Solgt: 5 225 000 kr

Kaptein Mejlænders gate 4

4 450 000 kr
160 m²
2 soverom
Velkommen til Kaptein Mejlænders gate 4 - en svært innholdsrik bolig med garasje og fin uteplass.
Marianne Bryne
Presenteres av
Marianne Bryne
Kampen/Tasta
Halvpart av vertikaldelt bolig med garasje, solrik uteplass og innredet kjeller.
 • Prisantydning
  4 450 000 kr
 • Omkostninger
  112 592 kr
 • Totalpris
  5 337 592 kr
 • Byggeår
  1953
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  160 m²
 • Bruksareal
  160 m²
 • Tomteareal
  348 m² (eiet)
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Boligen har en trivelig plassering i rolig gate med stort solrikt uteområde, to bad og to soverom. Nærhet til sentrum og flere servicetilbud.
- Kjeller med egen inngang, innredet som egen boenhet (ikke godkjent).
- Originalt to soverom i kjøkkenetasjen.
- Byttet kledning mot sør og øst, lagt på vindsperre, lektet ut og montert museband i 2018.
- Byttet to store vinduer i hovedstue, samt to vinduer på hovedsoverom i 2019.
- Revet gammel panel på loft, etterisolert, lagt på dampsperre og gipset, samt byttet stort vindu på loft i 2020.
- Lagt opp nye elektriske punkter og ledninger på loft i 2020.
- Ny platetopp på kjøkken i 2021.
- Vaskerom pusset opp i 2021.
- Varmepumpe fra 2020 på kjøkken og peis i stue.
- Stor garasje på 24 kvm. Garasjen er gipset og isolert på innsiden i 2015.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kaptein Mejlænders gate 4, 4026 STAVANGER
Kommunenummer 1103, gårdsnummer 59, bruksnummer 715, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 203 kvm
Totalt bruksareal: 160 kvm
Totalt primærrom: 160 kvm
Primærrom:
1. etasje,68 kvm: Entré, bad og vaskerom. Stue, kjøkken, soverom og bad et halvplan ned.
2. etasje, 75 kvm: Kjøkken, spisestue, soverom, samt stue et halvplan opp.
2. etasje, 17 kvm: Soverom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.04.2021 utført av Rogaland Takstpartner AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i tre og betong. Yttervegger med stenderverk/bindingsverk. Det er etterisolert, men omfanget av dette er ukjent. Kledning mot sør og øst er fra 2018. Kledning mot vest er fra begynnelsen av 2000-tallet. Synlig del av grunnmuren virker å være oppført med betongkonstruksjoner. I forbindelse med innredning/ombygging av kjeller i 2001, ble det i følge forrige rapport etablert innvendig drenering. Etasjeskiller i tre og skillevegg mellom boenhetene i betong. Saltak med betongpanner. Pipen er foret med nytt pipeløp i 2008, på samme tidspunkt ble pipen inntekket over tak.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Det ene vinduet på vaskerommet har ett hull/utetthet i karmen.
- Badekaret er i følge eier defekt/utett.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Flott halvpart av vertikaldelt bolig med garasje og pent opparbeidet uteplass. Boligen er fordelt over fem halvplan og har en praktisk planløsning.
Første plan er innredet med entré, vaskerom og bad. Entréen er av god størrelse med god plass til garderobe. Det er fliselagt gulv med varmekabler. Badet er helfliset med varme i gulv og innredet med stor baderomsinrredning, vegghengt toalett, hjørnekar og dusjkabinett. Det gjøres oppmerksom på at hjørnekaret er defekt. Vaskerommet ble pusset opp i år med våtromsbelegg på gulv, utført av fagfolk.
Videre fra første plan kommer man opp til boligens kjøkken, spisestue og soverom. Kjøkkenet har innredning fra Kvik med hvite, slette fronter og delvis integrerte hvitevarer. Hvitevarene følger handelen. Veggene er slette og nylig malt i en mørk gråtone. Det er lagt metrofliser i sprutsonen over benkeplaten. Det er i tillegg svært god skapplass i spisestuen. Her er det høyskap, i lik stil som resten av kjøkkeninnredningen. Det er god plass til spisebord. Det er også utgang til uteplassen fra kjøkkenet. Uteplassen er vestvendt og pent opparbeidet med skiferheller.
Soverommet er i god størrelse med god plass til dobbeltseng og garderobe. Det er originalt to soverom i denne etasjen, men det ene er tatt bort for å få større spisestue.
Ett halvplan opp fra kjøkkenet kommer en til stuen. Stuen er innredet med peis og malt i samme farge som på kjøkkenet. Rommet er lett å møblere med flere sittegrupper. Store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys.
Ett plan over stuen er det ett soverom. Her er det etterisolert, lagt på dampsperre og montert gips som er sparklet og malt. Kneveggen er svært godt utnyttet til lagring.
Kjelleren har egen inngang og er innredet med entré, bad, soverom og en åpen stue- og kjøkkenløsning. Alle rom er fliselagt med varme i gulv. Kjelleren er utgravd og drenert på innsiden i regi av forrige eier i 2001. Takhøyden i kjeller er 2,19 m.
Boligen har også en garasje på 24 kvm. Garasjen ble gipset og isolert på innsiden i 2015.

