Komplett salgsoppgave

Eliasmarken 20

1 750 000 kr
30 m²
- Krogsveen - Stue
- Krogsveen - Stue
Christer Haugen
Presenteres av
Christer Haugen
Laksevåg
Smart leilighet med en sentral beliggenhet | Åpen og arealeffektiv planløsning | Ingen dok.avgift
 • Prisantydning
  1 750 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  147 998 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  1 899 130 kr
 • Byggeår
  1968
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  30 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  2 473 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Det er et trygt og rolig nabolag - Seks minutter med bussen til Festplassen, fire minutter til Møhlenpris - Planløsningen er god og den føles større ut enn det den er

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Eliasmarken 20 - en perfekt leilighet for førstegangskjøperen! Kort vei til sentrumskjernen (7 minutter fra Lyngbø til festplassen. Den har en flott tilbaketrukket beliggenhet på attraktive Laksevåg. Øvrige fasiliteter:
 • Buss og butikk like ved.
 • Silrent og moderne fargevalg.
 • Tilbaketrukket og sentral beliggenhet.
 • Flott kjøkken.
 • Baderom oppgradert i 2010.
 • God planløsning.
 • El-anlegg med automatsikringer.
 • Helfliset baderom.
 • 1 bod i underetasje.
 • Felles vaskeri.
 • Egen parkering + gjesteparkering på felles parkeringsplass. Kort vei til fjell, sjø og sentrum. Bussen stopper på utsiden av blokken og tar deg veldig kjapt inn til byens puls.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Eliasmarken 20, 5164 LAKSEVÅG
  Kommunenummer 4601, gårdsnummer 149, bruksnummer 642, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 88, Borettslaget Eliasmarken 1, organisasjonsnummer 950055286

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 34 kvm
  Totalt bruksareal: 30 kvm
  Totalt primærrom: 30 kvm
  Bruksareal:
  Underetasje, 30 kvm
  Primærrom:
  Underetasje, 30 kvm: Gang, bad, sovealkove, stue og kjøkken.
  I tillegg disponerer boligen én bod på 3,2 kvm.
  Felles vaskeri.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.08.2021 utført av Takstmann Mats Hansen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at kjøkken er flyttet fra alkove til stue.

  Byggemåte

  Bygningens grunnmur og fundamenter er iht. rapport fra takstmann oppført av betongkonstruksjoner. Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov plukk på fjell. Gulv mot grunn av betong. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner. Utvendig er veggene kledd med steinplater, gavlvegger har teglsteinsforblending. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp eller tilsvarende.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  - TG2 på kjøkken på grunn av alder.
  - Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk på bad i henhold til gjeldende forskrifter.
  - Det kan ikke konstanteres at membran er påført alle flatene i våtsone i form av bilder eller annet. Det gjøres spesielt oppmerksom på at tekking (membran og mansjetter) ikke er kontrollerbare fordi dette bare kan gjøres ved å demontere fliser. Badet har vært i bruk daglig i flere år uten at det er registrert noen form for lekkasjer, alder og observasjoner gjort på befaringsdagen tilsier at det er membran.
  Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Oppvarming

  Elektrisk oppvarming, varmekabler på baderom.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 21.05.1969. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Det foreligger også ferdigattest for utvid/balkong/inn-gang og fasadeendring datert 23.11.1992. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom.
  Dagboknr 403086, tinglyst 30.05.1969, type heftelse: Benyttelse av hybelleilighet. Ikke tillatt å leie disse ut til personer som har barn.
  Dagboknr 26674, tinglyst 20.10.1995, type heftelse: Vann/kloakk. Bergen kommune har rett til å legge vannledning over tomten mot vedlikehold og reparasjonsansvar.
  Dagboknr 31425, tinglyst 05.11.1997, type heftelse: Vann/kloakk. Bergen kommune har rett til å legge vannledning over tomten mot vedlikehold og reparasjonsansvar.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten har en svært sentral og attraktiv beliggenhet i et veletablert boligområde på Laksevåg. Området er rolig med lite gjennomgangstrafikk.
  Du kan handle alle dagligvarene dine på Rema 1000 som ligger under 5 minutters gange fra leiligheten. Ønsker du flere servicetilbud ligger Laksevåg senter like i nærheten av leiligheten med et godt utvalg av butikker. Ellers har du Vestkanten Storsenter en kort kjøretur unna hvor det er mange flere servicetilbud samt aktiviteter på Vannkanten, Iskanten, bowling m.m. For den aktive kan området friste med turstier opp til Lyderhorn som kan by på en fantastisk utsikt over store deler av Bergen og omeng. Det er også kort vei til Løvstakken. Nye Løvstien er en flott turvei med lekeplasser på veien. Du har også Damsgårdsfjellet, Lyderhorn og nydelige områder ved Tennebekken i nærheten. Foretrekker du å trene inne finnes det flere treningssentre ikke langt unna. Det er kort avstand til nærmeste busstopp hvor du har svært god tilgang til kollektiv transport. Her går det hyppige avganger til både Bergen sentrum og Bergen Vest. 2 minutter å gå til Rema 100. 7 minutter med buss til festplassen fra Lyngbø.

