Solgt: 3 550 000 kr

Tronvikalleen 9B

3 600 000 kr
118 m²
2 soverom
Tronvikalleen 9B formidles av Krogsveen.
Egil Andre Horgmo
Presenteres av
Egil Andre Horgmo
Tronvik, Jeløy
Rekkehusbolig over 3 plan, pusset opp og påkostet etter 2015. Vestvendt terrasse og balkong med fjordgløtt. Ladestasjon.
 • Prisantydning
  3 600 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  337 332 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 888 464 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1958
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  118 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 300 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Oppgradert rekkehusbolig på familievennlige Tronvik, Jeløy
 • Påkostet etter 2015, alle rom pusset opp med nye/fornyede overflater
 • Nytt elektrisk anlegg inkludert sikringsskap og ladestasjon til EL-bil
 • 2 moderne bad, pusset opp i 2015 og 2017
 • I dag 2 soverom i andre etasje, men mulighet for 3
 • Vestvendt terrasse og balkong med gløtt av Oslofjorden
 • Gode solforhold dagen gjennom, fra tidlig morgen til solnedgang sommerstid
 • Barnehage, skoler og aktivitetstilbud i nærområdet
 • Kort gangavstand til badestrender og unikt naturlandskap
 • Ca. 5 min. til sentrumskjernen og togstasjon

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tronvikalleen 9B, 1519 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 1, bruksnummer 2536
Andelsnummer 26, Tronvik Borettslag A/l, organisasjonsnummer 954539687

