Solgt: 2 890 000 kr

Buskskauen 3

2 890 000 kr
100 m²
3 soverom
Buskskauen 3 - presentert av Krogsveen AS v/ Andreas S. Bjønnes
Andreas S. Bjønnes
Presenteres av
Andreas S. Bjønnes
Busk/Gjekstad
Enebolig i rekke med barnevennlig beliggende og usjenert hage - pent kjøkken og bad - 3 soverom - garasje
 • Prisantydning
  2 890 000 kr
 • Omkostninger
  73 592 kr
 • Totalpris
  2 963 592 kr
 • Byggeår
  1993
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  100 m²
 • Bruksareal
  131 m²
 • Tomteareal
  285 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig i kjede
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og pen enebolig med barnevennlig beliggenhet med kort gange til sjø og badestrand. Området byr også på gode turmuligheter med blant annet kyststien. Kort vi til matbutikk, fritidsaktiviteter og flere barnehager i området. Det finnet også flere lekeplasser på boligfeltet. Boligen har lyst og moderne kjøkken. Innvendige overflater ble pusset opp i 2012-2013 med laminatgulv og oppmaling av veggoverflater. Fra stuen er det utgang til solrik terrasse og usjenert hage. Gode parkeringsmuligheter i gårdsplass og garasje. Velkommen til en hyggelig visning.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Buskskauen 3, 3237 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 48, bruksnummer 493

Innhold

Totalt bruttoareal: 119 kvm
Totalt bruksareal: 131 kvm
Totalt primærrom: 100 kvm
Bruksareal:
Boligen 112 kvm
Garasje 19 kvm
Primærrom:
1. etasje 66 kvm: Gang, lite soverom (brukes som garderoberom), bad og kjøkken i åpen løsning mot stue.
2. etasje 34 kvm: Loftstue med trapp og 2 soverom.
Sekundærrom:
1. etasje 5 kvm: Utebod ved inngangen.
2. etasje 7 kvm: Bod med toalett og mulighet for et bad.
Garasje: 19 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.08.2020 utført av Teisbekk Takst og eiendom AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Videre opplyser takstmann at soverom 1. etasje er lite grunnet at gang er gjort litt større. Soverommet er på 5 kvm.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre, isolerte bindingsverksvegger med 15 cm isolasjon. Grunnmur av støpt ringmur og antatt støpt plate på mark. Tak er tekket med betongtakstein fra byggeår. Garasjen fra 2016 er oppført i tre på støpt plate på mark. Det er gipsvegg mot nabo sin garasjeplass. Saltak er tekket med betongtakstein.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Yttervegger er i normalt god stand, men det er noe begynnende råte i bunn på hjørnekasser og på bord ned mot vannbrett på vinduer. Vinduer og dører fungerer greit, men begynner å få litt alder. Det sammen gjelder taksteien og undertak. I trappen mangler rekkverk på liten del mot vegg i 2 etg. Det opplyses også om at vindu på soverommet mot garasjen ikke kan snus helt rundt grunnet garasjen.
Videre fremkommer det følgende opplysninger rapporten fra takstmann:
- Det er to nye dører i 1. etasje fra 2014.
- Ny terrasse utenfor stuen ble bygget i 2012.
- Bad i 1. etasje ble pusset opp i 2008 med fliser på gulv, varmekabler samt baderomsplater på vegger. Grunnet feil fall på gulv ble det lagt nytt gulv med membran og fliser i 2011.
- Kjøkkeninnredning er fra 2008.
- Innvendige overflater ble pusset opp i 2012-2013 med Alloc laminatgulv og oppmaling av veggoverflater. En vegg i stue er tapetsert i 2014.
- Varmtvannsbereder på 300 liter fra 2008.
- Bod i 2. etasje er opprinnelig et bad, men er i dag delvis revet. VVS opplegg ligger klart, toalett er montert i 2014 og benyttes som toalettrom.
- Automatsikringer fra byggeår. Hovedkurs på 50 amp. Jordfeilbryter er montert.
- Garasjen er fra 2016
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Enebolig i rekke i populært og barnevennlig boligområdet. Boligen er pent og lyst innredet med moderne og tidsriktige fargevalg. Veggoverflater er for det meste tapetsert og malt. Gulv har laminat og flis. Fra stuen er det utgang til solrik og skjermet terrasse og hage.
Flott kjøkken med profilerte fronter og laminat benkeplate ble montert i 2008. Flis mellom overskap og benkeplate. Kjøkkenet er godt utnyttet og har godt med skapplass. Integrert induksjon platetopp, komfyr og micro medfølger. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Romslig bad med fliser på gulv og baderomsplater på vegger. Varmekabler i gulv. Av utstyr er det montert: Baderomsinnredning med skap, toalett og boblekar med dusj opplegg.
Opplegg for vaskemaskin. Det er klargjort for bad i 2. etasje. Her er det i dag montert toalett.
Boligen har gode lagringsmuligheter i 1/2 av garasje som deles med nabo og isolert utebod ved inngangen.

