Komplett salgsoppgave

Skarpetegvegen 3

8 950 000 kr
161 m²
4 soverom
Velkommen til Skarpetegvegen 3. Påkostet og tiltaende eierleilighet over to etasjer. Presentert av Krogsveen v/eiendomsmegler Marit Stuen Aursnes
Velkommen til Skarpetegvegen 3. Påkostet og tiltaende eierleilighet over to etasjer. Presentert av Krogsveen v/eiendomsmegler Marit Stuen Aursnes
Marit Stuen Aursnes
Presenteres av
Marit Stuen Aursnes
Blindheim
Oppusset og tiltalende designleilighet |4 soverom|3 bad|Heis|2 garasjeplasser|To terrasser Nydelig utsikt

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  8 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  1 635 kr
 • Omkostninger
  225 092 kr
 • Totalpris
  9 176 727 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  2002
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  161 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 023 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Svært tiltalende eierleilighet over 2 plan som har en gjennomgående høy standard. Den ble ribbet helt ned og bygd opp igjen i 2018/2019. Leiligheten er designet av Invit arkitekter og må oppleves.
* 4 soverom og loftstue
* 3 flotte bad og separat vaskerom
* To terrasser på hhv. 12 og 13 kvm.
* HTH kjøkken med integrerte hvitevarer
* Plassbygde garderobeskap og tv-benk i stue
* Gulvvarme i de fleste gulv
* Nytt el-anlegg og delvis røropplegg.
* Gode sol- og utsiktsforhold mot sydvest.
* 2 parkeringsplasser i felles garasjeanlegg.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skarpetegvegen 3, 6012 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 17, bruksnummer 990, seksjonsnummer 30, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 172 kvm
Totalt primærrom: 161 kvm
Primærrom:
4. etasje 84 kvm: Hall med trapp. stue/kjøkken, bad, vaskerom og soverom
5. etasje 77 kvm: Stue med trapp, bad nord, bad syd og 3 soverom.
Sekundærrom:
Bod i kjeller: 11 kvm
Utgang fra stue til sydvendt flislagt terrasse på ca 13 kvm
Utgang fra loftstue til sydvendt terrasse på ca 12 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 21.10.2021, utført av Takstmann Frode K. Mauren. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgraderinger er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong-/murkonsruksjoner og dels bindingsverk som er forblendet med teglstein. Deler av yttervegger er kledd med liggende bordkledning. Takkonsruksjon på blokken er av tresperrer tekket med membran/papp e.l. Vinduer av PVC/glassfibermaterialer med 2-lags energiglass. Et nytt aluminiumsvindu med 3-lags glass. Nytt stort skyvedørsfelt og foldedørsfelt i aluminium med 3-lags glass. Betongskille mot andre leiligheter. Betong grunnmur.
Utgang fra loftsstue til sydvendt terrasse på ca. 12 kvm. Her er det lagt nytt tredekke og tettesjikt i 2019.
Utgang fra stue til sydvendt flislat terrasse på ca. 13 kvm. Her er det lagt nytt tredekke og tettesjikt i 2019.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at følgende bygningsdeler har fått tg2:
Avvik som krever tiltak:
Bad nord og syd på loft og bad i 4. etasje:
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygd sisterne. Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser.
Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.
Vaskerom 4. etasje:
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Kjøkken:
Det er manglende forsert avtrekk og mekanisk avtrekk fra kjøkken. Mekanisk avtrekk må etableres.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/badet/bygningsdelen/skjevheten/sluket/fuktigheten/taket/det elektriske etc. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger har gitt følgende opplysninger i sitt egenerklæringsskjema:
På spørsmål: "Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?" svarer selger ja, kun faglært. Harang & Håndlykke as med underleverandører. Totalrenovering- alt er nytt fra grunnen av, gulv, flis, innredning, toalett, dusj, innvendige rør.
På spørsmål: "Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?" svarer selger ja. Harang & Håndlykke as med underleverandører. Totalrenovering.
På spørsmål: "Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?" svarer selger JA. Våtrom, flis m.v. via Harang & Håndlykke - se også takst.
På spørsmål: "Er arbeidet byggemeldt?" svarer selger ja - av Harang og Håndlykke AS.
På spørsmål: "Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?" svarer selger ja, kun faglært. Harang & Håndlykke AS. Totalrenovering.
På spørsmål: "Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?" svarer selger ja. Bod i parkeringskjeller har fuktinnslag og selger er i dialog med sameiet.
På spørsmål: "Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?" svarer selger ja. Fukt i garasje. Begge terrassene ble utbedret i forbindelse med renovering.
På spørsmål: "Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?" svarer selger ja, kun faglært. Harang & Håndlykke AS. I forbindelse med totalrenovering - meisling, ny membran, nytt dekke, alt arbeid uført fra bunnen av. Dokumentasjon foreligger.
På spørsmål: "Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?" svarer selger ja, kun faglært. Eidsnes Elektro AS. Totalrenovering, alt er nytt.
På spørsmål: "Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?" svarer selger ja, fra Eidsnes Elektro AS.
På spørsmål: "Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?" svarer selger ja. Totalrenovering, kontrollert av El-tilsynet etter fullførelse. Dokumentasjon i sikringsskap.
På spørsmål: "Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? svarer selger nei. Selger opplyser at det etter hans kjennskap skal være mulig å instlllere. Flere andre beboere har ladeboks.
På spørsmål: "Kjenner du til om det er foretatt radonmåling" svarer selger nei. Leiligheten ligger 3. etasjer over bakkenivå er er dermed ikke relevant.
På spørsmål: "Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?" svarer selger ja. Tilstandsrapport, sist oppdatert 01.12.21.
Selger har også gitt følgende tilleggskommentarer:
Leiligheten vart totalrenovert i perioden H-2018 til V-2020. Det eneste som gjenstår fra opprinnelig leilighet er vindu mot nord og ytterdør. Leiligheten har vært bebodd av en voksen person i 1,5 år og den fremstår som ny og ubrukt.