Innhold

Totalt bruttoareal: 134 kvm.
Totalt bruksareal: 124 kvm.
Totalt primærrom: 118 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
Kjeller: 40 kvm.
1. etasje: 42 kvm.
2. etasje: 42 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
Kjeller: Bad/vaskerom, stue, gang.
1. etasje: Kjøkken, vindfang, stue.
2. etasje: Bad, 2 soverom.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
Kjeller: Bod.
2. etasje: Trapperom, kott.
I tillegg disponerer boligen del av utebod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.05.2020 utført av Takstmann Ståle Frosterød AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Kjelleretasje oppført i mur/betong, resterende bolig antas oppført hovedsakelig i trekonstruksjoner. Leilighetens kjelleretasje er senket i terrenget med tilbakeførte masser. Støpt gulv på grunn, antas på komprimerte masser. Byggeåret tilsier at det ikke opprinnelig er isolasjon/fuktsperre under den støpte platen. Støpte vegger mot tilbakeførte masser i kjeller. Deler av innvendig side med innforede trekonstruksjoner. Yttervegg mot vest er ren betong og uisolert. Yttervegger i trekonstruksjon etter byggetidspunktes utførelse. Utvendig trepanel. Takkonstruksjon oppført som saltak, antas i plassbygde trekonstruksjoner. Leiligheten har innvendig skråtak og utvendig papptekking. Vinduer med ulik alder, rammer og karmer i tre. Alle vinduer med 2-lags isolerglass. Enkelte vinduer av nyere dato og noen med høy alder og behov for vedlikehold.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Det er montert vindu i kjeller som har tilstrekkelig åpning som tilfredsstiller rømning. Vinduer er montert mer en 1 meter over gulv og må derfor ha fast innredning eller trinn slik at kravet tilfredsstilles.
Rekkverk på veranda har høyde 92 cm, kravet er 100 cm. Rekkverk utgjør fare for fallulykker. TG:3.
Liten avstand sluk/vegg. Gulv i dusj har fall men ikke tilfredsstillende 1:50. Det er montert kant inn til dusj og baderom har ikke hjelpesluk, ved en lekkasje på annet utstyr vil vann renne ut av rommet
over terskel. Søk med fuktindikator gir høyere verdier en referanse for rommet inn mot sluk. Synlig klemt løsning mot sluk. Tilstandsgrad gis for manglende fall. TG:2.
Overgang til sluk av ukjent type, ingen synlig klemt membran/mansjett til sluk med klemring. Sluk har mindre en 30 cm til vegg og fall til sluk tilfredsstiller ikke 1:50. Det forutsettes at membran går opp bak lister ved dør for å tilfredsstille krav til høyde 25mm sluk topp membran til dør. Det er i område ved vaskemaskin manglende høyde membran opp på veggkonstruksjoner som er ført ned på gulv. Tilstandsgrad gis for manglende fall/tetthet. TG:2.
Deler av utført arbeid er utført uten domumentasjon, eier har opplyst at arbeidet er utført av elektriker men på dugnad. Dette gjelder el-anlegg i 1. og 2. etasje foruten baderom.
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
10. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)?
Svar: Ja - Flyttet og anlagt nytt sikringsskap i 2018 ( elpartner Moss). Lagt nye ledninger i 1 og 2 etg (elektriker i nær familie) Nye ledninger kjellet (elpartner Moss) Billader 2018( Elpartner Moss). Elektrisit
et bad 2 etg( vestby elektro). Elektrisitet bad kjeller ( Elprtner Moss).
10.2 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
Svar: Ja - Foreligger Samsvarserklering på arbeidet utført på badene, i kjelleren, Sikringsskap og billader.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen er betydelig påkostet i regi av dagens eiere som overtok boligen i 2015. Samtlige rom er pusset opp, og romløsningen er samtidig noe endret ved å åpne opp mellom enkelte rom.
Det meste av boligens elektriske anlegg er oppgradert, inkludert nytt sikringsskap i 2018. Nye kurser som er lagt videre ut i første og andre etasje er opplyst utført på dugnad av faglært, og det foreligger ikke samsvarserklæring for dette. Øvrig arbeid på el-anlegget er utført av innleide foretak, sikringsskapet inkludert.
Romløsningen omfatter totalt tre plan som alle har sitt eget formål. Første etasje er hovedsakelig viet til de sosiale rommene stuen og kjøkkenet, hvorav stuen har vindu mot kveldssolen og kjøkkenet mot morgensolen. Både her og i etasjen over er gulvene oppgradert med tidsaktuell 1-stavs høytrykkslaminat, mens vegger og himlinger er fornyet med ny maling på eksisterende overflater. Stuen er også utstyrt med ny og effektiv vedovn.
Kjøkkenet ble i 2015 påkostet med ny innredning utført i et klassisk moderne stilpreg. Stekeovn og oppvaskmaskin er av eldre årgang og videreført fra tidligere eier. Det er avsatt plass til et spisebord for fire personer foran vinduet som vender mot morgen- og formiddagssolen, avhengig av årstiden. Legg for øvrig merke til laminatgulvet som er lagt gjennomgående fra stuen til kjøkkenet og entreen, og slik fremmer et visuelt helhetlig uttrykk.
Boligen har i dag to soverom som er samlet på én flate i andre etasje. I forbindelse med oppussing ble to av de opprinnelige tre soverommene slått sammen til ett utpreget stort hovedsoverom, men muligheten til å tilbakeføre det tredje soverommet er beholdt. Felles for begge soverom er skrånende himlinger som følger yttertaket opp mot en til dels luftig høyde. Hovedsoverommet er utstyrt med speilgarderobe som er integrert i bakveggen, og er tilknyttet balkongen som nylig er oppført i regi av borettslaget. Balkongen har både siktlinje mot Oslofjorden og sol fra tidlig ettermiddag til solnedgang sommerstid.
Badet i andre etasje ble pusset opp i 2015, i følge eiere inkludert ny membran og nytt sluk som ble utført av fagpersonell. Rommet er av et kompakt format, men arealet er godt disponert med blant annet dusjnisje og baderomsmøbler med oppbevaringsmuligheter i både servantskap og speilskap.
Kjellerens bad ble pusset opp så nylig som i 2017, også dette med ny membran og nytt sluk utført av fagpersonell. Historiske gulvfliser, hvite metrofliser på deler av veggene samt badekar på løveføtter gir dette badet er interiørmessig stilfullt og egenartet uttrykk. Hendig oppbevaringsplass er tilgjengelig i servantskapets skuffer, mens nedfelt grovservant og en langstrakt servant- og arbeidsbenk hensyntar badets kombinerte funksjon som vaskerom. Vaskemaskinen finner sin plass i en egen nisje, skjult bak skyvedører.
Utenom badet består kjellerens øvrige areal av et innredet rom, som i dag benyttes til kjellerstue. Her får barna rikelig med plass til egen utfoldelse, kjellerstuen passer også utmerket som en dedikert TV-stue. Rommet er i likhet med boligens øvrige pusset opp i nyere tid, men til forskjell fra de øvrige er gulvet her belagt med 1-stavs parkett. Kjellerstuen har for øvrig en eldre gruepeis som også er pusset opp, men har i følge tilstandsrapport feieluke over ildstedet - en plassering som anbefales kontrollert av brann- og feiervesenet.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser på begge bad, for øvrig 1-stavs parkett og laminat.
