Solgt: 1 700 000 kr

Moveien 51 b

1 760 000 kr
84 m²
2 soverom
Moveien 51 b - presentert av Krogsveen AS v/ Andreas S. Bjønnes
Andreas S. Bjønnes
Presenteres av
Andreas S. Bjønnes
Nær Frydenlund/ Mo
Halvpart av horisontaldelt tomannsbolig med kort vei til sentrum - solrikt - 2 soverom
 • Prisantydning
  1 760 000 kr
 • Omkostninger
  45 342 kr
 • Totalpris
  1 745 342 kr
 • Byggeår
  1935
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  84 m²
 • Type
  Halvpart horisontaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Her får du en flott beliggenhet med kort avstand til sentrum nær velkjente Frydenlund. Leiligheten ligger solrikt og barnevennlig til, godt skjermet fra Moveien (adkomst via en stikkvei). Godt utvalg av dagligvareforretninger finnes i gangavstand i tillegg til Kiwi Moveien som ligger rett ved. Her finnes det også interiørbutikk og treningssenter. God busskommunikasjon med busstopp rett i nærheten. Leiligheten har tilgang til solrik og flott hagetomt som er felles for sameiet. Parkering på sameiets tomt. Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Moveien 51 b, 3215 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 41, bruksnummer 130, seksjonsnummer 1

Innhold

Totalt bruttoareal: 91 kvm
Totalt bruksareal: 85 kvm
Totalt primærrom: 84 kvm
Primærrom:
1. etasje 84 kvm: Vindfang, gang, toalettrom, 2 soverom, bad, kjøkken og stue.
Sekundærrom:
1. etasje 1 kvm: Kott.
I tillegg disponerer leiligheten halve arealet i kjelleren. Kjellerarealet er felles med leiligheten i 2. etasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.11.2020 utført av Teisbekk Takst og eiendom AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i grovt bindingsverk over 2 etasjer med stående tømmermannskledning. Kjeller i sparesteinsmur og støpte kjellergulv. Tak er tekket med betongtakstein, metallplater, pappshingel og noe opprinnelig skifer.
Det gjøres spesielt oppmerksom på: Tilbygg med ringmur har blindkjeller og ingen tilkomst og anses som en risikokonstruksjon. Kledning er i grei stand, men har noe råte i bunn enkelte steder. Vinduer i kjeller og på bad er fra byggeår og har råteskader. Tak på boligen er eldre og det anbefales lagt om i sin helhet. Terrasse og trapper er eldre og slitt. Det er fuktskade i vegg ved toalett på bad. Årsaken til dette er ukjent. Uthus er eldre og veldig slitt.
Videre opplyser takstmann følgende i sin rapport:
- Vinduer og terrassedør er fra 1978-1982 og et vindu på et soverom er fra 2013.
- Ytterdør er fra 1998.
- Eier opplyser at det er lagt inn nytt isolert røykrør/rehabilitering av pipa.
- Ovn i stue antas å være fra tidlig 1990-tallet.
- Bad med varmekabler ble pusset opp med nye fliser på gulv og vegger samt nytt utstyr i 2005. Badegulvet er støpt med plastsluk og gulvbelegg (delvis synlig noen steder) antas være fra 1980/1990-tallet.
- Kjøkkeninnredning er fra 1980/1990-tallet.
- Overflater har ulik alder og utførelse, men det meste antas å være fra 1990-2000 tallet.
- Varmepumpe ble montert i 2005.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Halvpart av horisontaldelt tomannsbolig med sentral beliggenhet. Leiligheten har en god planløsning og fra stuen er det utgang til egen solrik terrasse mot syd. Veggoverflater er det for det meste malt i lyse og tidsriktige farger. Gulv har laminat og flis.
Kjøkken har god plass til spisebord. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminat benkeplate. Flis mellom overskap og benkeplate. Her er det rikelig med benkeplass. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Romslig bad med flis på gulv og vegger. Av utstyr er det montert: Dusjnisje med skjermvegg, søylevask og toalett. Opplegg for vaskemaskin. I gangen er det eget praktisk toalettrom.

