Solgt: 2 850 000 kr

Kalbakkveien 1C

2 700 000 kr
38 m²
1 soverom
Velkommen til Kalbakkveien 1 C - presentert av Emir Mekic ved Krogsveen avd. Løren!
Emir Mekic
Siv Ødegaard
Presenteres av
Emir Mekic og Siv Ødegaard
Kalbakken
Lys og pen 2-roms med solrik sydvendt innglasset balkong og skjermet sentral beliggenhet. Perfekt førstegangskjøp!
 • Prisantydning
  2 700 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  91 163 kr
 • Omkostninger
  8 626 kr
 • Totalpris
  2 949 789 kr
 • Byggeår
  1955
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  38 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 767 kr
 • Energimerke
  Lysegrønn E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Kalbakkveien 1C - en lys og luftig 2-roms i rolige og usjenerte omgivelser sentralt på Kalbakken.
Perfekt førstegangskjøp hvor en bor sentralt, men samtidig skjermet i fredelige grønne omgivelser.
Det er umiddelbar nærhet til nærsenter og offentlig kommunikasjon. Lillomarka med flotte turområder er rett i nærheten.
Boligen består av en entré, luftig stue med åpen kjøkkenløsning og spiseplass. Bad i regi av borettslaget oppgradert i 2007. Fra stuen er det utgang til balkong på ca. 6,8 m² med optimale solforhold og flott utsyn over store, grønne fellesareal. Romslig soverom.
Leiligheten har store vindusflater som gir en luftig og god romfølelse. Leiligheten er ubebodd og er innflyttingsklar.
Rikelig med oppbevaringsplass i to boder.
Innholdsrike og lave felleskostnader.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kalbakkveien 1C, 0953 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 91, bruksnummer 52, ideell andel 1/1
Andelsnummer 3, Engsletta borettslag, organisasjonsnummer 950 271 639

Innhold

Totalt bruttoareal: 53 m²
Totalt bruksareal: 48 m²
Totalt primærrom: 38 m²
Primærrom:
-1. etasje på 38 m² inneholder: Entré, soverom, baderom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom:
-1. etasje på 10 m² inneholder: Innvendig bod og innglasset balkong.
Bruksareal:
-1. etasje på 48 m² inneholder: Entré, soverom, baderom, stue med åpen kjøkkenløsning, innvendig bod og innglasset balkong.
I tillegg disponerer boligen 2 antall boder, en loftsbod med gulvareal på ca. 8 m² og en kjellerbod på ca. 4 m². Begge bodene er merket med nummer 0217 C.
De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.08.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt to underetasjer og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betong-/murkonstruksjoner.
Utvendige fasader kledd med teglstein. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget).
Leiligheten har slett entrédør fra eldre ukjent årstall. To-fløyet balkongdør og vinduer med karmer/rammer av tre utvendig beslått med metall og to-lags glass fra 2016.
Oppvarming med vannbåren varme til radiatorer tilknyttet felles varmesentral. Elektrisk gulvvarme i bad.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2:
Bad:
- Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.
- Fordelerstammer for rør-i-rør er plassert i himling uten mulighet for sikker avrenning til sluk (hensikten er å unngå følgeskade ved en eventuell lekkasje fra systemet).
Kjøkken:
- Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
Tekniske anlegg. VVS anlegg:
- Varmtvannsbereder har fått TG2 på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid.
- Radiatorer og røropplegg til disse er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Entrédør:
- Entrédør er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra denne døren sammenlignet med dører fra nyere dato.
Selger har fått utarbeidet en egenerklæring for eiendommen. Selger opplyser følgende:
- En Elektro AS har satt i komfyrvakt og noen stikkontakter, samt stikkontakt til komfyr da kjøkkenet ble flyttet til stua.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

