Prosjekt

Fursetstølen

3 600 000 – 8 900 000 kr
62 – 150 m²
3 – 5 rom
Eiendomsmegler Camilla Christensen har gleden av å presentere prosjektet "Fursetstølen"
Eiendomsmegler Camilla Christensen har gleden av å presentere prosjektet "Fursetstølen"
Kart
Del
Camilla Christensen
Presenteres av
Camilla Christensen
Fursetstølen
Betongarbeid igangsatt. 9 solgt og 1 reservert! 14 nye fritidsleiligheter i hjertet av ski-eldoradoet på Strandafjellet.
Prosjektets hjemmeside
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 600 000 – 8 900 000 kr
 • Omkostninger
  23 842 kr
 • Totalpris
  3 623 842 – 8 923 842 kr
 • Rom
  3 – 5 rom
 • Primærrom
  62 – 150 m²
 • Type
  Nybygg fritidseiendom
 • Eierform
  Eierseksjon

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Boliger

Etasje
Type
Rom
P-Rom
Pris
4 rom62,7 m²1.etg3,6 MNOK
4 rom62 m²3.etg3,8 MNOK
3 rom84 m²2.etg4,8 MNOK
4 rom83 m²1.etg4,85 MNOK
5 rom125,7 m²3.etg7,3 MNOK
5 rom150 m²4.etg8,9 MNOK

Beskrivelse

Kort om prosjektet

Nettsted og boligvelger: https://www.strandahytta.no/fursetstolen/fritidsboligvelger
Leilighetene ligger sentralt plassert ved den fredede Fursetstølen i Hevsdalen. Her ligger leilighetene helt i enden av Resvegen som gjør at man slipper gjennomgangstrafikk. Mot vest ligger den åpne Fursetstølen som er regulert til særlig verneområde, og utgjør et perfekt ski og lekeområde. På nordsiden av bygget går langrennslyøpen mot Fursetreset. Skiheiser, gondol, det nye servicebygget Stova og ny skøytebane er bare noen stavtak unna.
Fursetstølen består av to bygg, med parkering i felles garasjekjeller. Hver leilighet får tildelt 1 til 2 parkeringsplasser og 1 sportsbod. For dem som drømmer om en sentralt beliggende og lettstelt leilighet til fjells, vil dette være midt i blinken. Direkte tilgang til underjordisk garasje, ski-bod, og heis direkte opp til leiligheten, sydvendt terrasse og utsikt mot Roalden i nord er noen av fasilitetene leilighetene byr på. Størrelsen på leilighetene varierer; 40, 60, 80, 120 og 150 kvm.
Bildene av leiligheten er en illustrasjon over hvordan en leilighet kan se ut, og man kan også som kjøper bestemme interiør og materialer til en viss grad selv, samtidig som det tilbys en standardløsning for hver leilighet. Alle illustrasjoner er av illustrativ karakter og kan avvike fra endelig leveranse. Møbler og interiør er ikke en del av leveransen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fursetstølen, 6200 STRANDA
Kommunenummer 1525, gårdsnummer 45, bruksnummer 69, ideell andel 1/1

Fellesareal i bygg

Garasjeanlegg, heiser, tekniske rom, avfallshåndtering og gangarealer/svalganger anses som fellesarealer.

Konstruksjon

Bygningen utføres med bærekonstruksjon i betong, elementer og stål.

Fasader

Fasadeveggene utføres dels med bindingsverk, dels med stål og betong, isolert med mineralull. Utvendig er veggene hovedsakelig kledd med plater og panel. Enkelte fasadedetaljer i ubehandletbetong.

Yttertak

Yttertak er utført som pulttak tekket i tre. Taknedløp vil bli utført som både utvendig og innvendige nedløp.

Balkonger/terrasser/uteplasser

Balkonger blir oppsatt med utvendige synlige søyler. Rekkverk oppføres i stål og glass/fasadeplater i henhold til forskriftene. Balkongdekker er som en utvendig konstruksjon å anse, mindre ansamlinger avvann vil derfor kunne oppstå på gulvflaten. Balkongdekker er i ubehandlet betong på overside og underside.
Nivået på terrassene for leilighetene (som regel inntrukne toppleiligheter) kan ligge ca. 25 – 30 cm høyere enn nivået på gulv inne i leiligheten. Dette skyldes kravet til isolasjon i tak for underliggendeboenhet. Belysning på vegg m/innvendig bryter alternativt downlights i tak. 1 dobbel stikkontakt.

