Komplett salgsoppgave

Bispeveien 41B

4 000 000 kr
74 m²
2 soverom
Eiendomsmegler Cecilie Muri har gleden av å ønske deg velkommen til Bispeveien 41b.
Eiendomsmegler Cecilie Muri har gleden av å ønske deg velkommen til Bispeveien 41b.
Cecilie Muri
Presenteres av
Cecilie Muri
Holse
Gjennomgående 3-roms i høy 1. etasje med sydvendt balkong og p-plass. Oppussingsobjekt!
 • Prisantydning
  4 000 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  35 858 kr
 • Omkostninger
  102 238 kr
 • Totalpris
  4 138 096 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1958
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  74 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 280 kr
 • Energimerke
  Grønn G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendomsmegler Cecilie Muri har gleden av å ønske deg velkommen til Bispeveien 41b. En gjennomgående 3-roms leilighet med utgang til sydvendt balkong på ca. 15,4 kvm. Da leiligheten ligger i 1. etasje med kun en trapp til inngangsdør gjør det boligen lett tilgjengelig for eldre og barnefamilier. Leiligheten har gjennomgående behov for oppgradering, så her kan du skape ditt eget drømmehjem! I tillegg medfølger det en utvendig parkeringsplass.
Selveierleilighet beliggende i populære Grav-Terrasse Boligsameie. Leiligheten ligger i et barnevennlig og attraktivt område på Hosle i naturskjønne omgivelser med kort vei til marka.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bispeveien 41B, 1362 HOSLE
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 20, bruksnummer 456, seksjonsnummer 27, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 84 kvm
Totalt primærrom: 80 kvm
Bruksareal:
leilighet 84 kvm
Primærrom:
leilighet:
1. etasje 80 kvm:
Sekundærrom:
leilighet:
1. etasje 20 kvm:
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på ca. 13,5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.11.21 utført av Mads Jørgen Nielsen.

