Solgt: 2 630 000 kr

Duberget 3C

2 650 000 kr
78 m²
2 soverom
Nytt beslag og pipehatt fra 2020. Enkelte kledningsbord ble også skiftet i 2020.
Morten Voll
Presenteres av
Morten Voll
Forus/Godeset
Pen 3-roms selveierleilighet i toppetasjen med god takhøyde, sørvendt balkong og parkering i garasjeanlegg.
 • Prisantydning
  2 650 000 kr
 • Omkostninger
  67 592 kr
 • Totalpris
  2 697 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1988
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  78 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  700 kr
 • Fellesutgifter
  570 kr
 • Energimerke
  Oransje E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen selveierleilighet i toppetasjen med egen inngang fra bakkeplan. Kort avstand til barnehager, skoler og næringsområdene på Forus

 • God takhøyde skaper sammen med solrike takvindu en lys og trivelig innvendig atmosfære
 • Oppgradert bad fra 2016
 • Pent hvitt kjøkken
 • Parkering i garasjeanlegg
 • Malt innvendig i 2019
 • Sørvendt balkong
 • Ny varmepumpe fra 2020 ved AC-senteret
 • Nytt beslag og pipehatt fra 2020
 • Rens av ventilasjonssystem ved Gjelsten Totalservice i 2019
 • Oppgradert elektrisk anlegg i 2007 og strømmåler i 2018
 • Fiberkabler oppgradert for å tilrettelegge for høyere internetthastigheter i 2020
 • Dyrehold tillatt
 • Potensiell mulighet for ett ekstra soverom i stue
 • Overtagelsesklar
 • Ta kontakt for visning

  Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Duberget 3C, 4034 STAVANGER
  Kommunenummer 1103, gårdsnummer 15, bruksnummer 618, seksjonsnummer 4, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 88 kvm
  Totalt bruksareal: 78 kvm
  Totalt primærrom: 78 kvm
  P-rom 1.etg.: Gang og trapp.
  P-rom 2.etg.: Stue, kjøkken, bad/vaskerom, gang og 2 soverom.
  I tillegg disponerer boligen en utvendig bod i 1.etg på ca 8 kvm.
  Vedlagte plantegninger i 2D og 3D er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.03.2021 utført av Teft Eiendom ved takstmann Terje Tollefsen.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. eierskifterapport oppført i hovedsaklig tre. Såle/grunnmur av plass-støpt betong. Yttervegger av bindingsverk med utvendig trekledning og fasade-plater. Etasjeskillere i trebjelkelag. Saltak tekket med takstein.
  Selger har fått utarbeidet en eierskifterapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Selgers egenerklæring ligger vedlagt i prospekt/salgsoppgave.
  Skiftet motor til ventilasjonsanlegget i 2007 ved Flebu Sandnes.
  Oppgradert bad 2016.
  Nytt beslag/pipehatt 2020.
  Enkelte kledningsbord skiftet 2020.
  Installert varmepumpe 2020 ved AC-senteret.
  Oppgradert el-opplegg i stue/kjøkken/bad/soverom 1 og 2 i 2007 utført av Kim Lammenes (EAS).
  Oppgradert strømmåler 2018 ved Lyse.
  Malt innvendig 2019.
  Fiberkabler oppgradert for å tilrettelegge for høyere internetthastigheter i 2020.
  Bad overflater TG1
  Bad Sanitær og ventilasjon TG1
  Bad fuktmåling TG1
  Bad membran tettesjikt og sluk TG2: TG 2 membran på grunn av arbeid med membran er utført som egeninnsats av tidligere eier. Registrert fall til sluk tilfredsstiller ikke anbefalte løsninger men vurderes å være tilstrekkelig da vann ledes til sluk. Mot-fall på del av gulv TG 2. Lokalt fall i dusj-sone. Det er opplyst at rommet er oppgradert som egeninnsats av tidligere eier. Overflater fremstår ellers i god stand med normal slitasje.
  Kjøkken med innredning TG1
  Andre rom TG1
  Dører og porter TG1: Ytterdører med normal slitasje alder tatt i betraktning.
  Vinduer og dører: TG 2 vindu på grunn av punktert takvindu ved kjøkken. Det gjøres oppmerksom på at punktere vindusglass tidvis kan være svært vanskelig å avdekke. Vindu ellers med normal slitasje.
  VVS TG1
  Eierskifterapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Pen selveierleilighet beliggende i byggets toppetasje, med eget inngangsparti i 1.etg på bakkeplan. Man kommer inn i et parkettbelagt inngangspartiet fra bakkeplan i 1.etg. med gode opphengsmuligheter og plass til skuffeseksjoner og hyller under trappeoppgangen.
  Oppe i andre etasjen finner man en stor stue med parkett på gulv, ny varmepumpe fra 2020 ved AC Senteret, utgang til herlig sørvendt balkong og ekstra god takhøyde med solrike takvindu. Leiligheten har en flott arkitektonisk utforming utenom det vanlige. Naturlig dagslys skaper sammen med hvitmalte fargevalg en lys og trivelig innvendig atmosfære. Leiligheten ble malt innvendig i 2019. Pent hvitt kjøkken med tilhørende hvitevarer og fliser på gulv. Lekkert flislagt bad som ble oppgradert av forrige eier som egeninnsats i 2016 med blant annet fliser, rør, membran, interiør, dusj og sluk. Leiligheten har to soverom med laminat på gulv og tilhørende garderobeskap. Ventilasjonsanlegget fikk skiftet motor i 2007 ved Flebu Sandnes og det ble skiftet kondensator, filter og utført rens av ventilasjonssystemet ved Gjelsten Totalservice AS i 2019. Nytt beslag og pipehatt i 2020. Enkelte kledningsbord ble også skiftet i 2020. Oppgradert elektrisk anlegg i stue, kjøkken, bad og begge soverom i 2007 ved Kim Lammenes (EAS) og strømmåler i 2018 ved Lyse. Fiberkabler oppgradert for å tilrettelegge for høyere internetthastigheter i 2020. Det kan potensielt være mulighet å oppføre et soverom nummer 3 i stuen, men dette må i tilfellet kjøper selv oppføre, byggemelde og ta ansvar og risiko for. Alt i alt en pen leilighet som bør kunne falle i smak hos de aller fleste.

