Komplett salgsoppgave

Kapellanveien 23

3 500 000 kr
142 m²
4 soverom
Kart
Christian Hauge
Presenteres av
Christian Hauge
Håbet
Eldre enebolig med romslig og luftig tomt på ca 1257 kvm |2 frittstående garasjer |Attraktiv og etablert boligfelt

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 500 000 kr
 • Omkostninger
  88 842 kr
 • Totalpris
  3 588 842 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1940
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  142 m²
 • Bruksareal
  154 m²
 • Tomteareal
  1 257,3 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eldre enebolig med romslig og luftig tomt på ca 1257 kvm. Flott utsikt og solrike uteplasser. Eiendommen ligger i et rolig, tilbaketrukket og attraktivt boligområde på Håbet. Barnevennlig beliggenhet i blindgate. Kort vei til flotte turområder som blant annet Stokkalandsvatnet og Melsheia. Gode lysløyper gjør at en kan bruke turområdene hele året og i tillegg er det meget godt anlegg for ski og rulleski i Melsheia. Renovering må påberegnes.
Kommunen er positivt innstilt for at tomten kan mulig deles. Dette må søkes om. Ref. referat fra møte med Sandnes Kommune 27.09.22. Se salgsoppgave.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kapellanveien 23, 4325 SANDNES
Kommunenummer 1108, gårdsnummer 33, bruksnummer 41

