Solgt: 9 100 000 kr

Byfoged Finnes gate 2

9 000 000 kr
213 m²
5 soverom
Velkommen til Byfogeds Finnes gate 2
Finn André Hovde
Presenteres av
Finn André Hovde
Stor, tiltalende og påkostet enebolig med 5 soverom og nydelig bakhage med solrike uteplasser og hagestue.
 • Prisantydning
  9 000 000 kr
 • Omkostninger
  226 342 kr
 • Totalpris
  9 326 342 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1918
 • Soverom
  5 soverom
 • Primærrom
  213 m²
 • Bruksareal
  219 m²
 • Tomteareal
  392,6 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Klassisk og påkostet enebolig med flotte, solrike uteareal. Beliggende høyt på Våland i tilbaketrukkede, rolige og sentrumsnære omgivelser. Utsmykket med både originale detaljer, så vel som moderne materialvalg og løsninger. Huset burde tilfredsstille de fleste behov hva størrelse og planløsning angår, i tillegg er det både praktisk og staselig. Her er det lagt vekt på store, gode rom. Det er høyt under taket og vindusflatene er store. Villaen har de siste årene gjennomgått både inn- og utvendig modernisering/renovering uten å ha fratatt boligen dens særegne uttrykk.
- 5 soverom
- Hagestue og dyp carport
- Nytt inngangsparti i 2017
- Nytt kjøkken i 2013
- Nytt bad og vaskerom i u.etasjen i 2017
- Nytt kjøkken i underetasjen i 2020
- Godkjent for hybelutleie i u.etasjen
- Drenert i 2017

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Byfoged Finnes gate 2, 4011 STAVANGER
Kommunenummer 1103, gårdsnummer 56, bruksnummer 157

Innhold

Totalt bruttoareal: 247 kvm
Totalt bruksareal: 219 kvm
Totalt primærrom: 213 kvm
P-rom:
1. etasje: Entré, hall m/trapp, kjøkken, stue, wc.
2. etasje: Gang, bad, 3 soverom.
Loft: Loftstue m/trapp, soverom.
Underetasje: Gang, bad, stue/kjøkken, vaskerom, soverom.
S-rom:
2.etasje: Bod.
Underetasje: Bod.
Hagestue: 12 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.05.2020 utført av Rogaland Takstpartner AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Krogsveen presenterer her en klassisk enebolig på Våland. Eiendommen har flott beliggenhet høyt på Våland i rolige sentrumsnære omgivelser.
Eneboligen er påkostet holder gjennomgående god standard, og er utsmykket med både originale detaljer, så vel som moderne materialvalg og løsninger. Huset burde tilfredsstille de fleste behov hva størrelse og planløsning angår, i tillegg er det både praktisk og staselig.
Her er det lagt vekt på store gode rom. Det er meget høyt under taket og vindusflatene er store og slipper inn mye deilig dagslys. Villaen har i løpet av de siste 20 årene gjennomgått både innvendig og utvendig
modernisering/renovering uten å ha fratatt boligen dens særegne uttrykk.
Planløsningen fremstår som mer tidsriktig nå enn noen gang tidligere. Det er flotte, overflatebehandlede, originale tregulv i store deler av huset. Dette er en bolig som må oppleves for å få det rette inntrykket.
Det nye inngangspartiet er arkitekttegnet og leder inn i rommelig hall. Den er lagt med marmorfliser og har direkte tilgang til gjestetoalett.
Kjøkkenet stod nytt i 2013. Et godt og oversiktlig kjøkken med gode løsninger og bra med skap- og arbeidsplass. Det er også spiseplass for familien her. Over vasken er det store vindusflater ut mot hagen.
Stuen domineres av store vindu og formidabel takhøyde. Et rom tilrettelagt for familiehygge med god plass til sittegruppe og spisestue. De flotte rosettene i taket er bevart. For de store anledningene er det god plass til f. eks langbord her. Det er både varmepumpe og vedovn installert.
2.etasje kan vise til 3 gode soverom, samt et fliselagt bad.
Via kjekk vindeltrapp kommer man opp til innredet loft som i tidligere ble benyttet som TV-stue for husets ungdommer og som gjesterom ved behov. Det er også et mindre rom her oppe som også har blitt benyttet som gjesterom.
Loftet er et viktig areal som er med på å gi ekstra spillerom og privatliv hos barnefamilier. Dette rommet vil selvsagt kunne ha flere bruksområder - alt etter hvilke behov man har.
Underetasjen ble senket, drenert og totalt renovert i 2015/20 og fremstår i dag som strøken. Her er det tilrettelagt og godkjent for hybelutleie. Det er etablert ny innvendig trapp ned til underetasjen samt ny inngang fra utsiden. Gulvene er belagt med epoxy. Det lekre badet stod nytt i 2017. Kjøkkenet var nytt i 2012. Vaskerommet var også nytt i 2017.
Utvendig er hagen planert og det er etablert flere solplattinger her. I bakhagen er det oppført en hagestue.
Dette er huset for deg som stiller krav til stil, standard og størrelse. Og for deg som setter pris på det klassiske, men setter krav til moderne materialvalg og praktiske løsninger.