Trapper

Hovedtrapp med bærekonstruksjon i stål. Rekkverk i glass, alternativt stående stålspiler.

Heiser

Det vil være heis i bygget som går fra garasjekjeller og opp fem etasjer.

Ventilasjon

Balansert ventilasjon med varmegjenvinning med lokalt aggregat plassert i innendørs bod. Synlige innkassinger.

Brannsikring

Brann/røykvarslere i alle leiligheter iht forskrifter.

Dører og vinduer

Innerdører: Dempet sort (8500), glatt alternativt med en kant. Dørvridere og beslag i sort utføresle.
Terrassedør: Lik fargeskala som vinduer.
Ytterdør: Farget dør, glatt. Farge
Vindu: Leveres med lik farge innvendig og utvendig. Farge : Dempet sort (8500)

Bodløsninger

Det medfølger en sporstbod pr. leilighet. Disse bodene er beliggende i garasjekjeller.

Garasjeport

Garasjeport med opner. Oppmerkede p-plasser i garasjeanlegg.

KabelTV/Bredbånd/Telefoni

Bredbånds-/TV-abonnement med felles grunnpakke for alle i sameiet vil være inkludert i fellesutgiftene.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning fra HTH, Focus Sort Eik. Glatte fronter med grep og/eller push på skuffer og skap. Full uttrekk og demping på skuffer og skap.
Benkeplate: Høytrykkslaminat 30 mm farge: Grå m/spetter.
Kjøkkenet blir levert med integrert platetopp, innbyggingskomfyr, integrert kjøleskap og integrert oppvaskmaskin. Oppvaskkum underlimt i benkeplate med avrenning. Kran m/uttrekk. 3-delt søppelsortering under vask.

Bad

Badet blir levert i flislagt utførelse med gulvvarme. Gulv: 30x30 cm keramiske fliser. Farge: Grå, beige evt. andre farger. Vegger: 60x60cm fliser (liggende) Farge: Hvit evt. andre farger. Tak: Skyggepanlet 14/145. Farge: Kvitlasert eller Sjøsand. Rettkantlister, farge som vegg.
Innredning: Servantmøbel type "Mie" mørk eik m/fingergrep 90 cm. Skapspeil type "Ida" 90 cm med integrert lys. Dusjhjørne type "Liam" 90 x 90 cm i sort matt.
Sanitær: "Miri" servantbatteri servantbatteri i sort matt. Takdusj type "Frøya" i sort matt rett. Opplegg for vaskemaskin. "Aida" kompakt toalett veggskål. For leiligheter med kombinert vaskerom/bod inkluderes utslagsvask. Nødvendige sluker.
Elektrisk: Downlights i tak m/dimmer. Doble stikk ved servanter. 1 stikkontakt for vaskemaskin, 1 stikkontakt for tørketrommel.

Andre Oppholdsrom

Entrè:
Fliser på gulv, grå 30x60 cm med oppkant. Varmekabler i gulv. Glattpanel på vegger 14/145. Farge: Sjøsand. Skyggepanel 14/145. Farge: Kvitlasert, alternativt Sjøsand.
Elektrisk: Downlights i tak m/dimming. 1 dobbel stikkontakt ved gulv. 1 stk ringeklokke v/ inngangsdør.
Stue:
14 mm 1-stavs eik parkett. Gulvlist (slett/rett) med synlig spikring, farge Sjøsand. Varmekabler i gulv. Liggende Glattpanel på vegger 14/145. Farge: Sjøsand. Skyggepanlet i himling 14/145. Farge: Kvitlasert eller Sjøsand. Rettkantlister, farge som vegg. Modem fra tv/bredbånd leverandør.
Soverommene:
14 mm 1-stavs eik parkett. Gulvlist (slett/rett) med synlig spikring, farge Sjøsand. Liggende Glattpanel på vegger 14/145. Farge: Sjøsand. Skyggepanlet i himling 14/145. Farge: Kvitlasert eller Sjøsand. Rettkantlister, farge som vegg.