Byggemåte

Boligbygg over 3.etasjer samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Pusset og malt fasade. Flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entredør med kikkehull, brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer med to-lags glass fra 1987, 1999 og 2007. Balkongdør med to-lags glass fra 2001.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder disse bygningsdelene som er gitt TG2 og TG3.
TG2
Kjøkken: TG 2 er valgt på grunn av kjøkkenets alder med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner.
Øvrige rom: Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje.
Vannbåren varme: Radiatorer og røropplegg til disse er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Hovedstoppekran og stakeluke: Stoppekran er ikke lokalisert. Ytterligere undersøkelser anbefales. Stakeluke er ikke lokalisert. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er observert utettheter rundt kabelføringer i sikringsskap. Det er ikke gjennomført vedlikehold på det elektriske anlegget, og det foreligger ingen dokumentasjon.
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Tiltak anbefales.
TG3
Bad: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Rommet har behov for total fornying. Tiltak må påregnes.
Brannslokkingsutstyr: Det er ikke brannslukkingsutstyr iht forskrift i boligen.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten har gjennomgående behov for oppgradering, så her kan du skape ditt eget drømmehjem!
Entré: Plass til oppbevaring av yttertøy og sko i skyvedørsgarderoben.
Bad: Baderom fra ukjent årstall. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger samt malte flater. Malte himlingsflater. Vegghengt servant i porselen med ett-greps armatur. Speil og belysning over servant. Dusjkabinett med to-greps armatur. Frittstående toalett. Stråleovn over dør. Vannrør av typen kobber og synlige avløpsrør i metall. Avtrekksventil på vegg med naturlig ventilasjon.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra ukjent årstall. Innredning med glatte fronter. Benkeplate av tre og metall. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Belysning og stikkontakt på vegg. Frittstående komfyr. Frittstående kjøleskap med frysedel. Vannrør av typen kobber og synlige avløpsrør i plast og støpejern. Hvitevarer medfølger.
Soverom: 2 romslige soverom med plassbygde skap.
Øvrige rom: Gulvflater med vegg til vegg teppe, en-stavs laminat og tre-stavs parkett. Veggflater med malt strie og tapet. Malte himlingsflater. Slette innerdører samt innerdør med glassfelt. Skyvedørsgarderobe i gang.'
Balkong: Overbygget balkong som vender mot syd på ca. 15,4 kvm.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet varmesentral samt gulvvarme på baderom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men innflyttingstillatelse ble gitt 19.09.1958. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: ikke oppgitt noen i brevet fra kommunen. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det foreligger ferdigattest på fasaderehabilitering/blokker datert 04.11.1992
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 7983, tinglyst: 29.10.1953 : type heftelse: festekontrakt.
Dagboknr.16305 tinglyst 03.08.1981: erklæring/avtale: pant til sameiet på kr. 10.000,-.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Servitutt tinglyst 29.10.1953 med dagboknr. 7983 - bestm. om bebyggelse/festekontrakt.
Servitutt tinglyst 08.01.1960 med dagboknr. 81 - elektrisk kraftlinje.
Servitutt tinglyst 17.04.1980 med dagboknr. 8109 - best. om garasje/park: AS Grav -Terrassen byggeselskap erklærer herved for seg og senere sameiere i forbindelse med fradeling av fellesareal, at eiendommens biloppstillingsplassbehov i henhold til gjeldene lov skal ordnes overenstemmende med de planforslag som eieren eller offentlig måtte fremme herom, jfr bygningsloven.