Oppvarming

Varmepumpe og vedovn i stuen. Varmekabler i gulvet i gang, bad og i underetasje. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 15.12.1930.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for hele eiendommen. Dette er ikke uvanlig ifht til alder på bygningen.
Det er gitt midlertideig brukstillatelse på bruksending av underetasje til varig opphold og fasadeendring/tilbygg. Tillatelsen ble gitt 02.03.2018. Det er innsendt søknad om ferdiattest. Før denne kan utstedes må det fremvises radonmåling av rommene i u.etasjen, ref. TEK10 § 13-5.
Hagestue og carport er byggemeldt/godkjent av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1103/56/157:
06.07.1918 - Dokumentnr: 900159 - Fradelingsdokument
OPPRETTELSE - FRADELT FRA EN ADRESSE
30.03.2015 - Dokumentnr: 283407 - Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:1103 Gnr:56 Bnr:2335

Eventuell adgang til utleie

Tilrettelagt for utleie av hybel i underetasje.

Diverse

Vegghylle ved vask på kjøkken medfølger ikke handelen. Kongle-lampene i gangen samt en av taklampene på soverom i 2..etasje medfølger ikke handelen. Vaskemaskiner, plenklipper, diverse møbler og lignende kan eventuelt kjøpes etter avtale.
Vi gjør deg oppmerksom på at skyvedør i hagestue er stri og har et defekt dørhåndtak. Det er uvisst hva som er årsaken til tregheten. Forholdet blir ikke utbedret av selger.
Det mangler en skiferstein på taket.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Å bo på Våland gir deg den perfekte sammensetning av nærheten til byen samt å bo tilbaketrukket og rolig. En kort spasertur fra egen ytterdør så er man nede i Vågen - Ideelt! I tillegg ligger Stavanger Universitetssykehus og Gamlingen i gangavstand fra området.
Her bor man i et attraktivt, ærverdig og bevaringsverdig villaområde, samtidig som du kan ta på deg turskoene og gå en lang eller kort tur i nydelige friluftsområder rett ved.
Her bor man med Vålandsskogen som en av de nærmeste naboene. Vålandsskogen er knyttet sammen med Mosvatnet med to gangbruer. Øverst i terrenget i Vålandskogen finner du Vålandstårnet. Her er det åpen søndagskafe i sommerhalvåret. Vi kan ønske deg velkommen til Våland!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 392,6 kvm.

Parkering

Parkering på egen tomt og i dyp carport.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 1387 datert 17.10.1994 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det er ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 17 969,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 2 860,- pr år, og er inkludert oi ovenfornevnte kommunale avgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 25.000,- pr. år. / 25.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og har avgift på internett.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 630 671,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 5 870 415,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 2 860,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.226.342,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Klaus Mohn

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 55.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 35-0116/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Stavanger
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR35.20116

Dato

Sist oppdatert: 04. november 2020 kl. 11:51

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.