Solgt: 3 300 000 kr

Calmeyers gate 4

3 200 000 kr
36 m²
1 soverom
Velkommen til Calmeyers gate 4 - Presentert av Krogsveen v/ Tom Martinsen
Tom Martinsen
Presenteres av
Tom Martinsen
Sentrum/Grünerløkka
Lekker 2-roms med syd-vestvendt balkong. Nyere kjøkken og gulv. Heis. Felles takterrasse. Fyring og varmtv. inkludert
 • Prisantydning
  3 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  520 000 kr
 • Omkostninger
  1 632 kr
 • Totalpris
  3 821 632 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2001
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  36 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 410 kr
 • Energimerke
  Grønn D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til en strøken 2-roms andelsleilighet med solrik balkong, beliggende i et av Oslos mest spennende og hippe boligområder som er i sterk utvikling.
Leiligheten vender mot syd-vest og har svært gode sol- og lysforhold.
Leiligheten ligger kjempefint til i 3. etasje, delvis skjermet for trafikk og byens larm. Her bor du midt i smørøyet, midt i sentrum hvor alt det spennende og nye som skjer i Torggata!
- Ny i 2001 med nytt gulv, kjøkken og balkong fra 2018
- Vender mot sydvest og har gode solforhold
- Fantastisk, felles takterrasse med flott utsyn over Oslo by!
- Heis
- Varmtvann, fjernvarme og kabel-tv inkl. i felleskostnader
- Ingen dokumentavgift
- Ingen forkjøpsrett

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Calmeyers gate 4, 0183 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 208, bruksnummer 86
Kommunenummer 301, gårdsnummer 208, bruksnummer 86, seksjonsnummer 2
Andelsnummer 15, Calmeyers gate 4 Borettslag, organisasjonsnummer 981 682 041