Servitutt tinglyst 17.04.1980 med dagboknr. 8107 - best. om adkomstrett. Gjelder fellesanlegg på gnr/bnr 20/456 med bl.a. best. om adkomst, felles vann-og avløpsledninger med rett til vedlikehold, rett til andre fellesanlegg og vedlikehold at garasjeanlegg, lekeplasser etc. Eierne er solidarisk overnevnte fellesanlegg.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Servicetilbud:
Det er korte 100 meter til søndagsåpne Jokerbutikk, og en rekke ulike servicetilbud som bl.a frisør, fastlege og kafeer. Rema1000 er ca. 10 minutter gangavstand fra leiligheten. Ellers en kort kjøretur til Bekkestua kjøpesenter, Østerås, Fornebu og CC Vest, hvor du finner et svært godt utvalg av butikker, ulike service/helsetilbud, kafeer og spisesteder samt diverse treningssentre.
Aktivitet og fritid:
Nærområdet byr på en rekke fritids- og kulturtilbud. Her er det lekeplasser, fotballbaner, skøytebane, og flere golfbaner. Det er kort avstand til Hagabråten friområde som lokalbefolkningen vet å sette pris på. Området er grønt og frodig, og benyttes om sommeren til ballspill, utelek og piknikområdet. På vinterstid forvandles to skråninger til nabolagets råeste akebakker.
På Bekkestua er det et bredt spekter av idrettstilbud bl.a. svømmehall, håndballhall, fotballbaner, treningssenter, Bekkestua arena m.m. Det er skøytebaner på Eikeli og Ringstabekk. For golfentusiasten ligger både Grini og Haga golfbaner i nærområdet. Fin sykkelavstand til sjøen med Sollerudstranda, Storøyodden badeplass, m.v.
Det er gangavstand til Bærumsmarka og Sauejordet, som byr på milevis med flotte turstier, sykkelveier, preparerte skiløyper, samt gode rekreasjonsmuligheter. Fine bademuligheter ved Østernvann, ca. 3 km fra parkeringsplassen ved Fossum idrettsanlegg.
Det er for øvrig ikke lange veien til Kolsås skisenter for de som foretrekker alpint.
Offentlig kommunikasjon:
Meget god offentlig kommunikasjon med både T-bane og buss i nærheten. Ca. 5 min. gange til Østerås stasjon, hvor T-bane linje 2 ta deg til Nationaltheatret 18min. Ellers, ca. 170 meter til nærmeste bussholdeplass "Hosleveien" med buss 140 mellom Bekkestua og Skøyen, og rushtidsbussen 140E mot Nationaltheatret, via Lysaker og Skøyen og fremme på 16 minutter. Du finner i tillegg flybussen på holdeplass i Nadderudveien, samt både flytog og tog fra Lysaker stasjon (buss 140 stopper her).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kort og trygg vei til Eikeli barneskole som ligger ca. 500 m unna boligen. Ungdomsskole på Østerås (ta veien forbi Eikeli barneskole og over broen). Flere barnehager i nærområde. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på totalt 6396 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten er pent opparbeidet med store gressplener og busker. Hyggelige sittegrupper og lekearealer for barn. Asfalterte adkomstveier. Sameiet fester gnr. 20, bnr. 456 og 1353.
Grunneiere
Tomt gnr/bnr 20/456: Nina Krohg (1/3), Petter Woxen (1/3) og Penteado Odilon De Camargo (1/3).
Tomt gnr/bnr 20/1353: Petter Woxen (1/1)
Festeavgiften ble sist regulert 1952. Denne kan reguleres hvert 10. år iht konsumprisindeksen.
Festeavtalen utløper 23.10.2052.
Grunneier: Nina Krohg, Petter Woxen og Penteado Odilon De Camargo.
Festeavgiften er kr 1620,- pr. år.
Festeavgiften ble sist regulert 1952. Denne kan reguleres hvert 10. år iht konsumprisindeksen.
Festeavtalen utløper 23.10.2052.
Kopi av lov om tomtefeste kan fås ved henvendelse til megler.
Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Parkering