Oppvarming

Peisovn og varmepumpe i stuen. Varmekabler på bad, ellers vanlig elektrisk oppvarming. Sandefjord kommune opplyser at det ikke er utført feiing og tilsyn ved pipe og ildsteder. Kjøper overtar ansvaret for eventuelle pålegg og mangler.
Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. I følge selger er ikke lenger parafinovnen i stuen i bruk og utvendig tank skal være sanert av tidligere eier. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Videre opplyser Sandefjord kommune at siden dette huset er omsøkt/bygget i 1934, innebærer det at huset kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Det gjøres oppmerksom på at planløsningen i denne leiligheten er endret fra opprinnelige tegninger. Eiendommen har også blitt tilbygget med nytt bad/utvidelse av bad. Det er usikkert når dette er utført og om det er søkt til Sandefjord kommune. Det gjøres oppmerksom på at leilighetens vindfang er avsatt til felles gang i seksjoneringsbegjæringen. Det antas at leilighetene hadde felles inngangsparti tidligere.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av at sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. Dagboknr 900130, tinglyst 07.11.1934, Bestemmelse om gjerde. Megler har forsøkt å innhente denne fra digitalarkivet uten hel. Nøyaktig innhold er dermed ukjent. Dagboknr 1257, tinglyst 27.02.2003 - Erklæring/avtale: Denne seksjonen har tilleggsdel (dette gjelder boden i kjelleren). Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. Eiendommen har tinglyst rett til vei frem til eiendommen. Rettigheten er tinglyst på gnr. 41, bnr. 22, dagboknr 900130, tinglyst 07.11.1934.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Moveien 51 b! Her får du en flott beliggenhet med kort avstand til sentrum nær Frydenlund. Leiligheten ligger solrikt og barnevennlig til, godt skjermet fra Moveien (adkomst via en stikkvei). Kort vei til skoler og det er flere barnehager i nærområdet. Godt utvalg av dagligvareforretninger i gangavstand i tillegg til Kiwi Moveien som ligger rett ved. Her finnes det også interiørbutikk og treningssenter. God busskommunikasjon med busstopp rett i nærheten. I tillegg er det et rikt utvalg av butikker i Pindsleområdet. I nærheten finner du skog og utmark med flotte turområder. Runar idrettsanlegg er kun en kort spasertur unna og her finner du håndball og fotballbaner, løpebane, idrettshall og flere meget bra helårs turløyper og preparerte skispor på vinteren. Bugårdsparken med mange fritidstilbud som bla. tennishall, skøyteis, ishall, fotballbane, Jotunhallen og svømmehall ligger heller ikke langt unna. Velkommen til en hyggelig visning.

Adkomst

Fra sentrum kjører du Sandefjordsveien nordover. Etter siste lyskryss tar du Moveien opp til venstre. Følg Moveien og to-mannsboligen ligger i en stikkvei på høyre side rett før matvarebutikken Kiwi.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Mosserød barneskole og Breidablikk Ungdomsskole. Flere barnehager i området. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 997 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med stor hage, diverse prydbusker og trær. Mot syd, finnes stor gressplen som er perfekt til lek og moro for de minste. Mot nord er det opparbeidet felles parkering for sameiet. Leiligheten har egen solrik terrasse mot syd.

Parkering

Leiligheten disponerer biloppstillingsplass på sameiets tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.09.2019 avsatt til bolig. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Selger opplyser at det er søkt om å få bygge vaskehall på tomten mot butikkbygget med gnr. 41, bnr. 253.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 9 364,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 12.500 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.900,- for selgers halvpart. Totalt kr. 7.800,- Boligen er forsikret i fellesskap med eier i 2. etasje.
Veiavgift var kr 900,- i 2019. Beløpet vil varier avhengig av snømengde og behov for vedlikehold av veien.
Boligen er tilknyttet Sandefjord bredbånd som leverandør av tv og internett. For kostnader se www.sfjbb.no. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 617 682,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 223 655,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.805.342.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr 11.100 for tomannsbolig med snr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kjell Løvås

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameie, med sameiebrøk 1/2
Sameiet består av 2 leiligheter. Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk.
Klipping av plen deles med leiligheten i 2. etasje.
Planlagte påkostninger: Selger opplyser at det er startet en dialog med eier av tomannsboligens 2. etasje om å oppgradere tak og kledning på boligen, da disse bygningsdelene har høy alder. Selger opplyser videre om at eier av snr. 2 er positiv til dette. Kjøper må selv overta dialogen og komme til enighet med eier i 2. etasje (snr. 2) om prosjektets videre gang.
Seksjonsbegjæringen følger vedlagt.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 25.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0096/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.2096

Dato

Sist oppdatert: 01. desember 2020 kl. 11:01

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.