Garderobe-fasilteter

Hovedsoverom: Garderobeskap iht plantegning. Hvit m/aluminimussprosser. Skyvedører.
Soverom 2: Garderobeskap iht plantegning. Hvit m/slagdører.
Entrè: Garderobeskap iht plantegning. 150 cm, 2 skyvedører, hvit front med 3 horisontale aluminiumslister/sprosser

Boder

Sportsboder etableres i parkeringskjeller.

Oppvarming

Leilighetene leveres med gasspeis/gassovn som oppvarming. Det blir montert separerte kasse for flaske på terrasse. I tillegg leveres det elektriske varmekabler på bad/wc/vaskerom, stue/kjøkken og entrè.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. Kjøper aksepterer imidlertid at dersom overtagelse gjennomføres i vinterhalvåret, slik at utomhusarbeider ikke kan ferdigstilles, kan utbygger kreve at overtagelse skjer på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Dette forutsetter at kommunen har utstedt slik midlertidig brukstillatelse og at det kun gjenstår utomhusarbeider.
Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1525/45/69:
07.10.2014 - Dokumentnr: 858889 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Knr:1525 Gnr:45 Bnr:38

Diverse

- Innvendige vegger av stål-/trestendere og kledd med trepanel. Mineralull i alle innvendige vegger. Leilighetsskillevegger er i hovedsak betongvegger. Stedvis av stål/gips/mdf/mineralull.
- Himling kledd med trepanel. Gipshimling kan forekomme.

Generell orientering om areal og innhold

Prosjektets arelaer:
Bruksareal fra-til: 41-150 kvm
BRA-arealet angir boarealet inklusive innvendig bod. De oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som ca. areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal.
Boligens balkong og utvendige bodarealer kommer i tillegg for alle arealangivelser.
Se prisliste for nærmere opplysninger om de enkelte boligenes arealer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fursetstølen ligger sentralt plassert i Hevsdalen på Strandafjellet. Roaldsgondolen og Fursetheisen med barneområdet ligger 2 minutters gange unna. Det samme gjør Stova, det nye servicebygget med restaurant, skiutleie og andre servicefasiliteter. Ved Roaldsgondolen er det bygget skøytebane med kunstis, og som vil fungere som ballbinge om sommeren. Utenfor dørstokken har man tilgang til nypreparerte langrennsløyper, men også flott turterreng, sommer som vinter.
Det er enkel adkomst til fra riksvigen, med nyetablert bro og vei frem til leilighetene som ligger i enden av Resvegen, og dermed uten biltrafikk forbi bygget. Adkomst fra gammel avkjørsel ved Hevsdalsheimen er stengt for biltrafikk.
Eiendommen grenser mot den gamle Fursetstølen i Vest, et åpent område perfekt for ski og lek. Preparert langrennsløype fra Fursetheisen mot Fursetreset passerer på nordsiden av eiendommen. Leilighetene er omringet av de mektige Sunnmørsalpene som er et fantastisk utgangspunkt for toppturer og fjellturer året rundt. Her kan man bestige populære fjelltopper som blant annet Slogen, Råna & Blæja. Trollstigen, Geiranger, Ålesund, Stryn og Øye er andre kjente destinasjoner i nærområdet. Med sin unike plassering er Strandafjellet en del av toppturenes hjemsted på Sunnmøre. Her finnes utallige toppturer på alle nivå. Gondolen opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) har gjort turmulighetene i det praktfulle turlandskapet tilgjengelig for flere, uansett fysisk form . Her opplever du uten tvil den vakreste gondolturen med utsikt utover Storfjorden, Stranda og Strandadalen.
Det nye Servicebygget åpnet høsten 2021. Der finner du skiservice med skiutleie og butikk. I tillegg er der en romslig kafe med tilhørende uteareal og restrant med både sitteplasser og ei lounge-avdeling. En vil også ha mulighet for å leie møte- og kurslokale med alle nødvendige fasiliteter. Generell orientering om areal og innhold

Fellesareal/utomhus/infrastruktur

Eiet tomt på ca. 2.500 kvm. Selger tar dog forbehold om mindre avvik i tomtens størrelse og endelige grenser inntil oppmålingsforretning er gjennomført.

