Solgt: 3 450 000 kr

Lillebergsvingen 3

3 500 000 kr
41 m²
1 soverom
Velkommen til Lillebergsvingen 3 - Presentert av Krogsveen Hasle v/ Jonas Ekse Hovland
Jonas Ekse Hovland
Presenteres av
Jonas Ekse Hovland
Lilleberg
Lys og romslig leilighet med stor, solrik balkong på 6 kvm. Separat kjøkken. Vender ut mot grønne friarealer. Lave FK.
 • Prisantydning
  3 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  67 000 kr
 • Omkostninger
  9 126 kr
 • Totalpris
  3 526 126 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  41 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 663 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vi har gleden av å presentere denne lyse og pene andelsleiligheten i Lilleberg Borettslag. Boligen har en god og romslig planløsning med stue, separat kjøkken, bad og entré. Med adkomst fra stuen har man også en lukket sovealkove. Leilighetens balkong måler ca. 6 kvm og er et hyggelig uterom vendt mot sydøst. Leiligheten er malt i friske fargevalg som harmonerer fint med øvrige flater. Badet er pent flislagt og har gulvvarme. Opplegg for vaskemaskin på kjøkkenet - alle hvitevarer medfølger. Innbydende entré med plass til yttertøy. Leiligheten disponerer i tillegg tre boder.
Fra leiligheten er det kun en kort spasertur til store grøntområder som på Valle Hovin eller i Tøyenparken samt gode service- og kollektivtilbud på Hasle, Ensjø og Helsfyr (t-bane, buss og flybuss).
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lillebergsvingen 3, 0662 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 122, bruksnummer 139, ideell andel 1/1
Andelsnummer 136, Lilleberg Borettslag, organisasjonsnummer 950 156 384

Innhold

Totalt bruttoareal: 45 kvm
Totalt bruksareal: 41 kvm
Totalt primærrom: 41 kvm
Primærrom, 2. etasje:
Entré, bad, kjøkken, stue og rom benyttet som soverom.
Opprinnelig sovealkove i stue er i ukjent årstall lukket igjen med en vegg og dør. Rommet er innredet med seng og benyttes som et soverom. Rommet innehar ikke den størrelse og funksjonalitet forventet i et soverom. Rommet er derfor omtalt som "rom benyttet som soverom" i boligsalgsrapporten. Se forøvrig kommentar under avsnitt om P-ROM i rapporten.
Boligens balkong måler ca. 6 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod og to boder i byggets 1.etasje (ved inngangsparti). Loftsbodens gulvflate er oppmålt til ca. 7 kvm (deler av loftsbodens areal er ikke målerverdig grunnet skråtak). Kjellerbodene er oppmålt til ca. 3 kvm. Alle bodene er merket 2002.
Vedlagt plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.05.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur og bærende konstruksjoner hovedsaklig av betongkonstruksjon. Etasjeskillere av betong. Yttervegger forblendet med teglstein og fasadeplater. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein (ikke besiktiget).
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
TG2 (tilstandsgrad):
- Badet.
- Kjøkkenets vannrør.
- Ikke er etablert komfyrvakt eller automatisk lekkasjestopper på kjøkkenet.
- Hakk/skade i gulv ved balkongdør.
- Skyvedørsgarderobe bærer preg av alder/slitasje. Åpne/lukkefunksjon noe redusert.
TG3:
- Kjøkkenets ventilasjon da det ikke er kjøkkenventilator eller annen for for ventilasjon.
Øvrige kontrollpunkter er vurdert til TG1. Ovennevnte lister er kun ment som et utdrag. For beskrivelser av tilstandsgradene og kommentarer ellers henvises til rapporten.
Selger har informert megler om at lyset i speilskap på bad ikke fungerer.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Vi har gleden av å presentere denne lyse og pene andelsleiligheten i Lilleberg Borettslag. Boligen har en god og romslig planløsning med stue, separat kjøkken, bad og entré. Med adkomst fra stuen har man også en lukket sovealkove. Leilighetens balkong måler ca. 6 kvm og er et hyggelig uterom vendt mot sydøst. Leiligheten er malt i friske fargevalg som harmonerer fint med øvrige flater. Badet er pent flislagt og har gulvvarme. Opplegg for vaskemaskin på kjøkkenet - alle hvitevarer medfølger. Innbydende entré med plass til yttertøy.
Nærmere innhold:
Entré:
Innbydende entré med plass til klesavheng og skotøy. Skoskapet medfølger. Oppbevaringsplass har man også i medfølgende skyvedørsgarderobe. Videre adkomst fra entré til stue, kjøkken og bad.
Stue og alkove:
Lys og romslig stue med flere innredningsmuligheter. Her er det plass til stuemøblement som en sofa med tilhørende salongbord og et spisebord. Rommet er malt i friske fargevalg som harmonerer fint med øvrige flater. Pipeløp og mulighet for å sette inn ildsted. Må undersøkes nærmere med styret. Stuens vegger ble malt i 2019/2020. Fra stuen har man adkomst til en lukket sovealkove. Det kan være et alternativ at kjøkkenet flyttes inn mot alkoven for å etablere et eget adskilt soverom der kjøkkenet er i dag. Konferer med megler for ytterligere informasjon rundt dette. Videre adkomst også ut til balkongen fra stuen.
Balkong:
Hyggelig, sydøstvendt balkong på ca. 6 kvm med plass til utemøblement. Gulvflaten er belagt med treheller. Sommerstid er balkongen naturligvis en fin forlengelse av stuen og et herlig uterom hvor man kan nyte årets fine dager og kvelder.
Kjøkken:
Separat kjøkken med tidløs innredning fra Ikea fra 2014. Innredningen har slette fronter og laminat kjøkkenbenk. Under overskap er det montert belysning. Medfølgende hvitevarer bestående av kjøleskap, stekeovn, mikro, induksjon platetopp, oppvaskmaskin og vaskemaskin. Det er plass til et spisebord ved kjøkkenvinduet.
Bad:
Flislagt bad med gulvvarme. Innredningen består blant annet av en servant med underskap og speilskap over, et vegghengt toalett og en dusjnisje med medfølgende dusjhylle. Servant og skap var nytt i 2014.