Innervegger: Fliser på begge bad, for øvrig panelplater, trepanel, tapeter og malt mur.
Himlinger: Malte plater på bad og trepanel med innfelt belysning på bad i kjeller, for øvrig trepanel, takess og malte plater.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte hvite fronter og vitrineskap. Laminerte lyse benkeplater. Nedfelt stålservant med 1-greps armatur. Veggmontert ventilator med kullfilter. Rør-opplegg til oppvaskmaskin.
Bad 2. etasje: Skapinnredning med profilerte hvite fronter og helstøpt servant med 1-greps armatur. Dusjnisje med hånddusj og skyvedører. Gulvmontert klosett.
Bad kjeller: Servantskap med glatte blå fronter, benkeplate i heltre og nedfelt stålservant. Veggmontert 1-greps armatur. Veggspeil. Frittstående badekar med veggmontert armatur med hånddusj. Veggmontert klosett. Rør-opplegg til vaskemaskin.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. Elektrisk varmekabel i baderom. Muligheter for fyring
med ved i ovn i gang 1. etasje. Peis i kjeller.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.09.1958. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
I henhold til tegninger fra Moss kommune er kjeller inntegnet med kjellerrom og tørkerom/vaskerom.
Kjellerstue er opprinnelig byggemeldt som kjellerboder. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
I henhold til opplysninger fra selger informeres det om følgende:
Ikke flislagt under varmtvannstank. Mangler noen foringer rundt dør i 2.etg. Kjellerstue dør er tidvis treg om vinteren.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Tronvikalleen 9B er en del av den veletablerte rekkehusbebyggelsen på Tronvik, et boligområde som er blant de mer ettertraktede på Jeløy.
Like ved Tronvik ligger Søndre Jeløy landskapsvernområde, et vakkert og unikt stykke kulturlandskap med intime småveier og stier som egner seg ypperlig for både trening og søndagsturer. Her finner du også en bit av Jeløys anerkjente kulturmiljø på Røed Gård samt Alby Gård med Galleri F15 og kafé hvor du får kjøpt den velkjente Albykringlen.
Langs Jeløys lange kyststripe eksisterer det for øvrig et stort antall badesteder og strender, i tillegg er øya et paradis for brettseiling på vindfulle dager. De flotte skogsområdene lenger nord på øya inneholder et nettverk av stier og løyper som strekker seg helt ut til Kjellandsvik samt oppom Rambergåsen med fantastisk utsikt.
Nærheten til både skoler og et bredt aktivitetstilbud gjør hverdagen enkel for en barnefamilie; både barneskole på Refsnes og ungdomsskole på Hoppern er innenfor kun kort gangavstand. Det eksisterer i tillegg en rekke barnehager i nærområdet samt et rikt tilbud av fritidsaktiviteter.
Sentrumskjernen av Moss er innenfor sykkelavstand eller drøye 5 minutter med bil. Underveis passerer du flere dagligvareforretninger som er enkle å svinge innom på vei hjem i hverdagen. I sentrum finner du godt shoppingtilbud, blant annet i kjøpesenter med flere titalls butikker.
I byen venter ellers et godt utvalg spisesteder, hvorav flere ligger langs Kanalen - byens bryggepromenade. Nærmere alternativer til de i byen er nabolagsrestauranten Hos Naboen på Bergersborg som arrangerer quiz-kvelder, og ikke minst ærverdige Refsnes Gods som er spesielt godt kjent for sin omfangsrike vinkjeller.
Skal du med toget, holder du til høyre rett etter Kanalen. Fra stasjonen kan du velge blant hyppige avganger til Oslo og en reisetid som i dag er fra 41 minutter. Etter den pågående utbyggingen av jernbanen forventes reisetiden å bli redusert til kun 30 minutter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.095 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Parkering i gate.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 11.05.2020 omfattes eiendommen av reguleringsplan Tronvik gnr.10/1 med formål gangvei og boliger, vedtatt 10.03.1958 med plannr.22. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplanens arealdel med formål bebyggelse og anlegg nåværende, vedtatt 20.06.2011.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.300,- pr. mnd.
Felleskostnadene dekker bla.: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, renter og avdrag fellesgjeld, strøm fellesareal, kabel-tv/internett (kun grunnpakke), drift og vedlikehold, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon mm.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.893,- pr. år. / 15.387 kwh. pr. år.
Frivillig velkontigent på kr 150,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 715 291,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2 575 047,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 16 746,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesgjeld er kr 337 332,- pr. 31.12.2019.
Informasjon om borettslagets fellesgjeld:
Lånegiver er Handelsbanken.
Opprinnelig låneår 2018. Løpetid 40 år.
Rente 3,35%.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.938.464,-. Av dette beløpet utgjør kr 337.332,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Morten Alexander Bruun Jacobsen og Agathe Tho

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Tronvik Borettslag A/l.
Forretningsfører er BDT Viken Regnskap AS
Dugnad må påregnes.
Husdyr må ikke holdes uten styrets skriftlige samtykke.
Innflytting med dyr må ikke skje før styrets godkjennelse foreligger.
Foretatt påkostninger de senere år:
Generelt vedlikehold av bygningsmassen.
Nye røykvarslere og brannslukningsapparater.
Rørfornying i enkelte bygg.
Utkjøp av festekontrakt.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Det er ikke forkjøpsrett i dette borettslaget. Leiligheter kan omsettes fritt til kjøper som er godkjent av borettslagets styre.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.
For øvrig kan det henvises til borettslagets hjemmeside: https://tronvik.lettstyrt.no/

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5% av salgssummen
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedsføringspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Offentlige opplysninger: kr 3.500,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 5.750,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0163/20
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.20163

Dato

Sist oppdatert: 20. oktober 2020 kl. 11:58

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.