Oppvarming

Peisovn i stuen og varmekabler på bad. Ellers vanlig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.02.98. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Ferdigattesten omfatter ikke garasjen og sammenslåing av tidligere stue og soverom i 1. etasje samt sammenslåing av tidligere bod og bad. Det er ukjent når dette er utført, men det er ikke utført i selgers eiertid. Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3804/48/493:
24.08.2020 - Dokumentnr: 2910596 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
23.03.1993 - Dokumentnr: 1763 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0706 Gnr:48 Bnr:438
01.01.2020 - Dokumentnr: 881928 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0710 Gnr:48 Bnr:493

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Lampe over spisestuen medfølger ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sjarmerende og fin beliggenhet på populære Østerøya i barnevennlige omgivelser med kort gange til sjø og strand. Flotte bademuligheter på Skjellvika som er rikt befolket på de varme sommertider med flotte turområder samt flere fiskeplasser. Kort vei til Kyststien som er ideell for turgåing langs svaberg og sjø med mulighet for både jogging og sykling m.m. Kyststien på Østerøya byr på 20 km merket løype for turgåere. Stien er merket fra Kastet innerst i Mefjorden og fra Røyseløkka. Flautangen er et flott turmål og område på Østerøya, der det tidligere i vår ble åpnet ny Gapahuk, bygget av Turistforeningen. Den ligger fint til ved en grass-slette, nær sjøen og stranden. For den aktive og idrettsglade familien har du mulighet til å spille fotball m.m. på GØIF idrettsanlegg. Området kan trygt kalles for barnevennlig da det er lite trafikk og flere lekeplasser i nærområdet. Kort vei til Joker matvarehandel som har søndagsåpent. Velkommen til en hyggelig visning!

Adkomst

Fra Sandefjord sentrum følger du Kilgata til rundkjøring hvor du følger veien til Østerøya (venstre). Følg Hegnaveien og ta til høyre i krysset ved Rema 1000 (fortsatt mot Østerøya) Følg Østerøyveien til du kommer til Buskskauen. Boligen ligger på høyre side etter få meter. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det er kort vei til flere barnehager. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 285 kvm som er pent opparbeidet med plen og prydbusker. Tomten er skjermet for innsyn og ved den solrike terrassen mot vest sitter du lunt og usjenert til. Her ligger alt til rette for at varme sommerdager og sene kvelder kan nytes. Mot øst er det opparbeidet en mindre hageflekk og uteplass. Perfekt for morgenkaffen. Gårdsplassen er gruslagt.

Parkering

Parkering i garasje og gruslagt gårdsplass. Boligene disponerer halvparten av garasjen, den andre halvpart disponeres av Buskskauen 5.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan Buskskauen datert 22.03.1988 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 20.05.88. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 9 364,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 11.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.600,-.
Boligen er tilknyttet Sandefjord bedbånd som leverandør av tv-signaler og har avgift på
kr 458,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Velforening i området kr 300,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 741 985,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 671 146,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.963.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Egil Andreasen og Karin Pauline Kvam

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Visninger: kr 2.500,- (for alle visninger)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0164/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.20164

Dato

Sist oppdatert: 30. november 2020 kl. 09:42

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.