Solgt: 3 180 000 kr

Krodalvegen 87

2 890 000 kr
77 m²
3 soverom
Velkommen til Krodalvegen 87!
Vrådal Panorama
BUD INNKOMMET! Solrikt og flott beliggende hytte på Rådyrtoppen 3 - Koselig innredet - Badstue og jaccuzzi - Nydelige og usjenerte uteplasser med utestue - Ski in/ski out
 • Prisantydning
  2 890 000 kr
 • Omkostninger
  73 592 kr
 • Totalpris
  3 253 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2012
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  77 m²
 • Bruksareal
  83 m²
 • Tomteareal
  726,8 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Fantastisk flott beliggende hytte med praktisk og tradisjonell planløsning. Hytten er innredet med fine oppholdsrom, som gir en god flyt mellom stue, spisestue og kjøkken. Her er god plass til familie og venner!
Oppe er det innredet med 3 soverom. Romslig hems over bad/badstue og bod som av selger har vært benyttet til overnattingsgjester og/eller som ekstra tv-stue/spillerom i tillegg til gode oppbevaringsmuligheter. I tilknytning til badet er det deilig badstue, perfekt etter lange dager ute i naturen. I utestuen er det duket for lune og koselige stunder hvor man kan nyte både sol og utsikt. Gode parkeringsmuligheter, med 3-fas industriuttak på egen kurs på yttervegg som gir lademulighet for de med elbil. Spenn skiene på og skli ut i alpinanlegget.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Krodalvegen 87, 3853 VRÅDAL
Kommunenummer 3821, gårdsnummer 1, bruksnummer 258, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 92 kvm
Totalt bruksareal: 83 kvm
Totalt primærrom: 77 kvm
Bruksareal:
Hytte 83 kvm
Primærrom:
Hytte:
1. etasje 51 kvm: Entré, bad/badstue, stue og kjøkken.
2. etasje 26 kvm: Gang/trapp og 3 soverom.
Sekundærrom:
Hytte:
1. etasje 6 kvm: Bod/teknisk rom og utvendig bod.
Ikke målbart areal: Hems over bad/badstue/vaskerom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.01.2021 utført av Mesel Eiendom AS.

Byggemåte

Hytten er oppført i 2012. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på støpt såle og fundamenter i betong direkte på grunn på antatte steinmasser fra tomt. Ringmur i støpt betong.
Yttervegger av maskinlaftet tømmer, utvendig beiset. Vinduer og dører i malt trekonstruksjon. Takkonstruksjon av plassbygget saltak konstruksjon av taksperrer, med lufting fra gesims. Undertak av takbord, papp, knotteplast tekket med torv. Takrenner, nedløp og pipebeslag av plastbelagt stål. Terrassedekke og bjelker i impregnert treverk med rekkverk i beiset treverk.
Elementpipe med peisovn montert i stua. Sikringsskap fra byggeår med automatsikringer og jordfeilbryter. Vannrør av rør-i-rør uten koblingsbokser og fordelingskoblinger uten skap i boden.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Utover normal elde og slitasje kan nevnes:
* Det er målt noe horisontalavvik i bjelkelagkonstruksjon med opptil 3 cm fra dør mot yttervegg = TG 1-2
* Bad: tilnærmet slett gulv med noe lokalt fall ved sluk, ingen oppkant ved dør = TG 2
* Ingen synlig membran i rom med vaskemaskin
* Noen løse fliser (bom) i stue/kjøkken
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Krogsveen ønsker velkommen til Krodalvegen 87!
Hytten ligger flott og solrikt til på Rådyrtoppen 3. Frittliggende hytte bygget i 2012. Praktisk og tradisjonelt innredet over 2 etasjer.
Man entrer hytten i gang med tilliggende bod/teknisk rom med vaskemaskin og hyller for oppbevaring. Her er det plass til å henge bort yttertøy. Videre har man badet likefrem. Det er innredet med toalett, dusjkabinett og servant i innredning. Tilliggende badet er det praktisk badstue. Noe som for mange oppleves som ekstra luksus etter en lang dag ute i naturen! Romslig hems over bad/badstue og bod som av selger har vært benyttet til overnattingsgjester og/eller som ekstra TV-stue/spillerom i tillegg til gode oppbevaringsmuligheter.
Fra gangen entrer man stue/kjøkken avdelingen. Det er åpen løsning, men inndelt i naturlige soner med god flyt og plass til både familie og gjester. Kjøkkenet er smakfullt innredet med hvitprofilert innredning med integrerte hvitevarer. God arbeidsplass. I tilknytning til kjøkkenet er det fin plass til spisestuen, slik at man kan samles til lange deilige måltider. Det er fin plass til både salong og tv-stue, og store vindusflater gir godt naturlig lys til rommet og fin utsikt. Steinvegg og vedovn er med å gi god atmosfære til rommet.
Fra stuen er det utgang til en lun og fin utestue. Den skjermer godt mot vind og vær, slik at man kan sitte ute og forlenge sesongen betraktelig. Her er installert stråleovn for varme på kjøligere årstider. I tillegg er det stor terrasse som strekker seg på hyttens fremside. Her er det jaccuzzi, slik at velvære helgen er komplett med både boblebad og badstue!
På terrassen har man gode solforhold, full kontroll på alpinbakken samt fin utsikt til fjellkjedene. Her kan de flotteste solnedganger nytes.
Tar vi turen opp i 2. etasje befinner det seg her gang og 3 soverom. Hovedsoverommet er stort og luftig, innredet med dobbelseng. De to øvrige soverommene er innredet med køyeseng og familiekøyeseng.
Praktisk med utebod i tilknytning til hytten. Denne er isolert og med innlagt strøm.
Dette er en velholdt og fin hytte som er verdt en titt!