Innhold

Totalt bruksareal: 154 kvm
Totalt primærrom: 142 kvm
Bruksareal:
Enebolig 154 kvm
Primærrom:
Kjeller: 10 kvm: Gang, vaskerom
1. etasje 89 kvm: Entré/gang, soverom, wc, kjøkken, stue med utgang terrasse
2. etasje 43 kvm: Gang, bad/vaskrom, 3 soverom ett m/utgang takterrasse
Sekundærrom:
Kjeller: 12 kvm: Lagringsrom (boder med bla. bereder er ikke målbart areal)
2. etasje 0 kvm: Bod/kott er ikke målbare areal
Garasje i 2 pan:
Bra 50 kvm
Sekundærrom 50 kvm: 23 kvm, kjellerrom/verksted i U.etg. 27 kvm, garasje i hovedplan
Garasje i 1 plan:
Bra 16 kvm
Sekundærrom 16 kvm: garasje
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.08.2022 utført av Norsk Byggkontroll AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Enebolig oppført i 1940 som i hovedsak er i sin opprinnelig stand, senere påbygget i to omganger, først i 1961 med utvidelse av kjøkken og stue iflg. opplysninger. Senere påbygget i 1971 med utvidet stue og takterrasse. Avvik som er påvist utvendig skyldes i hovedsak normal elde, bruksslitasje og manglende vedlikehold. Flere tilstandsgrader er gitt ut fra alder og levetid på bygningsdelene. Utvendige fasader er i rimelig bra stand i kortvegg på nedsiden og langvegg mot hage, størst slitasjegrad på terrasseside.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Rapporten inneholder 5 TG 3, og 21 TG2.
Det er gitt TG3 på følgende:
-Vinduer/dører: Det er en stor andel med defekte og punkterte vinduer, balkongdør i 2.etg. med delamineringer, skyvedør i 1.etg. er treg.
- Renner og nedløp: Takrenner (og beslag) har høy slitasjegrad. Takvannsnedløp fra takterrassen er frakoblet.
- Ildsted: Det er gitt fyringsforbud, branntilsynets anmerkninger må utbedres. Erfaringsmessig ser vi at teglsteinspiper ofte har et behov for rehabilitering etter Ca. 50 år.
- Elektrisk: Anlegget er i hovedsak fra byggeår. Sikringsskap er plassert i gang 2.etg. Løse kabler registrert i skap. Det er registrert avisolering i bla. kabel/kablingspunkt for bereder i kjeller som ikke er fagmessig utført, elektriske kabler er stedvis løse. Det bør gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
- Varmtvannsbereder: Bereder er ikke lekkasjesikret med avrenning til avløp. Den elektriske kobling i koblingsboks på vegg er ikke fagmessig utført.
Det er gitt TG2 på følgende:
- Drenering: Over halvparten av forventet funksjonstid er nådd. TG 2 settes på grunn av alder.
- Radonsikring: Det er ikke utført radonmålinger i boligen.
- Rom under terreng:
- Takterrasse: Terrasse/ balkong er etablert over oppholdsrom. Dette er en konstruksjonsmetode med økt fare for skader, som blant annet forutsetter bruk av dampsperre mot oppvarmet rom for å unngå kondensskader. Det finnes ingen dokumentasjon på hvordan balkongen/ terrassen er bygget opp. Takvannsnedløp er koblet fra, denne må kobles sammen.
- Takvinduer: Takvinduer er fuktsøkt med fuktindikator uten registrerbare utslag omkring utforing og belistning uten at det er registrert lekkasjer. Vinduet har avflassing og skjolder med begrenset restlevetid.
- Yttervegger: Det registreres "blæring" på utvendige overflater, generell slitasjegrad og behov for stedvise utskiftninger.
- Loft: Forhold er som forventbart av bygg av denne alder. Store deler av loft er uisolert. Det er ikke hensiktsmessig å foreta tiltak med unntak av behandling mot borrebiller.
- Takkonstruksjon: Takkonstruksjon fra byggeår oppført i samsvar med krav i byggeåret i parti mot hage (åskonstruksjon). Konstruksjonen tilfredstiller ikke dagens krav. Borebillspor av forventbar karakter.
- Taktekking og beslag: Taktekkingen er stort sett inntakt med unntak av en stein som må erstattes snarest. Omtekking av taksteinen må fortløpende vurderes.
- Etasjeskille: Dette er ikke uvanlig for boliger av sådan alder, og skyldes normalt noe underdimensjonering/ ujevn dimensjonering av materialer jf. dagens kunnskap.
- Kjøkken: Vannlås i benk er funnet i orden, dvs. at den sitter fast og er uten lekkasje. Opplegg for oppvaskmaskin, egen stoppekran for denne er montert (løse slanger/koblinger) Fuktsøk er foretatt med fuktindikator foran vask, oppvaskmaskin og i forkant av kjøleskap uten negative utslag.
- Toalettrom: Rommet fungerer med dagens tilstand, toalett er oppgradert de senere år. Vask er fra 1960 tallet med blandebatteri fra rundt 1985. Ventilering er ikke tilfredstillende.
- Trapp: Håndløper er etablert på 1 side. Dagens forskrift stiller krav til håndløper på begge sider.
- Avløpsrør: Avløpsrør fra boligen og ut til offentlig kloakk eller septik ligger under bakken og er ikke vurdert. Det opplyses også fra tidligere tilstandsrapport fra 2020: Eiendommen har etablert separatsystem, men avløpsrør fra kjelleretasjen er ikke tilkoplet dette men går på det gamle avløpet i følge eiers representant. Det er av den grunn ikke tillatt å bruke avløpsrør i kjelleretasjen. Stakeplugg i sluk kjeller må plugges.
- Vannledninger: Vannrør av eldre dato har nådd en høy alder og skader / lekkasjer kan oppstå.
- Ventilasjon: Ventilasjon i boligen er mangelfull i forhold til forskrift på oppføringstidspunkt og dagens
- Bad/vaskerom: Tilstandsgrad 2 er satt med bakgrunn i alder og usikker restlevetid på tettesjiktet. Det er fuktskade i servantskap.
- Garasje i 2 plan og 1 plan
Det er gitt TGIU på følgende:
- Krypkjeller: Krypkjeller har ikke adkomst og er ikke vurdert.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten og selgers egenerklæringsskjema. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Eldre enebolig med romslig og luftig tomt på ca 1257 kvm. Flott utsikt og solrike uteplasser. Eiendommen ligger i et rolig, tilbaketrukket og attraktivt boligområde på Håbet. Barnevennlig beliggenhet i blindgate. Kort vei til flotte turområder som blant annet Stokkalandsvatnet og Melsheia. Gode lysløyper gjør at en kan bruke turområdene hele året og i tillegg er det meget godt anlegg for ski og rulleski i Melsheia.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Kun integrerte hvitevarer medfølger.

