Solgt: 2 950 000 kr

Rugdeberget 14

3 200 000 kr
75 m²
2 soverom
Velkommen til Rugdeberget 14!
Hamdi Kaptan
Presenteres av
Hamdi Kaptan
Øvre Prinsdal
Gjennomgående og lys 3-roms leilighet - Stor og solrik balkong - Flott beliggenhet uten innsyn i bilfritt nabolag
 • Prisantydning
  3 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  77 039 kr
 • Omkostninger
  8 457 kr
 • Totalpris
  3 035 496 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1984
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  75 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 642 kr
 • Energimerke
  Grønn E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Rugdeberget 14! Stor og gjennomgående 3-roms leilighet beliggende i et attraktivt, veletablert og meget barnevennlig område på Øvre Prinsdal i populære Rugdeberget borettslag. Leiligheten har en meget god intern beliggenhet uten innsyn med en god planløsning og består av romslig entré, stor og lys stue med utgang til solrik balkong, kjøkken i delvis åpen løsning mot stue, stort bad, toalettrom og to soverom av god størrelse. Nærhet til en rekke utgangspunkter i Østmarka, med flotte turmuligheter sommer som vinter.
Verdt å merke seg:
- Stor, lys og gjennomgående leilighet
- 2 store soverom
- God intern beliggenhet
- Bilfritt nabolag.
- Tilgang til skogturer, utegym og utsikt over grøntområder.
- Bilfri gangvei til skoler og barnehage.
- Veletablert og populært borettslag

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Rugdeberget 14, 1266 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 186, bruksnummer 101, ideell andel 1/1
Andelsnummer 51, Rugdeberget borettslag, organisasjonsnummer 954 689 042

Innhold

Totalt bruttoareal: 87 kvm
Totalt bruksareal: 79 kvm
Totalt primærrom: 75 kvm
Primærrom:
Entré, bad, stue/kjøkken, wc, 2 soverom. : 75 kvm
Sekundærrom:
Bod.: 4 kvm
I tillegg disponerer boligen en bod i kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.08.2020 utført av Rana Noman Tariq. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Grunnmur i støpt betong. Bærende konstruksjon i betong innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull. Innvendig kledd med plater, utvendig med trepanel, fasadeplater og malte betongoverflater.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. I tilstandsrapporten har følgende punkter fått tilstandsgrad 2:
- Bad grunnet alder og slitasje på gulvfliser.
- Toalettrom grunnet alder og slitasje på gulvfliser.
- Kjøkken grunnet alder.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré
Romslig og innbydende entré med god plass til oppbevaring for sko, yttertøy og bekledning. Entréen er tilknyttet en praktisk bod på 4 kvm med plass til ekstra oppbevaring.
Stue
Stor og lys stue med store vindusflater mot vest. Stuen har god plass til sofaseksjon med tilhørende stuebord, mediamøblement og spisebord. Her er det flere møbleringsmuligheter. Fra stuen er det adkomst til en stor solrik, vestvendt balkong med markise på ca. 11 kvm. Fra balkongen har man utsikt over borettslagets fellesområder som forøvrig ligger i meget rolige omgivelser. Stuen er nylig malt.
Kjøkken
Leilighetens kjøkken er i en delvis åpen løsning mot stuen. Hvit Kjøkkeninnredning bestående av glatte fronter, benkeplater i tre, rustfri oppvaskkum, ventilator i stålhette med kullfilter og opplegg for oppvaskmaskin. Kjøkkenet byr på god skap-og benkplass med plass til spisebordløsning i skille mellom stue/kjøkken.
Bad
Badet er av god størrelse og er utstyrt med veggmontert dusjvegg og dusj direkte på gulv med termostat batteri, servant med skapinnredning, speilskap og opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv.
Wc
Vegg i vegg med leilighetens bad er det et toalettrom med flislagt gulv bestående av klosett, servant og speil.
Hovedsoverom
Stort og lekkert hovedsoverom med gode lysforhold. Soverommet har god plass til dobbelseng med nattbord på begge sider og disponerer et stort garderobeskap med plass til oppbevaring. Soverommet er nylig malt.
Soverom 2
Leilighetens andre soverom er tilnærmet like stort som hovedsoverommet og har godt med plass til dobbelseng med tilhørende nattbord og garderobeløsning. Soverommet egner seg også utmerket som gjesterom, kontor eller barnerom. Soverommet er nylig malt.
Overflater gulv: Malte gulvflater, fliser og laminatgulv.
Overflater vegger: Malte veggflater, tapet og panel.
Overflater himling: Malte takflater.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer. Varmekabler i gulvet på bad.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.02.1988. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om trafostasjon/kiosk, kloakkledning og benyttelse.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.
Hjemmel vil stå på avdøde frem til overskjøting til ny kjøper. Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli tinglyst sikringsobligasjon eller annen form for pantesikkerhet på eiendommen før overskjøting. Oppgjør vil skje mot tinglyst skjøte.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt, veletablert og meget barnevennlig område på Øvre Prinsdal. Umiddelbar nærhet til skole og flotte turområder, samt de fleste fritidsaktivitetene område har å by på for både liten og stor. Borettslaget grenser til marka. Et hyggelig og stille nabolag med kort vei til flere matbutikker, søndagsåpen frukt og grønt butikk, offentlig kommunikasjon, skoler, barnehager, hyggelige turområder, og diverse servicetilbud.
I området finner man godt etablerte idrettsklubber. Hauketo idrettsanlegg/hall med flere baner (også kunstgress), tennisanlegg, gård med hester og treningssenter. Turvei (Kongeveien) og lysløype i Grønliåsen som nær nabo. Også nærhet til en rekke utgangspunkter i Østmarka, med flotte turmuligheter sommer som vinter. Treningssenteret Fresh Fitness ved Hauketo, golfbane ved Grønmo. Nærhet til Oslofjorden med lokale badestrender som Ingierstrand og Hvervenbukta.
Kort vei til Rema 1000 ved Hauketo og Prinsdal Torg som har et variert servicetilbud som inkl. bla. Kiwi med post i butikk, Bogerud tekstil, kiosk, sushi, frisørsalong, og Prinsdal frukt og grønt.
En liten kjøretur unna finner man også Lambertseter senter som har et bredt utvalg av kles- og interiør butikker, vinmonopol, Symra kino, Deichmanske bibliotek og caféer med mer. Kolbotn torg er også en liten kjøretur unna.
Hauketo togstasjon er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Her finner man tog, lokale busser og ekspressbuss. Toget bruker ca. 10 min. til Oslo S. Drive & park ved Hauketo togstasjon. (Vennligst se www.ruter.no for ytterligere opplysninger). Buss fra Nebbejordet til Hauketo stasjon, rute 77 Bjørndal - Holmlia. Den bussruten korresponderer med Oslo-Ski toget.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Bilfri vei til Prinsdal barneskole og Hauketo ungdomskole. Hauketo barnehage grenser til borettslagets tomt og ligger like ved boligen.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 38 691 kvm som tilhører borettslaget/aksjelaget. Stort fellesareal opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen, beplantning, trær, lekeapparater, parkeringsarealer m.m.