Iflg. opplysninger fra eier disponerer enheten 1 parkeringsplass som det betales kr 300,- for pr. halvår og uttak til strøm med kr. 200 per år. Parkeringsplassen står på Bærum kommune sin tomt som leies av sameiet. Parkeringsplassen er ikke tinglyst, men sameiet sitter med en oversikt over hvilken plass som hører til hvilke leilighet. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig/forretning i henhold til reguleringsplan med navn Grav datert 14.02.1951 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplaner:
Navn: KOMMUNEPLAN 2017-2035.
Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende.
Ikrafttredelse 04.04.2018
Kommuneplaner under arbeid:
Navn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2035-2040
Status: Planlegging igangsatt
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3.280,- pr. mnd. og inkluderer:
* Varmtvann
* A konto fyring
* Trappevask
* Kommunale avgifter
* For.fører
Felleskostnadene fordeles slik:
* Lån nr: DNB juli 2; Akonto avdrag lån 1: kr 419,-
* Lån nr: DNB juli 2; Akonto renter lån 1: kr 97,-
* Akonto fyring: kr 335,-
* Andel felleskostnader etter eierbrøk kr 2.429,-
I tillegg betales:
Parkering pr. halvår kr 300,- (øker til 400 per halvår i 2022)
Strømuttak i kjeller pr. år kr 200,-
Det gjøres oppmerksom på at månedlige felleskostnader må ansees som et á konto-beløp og er ment å dekke boligselskapets forutsette kostnader. Dersom det skulle bli nødvendig kan styret når som helst endre felleskostnadene eller vedta kapitalinnkallinger fra eierne. Vi har fått melding fra sameiets styre om at fellesutgiftene trolig vil øke med ca. 200,- pr. mnd. fra og med 01.01.22.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 259 798,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 535 273.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Lån nr 1213 12 46011 i DNB med flytende rente 3,95 % p.a
Restsaldo pr. 081121 er kr 1 242 214,-.
Lånet er omfattet av en administrativ IN-ordning, hvor den enkelte gis mulighet til å innfri sin andel av lånet etter gitte regler. Merk imidlertid at innfrielse av fellesgjeld av banken vil bli ansett som en regulær ekstraordinær nedbetaling av sameiets låns hovedstol, uten at banken gir aksept for at seksjonseiere som innfrir sin andel blir fritatt for sitt debitoransvar. Dette betyr at alle nåværende og fremtidige seksjonseiere, også for de seksjoner hvor fellesgjelden er innfridd, risikerer å måtte dekke sin forholdsmessige andel av sameiets betalingsforpliktelser ved mislighold. Enqvist Eiendomsdrift AS påtar seg intet ansvar for eventuelle konsekvenser for eierseksjonssameiet, seksjonseierne eller seksjonseiernes rettsetterfølgere, av dette.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.138.096,-.
Av dette beløpet utgjør kr 35 858,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sigrun Halvorsen, Stine Andresen og Øystein Andresen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Grav-Terrassen A/S, med sameiebrøk 85/4796.
Iht. vedtektene er selskapets formål er å ivareta felles interesser og oppgaver for beboerne i Grav-Terrassen seksjonerte boligsameie. Ingen kan være sameier uten samtidig å være aksjonær i Grav-Terrassen A/S iht. vedtektene.
Sameiet består av 54 leiligheter. Forretningsfører er Enqvist Eiendomsdrift AS, tlf. 22 80 95 97
Dyrehold er tillatt i Grav-Terrassen Boligsameie under de forutsetninger som er fastsatt for dyrehold i husordensreglene. Alle former for dyrehold skal godkjennes av styret, og avtale om dyrehold er ikke gyldig før den er underskrevet av representant for styret og dyreeieren.
Grilling på veranda er tillatt med gass eller elektrisk grill.
Det er egne vedtekter for sameiet og for GRAV-TERRASSEN A/S.
Styrets arbeid:
-Det er inngått ny avtale om vaktmestertjenester med Asker og Bærum Vaktmesterselskap gjeldende fra 01.05.2021. Den erstatter dagens avtale med Bygård Vaktmester.
-Inngått ny avtale med Brunata. Fra 2021 blir det digital avlesning av målere for fyringsforbruket til hver enkel seksjon. Digital avlesning av målere vil bli tilrettelagt/installert ved neste avlesning i 2021.
-Det er gjentatte klager på plopping i radiatorrør i leiligheter i 39B. Energico har feilsøkt anlegget. Det er utført flere befaringer og tester med Energico. Saken er ikke avsluttet. Det har vært store utfordringer og mange timer har gått med fra styret.
-Det er inngått serviceavtale med Energico, og de skal nå levere et tilbud på digital styring og overvåking av fyringsanlegget.
-Avtale med Anicimex for å bekjempe skadedyr videreføres.
-Avtalen med Norsk Brannvern fortsetter. Det innebærer at det blir foretatt en kontroll av hver leilighet mht. brannslokkingsutstyr. I tillegg vil felles arealer bli kontrollert. Styret er opptatt av HMS og ovennevnte avtale er et viktig verktøy for dette arbeidet.
-Lekkasje fra balkonger i 41A. Styreleder har erklært seg inhabil, saken håndteres av resten av styret.
-Under årlig inspeksjon av taket er det anbefalt å sikre taket. Styret har mottatt tilbud på sikring av tak.
-TV-pakke eller internett i felleskostnader? Styret har gjennomført en undersøkelse hvor flertallet av svarene helt klart ønsker nåværende løsning med tv-pakke. Styret har derfor valgt å beholde dagens løsning.
-Det store lønnetreet utenfor 39 måtte felles da det begynte å råtne.
-Avklart om oljetank må fjernes. Det er innhentet tilbud, anbefalt å gjøre så tidlig som mulig til våren.
-Fulgt opp avtaler med leverandører.
-Gjennomført dugnad vår- og høst.
Planlagt vedlikehold:
-Ny asfalt til våren
-Felles noen trær i oppkjørselen til sameiet
-Etablere flere elbil-ladere
Hva kostnaden for dette er og hvordan dette skal finansieres er fortsatt usikkert. Enten blir det ved låneopptak eller kapitalinnskudd. Dette tilfaller kjøper.
Annen info om sameiet
-12 av 54 seksjoner har store balkonger – de andre seksjonseierne ønsker også store balkonger. Kostnad for eventuell utvidelse dekkes av den enkelte sameier.
-Pt. har 4 seksjonerer i 41a problemer fukt i dekke/himling på balkong. Fra tidligere var det en muntlig avtale om at seksjonseierne selv har ansvar for sin balkong, men dette ble aldri vedtektsfestet. Det er derfor usikkert hvordan betalingen for reoperasjonene vil bli fordelt. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,2% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0215/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.21215

Dato

Sist oppdatert: 26. november 2021 kl. 18:35

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.