Solgt: 2 000 000 kr

Kaptein Storms vei 31C

2 040 000 kr
88 m²
3 soverom
Borettslagets fellesarealer er godt tilrettelagt for barnefamilier.
Jacob Koren
Presenteres av
Jacob Koren
Sjøhagen
Moderne 4-roms andelsleilighet i blindgate. Kjøkken og vegger nylig malt. Ettermiddags-/kveldssol. Egen garasje.
 • Prisantydning
  2 040 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  965 100 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  2 966 232 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  88 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  9 192 kr
 • Energimerke
  Rød C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

4-roms andelsleilighet i familievennlige omgivelser på Sjøhagen:
 • Luftig plassering i 2. etasje med utsyn mot nabolaget
 • Veranda på begge sider.
 • Vestvendt, åpen balkong med ettermiddags- og kveldssol
 • Kjøkken og vegger nymalt etter 2018
 • Gulvvarme i entré, bad, kjøkken, stue og soverom. Peis i stue
 • Balansert ventilasjon
 • Tilbaketrukket i gate uten gjennomgangstrafikk
 • Få minutters gange til Kulpe badestrand
 • Gangavstand til barnehage og to nærbutikker
 • I dag 43 min. med tog til Oslo fra Kambo stasjon

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kaptein Storms vei 31C, 1539 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 3, bruksnummer 2969
Andelsnummer 17, Kongeveien Moss Borettslag, organisasjonsnummer 993364118

Innhold

Totalt bruttoareal: 98 kvm.
Totalt bruksareal: 92 kvm.
Totalt primærrom: 88 kvm.
Innhold: Entré, bod, bad, 3 soverom, stue med kjøkken og utgang til balkong.
Følgende rom inngår i primærromsdelen: Entré, bad, 3 soverom og stue med kjøkken.
Følgende rom inngår som sekundærrom: Bod.
I tillegg disponerer boligen utvendig bod i rekke.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.02.2020 utført av Moss Eiendomstaksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Tre- og betongkonstruksjoner over støpt gulv på grunn. Saltak tekket med takstein. Fasader med liggende trekledning. Veranda med epoxybelegg. Vinduer og terrassedør med ramme og karm i tre med 2-lags isolerglass.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad: Tilluft ikke etablert. TG:2.
Noe knirk ved avslutning mot gang. Forsøkt utbedret med skrue til undergulv, medført løs lamell. TG:2.
Himling: Diverse flekksparkling, noe oppsprekking i plateskjøt/skjøtebånd. TG:2.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Nåværende eier har siden 2018 pusset opp leiligheten med blant annet ny maling på eksisterende veggflater i samtlige rom utenom badet. For øvrig har leiligheten god standard fra byggeåret 2008 som inkluderer gulv av eikeparkett og gulvvarme både i entreen, stuen, på kjøkkenet og badet.
Stuen utgjør sammen med kjøkkenet leilighetens aktive sone, som blant annet har god plass til to sittegrupper og er utstyrt med vedovn. Lysflater mot både syd og vest fremmer en luftig romfølelse i stuen, og slipper i tillegg solstrålene inn på ettermiddag og kveld. Tar du turen ut til balkongen, får du med deg solens gang fra omkring midt på dagen og frem til sen kveld midtsommers. Balkongen er for øvrig nylig oppgradert med nytt rekkverk og gulv.
Kjøkkeninnredningens fronter, dekkplater og lister er av heltre og malt hvite av nåværende eier til fordel for et mer tidsaktuelt stilpreg. Innredningen er praktisk utformet med U-formede benker og omfatter en rekke skap som til sammen gir mange oppbevaringsmuligheter. Alle dagens hvitevarer medfølger, hvorav platetopp og stekeovn er helintegrert.
Leilighetens øvrige rom er samlet omkring entreen, en romløsning som blant annet gir soverommene enkel tilgang til badet. To av soverommene er av tilnærmet likt areal og velfungerende som barnerom. Begge sistnevnte er innredet med doble og medfølgende garderobeskap, mens hovedsoverommet har to doble skap som eventuelt kan erstattes av en hendig skyvedørsløsning for enda bedre arealutnyttelse.
På badet er overflatene på gulv og vegger av grå fliser som fremmer et interiørmessig helhetlig uttrykk, mens himlingen i likhet med flere av leilighetens øvrige rom er utstyrt med innfelt belysning. Innredningen inkluderer baderomsmøbler med oppbevaringsplass i servant- og overskap, et gulvklosett samt dusjhjørne med plastbunn som skjermer gulvet mot direkte påkjenning av vann.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser i entré og på bad, for øvrig eikeparkett.
Innervegger: Fliser på bad, for øvrig malt strie og malte glatte flater.
Himlinger: Malte glatte flater. Innfelt belysning i flere rom.
Kjøkken: Skapinnredning med rettprofilerte hvitmalte fronter i heltre og laminerte grå benkeplater. Fliser på vegger over benker. Nedfelt dobbel stålservant med 1-greps armatur. Helintegrert platetopp og stekeovn. Innbygget oppvaskmaskin. Avtrekksventilator.
Bad: Skapinnredning med glatte laminerte fronter i tre-imitasjon og helstøpt porselensservant med 1-greps armatur. Veggspeil med overmontert belysning. Dusjhjørne med hånddusj, plastbunn og svingbare glassdører. Gulvmontert klosett. Rør-opplegg for vaskemaskin.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet, supplert med peisovn. Montert panelovner, gulvvarme i entre, bad, stue/kjøkken, stort soverom
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 17.12.2008.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Kjøleskap, oppvaskmaskin og ovn medfølger.
Garderobeskap i gang medfølger ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