Garasje/parkering

Hver leilighet vil få en parkeringsplass i byggets underetasje. Det vil også være noen leiligheter som får tildelt to plasser.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til utleiehytter/fritidsboliger.
Innafor området kan det bygges frittliggende utleiehytter/fritidsboliger.
Møne og gesimshøgde skal regnes fra gjennomsnittlig planert terrenghøgde. Gesimshøgda skal ikke overstige 10,0 m og mønehøgd ikke over 12,0 m. Maks. gesimshøgde for arker/takoppløft settes til 11,0 m. Det kan bygges inntil 3 etasjer i tillegg til garasje i underetasje. Grad av utnytting skal ikke overstige %-BYA=40 %.
Det skal settes av 1,5 parkeringsplass pr enhet utendørs eller i garasje. Parkeringsdekning med 0,5 pplass pr enhet skal regnes som felles parkering og kan plasseres i garasje eller utendørs, nær enheten.
Det gjøres særskilt oppmerksom på at det pr. d.d. verken foreligger rammetillatelse eller igangsettelsestillatelse fra kommunen for prosjektet. Det er tidligere gitt rammetillatelse, men på grunn av endringer av fasaden så avventer byggherre med en ny søknadsrunde.

Økonomi

Boligens kostnader

Da boligene ikke er tatt i bruk, foreligger det ingen eksakt oversikt over faste, løpende kostnader.
Når sameiet er etablert, blir det opp til sameiet å vedta om man skal betale fellesutgifter, eller om seksjonene selv betaler sine egne kostnader tilknyttet seksjonen (kommunale avgifter, bygningsforsikring, kabel-tv osv.). Hvor store evt. felleskostnader blir, avhenger av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer.
Dersom sameiet vedtar månedlige felleskostnader, er denne kostnader stipulert til ca. 20 kr. pr. kvm. (inkluderer da bl.a. kommunale avgifter, bygningsforsikring og kabeltv). Det tas forbehold om evt. sameiets endelige fastsettelse av felleskostnadene.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2020 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

1) Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 100.000 pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 2.500 pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 757,- pr. stk.
4) Startkapital til sameiet kr 20.000,- pr. bolig.
5) Total kjøpesum for hver bolig inkl. omkostninger fremkommer av prislisten.

Annen viktig informasjon

Eier

Stranda Fjellgrend AS

Vedtekter/Husordensregler

Det er utarbeidet forslag til vedtekter for sameiet og som følger vedlagt i salgsoppgaven. Vedtektene fastsettes av sameiet på sameiermøtet. Det anbefales å delta på sameiemøtene.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Salgsstart november 2021.
Byggestart skjer når 60 % av prosjektet er forhåndsolgt. Forventet byggetid er ca. ett år.
Selger skal samtidig med varsel om oppstart, også varsle om en bindende tremåneders periode for overtagelse. Nærmere informasjon om endelig ferdigstillelsesdato vil bli opplyst med ca. 10 ukers skriftlig varsel.
Eventuell forsinkelse i forhold til varslet tremåneders periode for overtagelse samt endelig overtagelsesdato vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt iht. bustadoppføringslovens regler. Forsinkelse i forhold til antatt overtagelse gir normalt ikke krav på dagmulkt.
Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Forbehold fra utbygger

