Solgt: 5 150 000 kr

Fayegata 21

5 150 000 kr
191 m²
3 soverom
Velkommen til Fayegata 21!
Bragernes
Sjarmerende vertikaldelt bolig med særpreg og god takhøyde. Kort vei til sentrum og Brakerøya stasjon.
 • Prisantydning
  5 150 000 kr
 • Omkostninger
  130 092 kr
 • Totalpris
  5 280 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1902
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  191 m²
 • Bruksareal
  191 m²
 • Tomteareal
  196,9 m² (eiet)
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Fayegata 21!
Sjarmerende vertikaldelt bolig over to plan med flere oppgraderinger i senere tid.
Bad i 2.etasje oppusset i 2018
Kjøkken oppusset i 2016
Vaskerom oppusset i 2013
Tak fra 2016
God takhøyde
Parkeringsplass
Liten hage og platting
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fayegata 21, 3011 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 113, bruksnummer 182

Innhold

Totalt bruttoareal: 206 kvm
Totalt bruksareal: 191 kvm
Totalt primærrom: 191 kvm
Primærrom:
1. Etasje inneholder entré, 2 stuer, bad, kjøkken: 79 kvm
2. Etasje inneholder gang, vaskerom, kontor, stue, bad, soverom: 79 kvm
Loft inneholder gang og 2 soverom.: 33 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.05.2020 utført av Hilleren Takst AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. Tilstandsrapport oppført i trekonstruksjoner over grunnmur av granitt, gråstein og teglstein. Etasjeskiller i trebjelkelag, tekket med plater/bord. Saltakkonstruksjon tekket med blikkplater og nytt undertak fra 2016.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på og det er fastsatt ulike tilstandsgrader (TG) for å angi eventuelle byggetekniske avvik. TG2 betyr at det er avdekket vesentlige avvik fra dagens byggetekniske krav, mens TG3 betyr at det er avdekket store eller alvorlige avvik. For denne eiendommen er det ikke angitt TG3 på noen av bygningsdelene. Det er avdekket TG2 på noen av bygningsdelene, herunder drenering, yttervegger, vinduer, noe retningsavvik i etasjeskillerene og eldre bad i første etasje. Bemerkningene er gjort på bakgrunn av alder med de naturlige aldringssvekkelser som må forventes samt begrensede kontrollmuligheter på noen punkter.
Takstmann skriver bla i sin konklusjon: "Vertikaldelt tomannsbolig som antas å være fra ca. 1902 oppført i trekonstruksjoner over grunnmur av granitt, gråstein og teglstein. Boligen strekker seg over to fulle etasjer, samt innredet loft og grovkjeller med utvendig adkomst. Boligen fremstår i generelt god stand for overflater og innredninger med ulik grad av aldersslitasje for ulike bygningsdeler. Lokale oppgraderinger vil være påregnelig. Bygningen er eldre, og det er påregnelig med skjevheter og retningsavvik, samt normale aldringssvekkelser. Bad i 2.etasje fra 2018. Bad i 1.etasje fra 1980-tallet med innredning fra 2011. Kjøkken fra 2016."
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Pen vertikaldelt bolig med god takhøyde og oppgraderinger i senere tid.
1 etasje:
Entre: Fliser på gulv med elektriske varmekabler, malte flater på vegger og malte flater i tak. El-skap plassert i éntre med automatsikringer.
Bad: Eldre bad som antas å være fra 1980-tallet med innredning fra 2011 iflg. eier. Belegg på gulv, malte flater på vegger, plater i tak. Servant med underskap. Glatte fronter. Dusjkabinett. Gulvmontert klosett. Reflektorvarmelampe.
Stue 1: Vinkelformet stue med parkett på gulv, malt strietapet/tapet på vegger, trepanel i tak. Varmepumpe fra 2010 iflg eier.
Stue 2: : Parkett på gulv, malt strietapet/brystningspanel på vegger, trepanel i tak. Frittstående vedovn.
Spisestue/kjøkken: Parkett på gulv, malt strietapet/brystningspanel på vegger og malte flater i tak. Kjøkkeninnredning fra 2016 iflg eier langs den ene kortveggen med profilerte fronter, samt vitrinedører. ventilator over platetopp. Integrert komfyr. Rosett i taket. Inngang til kjøkken med fliser på gulv. Varmekabler på flislagt gulv. Vegger med malte flater, teglstein og malt strietapet. Himling med malte flater. Kjøkkeninnredning fra 2016 med profilerte fronter, samt vitrinedører. Integrert mikrobølgeovn og kjøleskap. Opplegg for oppvaskmaskin. Nedfelt rustfritt kjøkkenbeslag i laminat benkeplate. Ventilator over komfyr. Flisfelt og plater over kjøkkenbenk, samt lyslister. Selger opplyser at det bør legges inn ny kurs til Komfyr på kjøkkenet. Denne har nå samme kurs som panelovn. Induksjon Platetopp har egen kurs.
2 Etasje:
Entre/Trapperom: Fliser på gulv, trepanel/malt strietapet på vegger og plater i tak.
Vaskerom: Oppusset vaskerom fra 2013 iflg eier. Gulv med fliser og termostatstyrte varmekabler. Vegger med panelplater. Opplegg for vaskemaskin. Innredning med over- og underskap. Glatte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt vask.
Kontor: Strietapet/teglstein på vegger, teppe på gulv, trepanel i tak. Garderobe. Vindeltrapp opp til loftet.
Stue: Tregulv, trepanel/malt strietapet og malt mur på vegger. Malte flater i tak. Vedovn med åpen grue.
Soverom: Tregulv, tapet/malt strietapet på vegger. Garderobe. Rosett i taket. Adgang til bad fra soverommet.
Bad: Nyoppusset bad fra 2018 iflg eier. Fliser på gulv og vegg, malte flater i tak. Termostatstyrte varmekabler i gulv. Heldekkende servant med underskap. Glatte fronter. Speilskap. Badekar. Veggmontert klosett.
Loft:
Trapperom med adgang til to soverom. Laminat på gulv og malte flater på vegger og tak. synlig reisverk.
Soverom 1: Laminat på gulv, malte flater på vegger og tak. Synlig mørkmalt reisverk.
Soverom 2: Laminat på gulv, malte flater på vegger og tak. Takvindu. Synlig reisverk. Vask med under-overskap. Plassbebygd skyvedørsgarderobe.
Det har ikke vært mulig og oppdrive eldre byggetegninger, men loftet er trolig ikke offentlig byggesøkt og godkjent i kommunen, ref info under ferdigattest.
Kjeller: 3 Kjellerrom. Kjeller har ikke målbart areal grunnet lav takhøyde. Takhøyde varierer fra ca. 1,66m til 1,89m iflg takstrapport. Selger opplyser om noe fuktinnsig i kjeller ved kraftig regnvær.
Lysekronene, vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke i salget. Bokhyller i bibliotek kan medfølge hvis ønskelig.