E N T R É:
Leiligheten har adkomst til en entré med lys laminat på gulv og lyse vegger. Rommet har også god plass for ulike oppbevaringsmuligheter i stor skyvedørsgarderobe, samt dørcallinganlegg med video. Fra rommet er det adkomst til stuen.
S T U E:
Romslig stue med god plass til sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord, og er enkel å innrede. Store vindusflater slipper inn godt med naturlig lys. Lys laminat på gulv og lyse vegger.
Det er direkte utgang til en koselig stor innglasset balkong på ca. 6,8 m² med god plass til utemøbler. Balkongen er sydvendt og har fantastiske sol- og lysforhold, fra ca. kl. 07 - 17 (midtsommers). Balkongen er av støpt dekke og har rekkverk av teglstein, metall og glass. Rekkverkshøyden er målt til ca. 101 cm. Det er montert utebelysning og stikkontakt.
K J Ø K K E N:
Åpen kjøkkenløsning med kjøkkeninnredning fra IEKA i 2021 med profilerte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ettgreps armatur. Pumpe for avløpsvann plassert under oppvaskkum. Vannrør av type rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast. Kjøkkenet har montert lekkasjestoppere og komfyrvakt.
Lys laminat på gulv og lyse vegger.
B A D E R O M:
Leiligheten innehar et pent flislagt baderom oppgradert i regi av borettslaget i 2007. Badet er innredet med heldekkende servant med ett-greps armatur, og god plass for oppbevaring i underskap. Speil og glasshylle på vegg over servant. Gulvstående toalett fra Ifø. Dusjsone med delvegger samt dør av glass og metall. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj.
Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights.
Naturlig avtrekksventil i himling. Inspeksjonsluke for fordelerstammer til rør-i-rør og stoppekran er plassert i himling. Vannrør av type rør-i-rør og forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast.
S O V E R O M:
Lyst og stort soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side, samt rikelig med oppbevaringsmuligheter. Lys laminat på gulv og lyse vegger.
Varmtvannsbereder på ca. 120 liter fra 2006 plassert i skyvedørsgarderobe på soverom. Det er montert automatisk lekkasjestopper for å begrense en eventuelle lekkasje.
I N N V E N D I G B O D:
Meget praktisk innvendig bod til oppbevaring av diverse husholdningsartikler. Her er det opplegg for vaskemaskin. Det er montert automatisk lekkasjestopper for å begrense en eventuelle lekkasje.
Utstyr / Fasiliteter:
- God og smart planløsning.
- Rikelig med oppbevaring i 2 boder.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Leiligheten er utstyrt med røykvarsler og brannslukningsapparat.
- Ingen gjenboere.
- Video callinganlegg.
- Felles vaskeri i borettslaget.
- Veldrevet borettslag.
- Parkering etter venteliste*
- Sentral beliggenhet.
- Kort vei til kollektiv transport og gode servicetilbud.
- Nærhet til marka og grøntareal.
- Nærhet til treningssenter.

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med vannbåren varme til radiatorer tilknyttet felles varmesentral. Varmekabler i baderomsgulv.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 24.04.1961. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke flytting av kjøkken ut i stuen og opprettelse av soverom der hvor tidligere kjøkken forelå. Denne endringen (p-rom til p-rom) er ikke et søknadspliktig tiltak etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet avtalte om at barnehagen ved blokk 28 skal kunne benyttes som tilfluktsrom m.v. Bestemmelser om vann/kloakkledninger. Midlertidig dispensasjon fra Vegloven vedr. nybygg - 4 avfallsboder. Bestemmelse om fire nedgravde søppelkontainere
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært og rolig område på Kalbakken med kort vei til offentlig kommunikasjon, dagligvare, barnehager, skoler og fritidstilbud.
Offentlig kommunikasjon
Området har et godt tilbud av offentlig kommunikasjon med t-bane, buss og tog.
Umiddelbar nærhet til bussholdeplassen Kalbakkveien / Kalbakkstubben. Her stopper linjen 25 Majorstuen til Furuset via Kalbakken, 31/31E Grorud T til Fornebu via Kalbakken, 68 Helsfyr T til Grorud T via Kalbakken og 126 Oslo S til Brandbu/Jaren.
Det ca. 8 minutters gange unna t-banestasjonen Kalbakken. Her stopper linjene 4 mot Vestli/Bergkrystallen via Storo og 5 mot Vestli/Ringen via Tøyen.
Det er ca. 20 minutters gange til togstasjonen Grorud stasjon. Her stopper linje L1 Spikkestad - Lillestrøm.
Dagligvare og tjenester
Kalbakken kjøpesenter ligger rett over veien. Her finnes blant annet Meny, Rema 1000, Bislett Kebab House, Apotek 1 og Esso bensinstasjon.
Søndagsåpen Joker, Asia Town og populære Stop & Go Asian Kitchen befinner seg i kort avstand fra boligen. Deichmanske bibliotek er kun et par minutters gange unna.
Av større sentre i området finnes Grorud senter, Stovner senter og Linderud senter. Grorud senter består av ca. 25 butikker deriblant Meny, Vinmonopol, bank, apotek og serveringssteder. Stovner Senter utmerker seg som Norges største lokalsenter og har over 90 forretninger, herunder tannlege, kiropraktor, Deichmanske bibliotek, dagligvarebutikker, kleskjeder, spisesteder m.m.
Barnehager og skoler
Området er meget barnevennlig med gangavstand til både barneskoler, ungdomsskoler og barnehager.
Fritidstilbud
Det finnes flere fritidstilbud i området. Treningssentrene Bare Trening, Fresh Fitness og SATS ligger i umiddelbar nærhet. Nordtvet bad er få minutters gange unna boligen.
Turmuligheter langs Alnaelva og i Lillomarka med rekreasjonsmuligheter året rundt med lysløyper, turstier og badevann. Det finnes bademuligheter i Vesletjern, Steinbruvannet og Badedammen.
Nordtvet gård og nyere Nordtvet gård barnehage er også et par minutters gange unna. Gården har staller og smådyr, og er åpent for publikum hele året. I tillegg er det mulighet for utleie av lokaler for enkeltarrangement som kurs, møter og konfirmasjoner, samt mer langvarige kunst- og kursaktiviteter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 6.268 m² som tilhører borettslaget.
Tomten er opparbeidet med plenarealer, beplantninger, trær, prydbusker, steinlagte arealer, lekeplass og sittebenker. Asfaltert adkomst til bebyggelse.