Standard

Leiligheten går over to etasjer, 4.og 5. etasje og ble ribbet ned og bygd opp igjen innvendig i 2018-2020. Alt arbeid er utført av fagfolk. Leiligheten fremstår meget tiltalende og må oppleves.
Hovedetasjen, 4 etasje:
Gang og trapp. Det er en-stavs eikegulv med gulvvarme, malte vegger og malt tak. Innebygd garderobe med skohylle og garderobestang. Bred skyvedør til stue og kjøkken, samt trapp til 5. etasje. Heltre eiketrapp med innfelt belysning og detaljer av glass i 5. etasje. Tette vegger på begge sider og håndrekke på ene siden. Høyde på tett rekkverk på loft ca 1 m.
Soverom/kontor med en-stavs eikegulv, malte vegger og malt tak. Ledspotter i tak. Sikringsskap og rør-i-rør skap.
Vaskerom med lekre fliser på gulv med gulvvarme. Hvit innredning fra KViK med integrert strykebrett og nedfelt servant. Integrert fryseskap. Ledspotter i tak.
Stue og kjøkken i åpen løsning og med utgang via to skyvedører til terrasse. På gulv er det en-stavs eikegulv med gulvvarme, malte vegger og malt tak. Spotskinner og ledspotter i tak.
Hvit kjøkkeninnredning fra HTH med kompositt benkeplate og nedfelt servant fra Intra. Integrert oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap fra Miele. Novy/Røroshette induksjonstopp med integrert ventilator. Nedfelt el-uttak i benkeplaten i barløsningen mot stuen. Hyller i olja eik over kjøkkenbenk. Waterguard og komfyrvakt.
Spisestue og stoler, samt taklampe over spisestuen medfølger i salget. Tilpassede gardiner med takskinne medfølger.
I stuen er det snekkerbygd tv-benk i eik.
Bad fra 2019 som er utført av fagfolk. Lekre fliser på gulv med varmekabler og fliser på vegger. Øvre del av vegger er malte. Malt tak med ledspotter. Hvit plassbygd innredning fra Limstrand med helstøpt servant og speil, samt vegghengt lampe fra Vipp. Dusjnisje med glassvegg og tropedusj. Vegghengt wc.
5. etasje:
Loftstue med en-stavs eikegulv, malte vegger og malt tak. Gulvvarme Utgang fras stuen til terrassen via foldedører som kan skyves helt opp.
Soverom med en-stavs eikegulv, malte vegger og malt tak. Garderobeskap. Nydelig utsikt.
Bad mot syd har flislagte gulv med gulvvarme, fliser på vegger og malte vegger på øvre del. Malt tak med ledpsotter. Hvit innredning fra KVIK med helstøpt servant, speil og Vipp vegghengt lampe over. Dusjvegg og tropedusj, samt vegghengt wc.
Bred skyvedør fra loftstuen til soveromsavdeling med bad.
Bad mot nord har fliser på gulv med gulvvarme, fliser på vegger og malte vegger på øvre del. Malt tak med ledspotter. Hvit innredning med servant, speil og vegghengt lampe fra Vipp over. Vegghengt wc og dusjvegg. Tropedusj. Badet har hatt svært begrenset bruk.
2 soverom med en-stavs eikegulv, malte vegger og malte tak med ledspotter. Plassbygde garderober med hyller og skuffer. Vegghengte nattbordlamper. Persienner i vinduer.
Malte glatte innvendige dører.
Tekniske installasjoner:
Rør i rør system dels fra byggeår og dels fra 2019.
Et samleskap på soverom i 4.etasje med avrenning til bad, og ett på vaskerom.
Leiligheten har avløpsrør av plast fra byggeår og noe fra 2019.
Leiligheten har mekanisk avtrekk fra våtrom og tilluft via veggventiler.
Ca 200 liters varmtvannstank fra 2019, innebygd på vaskerom.
Nyere el anlegg, el kontroll fra 14.9.2020, avvik er rettet.
Bygget har brannslukningsapparat og røykvarslere. Sameiet vurderer installering av felles brannvarslingsanlegg.
Betongdekke.