Oppvarming

Varmekabler i 1. etasje.
Peisovn i stue.
For øvrig elektrisk. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 3.8.2012. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke utestuen. Terrassedøren er i tegninger plassert på annet sted enn reelt. Utestuen er tettet med vegg og vinduer, og dette er ikke medtatt i byggetegninger eller ferdigattest. Dette er en fasadeendring og vil således være pliktig å byggemelde.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.
Ønsker man å leie ut så er det gode muligheter til dette gjennom Vrådal Booking/Straand hotell eller i egen regi med finn.no eller airbnb. Dog må man selv sørge for å sette seg inn i skatteregler for utleie.

Diverse

Hytten selges møblert med unntak av gammel enkeltseng på stort soverom, rød stol i stuen, bålpanne og 2 stoler med bord (står ute) og skammel i impregnert treverk. Div. bilder og pynteting, samt private gjenstander medfølger ikke. Dyner, puter, kjøkkenutstyr, grill, utemøbler kan medfølge etter avtale.
Det blir trukket ut kr 100 000,- i dokumentavgiftsgrunnlaget til kjøper for medfølgende møbler. Dog skal hele kjøpesum innbetales megler før overtakelse, ihht kontrakt/avtale.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Vrådal Panorama Skisenter er et flott og attraktivt helårs feriested som har blitt veldig populært de siste årene. Her har man masse aktivitetstilbud, sommer som vinter.
Om sommeren bys det på vakker natur, flotte turområder i fjellet med merkede turer (korte og lange), 9 hulls golfbane, nydelig opparbeidet badestrand- og brygge med båtplasser og vannleker for ungdommen (trampoline og klatreborg), lekeplass med både klatrestativ, hoppepute, skateramp, huskestativ m.m., fotballøkke og dammer med turstier.
Vinterstid bys det på oppkjørte langrennsløyper på fjellet, korte og lange turer, alt etter ønske og form! Det er 18 nedfarter i slalomanlegget med 8 heiser inkl. 8-seters stolheis. Her er det sjelden kø. Kafeteria og bar på området med tidvise aktivitetstilbud for store og små. Vrådal har et veldig hyggelig og inkluderende miljø hvor man kan slappe av og bare nyte roen, naturen og de aktiviteter man ønsker.
Velkommen!

Adkomst

Når man kommer til Vrådal sentrum følger man veien og skilting til Vrådal Panorama/alpinanlegg. Når man kommer inn på feltet holder man til venstre i "rundkjøringen" mot Rådyrtoppen 2 og 3. Følg veien rett frem og hold til vestre opp bakken mot Rådyrtoppen 3. Ta så 1. vei til høyre og hytten er beliggende rett frem.
Hytten er skiltet med Krogsveen Til salgs skilt.
Det vil være skiltet til felles visninger.
Vrådal ligger i hjertet av Telemark, ca. 2,5 timer fra Oslo, 2,5 time fra Tønsberg og Kristiansand, ca 2 timer fra Sandefjord og Arendal.
Det er fine veier, sommer og vinter.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 726,8 kvm.
Naturtomt som ligger tilbaketrukket og solrikt til. Flott utsikt mot alpinanlegg og omkringliggende fjellkjeder. Meget gode solforhold på eiendommen.
Tomten er lettholdt med gode parkeringsmuligheter.
Ski in/ski out fra hytten og med kort avstand til fine turområder. Gangavstand/skiavstand til skisenter med kafe og restaurant. Badeplass og brygge med mulighet for leie av båtplass, ligger kun en kort spasertur fra hytta. Akebakke finner man like utenfor hyttedøren.
Her har man hytte midt i smørøyet!

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på gårdsplassen.
Det er lagt opp med 3 fas industrikontakt på yttervegg, noe som gir lademulighet av el-bil.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til fritidsbolig i henhold til reguleringsplan Rådyrtoppen III med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Området er generelt under utvikling/utbygging. Det ligger ubebygde tomter i nærmiljøet. Konkrete planer utover dette er ikke kjent.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter var på kr 9 080,- for 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Stipulerte kommunale avgifter for 2021 er kr 10 285,-.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 16 500,- pr. år./ 15 000 kwh pr. år. Nettleie til Vest-Telemark kraftlag kr 3 600,- pr år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 1 963,- pr år.
Velforening er under opprettelse og årlig kostnad er foreslått til kr 300 ,- pr. år.
Veiavgift kr 4 545,- pr år. Dette dekker vei, vann og avløp og betales til Vrådal Panorama.
Brøyting av privat gårdsplass ca kr 2 000,- pr år. Valgfritt og avtales direkte med Vrådal Panorama.
Boligen er tilknyttet Telefiber/Altibox som leverandør av kabel-tv. Månedlig kostnad kan variere, men beregnes med ca kr 600,- pr mnd. Parabol medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 602 250,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2 963 592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-,- for hytter. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Per Eirik Furebotten og Marita Jenssen

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Kviteseid kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0396/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.20396

Dato

Sist oppdatert: 22. februar 2021 kl. 13:32

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 253 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre fritidsboliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.