Parkering

Borettslaget har 200 parkeringsplasser for utleie fordelt på 454 leiligheter. Ledige parkeringsplasser kunngjøres ikke, men tildeling foretas ihht venteliste hvor søknadsdato er avgjørende.
Det disponeres 20 garasjeplasser hvor eier av selve garasjen leier tomtegrunn av borettslaget. Salg av garasjer kunngjøres på borettslagets hjemmeside og ved oppslag i oppgangene. Styret fastsetter tildelingsregler og tar stilling til eventuelle unntak fra disse.
Borettslaget har nylig lagt til rette for lading på parkeringsplassene. Dette koster i tillegg til årsleien kr 269,- pr mnd. + forbruk.
Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område. Kommunedelplaner: KDP-11 iht reguleringskart datert 12.06.2013.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 2.767,- pr. mnd. og inkluderer fyring, kabel-tv, internett(komplett 100), kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, vaktmestertjenester, drift- og vedlikehold, nedbetaling av andel fellesgjeld m.m.
Felleskostnadene justeres normalt i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert med en økning på 5% 01.01.2021.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr 1.398,-
Oppvarming kr 454,-
Kabel-tv kr 67,-
Kapiltalkost. lån 1: kr 386
Kapitalkost. lån 2: kr 462,-
Nåværende eier har et strømforbruk på ca. 2.500 kwh, noe som utgjorde ca. kr 3.750,- inkl. nettleie fom. september 2020 tom. august 2021. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Boligen er tilknyttet Telenor (Canal Digital) som leverandør av kabel-tv og internett. Komplett 100 medfølger, hvor man har 100 mbit internett og 100 kanalpoeng utover de "faste".
Oppgradering av internett kan gjøres til følgende priser pr. mnd:
200 mbit = 199,-
350 mbit = 289
600 mbit = 599,-
1000 mbit = 749,-
Dekoder og wifi router medfølger.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 581.277,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2.092.597,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 14.282,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 91.163,- pr. 01.08.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 60.685.964,- pr. 01.08.2021 og lånevilkårene er:
Lånenr: EIKA-152106592
Type: Annuitet
Restsaldo: kr 39.552.383,-
Restløpetid: 14 år 5 md.
Terminer pr. år: 12
Avdragsfrihet: Nei
Type rente: Flytende
Rente p.t.: 1,65%
Restsaldo denne andelen: kr 59.304,-
Kapitalkostnader pr. mnd. denne andelen: kr 386,-
Lånenr: HUS602-114946528
Type: Annuitet
Restsaldo: kr 21.133.581,-
Restløpetid: 6 år 4 md.
Terminer pr. år: 2
Avdragsfrihet: Nei
Type rente: Fast
Rente p.t.: 2,48%
Restsaldo denne andelen: kr 31.859,-
Kapitalkostnader pr. mnd. denne andelen: kr 462,-
Borettslaget har ett IN-lån, men det kan ikke nedbetales så lenge det er fastrente.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.799.789,-
Av dette beløpet utgjør kr 91.163,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 6.850,- for andelsboliger og evt. innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tanja Sunagic

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Engsletta borettslag. Borettslaget består av 454 andelsleiligheter fordelt på 17 bygninger og 54 oppganger.
Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22865999
Borettslaget har egen hjemmeside: www.engsletta.no
Borettslaget har eget driftskontor i Kalbakkveien 11.
Odin Renhold utfører ukentlig renhold i oppganger fra kjeller til øverste bebodde etasje.
Vaktmester har beredskap i vinterhalvåret og utfører snørydding/strøing i prioritert rekkefølge.
Dyrehold tillates etter søknad og med godkjennelse fra Styret på forhånd. Det er ikke tillatt å holde hund eller katt eller dyr som kan sjenere andre. Dette gjelder allikevel ikke dersom gode grunner taler for dyreholdet og ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Det er utarbeidet eget søknadsskjema for dyrehold. Før søknad om dyrehold sendes styret, skal søker skriftlig rette en forespørsel til øvrige andelseiere i oppgangen der disse bes å komme med eventuelle innvendinger.
Fellesvaskeri (borettslaget er medeier i Kalbakken Vaskeri i Kalbakkstubben 11).
Fyring (borettslaget er medeier i Kalbakken Fyrhus).
Borettslagets eiendommer er forsikret i TRYG FORSIKRING med polisenummer 6651792.
Borettslaget har en god vedlikeholdshistorikk. Se også borettslagets hjemmeside.
Planlagte påkostninger:
Ingen planlagte påkostninger, ref. rådgiver i OBOS per 23.08.2021.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,60% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. påbegynt time
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 54-0033/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR54.2133

Dato

Sist oppdatert: 07. september 2021 kl. 12:28

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.