  Oppvarming

  Varmepumpe i stue fra 2020 ved AC Senteret. Selger har også tidligere brukt frittstående olje-ovner. Det er ikke varmekabler i gulv. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 08.03.1991.
  Tillatelsen ble gitt på følgende vilkår som måtte utføres før ferdigattest kunne gis, dog uten tidsfrist:
  - Utvendig trapp med rekkverk og håndlister
  - Feierattest
  - Bod for hver enhet
  - Lydmåling
  - Biloppstillingsplass
  - Røykvarsler og brannslukningsutstyr
  - Attest fra bygningsingeniør.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
  Tinglyst 24.07.1996 - Dokumentnr: 10521 - Seksjonering som viser leilighetens planløsning og tilhørende felles bod.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

  Diverse

  Hvitevarer på kjøkken medfølger handelen. Mikro og kaffemaskin medfølger ikke. Ingen hvitevarer eller brunevarer på bad medfølger handelen. Kun garderobeskap på soverom medfølger handelen. Spisebord med barstoler på kjøkken medfølger handelen.
  Leiligheten er tilknyttet et eierseksjonssameiet bestående av 4 leiligheter, med sameiebrøk 92/300. Sameiet har ikke forretningsfører og er selvstyrt, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter. Megler har ikke mottatt vedtekter for sameiet.
  Sameiet som består av de 4 seksjonene er samtlige medlem i velforeningen for feltet i Duberget som heter Jeidl. Denne velforeningen har eget styre, fører regnskap, budsjett, gjennomfører generalforsamling og møter. Disse dokumentene kan fås ved henvendelse til megler. Velforeningen jobber i dag med muligheter for å få til et felles anlegg/nettverk for El-bil ladere.
  Dugnad må påberegnes. Gebyr på 1.000,- må betales dersom man ikke deltar på dugnad.
  Dyrehold er ifølge selger tillatt.
  I henhold til seksjonering er den utvendige boden som leiligheten disponere felles med en annen leilighet i bygget (seksjon 2), men partene har etter muntlig avtale delt boden slik at den andre seksjonen disponerer kun en avgrenset liten del på 1 til 2 kvm med egen dør.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Pent beliggende selveierleilighet i toppetasjen. Her har man gåavstand til næringsområdene på Forus. Leiligheten ligger ca. 500 meter unna Djupamyrå barnehage, ca. 800 meter fra Mariamarka barnehage, ca. 900 meter fra Bamsefaret barnehage, ca. 600 meter fra Godeset barneskole og ca. 950 meter fra Gautesete Ungdomskole. Det er også ca. 600-700 meter til dagligvarehandel Rema 1000 Storaberget og Coop Extra i Petroleumsveien. Nærmeste bakeri er Stavanger Conditori med bakeriutsalg like over gaten, ca 100 meter unna leiligheten. Perfekt beliggenhet for dem som ønsker nærhet til Forus og Godeset områdene.

