Solgt: 7 000 000 kr

Sonja Henies vei 19

6 750 000 kr
74 m²
2 soverom
Velkommen til Sonja Henies Vei 19 - En gjennomgående og nyoppusset 3-roms leilighet med idyllisk og sjønær beliggenhet
Ola Wee Ahlstrand
Presenteres av
Ola Wee Ahlstrand
Høvikodden
Solgt! - Bud direkte til selger - Visning avlyst
 • Prisantydning
  6 750 000 kr
 • Omkostninger
  170 092 kr
 • Totalpris
  7 170 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1995
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  74 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 159 kr
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Sonja Henies vei 19
Dette er en lys, nyoppusset og gjennomgående 3-roms leilighet beliggende i idylliske omgivelser. Nærmeste nabo mot syd er Henie Onstad kunstsenter med restauranten Piruetten. Mot vest Solvik Båthavn på Blommenholm. Innbydende sydvestvendt balkong på 14 kvm med gode solforhold og utsikt mot sjøen, Kalvøya og eplehagen. Renovert i 2020 med delikat flislagt bad, innbydende stue, god spiseplass mellom stue og kjøkken. Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer. Moderne hjørnepeis og 2 gode soverom. Leiligheten grenser til boligprosjektet "Sonjas Hage" og Henie Onstad Eldresenter med en hyggelig café, svømmebasseng, fotpleie etc.
Høydepunkter:
- Seniorbolig for 50+
- Off. komm. 100 m
- Heis
- Garasjeplass
- 2 boder
- veldrevet sameie
- Rolig og sjønært

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sonja Henies vei 19, 1363 HØVIK
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 11, bruksnummer 1588, seksjonsnummer 13, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 81 kvm
Totalt bruksareal: 74 kvm
Totalt primærrom: 74 kvm
Bruksareal:
Leilighet 74 kvm
Primærrom:
Leilighet:
2. etasje 74 kvm: Stue, kjøkken, bad, entré/gang, 2 soverom, utgang til balkong med utv. bod
I tillegg disponerer boligen:
- Gitterbod i forbindelse med biloppstillingsplass.
- Delvis overbygd balkong.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Flott gjennomgående 3-roms leilighet med stor åpen stue-kjøkken løsning beliggende i byggets 2. etasje med utgang til balkong fra stue. Leiligheten er i 2020 pusset opp og innehar god kvalitet på både innredninger og overflater. Alle vegg- og takflater er overflatebehandlet, og det er lagt ny bred en-stavs parkettgulv i alle rom. Det er lagt opp nytt rør opplegg, nytt bad og kjøkken med hvitevarer. Alt det elektriske anlegget er nytt.
Bygning generelt:
Boligblokk med bærende konstruksjoner, fasader, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong og stål. Fasader med utfyllende isolert bindingsverk, utvendig kledd med forblendet teglstein og plater. Flatt tak med svak helling tekket med papp/folie. Bygningen er fundamentert med støpt såle til antatt faste masser/fjell. Bygningen er oppført over 2 etasjer.
Vinduer:
Hvitmalte trevinduer med 2-lags isolerglass, fra byggeår. Vinduene er generelt innadslående.
Ytterdører og porter:
- Hvitmalt balkongdør med 2-lags isolerglass og treramme, fra byggeår. Nymontert dørvrider. Døren er utadslående med hengsler på venstre side.
- Malt ytterdør i tre med vindu. Nymontert dørvrider.
Innvendige dører:
- Fabrikklakkerte slette en-speils dører med pakningskarm. Nye dører med normal funksjon.
Balkonger:
Utkraget balkong i betong belagt med mørke 30x30 fliser på gulvet. Ca 2/3 av balkong er overbygget. Hvitmalt rekkverk i tre.
Piper, plassbygde ildsteder m.v:
Hjørnepeis fra Nordpeis av typen Odense plassert mellom kjøkken og stue.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
Balkongdør:
Tilstandsgrad satt ut fra en helhetlig vurdering av bygningsdelens tilstand, funksjonalitet og alder.
Inngangsdør:
Identifikasjonsskilt og dokumentasjon på egenskaper på dør var overmalt og ikke mulig å konstatere ved befaringstidspunkt. Tilstandsgrad er satt ut i fra en helhetlig vurdering av bygningsdelens tilstand, funksjonalitet og alder.
Ventilasjon:
Ventilasjonen antas til å fungere etter intensjon. Ved naturlig ventilasjon i boliger gis det TG2 på generelt grunnlag da dette anses som en enklere metode i forhold til dagens mekaniske metoder som balansert ventilasjon.
Oppsummering fra selgers egenerklæring:
- Bad totalrenovert i 2020. Dokumentasjon foreligger.
- Det har vært en mindre vannskade fra tak for ca. ett års tid siden. Noe arbeid er utført i regi av sameiet.
- Alt elektrisk er nytt inkl nytt sikringsskap.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Leiligheten er nylig pusset opp og innehar god kvalitet på både innredninger og overflater.
2020:
- Alle vegg- og takflater er overflatebehandlet, og det er lagt ny bred en-stavs parkettgulv i alle rom.
- Lagt opp nytt rør opplegg.
- Nytt bad .
- Nytt kjøkken med hvitevarer.
- Alt det elektriske anlegget er nytt.
Selger innehar dokumentasjon på oppussingen.