Det tas følgende forbehold vedr. igangsettelse av byggearbeidene:
Dersom det inntreffer forhold, eller det er grunn til å anta at slike forhold vil inntreffe, som medfører at selger ikke finner det forsvarlig å iverksette byggearbeidene, kan selger kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostand. Eksempler på slike forhold er prisfall i boligmarkedet, reduserte muligheter til å få bolig- eller byggelån eller at selger ikke får åpnet byggelånet, at ikke 60 % av seksjonene er solgt, uforutsette offentlige krav, at offentlige tillatelser, herunder rammetillatelse/igangsettelsestillatelse, ikke gis. Nevnte forhold er ikke uttømmende opplistet, men er eksempler på forhold som kan medføre at byggearbeidene ikke iverksettes.
Selger skal gi kjøper skriftlig begrunnelse for kanselleringen eller skriftlig beskjed om oppstart av byggearbeidene. Dersom kanselleringsretten benyttes får kjøper tilbakebetalt innbetalt kjøpesum inkludert eventuelle opptjente renter på meglers klientkonto. For øvrig kan kjøper ikke fremme krav mot selger som følge av kanselleringen.
Øvrige forbehold :
Selger forbeholder seg retten til å endre prisene for usolgte enheter uten forutgående varsel. Prislisten kan derfor bli erstattet av en senere utgave.
Boligene selges på prosjekteringsstadiet og selger forbeholder seg derfor retten til uten forutgående varsel å gjøre mindre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for gjennomføringen av prosjektet.
Vindusplasseringen i den enkelte bolig kan avvike noe fra tegninger og skisser i salgsmateriellet.
Det gjøres oppmerksom på at sjakter og føringsveier for VVS installasjoner, ventilasjon og elektro ikke er inntegnet. Påforing/innkassing på vegger/ himlinger må påregnes og rommenes utforming kan bli noe endret som følge av dette.
I nyoppførte boliger forventes i noen grad svinn og krymping av materialer. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold.
Det kan forekomme mindre avvik i tomtens størrelse hva gjelder eksklusiv bruksrett til fellesarealer eller seksjonens tilleggsareal.
Definisjonen "rom" i salgstegningene/plantegningene markedsføres som soverom. Det gjøres oppmerksom på at noen av rommene/soverommene har et mindre areal enn hva som er å betegne som soverom.
Ovennevnte endringer/avvik gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.
Det gjøres oppmerksom på at tegninger, planer, skisser og bilder i salgsoppgaven kun er av illustrativ karakter og kan inneholde innredning og tilbehør mv. som ikke inngår i avtalen. Opplysninger gitt i leveransebeskrivelsen er gjeldende.

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Leilighetene selges til fastpris og etter første-mann-til-mølla-prinsippet. Selger forbeholder seg likevel retten til fritt å akseptere eller forkaste ethvert bud uten nærmere begrunnelse.
Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som følger vedlagt i denne salgsoppgaven.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr. sms eller på e-post.
Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis. Komplett salgsinformasjon utgjør salgsoppgave del 1 og del 2.
Det gjøre spesielt oppmerksom på det ikke er anledning til å erverve mer enn to boligseksjoner i samme sameie jmf. eierseksjoneloven § 23. Bestemmelsen gjelder både fysiske og juridiske personer.
Ved kjøp må det fremlegges finansieringsbekreftelse.

Organisasjonsform

Eierseksjonen vil tilhøre et sameie som også omfatter garasjeanlegg. Seksjonsnummer og eierbrøk bestemmes i forbindelse med seksjonering. Sameiet vil ivareta forvaltning av fellesareal innenfor eiendommen.
Sameiets formål er å ivareta alle saker av felles interesse for sameieren, herunder sørge for drift og vedlikehold av fellesareal mm. Se punkt felleskostnader. Sameiet ledes av et styre valgt av seksjonseierne.
Som seksjonseier i et eierseksjonssameie, vil kjøperne bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin boenhet. Seksjonseierne får felles bruksrett til sameiets fellesareal.
De andre sameierne har, i henhold til eierseksjonsloven § 25, panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforhold.
Selger forbeholder seg retten til å organisere og fordele parkering og sportsboder på den måten som for selger anses mest hensiktsmessig, for eksempel som en del av sameiets fellesareal med dertil tilhørende bruksrett, seksjonert som tilleggsareal til den enkelte seksjon eller som en særskilt næringsseksjon.

Tilvang og endringer

Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles.
Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsetidspunkt.
Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger.
Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.
Det kan maksimalt gjøres tilvalg- og endringsbetillinger for 15 % av kjøpesummen.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Lovanvendelse

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.
For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende :
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.
kjøper kan trekke seg mot betaling kr 100 000,- frem til selger har gitt skriftlig beskjed om oppstart. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.
Siste frist for Selger å kansellere Kjøpekontrakten er 01.06.2022. Selger skal senest denne dato gi Kjøper skriftlig begrunnelse for kanselleringen eller skriftlig beskjed om oppstart av byggearbeidene samt varsel om bindende overtakelsesperiode
Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.
Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris x 14 enheter: 40.000,- pr. stk.
Tilrettelegging x 14 enheter kr 3.215,- pr. stk.
Oppgjør x 14 enheter: kr 4.600,- pr. stk.
Markedspakke: kr 13.500,-
Nettannonse Finn.no: kr 3.990,-
Prosjektannonse: kr 9.600,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.21207

Dato

Sist oppdatert: 05. desember 2022 kl. 14:36

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Lignende prosjekter

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.