  Adkomst

  Fra motorveien E39: Ta av avkjørsel til Forusbeen og ta opp Godesetdalen fra rundkjøringen. Duberget kommer så på høyre hånd ca 300 meter opp i bakken. Følg visningsskilt visningsdagen eller kontakt megler for ytterligere veibeskrivelse.
  Ved visning kan man parkere på sameiets gjesteparkering inne i parkeringsanlegget på oppsiden, eller på utvendig gjesteparkering på nedsiden.

  Barnehager, skoler og fritid

  Djupamyrå barnehage (0-6 år)
  Mariamarka barnehage (0-5 år)
  Bamsefaret barnehage (0-5 år)
  Godeset skole (1-7 kl.)
  Gautesete skole (1-10 kl.)
  British International School Stavanger
  Gausel skole (1-7 kl.)
  Sola videregående skole
  Jåttå videregående skole
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 406,8 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

  Parkering

  Leiligheten har parkeringsplass i felles øvre garasjeanlegg, åpen del, like ved som tilhører Jeidl velforening som leiligheten er en del av. Det er en gjestparkeringsplass inne i det øvre garasjeanlegget og det er 3 til 4 utvendige gjesteparkeringsplasser i det nedre garasjeanlegget.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei og privat vei med felles vedlikeholdsansvar for velforeningen og sameiet.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligene.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 1057 for Godeset datert 22.06.1983 og stadfestet av Fylkesmannen 03.07.1984 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Området omkring er regulert til boligformål, næring, kombinerte bygg og friområder. Det er i henhold til Stavanger kommune igangsatt reguleringsplaner under arbeid sør for eiendommen. Planen har krav om reguleringsplan før gjennomføring av tiltak. Selger har ikke mottatt nabovarsel foreløpig. Fremtidig byggeaktivitet i nærområdet må dermed påberegnes.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Kommunale avgifter var kr 6.847,- for hele 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjorde 89,-.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.000,- pr år.
  Internett fra Lyse 700,- pr mnd.
  TV estimeres til ca 500,- pr mnd. Dekoder/tuner medfølger ikke, da selger ikke har dette.
  Fellesutgifter: Sameiet har felles forsikring av bygningsmasse på ca 570,- pr mnd.
  Det betales årskontigent til Jeidl velforening på ca. 700,- pr år for vedlikehold av fellesområdene, beplantning og drift av parkeringsanlegg.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter var kr 6.847,- for hele 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjorde 89,-.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.000,- pr år.
  Internett fra Lyse 700,- pr mnd.
  TV estimeres til ca 500,- pr mnd. Dekoder/tuner medfølger ikke, da selger ikke har abonnement på dette.
  Fellesutgifter: Sameiet har felles forsikring av bygningsmasse på ca 570,- pr mnd.
  Det betales årskontigent til Jeidl velforening på ca. 700,- pr år for vedlikehold av fellesområdene, beplantning og drift av parkeringsanlegg.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2018 var kr 780.640,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2.810.302,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.717.592,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Arne Valentin Espedal

  Overtakelse

  Etter avtale. Overtagelse kan skje stort sett etter budgivers eget ønsker.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 45.000,- av salgssummen
  Tilrettelegging kr 12.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 15.000,-
  Visninger: kr 0,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 36-0026/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandnes
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR36.2126

  Dato

  Sist oppdatert: 08. april 2021 kl. 13:21

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.