Oppvarming

Hovedsakelig elektrisk oppvarming. Det er gitt fyringsforbud.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen. Det var heller ikke like vanlig å utstede dette på det aktuelle byggetidspunktet.
Det foreligger ikke tegning på den opprinnelige bygningen som ble oppført i ca 1940. Foreligger tegning og byggetillatelse av påbygg fra 1961. I tillegg foreligger det byggetillatelse og tegning fra påbygg i 1977. Foreligger
byggetillatelse og tegning på garasje fra 1972 og 1981. Innsetting av vindu og dør i kjeller i den ene garasjen er ikke byggemeldt.
Det foreligger byggetillatelse datert 23.02.1961 på tilbygg på boligens sør og vestside. Arkitekttegningene foreligger.
Vindfanget er ikke byggemeldt. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det foreligger byggetillatelse datert 01.07.1977 på tilbygg på boligens sør-øst hjørne. Arkitekttegninger foreligger.
Det foreligger byggetillatelse på garasjen på nordsiden datert 27.06.1972. Arkitekttegninger foreligger. Tegningene er ikke helt i samsvar med dagens løsning, da tegningene er uten inngangsdør til garasjen. Tegningene viser heller ingen underetasje av denne garasjen. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det foreligger byggetillatelse på garasjen på sørsiden datert 27.02.1981. Tegninger foreligger.
Det foreligger ingen arkitekttegninger eller dokumentasjon fra boligens byggeår, som antas å være ca. 1940 da eiendommen først ble skilt ut.
Det foreligger ingen arkitekttegninger av boligen som viser takvinduene eller vinduene i kjeller. Det kan dermed ikke dokumenteres at disse vinduene er byggemeldt. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle kostnader i forbindelse med dette.
Soverom i boligens første etasje er byggemeldt som hobbyrom ifølge arkitekttegninger fra 1961, uten at dette er søkt om bruksendring og dermed ikke godkjent til varig opphold. Konsekvensen ved søknad kan være at dette rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1108/33/41:
03.09.1940 - Dokumentnr: 2000 - Bestemmelse om gjerde
07.10.1940 - Dokumentnr: 2513 - Bestemmelse om veg
23.12.1949 - Dokumentnr: 6514 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:1108 Gnr:33 Bnr:78
15.04.1952 - Dokumentnr: 1089 - Skjønn
Skjønn/ekspropriasjon vedr. Lyse Kraftverk.
Gjelder denne registerenheten med flere
----------
Diverse påtegning
Rettighetshaver Lyse Nett AS
03.11.1959 - Dokumentnr: 3941 - Skjønn
Div. best. vedr. I.V.A.R.
Overført fra gnr 40 bnr 89
Overført fra gnr 40 bnr 85
Overført fra gnr 69 bnr 32
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten er en eldre dom som falt i 1959, og anses å ikke ha betydning for eiendommen i dag.
03.09.1940 - Dokumentnr: 2000 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1108 Gnr:33 Bnr:40
30.10.1948 - Dokumentnr: 4599 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:1108 Gnr:33 Bnr:67
23.12.1949 - Dokumentnr: 6514 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:1108 Gnr:33 Bnr:78
23.12.1949 - Dokumentnr: 6515 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:1108 Gnr:33 Bnr:79
28.09.1956 - Dokumentnr: 3000 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:1108 Gnr:33 Bnr:152
28.09.1956 - Dokumentnr: 3001 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:1108 Gnr:33 Bnr:153
28.09.1956 - Dokumentnr: 3002 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:1108 Gnr:33 Bnr:154
28.09.1956 - Dokumentnr: 3003 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:1108 Gnr:33 Bnr:155
28.09.1956 - Dokumentnr: 3004 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:1108 Gnr:33 Bnr:156
28.09.1956 - Dokumentnr: 3005 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:1108 Gnr:33 Bnr:157
28.09.1956 - Dokumentnr: 3006 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:1108 Gnr:33 Bnr:158
28.09.1956 - Dokumentnr: 3007 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:1108 Gnr:33 Bnr:159
28.09.1956 - Dokumentnr: 3008 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:1108 Gnr:33 Bnr:160
28.09.1956 - Dokumentnr: 3009 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:1108 Gnr:33 Bnr:161
28.09.1956 - Dokumentnr: 3010 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:1102 Gnr:33 Bnr:162
01.01.2020 - Dokumentnr: 110417 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1102 Gnr:33 Bnr:41
02.12.2002 - Dokumentnr: 11807 - Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:1108 Gnr:41 Bnr:315
Bestemmelse om hekk
gnr 49 bnr 315 gir gnr 33 bnr 41 rett til å ha hekk inntil 2 meters høyde langs grenselinjen på dens eiendom vederlagsfritt. Gjelder også for eventuell nyplanting.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig, tilbaketrukket og attraktivt boligområde på Håbet. Barnevennlig beliggenhet i blindgate. Kort vei til flotte turområder som blant annet Stokkalandsvannet og Melsheia. Gode lysløyper gjør at en kan bruke turområdene hele året og i tillegg er det meget godt anlegg for ski og rulleski i Melsheia. Gangavstand til skoler og barnehage. Det er kun en kort kjøretur til Maxi Sandnes, Langgata og sentrum med et rikt og
variert utvalg. I sentrum finner du blant annet kino, kulturhus, samt et godt utvalg av kafeer og restauranter med mer. Det er god offentlig kommunikasjon via buss og i tillegg er det togstasjon i sentrum