Oppvarming

Vedfyring. Panelovner. Varmekabler. Luft-til-luft varmepumpe. En pipe er ikke i bruk og er fjernet over tak ifm. renovering av taket.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1902. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det var ikke krav til ferdigattest på den tiden eiendommen ble oppført. Kommunen opplyser at de ikke har noen informasjon i sine arkiver.
Megler har sjekket bygningsarkivet til Drammen kommune for å finne dokumentasjon på byggesaksbehandlinger. Det er mangelfullt med tegninger og vi kan ikke dokumentere hva som er byggesøkt og godkjent på eiendommen. Vi antar at omgjøringen av loft er gjort i en tid hvor det skulle vært byggesøkt fra loft til rom for varig opphold, en slik dokumentasjon finnes ikke på saken. Vi må anse denne endringen som ulovlig innredning og kjøper overtar ansvaret for dette forholdet.
Nåværende eier kjøpte boligen i 1989, med loftsetasjen slik den fremstår i dag.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3005/113/182:
13.11.1902 - Dokumentnr: 900175 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3005 Gnr:113 Bnr:142
15.04.1988 - Dokumentnr: 3793 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 73/211
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 138/211
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 002 SEKSJONER
Gjelder denne registerenheten med flere
01.10.1993 - Dokumentnr: 14428 - Opphevelse av seksjonering
Oppheving av:
Seksjon:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 73/211
Seksjon:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 138/211
01.01.2020 - Dokumentnr: 830188 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0602 Gnr:113 Bnr:182