Løsøre og tilbehør

Gardiner, senger, spisestue med stoler og lampe over spisebordet medfølger. Reoler og et et bord som er plassert i garasjeboden medfølger også. Vi viser for øvrig til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Det er gulvvarme i de fleste gulv i leiligheten, bortsett fra soverommene.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.04.2003. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Videre foreligger det ferdigattest dat. 10.08.2016 vedrørende deling av leilighet/reseksjonering.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1507/17/990/30:
03.10.1936 - Dokumentnr: 301194 - Bestemmelse om gjerde
Overført fra: Knr:1507 Gnr:17 Bnr:990
Gjelder denne registerenheten med flere
24.04.1992 - Dokumentnr: 2095 - Erklæring/avtale
GJELDER AVTÅELSE AV GATEGRUNN I HHT STADFESTET REG.PLAN
FOR D.E.
RETTIGHETSHAVER: MURGAARD HUS ÅLESUND AS. NÆRM. BEST.
Overført fra: Knr:1507 Gnr:17 Bnr:990
Gjelder denne registerenheten med flere
29.01.2002 - Dokumentnr: 1203 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
29.01.2002 - Dokumentnr: 1203 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 30
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 27/709
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1 - 32
17.06.2003 - Dokumentnr: 7840 - Resek/sammenslåing
Sammenslått til:
Snr: 30
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 53/709
Sammenslåing av:
Snr: 31
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 26/709
Sammenslåing av:
Snr: 30
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 27/709
12.12.2016 - Dokumentnr: 1150923 - Resek/deling av seksjon
Seksjon som deles:
Snr: 30
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 53/709
Ny seksjon:
Snr: 30
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 28/709
Snr. 33 får 3 tilleggsdeler av snr. 30 sine 6 tilleggsdeler i u. etg.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt på Blindheim ca. 4 km fra Moa og 14 km øst for Ålesund sentrum. Lavblokken ligger fint til i terrenget og har gode sol- og utsiktsforhold med fasade mot syd. Fra leiligheten er det panoramautsikt mot Sunnmørsalpane i syd og Borgundfjorden, Breisundet og Sukkertoppen i vest.
Det er kort gangavstand til dagligvarebutikker, helsesenter, post, treningssenter, frisør, busstopp, restauranter etc., og nydelig turterreng finner man rett utenfor døren. Bare 5 minutter til butikksentrene på Moa. I nærområdet er det boligblokker, eneboliger, flermannsboliger og kommunale bygg. Det er også noe forretningsvirksomhet i området.

Adkomst

Fra Shell følger du Blindheimsvegen østover og du får eiendommen på venstre hånd.
Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler
Blindheim barneskole (1-7 kl.) - 2 km
Flisnes skole (1-7 kl.) - 3.5 km
Spjelkavik barneskole (1-7 kl.) - 3.3 km
Blindheim ungdomsskole (8-10 kl.) - 1 km
Møre ungdomsskule (8-10 kl.) - 1.9 km
Spjelkavik videregående skole - 4.9 km
Borgund vidaregåande skole - 4.8 km
Barnehager
Blindheim barnehage (0-6 år) - 1.1 km
Heimdalen barnehage - 1.5 km
Skåthaugen barnehage (1-6 år) - 1.8 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4 030 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og disponeres iht oppdelingsbegjæringen. Tomten er opparbeidet med asfalterte trafikkarealer og biloppstillingsplasser, natursteinsmurer, støpte trapper og platter og noe beplanting.

Parkering

To parkeringsplasser i felles garasjeanlegg merket med B43 og bod merket med B43. Portåpner til garasjeanlegget. I tillegg er det gjesteparkeringsplasser på sameiets eiendom.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsbestemmelser for Blindheim del 2 - Reguleringsendring for område O1 (6.5.1999). Mve. reguleringsendring vedr. område O1 (28.10.1999). Blindheim del 2, reguleringsplan med bestemmelser
(18.5.1982). Eiendommen er regulert til bolig.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3.023,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, administrasjon, forsikring og revisjon.
Fellesutgiftene faktureres kvartalsvik med kr 9.070 pr. kvartal.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8 000 kwh. pr. år. (Dette er ikke representativt, da kun deler av boligen har vært benyttet.)
Boligen er tilknyttet Tafjord Connect AS som leverandør av internett.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 039 863,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 743 506,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 5 662,- pr år (2021).

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 17 040,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 1 635,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.175.092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Astrid Svendsen og Rune Haugland

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Blindheim Terrasse, med sameiebrøk 53/709.
Sameiet består av 31 seksjoner.
Forretningsfører er Sparebank1 Regnskapshuset
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0284/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.21284

Dato

Sist oppdatert: 15. august 2022 kl. 19:21

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.