Innhold

Totalt bruttoareal: 40 kvm
Totalt bruksareal: 36 kvm
Totalt primærrom: 36 kvm
Primærrom, 3. etasje:
Entré, bad, stue, kjøkken, soverom.
Leilighetens balkong måler ca. 2,5 kvm.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 4 kvm.
Vedlagt plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.10.2020 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur og bærende konstruksjoner av betong og stålkonstruksjoner. Fasade i pusset mur og felter av metall plater.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
TG2:
Fordelerskap til rør-i-rør-systemet (vannrør):
Det er en mindre lekkasje i en av rørkoblingene i fordelerskapet.
Bad:
Badet er fra 2001 og over halvparten av anbefalt brukstid er gått. Badet synes å oppfylle tiltenkt funksjon, men tilstandsgrad er gitt
utfra alder / gjenværende brukstid, ukjent underlag/oppbygging og utløpte garantier.
Utover dette er øvrige punkter vurdert til TG1. For nærmere beskrivelser og kommentarer av punktene og tilstandsgradene henvises til rapporten.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til en attraktiv og arealeffektiv 2-roms fra 2001 beliggende i et av Oslos mest spennende og hippe boligområder.
Leiligheten har en supersentral beliggenhet med gangavstand til alt av byens servicetilbud, kultur og uteliv. Leiligheten ligger flott til i 3. etasje med heisadkomst. Borettslaget har felles takterrasse for beboere med fantastisk utsikt over byens tak og mot åsene rundt. Hele leiligheten, ble pusset opp i 2017/2018. Nytt kjøkken, gulv, samt alle overflater ble pusset og malt.
Entré:
Lys og hyggelig entré med god plass til klesavheng. Dørcalling.
Stue:
Leiligheten har en god og arealeffektiv planløsning, og i stuen er det plass til både sittegruppe og spisebord. Store vindusflater gir mye naturlig lys. Det ble lagt helt nytt laminatgulv for ca. 2-3 år siden.
Balkong:
Fra stuen er det utgang til den solrike og syd-vestvendt balkongen, som ble montert i 2018.
Soverom:
Soverom med plass til dobbeltseng.Praktisk skyvedørsgarderobe med ekstra oppbevaringsplass.
Kjøkken:
Praktisk og hyggelig kjøkken i tilknytning til stue, pusset opp i nyere tid. Kjøkkeninnredning med slette fronter i matt hvit utførelse.
Bad:
Flislagt bad gulvmontert toalett, ny baderomsinnredning og dusjhjørne. Oppgradert med flis-på-flis i nyere tid. Opplegg for vaskemaskin og vannbåren gulvvarme.
Borettslaget har sykkelparkering og takterrasse. Leiligheten disponerer en bod på ca. 4 kvm i kjeller.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med fjernvarme fra radiatorer. Vannbåren varme i baderomsgulv.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.02.2002. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 7 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om bebyggelse, en erklæring/avtale med bestemmelse om benyttelse og en erklæring/avtale vedr. at seksjonen har en tilleggsdel - bygning.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Følgende medfølger ikke handelen: kjøleskap, fryser og vaskemaskin.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Beliggenheten er "midt i smørøyet" med kun få minutters gange til Grünerløkka, Sentrum og St. Hanshaugen.
Området byr på et rikt utvalg av restauranter, kafeer, uteliv samt treningsmuligheter.
En av de mest spennende gatene rett rundt hjørnet er Torggata, som på folkemunne er en byens nye "hot-spot". I media omtales området som det nye Grünerløkka med hippe småbutikker og spisesteder. Gaten er bygget slik at syklister og gående er i sentrum med brede fortau og lite biltrafikk.
Noen steder i nabolaget som kan være verdt ett besøk er Oslo street food i Torggata bad, Munchies, Arakataka, TacoRebulica, Starbucks, Oslo Camping, Kulturhuset, Himkok, Torggata Botaniske, Strøget, Lokk og Oslos største mikrobryggeri Crowbar. Av kulturelle tilbud kan Sentrum scene, Rockefeller og Youngstorget anbefales hvor konserter og liveopptreden ofte forekommer.
Like over Akerselva ligger også Grünerløkka Minigolf Park og på andre siden av Akerselva ligger Grünerløkka. Her har man direkte kontakt med naturen via gang- og sykkelstier langs den naturskjønne og oppgraderte Akerselva, helt opp til Maridalen. De koselige parkområdene som Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Grünerhagen, Kubaparken og Birkelunden er heller ikke langt unna.
Via Torggata kommer man raskt til Youngstorget og videre til Karl Johan i sentrum. Til St. Hanshaugen kommer man via Ullevålsveien eller idylliske Damstredet. Områdets populære storsatsing – Vulkan ligger en kort spasertur unna. Her ligger mathallen som virkelig byr på kulinariske opplevelser samt BAR Vulkan, Dansens Hus og SIO treningssenter. Sats Elixia Schous plass ligger like over Akerselva.
Skal du handle dagligvarer ligger det Kiwi butikk i Møllergata, Torggata Frukt og Grønt, Coop Prix i Hausmannsgate, samt en Rema 1000 butikk i Fredensborgveien. Søndagsåpen Joker få minutter unna.