Oppvarming

Peis i stue, varmepumpe på kjøkken, ellers elektrisk.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.12.1954. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke garasje, men det foreligger godkjente byggetegninger datert 27.08.2003.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Kjeller og loft er opprinnelig byggemeldt som boder og loft jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 3940, tinglyst 06.11.1964, type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett. Eier av Kaptein Mejlænders gate 4A, har adkomstrett til sin eiendom, over Kaptein Mejlænders gate 4.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Boligens kjeller er innredet som en utleiedel, men er ikke godkjent til varig opphold eller som separat boenhet av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen, men forrige eier har informert at målinger gjort i 2009 er innenfor akseptkriterier. Dette er ikke kontrollmålt.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en trivelig plassering i en rolig gate på Kampen/Tasta. Her har du gåavstand til flere dagligvarebutikker, skoler, barnehager, lekeplasser og fotballbane. Det er også kort vei til Tastasenteret som tilbyr spennende butikker og serveringssteder. Sats holder også til her. For den turglade er det fine områder i nærområdet, rundt Mosvannet og Stokkavannet. Man kan også spasere ned til sentrum gjennom trehusbebyggelsen i Gamle Stavanger.
Boligen ligger i gåavstand til både Randabergveien og Tastagata som har gode bussforbindelser til sentrum og videre inn mot Tasta.
For mer informasjon, se vedlagt nabolagsprofil.

Barnehager, skoler og fritid

Kampen barneskole 0,9 km
Byfjord barneskole 1 km
Tastaveden ungdomsskole 1 km
Byfjordparken barnehage 0,6 km
Noas Ark barnehage 0,7 km
Hertervigtunet barnehage 1 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 348 kvm.

Parkering

Parkering i garasje på tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan 323 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 02.01.1953.
Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (innen 100 meter)
Plan ID: 2682: Detaljregulering for Christian Bjellands gate. Formålet med planen er å opparbeide gaten som sykkelrute og bedre tilrettelegging for gående og syklende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10.816,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 29.000,- pr. år. / 23.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8.123,-.
Boligen er tilknyttet Lyse Altibox som leverandør av kabel-tv og fiber og har en samlet avgift på ca kr 1.200,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.031.872,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3.714.737,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.460.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Eirik Seemann og Linda Alme

Overtakelse

Etter nærmere avtale med megler.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,2 av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 35-0092/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Stavanger
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR35.2192

Dato

Sist oppdatert: 17. november 2021 kl. 16:20

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.