logo
Kamfjord/Nær Kilen

Gråtenveien 6B

Prisantydning

4 200 000 kr

Omkostninger: 1 432 krTotalpris: 4 201 432 kr
Etasje
1
Byggeår
2008
Soverom
2
Areal (P-ROM)
81 m²
Type / Eierform
Leilighet / Andel
Fasiliteter
Garasje, Heis, Veranda
Fellesutgifter
4 486 kr

Lys og fint beliggende hjørneleilighet med stor og solrik balkong mot syd/vest - ingen fellesgjeld - garasje - heis

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Eiendomsmegler

Andreas S. Bjønnes

Sandefjord
mobil 48602272
telefon 33500108

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Lys og flott leilighet med stor og solrik balkong mot syd/vest. Her får du også fint utsyn mot Indre Havn og Kilen området. Leiligheten ligger i en høy 1. etasje og holder en gjennomgående god standard med lyse og tidsriktige fargevalg. Lekkert kjøkken fra Sigdal som har rikelig med skap - og benkeplass. Gasspeis i stuen med eget utakk på balkongen. Det er heis i bygget og det medfølger garasjeplass i felles parkeringskjeller samt sykkelparkering. Leiligheten har ingen andel fellesgjeld. Medregnet i de mnd. felleskostnadene er det akonto gass på kr 200,- og akonto strøm på kr 800,-. Her bor du svært sentralt, men utenfor selve bykjernens kjas og mas.

Eiendommen

Gråtenveien 6B, 3235 SANDEFJORD 
Gårdsnummer 116, bruksnummer 32, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3804

Områdebeskrivelse

Velkommen til Gråtenveien 6 B! Leiligheten ligger i flotte omgivelser ved Kamfjord, nær Gokstad og Kilen, innerst på Vesterøya. Her bor du svært sentralt, men utenfor selve bykjernens kjas og mas. Leiligheten ligger høyt og fritt til med fint utsyn mot Kilen området. Den flotte og solrike balkongen egner seg godt til avslapping på solfylte dager, eller hyggelige og varme sommerkvelder. Her sitter du også lunt og skjermet til med lite innsyn. Det er kort vei, ca. 2,5 km, til Sandefjord sentrum og en kort spasertur til Kilen som er et område med mange servicefunksjoner. Brygga med sitt gode utvalg av restauranter, utesteder og yrende folkeliv om sommeren finnes heller ikke lagt unna. Dette er et rolig og etablert boligområde. Forøvrig finnes flotte turområder med kyststien ved Djupsund i sykkelavstand. Velkommen til visning!

Veibeskrivelse

Fra sentrum kjører du Kilgata til siste rundkjøring (ved Shell), ta mot Østerøya/Hegnaveien, ta så inn til høyre og inn Uranienborgveien, følg veien og ta Gråtenveien til høyre. Eiendommen ligger på venstre side. 
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 91 kvm
Totalt bruksareal: 84 kvm
Totalt primærrom: 81 kvm

Primærrom:
Høy 1. etasje 81 kvm: Bad med wc/vaskerom, kjøkken/stue, entre, 2 soverom og toalettrom.

Sekundærrom:
Høy 1. etasje 3 kvm: Bod.

I tillegg disponerer leiligheten en bod i 1. etasje samt en parkeringsplass i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.09.2020 utført av Hans Petter Olaussen.

Tomten

Eiet tomt på 6 282 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med adkomstveier, felles parkering og diverse busker og trær. På tomten mot nord/øst er det også opparbeidet et ute areal for borettslaget.

Parkering

Parkering på egen plass i garasjekjeller.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført over tre etasjer i mur/betong med garasjekjeller.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det følgende kommentarer fra takstmann. Leiligheten er holder normalt god standard og den har ingen unormal slitasje eller vesentlige skader. Normalt vedlikehold kan påregnes på innvendige overflater. Det er lite fall ute på gulv på bad, men det er tilfredsstillende lokalt fall til sluk. Videre er det ikke funnet synlig drenering fra WC.

Det er påvist forekomst av skjeggkre i leiligheten/borettslaget. Dette er er under sanering av profesjonelt skadedyr firma (Anticimex) og første del av sanering er utført. Borettslaget har ansvar for videre oppfølgning av dette. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.07.2010. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Lys og lekker hjørneleilighet i høy 1. etasje med god planløsning og standard. Store vindusflater med fint utsyn. Overflater har lyse og tidsriktige fargevalg. Gulv har parkett og flis. Fra stuen er det utgang til en stor og solrik balkong mot vest. Her får du også flott utsyn mot Indre Havn og Kilen området, samtidig som du sitter usjenert til. Balkongen er også overbygget.