  Adkomst

  Fra Bergen sentrum, kjør mot Sotra. Når du har kommet til slutten av tunnelen etter Puddefjordsbroen holder du til høyre mot Nygård. Følg veien innover. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Se vedlagt nabolagsprofil.
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 9 584 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med asfalterte veier og parkeringsplasser, grøntområder og diverse beplantninger.

  Parkering

  Gjesteparkering på felles tomt.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er 56,9% regulert til bebyggelse henhold til reguleringsplan "40270000 - Laksevåg. Ytre Nygård, endret regulerings- og bebyggelsesplan" datert 04.09.1964 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Eiendommen er 43,1% regulert til bebyggelse i henhold til reguleringsplan "40270002 - Laksevåg. Gnr 149, Yte Nygård, Eliasmarken, parkering og lekeareal" datert 18.03.1974.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 2.473,- pr. mnd. og inkluderer: felleskostnader, dugnad, renhold og TV-anlegg.
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
  Felleskostnadene fordeles slik:
  Felleskostnader kr 1.758,-
  Dugnad kr 100,-
  Renhold kr 116,-
  TV-anlegg kr 499,-
  Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 657 455,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 366 838,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 26.100,- pr. 01.08.2021.
  Andel fellesgjeld er kr 147 998,- pr. 01.08.2021.
  Total fellesgjeld for boligselskapet er 27.207.486,- pr. 01.08.2021 og lånevilkårene er:
  Handelsbanken:
  Annuitetslån, 4 terminer pr år.
  Rentesats per 01.08.2021: flyt, 1,64%
  Saldo per 01.08.2021: 2.861.634,-
  Lånet beregnes nedbetalt: desember 2032
  Nordea:
  Annuitetslån, 4 terminer pr år.
  Rentesats per 01.08.2021: flyt, 1,35%
  Saldo per 01.08.2021: 24.345.852,-
  Lånet beregnes nedbetalt: 2061

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Pantattest kr 172,-
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
  kr 1 899 130,-. Av dette beløpet utgjør kr 147 998,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger/hytter med andelsnr.
  Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.494,-

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Terese Hafstad

  Informasjon om forkjøpsrett

  Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Eliasmarken 1.
  Borettslaget består av 90 leiligheter.
  Forretningsfører er Obos Stor-Bergen.
  Dugnad samt trappevask må påregnes.
  Dyrehold må søkes til styret.
  Utvendig rehabilitering er vedtatt på ekstraordinært årsmøte 13.11.2019. Rehabiliteringen utføres i 2021. Det vil bli tatt opp lån for å finansiere rehabilitering av eiendommen. Ca 48 millioner er rammen på. Det er vedtatt oppgradering av balkong, fasade, vinduer og inngangsparti. Det er også på plan med el-bil lading. Økning av felleskostnader må påregnes.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 2,20% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Minimumsvederlag: kr 30.000,-
  Tilrettelegging: kr 13.900,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 14.750,-
  Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Bergen: kr 6.000,-
  Fotopakke: kr 6.000,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 69-0127/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Vest
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR69.21127

  Dato

  Sist oppdatert: 18. oktober 2021 kl. 09:04

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
  Lurer du på noe?

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.