Oppvarming

Oppvarming via elektriske panelovner og varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger et uattestert arkivkort fra 1951 på eiendommen og tilsynsrapport fra 1956. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Rom benyttet til soverom/alkove var tidligere en åpen del av stuen. Rommet tilfredsstiller ikke krav for rom til varig opphold. Selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 7 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet en bestemmelse om bebyggelse ang. frysebokshus, en bestemmelse om garasje/ parkering, en erklæring/ avtale med rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m, erklæringer/ avtaler med midlertidig dispensasjon fra Vegloven og Bygningsloven vedr. traktorgarasje, en erklæring/ avtale med rett til Oslo Kommune å sette opp busskur og en bestemmelse om vann/ kloakk med adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ ledninger/ kabler og bestemmelser om bebyggelse i nærheten av disse.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en svært attraktiv beliggenhet, i et barnevennlig område som ligger tilbaketrukket fra støy og trafikk på Hovin/Lilleberg.
Området har en fin blanding av velholdte blokker og åpne grøntarealer. Grøntområdene rundt blokkene er godt i varetatt av borettslagets beboere. En av borettslagets nærmeste naboer er de store, flotte grøntområdene på Valle Hovin. Her finnes en idyllisk andedam, lekeplasser, basketbane, turnhall og tennisbane m.m.
Flotte turområder i nærheten og gangavstand til Jordal, Kampenparken, Tøyenparken med nye Tøyenbadet under oppføring og Botanisk hage. Oslo sentrum er en halvtimes spasertur unna, og den spreke kan følge turveier helt opp til Grefsenkollen og inn i Lillomarka. Nærhet til alle byens fasiliteter, butikker, skoler, barnehager og parker. Det er også kort avstand til flere idretts- og fritidstilbud som fotballbane, svømmehall, skøytebane og treningssentre.
Noen hundre meter unna ligger Hasle Torg. Her finnes en rekke servicetilbud og butikker som Baker Hansen, Auster frisør, Coop Mega, blomsterbutikken Floriss, SATS treningssenter, Vitusapotek og Vinmonopolet. Det er heller ikke langt til gode servicetilbud og hyggelige spisesteder på Vinslottet og på Ensjø. Økernsenteret er også under utvikling, viktig knutepunkt med blant annet kino og kjøpesenter.
Meget god offentlig kommunikasjon med kort vei til tre T-bane stasjoner (Hasle, Helsfyr og Ensjø), samt busstopp like ved hvor også Flybussen stopper.
Fra Helsfyr er det et stort busstilbud og ytterligere flybussmuligheter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sogner til Teglverket skole. Se vedlagt nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 70.332 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med plenarealer, prydbusker, beplantninger, trær, lekeplass og sittebenker.