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentral og pendlervennlig bolig beliggende i et område som har mye å tilby og et sammensatt tilbud av service- og underholdningstilbud. CC Vest kjøpesenter ligger innen kort gangavstand fra boligen, i tillegg til Torget Vest og Magasinet i nærheten. Gågatene i byen kan friste med et stort utvalg av sentrumsfasiliteter som caféer, dagligvareforretninger, restauranter, nisjébutikker m.m., i tillegg er det kino, minigolf, skøytebane (vinterstid) og teater. Kort vei til strandpromenaden langs Drammenselva, som er pent opparbeidet med grøntområder, lekeplasser, volleyballbane og badeplass.
Drammen har en rekke fritids- og sportstilbud. Drammen Strong og Drammen Ballklubb er idrettslag i nærmiljøet med diverse tilbud. Ytterligere tilbud og anlegg på Marienlyst med kunstis og kunstgressbane, Drammensbadet, Marienlyst stadion, Turnhallen, etc.. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Kort vei til flotte turmuligheter samt rekreasjonsområder i Bragernesåsen med lysløype, Drammensmarka og Elveparken.
Meget godt kollektivtilbud i form av buss, umiddelbar nærhet til bussholdeplass se www.brakar.no for rutetider. Det vil være kun ca.5 minutters gange til det nye Drammen sykehus som er planlagt ferdigstilt i 2025. Kun 6 minutters gange til Brakerøya togstasjon og nærhet til Drammen togstasjon, gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Sandefjord, tidsmessig tar det ca. 30 minutter til Oslo se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Et sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager. For fullstendig liste/oversikt over barnehager i området og Drammen for øvrig, se kommunens hjemmesider.
Bragernes barneskole og Børresen ungdomsskole er innenfor praktiske avstander.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 196,9 kvm. Tomten er opparbeidet med gruslagt gårdsplass, gangvei og hellelagt uteplass samt plen og noe beplantning. Det opplyses at bygningskroppen ligger litt utenfor tomtegrensen mot Fayegata.

Parkering

Parkering for 1 bil i egen gårdsplass, forøvrig rikelig med gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan "Regulering av tomtene Engene 99 og 101" datert 15.02.1949. med tilhørende reguleringsbestemmelser "Reguleringsplan for del 1. Brakerøya sentrumsring parsell Bragernes" datert 18.03.1997 som omhandler 2 kvm avsatt til gate med fortau,
Forøvrig er området avsatt i kommuneplanen til boligformål, nåværende datert 05.10.2015, og kommunedelplan for "Sentrumsring, parsell Bragernes" datert 28.02.1995. Dette viser kart over Bragernestunnelen som går under boligen.
Selger har fått nabovarsel om reguleringsplan under arbeid og detaljregulering for Hofgaards gate 27/Hofgaardsgate/Engene. Det er planlagt utbygging av det meste av kvartalet hvor denne eiendommen beligger. Blokker over 4 og 5 etasjer med et atrium. En planskisse for kvartalet som viser området slik det foreløpig er planlagt følger som bilde i salgsoppgaven. Dette er fortsatt i en prosess og endringer må kunne påregnes, da behandling i kommunen ikke er ferdigbehandlet. Megler har ikke ytterligere informasjon og kjenner ikke til tidspunkt for igangsettelse av byggeprosjektet. Mer info om planarbeidet kan fås ved henvendelse megler.
Eiendommen er av høy bevaringsverdiklasse. Dette medfører at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting med oppussing og endringer av eiendommen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter ca. kr. 10.000,- pr. år (2019) fordelt på 3 terminer årlig. Installert vannmåler slik at de kommunale avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjon ca. kr. 5.700,- pr. år fordelt på to terminer årlig
Feieravgift ca kr 1.000,- pr. år.
Selgers forsikringspremie for bygninger (ikke innbo) utgjør ca. kr 7.500,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av bredbånd og har avgift fra kr 499,-- pr. mnd. Eget abonnement må tegnes av ny eier.
Selgers strømforbruk utgjør ca. 23.000 kWh pr. år.
Ovenstående er basert på nåværende eier/hustands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 372 978,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 4 942 720,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.280.092.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lars Lislott og Kate Helene Lislott

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0159/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.20159

Dato

Sist oppdatert: 13. oktober 2020 kl. 17:18

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.