Parkering

Parkeringsplasser leies ut av borettslaget og må søkes til styret.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og private interne stikkveier med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2616 datert 09.08.1982, med tilhørende reguleringsbestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.642,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV/bredbånd, fjernvarme til varmtvann og oppvarming, Kommunale avgifter, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr. 2.621,-
Lånekostnader kr. 534,-
Vedlikeholdsfond kr. 98,-
Canal Digital kr. 372,-
Brensel kr. 896,-
Trappevask kr. 121,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 4000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor Norge AS som leverandør av TV/bredbånd. Dette er inkludert i fellesutgiftene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 845.952,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3.045.427,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 25.193,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 77.039,- pr. 30.07.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 13.135.739,- pr. 30.07.2020 og lånevilkårene er:
Lån 1 - 12125646288 DNB Boligkreditt AS
Type lån: Annuitetslån, 4 terminer per år
Rentesats: 1,85%
Antall terminer til innfrielse: 52
Saldo pr. 30.07.2020: kr 9.373.959,-
Andel av saldo: kr 54.977,-
Første/siste termin: 30.09.2015/30.06.203
Lån 2 - 12133102378 DNB Boligkreditt AS
Type lån: Annuitetslån, 4 terminer per år
Rentesats: 1,85%
Antall terminer til innfrielse: 64
Saldo pr. 30.07.2020: kr 3.761.780,-
Andel av saldo: kr 22.062,-
Første/siste termin: 30.09.2016/30.06.2036
Borettslaget har IKKE tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (USBL)
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.285.496,-. Av dette beløpet utgjør kr 77 039,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelspdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kent Strengehagen Gungør og Deniz Strenghagen Gungør

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Rugdeberget borettslag.
Borettslaget består 157 boliger fordelt på leiligheter og rekkehus.
Forretningsfører er USBL.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt mot at søknad er sendt og godkjent av styret.
Christiania Vedlikehold AS utfører vaktmestertjenester i regi av Hauketo Sameie. Hauketo Sameie er et driftssameie eid av Rugdeberget og Nebbejordet borettslag.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Forprosjekt energitiltak for fjernvarme.
- El-bil lading.
- Ny inngangslås til boligblokkene.
- Oppgradering av ballbingen og årlig inspeksjon av lekeplass.
- Utredet mulighet for fibernett.
- Oppgradert arealet foran blokkene og reparert betongen i garasjene
Planlagte påkostninger:
Styreleder informerer om at betongen og balkongene i blokkene skal repareres. Det regnes med at det kommer til å koste noen millioner og saken skal tas opp på neste årsmøte i april 2021.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr. 35.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Ukens bolig kr. 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0099/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.2099

Dato

Sist oppdatert: 11. mars 2021 kl. 08:08

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.