Parkering

Borettslaget har 166 parkeringsplasser, hvorav fem har uttak for lading av elbil. Parkeringsplass tildeles etter venteliste.
Utover dette gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og private stikkveier med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert ti bolig i henhold til reguleringsplan S-2864 datert 14.05.86 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Området er i utvikling og byggearbeider må påregnes. Utdrag fra planinnsyn på Plan- og bygningsetatens hjemmeside:
- Saksnummer 202008314: Grenseveien 65-67, motsatt side av Grenseveien fra borettslaget i sydvest. Oppstartsmøte ble bestilt 25.02.2020 og saken omhandler omregulering til bolig fra nåværende industriformål med ny bebyggelse på maks 8 etasjer.
- Saksnummer 202100931: Gladengveien 17, tomten bak ovennevnte sak. Oppstartsmøte ble bestilt 15.01.2021 og saken gjelder oppføring av næring og bolig på maks 7 etasjer.
- Saksnummer 201906491: Grenseveien 71, motsatt side fra borettslaget i sydøst. Oppstartsmøte ble bestilt 24.04.2019. Saken omhandler oppføring av boligbebyggelse på maks 7 etasjer og er i dialogfase før offentlig ettersyn.
- Saksnummer 201716637, 201716638, 201716639 og 201716640: Stålverkskroken 18-20, 22-28, 30-34 og 36-38 (tidligere Bertrand Narvesens vei 8). Oppføring av boligbygg. Varierte byggehøyder til og med 7 etasjer. Det er gitt igangsettingstillatelser.
- Planprogram og Veiledende plan for offentlig rom for Hasle og Valle Hovin. Planprogrammet skal vise et forslag til fremtidig byutvikling innenfor planområdet, med anbefalinger for blant annet bystruktur, arealformål, torg, parker og grøntområder. Valle Hovin skal videreutvikles som det viktigste arealet for idrett og rekreasjon i Hovinbyen.
- Veiledende plan for offentlig rom for Ensjø (fra og med Grenseveien). Hensikten med planen er å sikre en helhetlig utvikling av gater og byrom på Ensjø. Planen angir utformingsprinsipper for offentlig rom (gater, torg og parker). Prinsippene skal videreføres og videreutvikles i påfølgende detaljreguleringsplaner.
Eiendommen er i Hovinbyen som er pekt ut som et av de viktigste arealgrepene og satsingsområdene i kommuneplanen. Se https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/hovinbyen/#gref.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 2 663,- pr. mnd. og inkluderer blant annet kabel-tv, strøm for varmtvann, trappevask, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 2.329,-
Trappevask: kr 90,-
Strøm for varmtvann: kr 147,-
Kabel-tv: kr 97,-
Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 2.500,- pr. år pluss årlig nettleie kr 3.600,- / Ca. 5.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Selger har betalt kr 339,- for kabel-tv og bredbånd totalt. Kabel-tv kr 97,- er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 756 660,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 723 976,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 20 175,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 67 000,- pr. 01.04.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 39.067.546,- pr. 28.04.2021 og lånevilkårene per den dato er:
Lånenummer: EIKA1-152039323
Restsaldo: kr 9.744.395,-
Andel av restsaldo: kr 17.748,-
Rentebetingelser: Flyt 1,85%
Lånets løpetid: 14 år 1 md.
Kapitalkostnad: kr 120,-
Lånenummer: EIKA2-152039325
Restsaldo: kr 1.760.843,-
Andel av restsaldo: kr 0,-
Rentebetingelser: 1,75%
Lånets løpetid: 5 år 1 md.
Kapitalkostnad: kr 0,-
Lånenummer: EIKA3-152069581
Restsaldo: kr 972.162,-
Andel av restsaldo: kr 0,-
Rentebetingelser: 1,75%
Lånets løpetid: 7 år 2 md.
Kapitalkostnad: kr 0,-
Lånenummer: HUS603-11417751 2
Restsaldo: kr 26.590.146,-
Andel av restsaldo: kr 48.586,-
Rentebetingelser: Fast 3,07%
Lånets løpetid: 12 år 7 md.