Meget god offentlig kommunikasjon i området: kort vei til 34 og 54 bussen Jakob kirke og 30 og 31 fra Hausmannsgate. Trikk 11,12,13 og 17 fra Hausmannsgate. T-bane: Stortinget (alle linjer).
God dekning på treningssentre i nærheten med flere tilbud i Hausmannsgate, på Grünerløkka, Vulkan, sentrum og i Thor Olsens gate.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Calmeyers gate sogner til Møllergata skole. Se vedlagt nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 450 kvm som tilhører borettslaget. Felles takterrasse for beboere med flott utsyn over nærmområdet. Her er det fine solforhold og på sommerstid blir det satt ut sittegrupper og solsenger. Det er mulig å reservere del av terrassen dersom man har private arrangementer.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for forretning, kontor, industri og bolig i henhold til reguleringsplan S-3014 datert 16.11.88 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
I Bernt Ankers gate 6, Calmeyers gate 6 og Torggata 21-23 er det planer om en kvartalsutvikling med bolig og næring. Bakgrunnen for tiltaket er ønsket om å oppnå en bedre utnyttelse av eiendommene, og å kunne tilby boliger med høy kvalitet på en sentral tomt i byen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer blant annet kommunale avgifter, kabel-tv, varmtvann og fjernvarme, drift og vedlikehold, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsfører m.m.
Fordeling:
Felleskostnader: kr 2.348,-
Kabel-tv: kr 283,-
Kapitalkost. lån 1 OBBK01: kr 590,-
Kapitalkost. lån 2 OBBK03: kr 189,-
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Borettslagets lån er avdragsfritt i 3 år. Frem til 2023 betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med kr 1.070,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 2 000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er ikke tilknyttet et alarmselskap.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.044.731,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3.761.031,60,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 9.713 pr. 31.12.2019.
Andel fellesgjeld (kun lån) kr 520.000 (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.09.2020.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 26.441.967,- pr. 01.09.2020 og lånevilkårene er:
Lån 1: OBBK01-98207367273
Saldo: 22.408.251,- (Andel av saldo: 393.250,-)
Kapitalkostnad: kr 590,- for denne andelen
Avdragsfrihet: Ja
Rentebetingelser: 1,80%
Restløpetid: 35 år 11 md.
Estimert endring etter avdragsfrihet: 711,-
Lån 2: OBBK03-98207684619
Saldo: 4.033.716,- (Andel av saldo: 126.054,-)
Kapitalkostnad: kr 189,- for denne andelen
Avdragsfrihet: Ja
Rentebetingelser: 1,80%
Restløpetid: 35 år 11 md.
Estimert endring etter avdragsfrihet: 229,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.721.632,-. Av dette beløpet utgjør kr 520.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster kr 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bjørnar Feen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Calmeyers gate 4 Borettslag.
- Borettslaget består av 49 andeler.
- Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS
- Dugnad samt trappevask må påregnes.
- Dyrehold er tillatt dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for andre beboere. Dyrehold skal godkjennes av styret etter søknad. I søknaden skal begrunnelse for dyreholdet oppgis. Søknaden sendes skriftlig til styret. Dyrehold på takterrassen er ikke tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
2018:
- Reparasjon av taklekkasje mellom taket og en leilighet i 8. etasje.
- Oppsett av balkonger.
2017:
- Nytt elektronisk nøkkelsystem for alle dører i fellesområdene.
- Full rens av ventilasjon og avløp i samtlige boenheter samt funksjonskontroll og innregulering av ventilasjonsanlegget av fellesområdene.
2015/16:
- Omfattende vedlikehold og oppgradering av heis.
- Sikring mot oversvømmelse av fellesareal i kjeller (montering av lukkeventiler).
2013:
- Omfattende vedlikehold og oppgradering av vvs-/ fjernvarmeanlegg
2012:
- Installert dusjkabinett og skiftet servant på bad
2009:
- Omfattende takrehabilitering
Planlagte påkostninger:
- Håndtere setningsskader i tak og på vegger.
- Male inngangspartiet, veggene og taket.
- Male undersiden av trappeløpet.
- Erstatte lysarmaturene med armatur som slår seg automatisk på ved bevegelse.
- Erstatte nedfelt teppefelt i gulvet ved inngangspartiet med et nytt
.
- Pusse og male trappeavsatsene og montere nye gummilister på hvert trinn
.
- Fasadevask
.
- Bytte branntavle og varslere i oppgangen.
- Koble til interne brannvarslere i alle leiligheter til fellesanlegget.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0180/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.20180

Dato

Sist oppdatert: 23. november 2021 kl. 19:41

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.