På Sjøhagen vil du bo i landlige og rolige omgivelser i nærhet av både vannkanten, fine badesteder og turområder. I nærområdet finner du småbåthavner som Søndre Brevik Båthavn og Kambo Marina som begge er innenfor gangavstand, og for en dukkert i sjøen kan du tusle ned til den koselige sandstranden Kulpestranda som ligger like nedenfor. Dagligvarer kan du gjerne handle nærbutikken som er lett tilgjengelig i nabolaget.
Det er verdt å fremheve nærheten til Kambo stasjon som ligger omlag ti minutters gange unna og er populær blant pendlere. Herfra tar lokaltoget deg videre inn til Oslo S på 43 minutter eller videre sydover til Moss sentrum på seks minutter. Etter den pågående utbyggingen av jernbanen vil reisetiden forkortes betydelig. Fra Brevikveien kan du også ta buss 540 som har timesavganger mellom Moss bussterminal og Vestby stasjon store deler av dagen. Begge stasjoner har gratis parkering.
For familiens yngste er skoleveien relativt kort til Nøkkeland skole som har alle trinn på grunnskolenivå samt SFO. På skolens uteområde finnes fasiliteter som kunstgressbane, ballbinge og sandvolleybane som gir et fint aktivitetstilbud også utenom skoletid. Slalombakke finner du på Store Brevik, en kort kjøretur unna Sjøhagen.
Fra Sjøhagen er det kort vei ut til Mossemarkas nettverk av turløyper og stier som egner seg ypperlig for hverdagslige treningsturer og lengre utfluktene med familien i helgene. Rett bak Mosseporten finner du ski- og rulleskianlegg der det pumpes ut kunstsnø så snart forholdene tillater vinterstid. Legg gjerne også ut på tur til Mosseskogens vakre perle Molbekktjern og videre ned til den tidligere jernbanetraséen som i dag en fin turvei langs vannet. Vesentlig nærmere er badeplassen Kulpestranda som også har fiskemuligheter.
Gode shoppingmuligheter finner du Mosseporten Senter ved den sydlige avkjøringen fra E6 til Sjøhagen, samt i sentrum av Moss - knappe 10 minutter unna med bil. Tar du sykkelen fatt, er du i løpet av få minutter midt i sjarmerende Son sentrum som er kjent for å være en sommeridyll med sørlandspreg. Her eksisterer et godt utvalg restauranter og butikker, et rikt maritimt miljø og gallerier av ulike størrelser. Du finner også et tilbud innenfor helse som lege, tannlege og apotek i sentrumskjernen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5.988 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Det medfølger egen garasjeplass i rekkegarasje. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 19.02.2020 omfattes eiendommen av reguleringsplan Fv. 311 Osloveien og Brevikveien, gang- og sykkelveg med formål annen veigrunn, gang-/sykkelvei og boligbebyggelse-konsentrert småhusbebyggelse, vedtatt 01.01.1800 med plannr.384. Reguleringsplan Kulpeåsen øst med formål gang-/sykkelvei, kjørevei og konsentrert småhusbebyggelse, vedtatt 20.09.2005 med plannr.306. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan KP0104 med formål bebyggelse og anlegg nåværende, vedtatt 20.06.2011. Eiendommen ligger i gul og rød støysone iht. T-1442.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Felleskostnadene er kr 9.192,- pr. mnd.
Felleskostnadene dekker bla.: bredbånd og kabel-tv (kun grunnpakke), renter og avdrag fellesgjeld, kommunale avgifter, felles byggforsikring, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon mm.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 1.667,-
Avdrag kr 3.452,-
Driftsutgifter kr 4.073,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år. / 9.782 kwh. pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 807.207,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.905.945,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 13.112,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesgjeld er kr 965.100,- pr. 31.12.2019.
Informasjon om borettslagets fellesgjeld:
Lånenummer: 11506483 4, Den Norske Stats Husbank.
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 19.02.2020: 1.99% pa.
Antall terminer til innfrielse: 77
Saldo per 19.02.2020: kr 23 077 714,-.
Andel av saldo: kr 695 524,-.
( siste termin 31.03.2039 ).
IN lån, fastrente til 1/9-19.
Lånenummer: 11507082 3, Den Norske Stats Husbank.
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 19.02.2020: 1.99% pa.
Antall terminer til innfrielse: 78.
Saldo per 19.02.2020: kr 6 630 021,-.
Andel av saldo: kr 199 818,-.
Første termin: 31.03.2016.
Første avdrag: 30.06.2017 ( siste termin 30.06.2039 ).
IN lån.
Lånenummer: 12133531856, DNB Bank ASA.
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 19.02.2020: 3.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 66.
Saldo per 19.02.2020: kr 1 401 908,-.
Andel av saldo: kr 69 758,-.
Første termin/første avdrag: 30.03.2017 ( siste termin 30.06.2036 ).
Ikke IN lån.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 895.342,- av fellesgjelden kan innløses.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.116.232,-. Av dette beløpet utgjør kr 965.100,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Annica Christina Goode

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Kongeveien Moss Borettslag.
Borettslaget består av 24 leiligheter.
Forretningsfører er USBL Follo, tlf. 63 00 10 34.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å ha kjæledyr som hund og katt i borettslaget forutsatt at dyreholdet er meldt til styret, og skriftlig avtale om dyreholdet er inngått mellom styret og andelseier.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i Follo Boligbyggelag forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er sikret i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av skadeforsikringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,8% av salgssummen.
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedsføringspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Offentlige opplysninger: kr 3.500,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 5.750,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0079/20
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.2079

Dato

Sist oppdatert: 27. oktober 2020 kl. 12:02

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.