Kapitalkostnad: kr 394,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.576.126,-. Av dette beløpet utgjør kr 67.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster kr 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kjersti Knudsen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Lilleberg Borettslag.
- Borettslaget består av 373 leiligheter.
- Første innflytting skjedde i 1953. Tomten ble kjøpt i 1986.
- Forretningsfører er OBOS Forkjøp.
- Gjensidige Forsikring - polisenummer 78834433.
- Dugnad må påregnes.
- Det er fellesvaskeri i borettslaget mot betaling.
- Det er tillatt å ha hund i Lilleberg Borettslag på visse betingelser. Det er også tillatt å ha katt, forutsatt at det er å betrakte som innekatt. Se husordensreglene om regler for dyrehold. Dyrehold skal meldes skriftlig til styret.
- Det er tillatt med bruk av elektrisk grill og gassgrill på balkong.
- Borettslaget har egen hjemmeside: www.lillebergbl.no og Vibbo.no.
- Styret kan kontaktes per e-post: styret@lillebergbrl.no.
- Ordinær generalforsamling 2021 er planlagt avholdt i juni.
Utdrag av påkostninger foretatt i borettslaget de senere år:
2019: Nye ytterdører i oppganger med dørautomatikk.
2019: Oppussing av oppganger, samt nye postkasser.
2018-2019: Nye dørtelefoner, nytt låssystem og nye dører.
2018: Tiltak brannsikkerhet. Sjekket trykk i alle borettslagets brannslokkere, samt skiftet batteri i alle røykvarslere.
2017: Nytt varmtvannsanlegg. Alle sentrale varmtvannsberedere i blokkene ble skiftet til OSO beredere. Det ble montert vannstoppere der hvor berederrom ligger i tilknytning til kjeller.
2016: Vaskeriet i Lillebergveien 2 fikk ny vaskemaskin og tørketrommel.
2015: Alle husstander fikk røykvarsler og pulverslukkerapparat. Utvidet parkering med ytterligere 3 plasser for el-biler.
2012: Maling av garasjerekker. Oppgradering vaskeriet Lillebergveien 7, 14 og 17 med nye vaskemaskiner og tørketromler.
2009-2011: Drenering.
2010: Opprettet 22 nye parkeringsplasser. Nytt avfallsanlegg.
2003: Våtromsrehabilitering: Utskifting av vann- og avløpsrør m/sluk i samtlige leiligheter og kjellere. Sanering av småberedere, bygging av nye felles berederanlegg. Rehabilitering av badene med nye membraner, varmekabler, fliser, veggmonterte WC m.m.
1998: Rehabilitering av el-anlegg. Stigeledninger, sikringsskap, omtrekk. Nye stigeledninger, innmat i sikringsskap og nytt gårdslysanlegg. Inntrekking av nye ledninger i borettslagets samtlige 373 leiligheter.
1995-1997: Ny taktekking, isolasjon av yttervegger samt ny kledning.
Planlagte påkostninger:
- Det er ifølge styret 23.04.2021 ikke planlagt noen økning i felleskostnader eller gjeld for å gjennomføre drift og vedlikehold i 2021.
- Etablere vannmålere på inntak (ikke leiligheter). Gjennomgang tak, også øvre balkongtak samt kontroll beslag på utvendig piper for kartlegging vedlikeholdsbehov. Vedlikehold og beskjæring av alle trær på borettslaget. Starte prosjekt med mål at alle lyspunkter i borettslagets fellesarealer skiftes til LED. Prosjekt forventet påbegynt mot slutten av 2020 og forhåpentligvis iverksatt skifte innen/i løpet av 2022. Vask- og vedlikehold av søppelanlegget. Oppussing av grunnmurer rundt blokker. Det kan ikke utelukkes at slike prosjekter vil kunne påvirke andelene økonomisk.
Det følger blant annet av vedtektene at man ved endring i egen bolig som berører bygningskonstruksjon, som bærevegger eller faste installasjoner som for eksempel flytte kjøkken, som påvirker rørsystemet som går gjennom blokken, skal tiltaket i forkant søkes styret. Styret kontaktes for å byggemelde og få søknadskjema.
Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten parallellavklares. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. Vedtekter og husordensregler er vedlagt.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0116/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.21116

Dato

Sist oppdatert: 23. november 2021 kl. 16:05

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.