Adkomst

Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Læringssenteret barnehage Strutsen 1 km
Grasdalen barnehage (0-6 år) 1,1 km
Håbet barnehage (0-6 år) 1,1 km
Skoler:
Austrått skole (1-7 kl.) 1,5 km
Bogafjell skole (1-7 kl.) 1,6 km
Sørbø skole (1-7 kl.) 1,6 km
Høyland ungdomsskole (8-10 kl.) 1,7 km
Bogafjell ungdomsskole (8-10 kl.)
Gang videregående skole 2,3 km
Akademiet vgs. Sandnes 2,8 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 257,3 kvm.

Parkering

Parkering i garasje, ellers biloppstillingsplass på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Privat vei. Tilknyttet offentlig avløpssystem. Private stikkledninger er separert. Eiendommen har etablert separatsystem, men avløpsrør fra kjelleretasjen er ikke tilkoplet dette men går på det gamle
avløpet. Det er av den grunn ikke tillatt å bruke avløpsrør i kjelleretasjen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen følger kommuneplan 201811 for Sandnes 2019-2035
Arealbruk boligbebyggelse, nåværende (1.257 kvm)
Kommuneplan 202005 for Sandnes 2023-2038
DElareal 412 kvm
KPHensynsonenavn H220, KPStøy gul sone
Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse (1.257 kvm) i henhold til reguleringsplan 6905 for Håbet hageby datert 02.06.1972 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Nabo mot nord har et frittstående bygg som står bitte litt over på denne eiendommens tomt.
Nabo mot nord er regulert til bolig/næring.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 12.287,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 902.077,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3.247.476,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.588.842,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Storhaug Utvikling AS

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 33-0087/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Mariero
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR33.2287

Dato

Sist oppdatert: 22. november 2022 kl. 13:33

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.