Kjøkken i åpen løsning til stuen. Innredningen er fra Sigdal med lyse profilerte fronter og laminat benkeplate. Her er det rikelig med skap - og benkeplass. Det er montert downlights i flere skaper og lys under overskap. Plater mellom benkeplate og overskap.

Romslig flislagt bad med varmekabler i gulv og downlights i tak. Av utstyr er det montert: baderomsinnredning med servant, dusjhjørne med glassdører, vegghengt wc og opplegg for vaskemaskin. Høyskap på vegg.
Leiligheten har også eget praktisk toalettrom med flis på gulv og malte overflater på vegger.

Oppvarming

Gasspeis i stuen og varmekabler på bad. Ellers vanlig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E5

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Gråtenveien Panorama Borettslag.
Borettslaget består av 18 leiligheter.
Forretningsfører er Usbl. avd. Sandefjord.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt.  
I henhold til ordensreglene er det ikke tillatt og lade motorkjøretøy, hybridbilder og elbiler på borettslagets eiendom. Det kan søkes styret på skjørskilt grunnlag (dette ifølge ordensreglene).
Planlagte påkostninger: Styret jobber med å sette igang arbeid med spyling av avløpsrør og luftekanaler.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte. 

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst fem servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet: Samtykke fra vegvesenet til å anlegge vannledning og kloakkledning gjennom Vardeveien. Samtykke til at naboen i vest (Uranienborgveien 9) får oppføre garasjen 1 meter ifra borettslagets tomt. Tidligere rett for borettslaget til å bruke adkomstvei over gnr. 116, bnr. 357 fem til dagens adkomstvei ble etablert. Det foreligger også en bestemmelse om bebyggelse tinglyst 14.06.1949 med dagbok nr. 1438. Megler har forsøkt å innhente denne uten hel, og nøyaktig innhold er dermed ukjent. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse og felles grøntareal i henhold til reguleringsplan Jahredammen 3 datert 16.02.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 16.02.2006. 

Det er varslet oppstart av reguleringsarbeid for krysset Hegnaveien/Uranienborgveien med omkringliggende areal. Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for en bedre løsning for
det aktuelle krysset med tanke på trafikksikkerhet og kapasitet, med en løsning med rundkjøring. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og boligsalgsrapport.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 30.000,- (fastpris)
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR22.20284

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4 486,- pr. mnd. og inkluderer: Forretningsførsel, kommunale avgifter, tv, forsikring og vedlikehold av bygning, strøm og renhold av fellesarealer, brøyting, plenklipping, drift heis, betjening av fellesgjeld, a-konto strøm, a-konto gass og garasje. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:
Driftsutgifter kr 3.217,-
Gass akonto kr 200,-
Strøm akonto kr 800,-
Sandefjord bredbånd kr 269,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 12.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Sandefjord bredbånd som leverandør av tv signaler og internett. Deler av denne tjenesten er inkludert i de mnd. felleskostnadene men det betales også kr. 700,- pr. mnd. i tillegg til dette. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 842 146,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 031 725,60. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 14.746,- i følge ligningen for 2019.
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 03.09.2020

Total fellesgjeld for boligselskapet er 12.552.128,- pr. 03.09.2020 og lånevilkårene er:
Lån i Nordea Bank.
Annuitetslån med 4 terminer per. år.
Rentebetingelser pr. 03.09.2020: 1,8% pa.
Siste termin er 31.08.2049.

Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Denne andelen har innfridd sin andel av fellesgjelden og andelen har pt. ingen fellesgjeld. Dersom borettslaget skulle øke sin andel fellesgjeld vil dette medføre ny gjeld for andelen tilsvarende økning.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.201.432,- Av dette beløpet utgjør kr 0,- andel fellesgjeld, da andelen pt. ikke har noen andel fellesgjeld.

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-. 

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 30.000,- (fastpris)
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Egenerklæring boligselgerforsikringTakstEnergiattest
Andreas S. Bjønnes
Eiendomsmegler

Andreas S. Bjønnes

Telefon
Mobil 48602272
Send epost

Lurer du på noe

Andreas svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies