Solgt: 4 050 000 kr

Harald Hårfagres gate 20

3 590 000 kr
44 m²
2 soverom
Velkommen til Harald Hårfagres gate 20 på Nygårdshøyden, presentert av Henriette Lie Jacobsen v/Eiendomsmegler Krogsveen
Nygårdshøyden
3- roms leilighet med fantastisk beliggenhet i en av Bergens vakreste gater. Veldrevet sameie med god økonomi!
 • Prisantydning
  3 590 000 kr
 • Omkostninger
  91 092 kr
 • Totalpris
  4 141 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1900
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  44 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  1 755 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Ønsker du en urban og enkel tilværelse "midt i smørøyet" kan boligjakten nå være over!
Denne innbydende 3-roms leiligheten har en strålende beliggenhet i sentrum med gode solforhold og kort vei til alle hverdagens ønsker og behov, studiesteder og arbeidsplasser. Buss og bybane frakter deg også enkelt til destinasjoner utenfor sentrumskjernen. Innen kort gangavstand finner man enkelt utmerkede handle- og shoppingmuligheter. Det er også gangavstand til mange av sentrums barer og restauranter. Her vil du oppleve at du bor i sentrum, men samtidig har en tilbaketrukket plassering.
God planløsning, innflyttingsklare kvaliteter og sentral beliggenhet sikrer den rette rammen for dere som ønsker en urban bo-tilværelse samt studenter som ønsker å leie ut et rom.
Velkommen til visning

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Harald Hårfagres gate 20, 5007 BERGEN
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 164, bruksnummer 569, seksjonsnummer 6, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 55 kvm
Totalt bruksareal: 49 kvm
Totalt primærrom: 44 kvm
Primærrom:
2. etasje 44 kvm: Stue/kjøkken, 2 soverom og bad/vaskerom
I tillegg disponerer boligen 1 bod i byggets kjeller på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.03.2021 utført av Trond Herdlevær. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i hulmur. Vinduer av isolerglass i malte trekarmer og gulvskiller er av trekonstruksjoner som er isolert.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2 på bad grunnet alder
TG2 på overflater i stue da det er et avlangt felt i himling som buler lett ned
TG2 i bod i kjeller grunnet mangel av sluk ved varmtvannsbereder
Eier opplyser at innkommende lyd (utenfra) i ringeklokkens callingsystem har varierende kvalitet, og dette er planlagt utbedret av sameiet. Selve ringeklokken og låsemekanismen fungerer.
Videre opplyser eier at det ble funnet en rotte i kjelleren (ved bod) i 2013. Skadedyrfirma utførte arbeid i etterkant. Det ble også satt opp luftesystem.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Tak ble oppgradert i 2018
Fasader ble pusset og malt i 2018
Vinduer ble skiftet i 2016
Ytterdør ble skiftet i 2015
Alle vegger på soverom, stue og gang er helsparklet
Hvitevarer på kjøkkenet er fra 2018

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og varmekabler i gulv på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 30.12.2004.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger derimot ferdigattest på følgende tiltak:
Det foreligger ferdigattest for bruksendring kontor- og administrasjons bygg datert 22.12.2004
En ferdigattest datert 05.04.1963 som omhandler garasje i kjeller, en ferdigattest datert 25.10.1972 vedrørende bruksendring av 1. etasje og en ferdigattest datert 14.05.1986.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 1 servitutt på sameiets eiendom. Denne omhandler en erklæring/avtale fra 1971 om en midlertidig tillatelse til å ta i bruk 1. etasje i bygget til kontorformål.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Alle hvitevarer på kjøkken, vaskemaskin/tørketrommel, skap i gang, hardware til kanalpakke og internett fra Canal Digital, sofa og bilde/trykk på veggen, gardinoppheng og seng, samt maling fra siste oppussing medfølger handelen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en svært attraktiv og urban beliggenhet i en av Bergen sentrums mest sjarmerende gater. Den nydelige plasseringen på toppen av Nygårdshøyden sikrer frisk luft og gode solforhold. Gaten er rolig med lite gjennomgangstrafikk og lite støy. Her får du også et varierende nabolag med alt fra småbarnsfamilier til studenter, unge arbeidende og pensjonister. Rett utenfor døren finner du alt du trenger av byens fasiliteter og servicetilbud.
Nygårdshøyden har et yrende liv av nyoppussede parker, og små, koselige caféer og utesteder, eksempelvis caféen Blom, og Muséhagen ved botanisk hage, hvor man nyte en god kaffekopp i nydelige omgivelser. Ettersom leiligheten ligger midt i sentrum, er det bare noen få minutters gange til Torgallmenningen med sitt store utvalg av butikker, restauranter, caféer og andre servicetilbud. Videre kommer du til Torget og Bryggen med sine mange restauranter og barer, hvor man kan nyte utepils på solfylte sommerdager like ved sjøkanten til Byfjorden.
Studentsenteret, noen meter unna, tilbyr studenter innendørs trening i treningssenter, idrettshall og svømmehall. Liker du utendørs trening, kan du benytte deg av de ulike byfjellene som Fløyen og videre opp til Rundemanen/Blåmanen. Om du vil kjenne ekstra godt på melkesyren, kan Stoltzekleiven anbefales! På regnfulle dager, har man tilgang til flere ulike treningssentre i nærheten. Om du ønsker tur på flatere terreng, kan du gå på turstiene i Nygårdsparken eller spasere rundt Store Lungegårdsvannet.
Eiendommen har meget sentral beliggenhet, like ved et stort utvalg av arbeidsplasser som blant annet Media City Bergen og på Marineholmen. Er du student, spaserer du på noen minutter til de fleste av fakultetene til UIB, samt til Handelshøyskolen BI. Om du skal til Høyskolen på Vestlandet er det kun kort vei til nærmeste bybanestopp, og det gode kollektivtilbudet i sentrum enkelt tar deg til både Haukeland Sykehus, Odontologen og Handelshøyskolen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Rosetårnet barnehage
Nygårdsparken barnehage
Jekteviken barnehage
Skoler:
St. Paul skole
Møhlenpris skole
Chrisi Krybbe skole
Møllebakken skole
Danielsen Ungdomsskole Bergen
Metis privatistskole
Bergen Private Gymnas
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 246,9 kvm som tilhører sameiet. Tomten er bebygget.

Parkering

Soneparkering i området. Pris for én bil er pr. dags dato kr 3.036,-, og gjelder for 6 måneder. Om man har behov for el-bil lader, finnes det et ladepunkt i nærmeste parallelgate (Parkveien). Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommunedelplan Bergenhus. Kpd Sentrum datert 10.12.2001 avsatt til : Offentlig bebyggelse
Hensynssoner:
Luftkvalitet- gul sone. Dekningsgrad 100%.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 5 933,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 3 172 pr år.
Fellesutgiftene er kr 1 755,- pr. mnd. og inkluderer: Tv- og internett, vask i fellesarealer og måking utenfor, drift/vedlikehold og sparing.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7 200 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet et alarmselskap for brann, og er inkludert i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 661 947,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 383 009,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 17 438,- pr. 21.04.2021
Sameiets totale formue er kr 174 382,42,- pr. 21.04.2021

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.681.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Frode Igesund

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Harald Hårfagres gate 20, med sameiebrøk 6/70.
Sameiet består av 10 leiligheter.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, men må søkes om til styret.
Planlagte påkostninger:
Sameiet har planer om å fikse rekkverket på utsiden av huset, gjøre litt oppgraderinger i bakgården samt ta tak i defekten på calling-systemet. Alle seksjonseierne er enige om at det ikke vil være nødvendig med økning av felleskostnader før tidlig februar 2022.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan oversendes ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 35.000,-
Tilrettelegging: kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Bergen: kr 6.000,-
Fotopakke: kr 4.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 79-0046/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Sentrum
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR79.2146

Dato

Sist oppdatert: 10. januar 2022 kl. 12:06

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.