermøte 2011 besluttet å beregne varmtvann etter antall husstander i leiligheten. Ordinært sameiermøte 2019 har vedtatt at det
beregnes til kr 200,- pr. person pr. mnd. Fra 1/7-2016. Det vil ikke bli foretatt noen avregning ved overtagelse så over/underfakturering mottas/belastes den som eier boligen på avregningstidspunktet.
Foretatt påkostninger de senere år:
2019: Nye inngangsdører til hver leilighet.
2018: Rehabilitering av piper, utbedring privat avløpsledning fra Løvenskiolds gate 9 til offentlig anlegg. Delvis maling av baktrapp.
2017: Etablert nødlys og ledesystem i kjeller og baktrapp. Alle dører fra leiligheter ut i bakrapp er skiftet.
- Etablert brannskiller på loft og i kjeller.
- Malingsarbeid i fellesområder.
- Etablering av brannveller i loftsboder, samt rømningsvei fra loftleilighet (snr 15). Ny dør og tetting av gjennomføringer i fyrrom.
- Branntetting av himlinger i kjelleretasje inkl boder, samt tetting av gjennnomføringer.
- Etablert platåer på tak for tilgang til piper. Piper har blitt feiet.
- Dårlige feieluker i kjeller har blitt byttet.
- Nummermarkering av boder.
- Nye automatiske strømmålere.
2016: Oppussing/nystøping av kum i bakgård.
- Ventilasjonssjakt - bad tilknyttet seksjonene, 4,7, 10 og 13.
2014/2015: Oppussing av hovedoppgangene inkl nye lamper. Oppussing av baktrapp-oppgang.
- Rørlegger ordnet tett avsløp, samt skiftet sikkerhetsventiler.
- Mur i portrom.
- Beplantning av hekk og busker.
- Ledning/rør for å lede regnvann ut fra vegg utenfor oppgang A
2013: Mindre vedlikeholdsarbeid.
2012: Kontroll og rensing av ventilasjonskanaler
2010: Rehabilitering av fasader og vinduer. Utskifting av nøkkelsystem.
Serviceavtaler: Kontroll av felles brannalarmanlegg, kontroll av brannslukningsapparater; både i fellesområder/leiligheter, kontroll skadedyr. Termografering av el-tavle, samt sikringsanlegg.
Planlagte påkostninger: Utskiftning av brannglass i innvendige hjørne (avventer svar fra Brann og redning om de krever at den skiftes) Døren fra baktrapp og ut i bakgård blir skiftet.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 50.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0129/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.20129

Dato

Sist oppdatert: 11. september 2020 kl. 14:39

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.