Standard

Entré
Leiligheten har en lys og fin entré i det man kommer inn døren. Her har man fint med plass til å henge av seg ytterklærne like ved døren, samt har entréen et praktisk innebygd skap med speil. Dørcalling ved inngangsdør.
Stue
Her blir man ønsket velkommen inn i leilighetens hovedrom som fremstår som svært lyst og innbydende. Stuens vinduer sørger for rikelig med lysinnslipp i rommet. Fra stuen har man utgang til en nydelig sydvestvendt balkong på 14 kvm hvor man har sjøutsikt samt utsyn over den trivelige hagen til sameiet. På balkongen kan man nyte mange koselige stunder mens man kobler av og nyter den fantastiske utsikten. Videre er det i stuen god plass til å sette inn en stor sofa med tilhørende sofabord samt fine muligheter for å sette inn en praktisk TV bord løsning. Moderne og lekker peis med gjennomgående løsning, som sørger for å avgi rikelig med varme og skaper en koselig stemning vinterstid. Det er valgt gjennomgående gode løsninger med fokus på høy kvalitet i hele leiligheten, som blant annet innfelt downlightsbelysning i taket samt lys bred 1-stavs parkett av typen Bjelin.
Kjøkken
Lekkert og moderne kjøkken fra 2020 med flotte integrerte hvitevarer. Kjøkkenet har rikelig med skap og benkeplass, som gjør det enkelt å tilberede alle dagens måltider her. Kjøkkenet er stilrent og harmoniserer godt med den påkostede standarden til resten av leiligheten. Kjøkkeninnredningen består av hvite profilerte fronter på både overskap og benkeskap med stålhåndtak. Heltre benkeplate med underlimt stålkum og ett-greps blandebatteri i krom. Integrerte hvitevarer som platetopp, ovn og micro i høyskap, oppvaskmaskin og kjøl/frys samt veggmontert avtrekksvifte med kullfilter. Kjøkkenet er nytt i 2020 og ikke tatt i bruk. Det er montert komfyrvakt.
Bad
Delikat flislagt bad som inneholder alt man trenger for å få en behagelig start på dagen. Downlightsbelysning innfelt i taket sørger for god belysning. Varmekabler på gulvet sørger for at man har en behagelig og stabil temperatur året rundt. Badet består av veggmontert servantskap med hvite grepsfrie fronter og porselen servant med ettgreps blandebatteri i krom. Termostatstyrt dusjbatteri i krom med hånd- og reinfallsdusj. Innebygget sisterne med vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i omrammet vaskesøyle.
Soverom
Leiligheten disponerer to romslige og luftige soverom. Soverommenes vinduer bidrar til at det er en luftig atmosfære i rommene, samtidig som den gode takhøyden sørger for en fin romfølelse. På hovedsoverommet har man god plass til å sette inn en større dobbeltseng med tilhørende nattbord på hver side av sengen, samt har man store skap som sørger for rikelig med oppbevaringsplass for klærne. Fri utsikt mot sjøen fra hovedsoverom. På soverom 2 har man fint med plass til å sette inn en enkeltseng, og dette rommet egner seg derfor fint som barnerom / gjesterom etter kjøpers ønske. Rikelig av skapplass på soverommet sørger for fint med oppbevaring for klærne. Leiligheten disponerer en nettingbod på 2,6 kvm i forkant av biloppstillingsplass, samt utvendig bod på balkong på 1 kvm.
Innvendige overflater:
Gulv:
Lys bred en-stavs parkett med herdet overflate fra Bjelin. Nye gulvflater med høy kvalitet.
Vegger:
Malte slette vegger. Hele og fine veggflater. Alle veggene er nylig sparklet og malt.
Himling:
Hvitmalte slette takflater med innfelte downlights i alle rom. Taklampepunkt midtstilt over spisedel mellom stue og kjøkken. Takhøyden i stuen er målt til ca 2,38 m. Hele og fine takflater. Alle takene er nylig sparklet og malt.
Utstyr:
- Bryterstyrt markiser på terrasse og forran stue vindu.
- Garderobeskap av typen PAX fra Ikea med både speil og profilerte fronter. Skapene er plasstilpasset.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Elektrisk:
- Oppvarming med termostatstyrt varme i gulv i alle rom med unntak av to soverom.
- To soverom med panelovner.
- Varmekabler på badet.
Ildsteder:
- Peisovn i stue/kjøkken.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 06.012.1996 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3024/11/1588/13:
02.10.1992 - Dokumentnr: 24282 - Urådighet
D.E. KAN KUN EIES AV PERSONER SOM HAR FYLT 50 ÅR ELLER
FYLLER 50 ÅR DET ÅRET BOLIGEN KJØPES.
SAMME BEST. GJELDER VED UTLEIE
BESTEMMELSENE GJELDER IKKE FOR HOVEDBYGNINGEN
Overført fra: Knr:3024 Gnr:11 Bnr:1588
Gjelder denne registerenheten med flere
02.11.1995 - Dokumentnr: 29843 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 13
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 74/2070
15.09.2003 - Dokumentnr: 25034 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 13
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 74/2090
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 24

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Leietakere må ha fylt 50 år eller fyller
50 samme året for å kunne leie leiligheten. Selv om leier/lånetaker oppfyller alderskravene kan utleie av seksjon ikke foretas uten styrets skriftlige godkjennelse. Godkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i idylliske omgivelser på Nedre Høvik/Solvik med umiddelbar nærhet til sjøen og svært gode solforhold. Leiligheten ligger i et veletablert og rolig, men sentralt boområde rett ved Henie Onstad Kunstsenter. Det er et godt bomiljø hvor det hele tiden legges opp til ulike aktiviteter og sosialt samvær.
Nærområdet er preget av grøntområder som er parkmessig oppbygd og kyststier som tar deg helt til Sandvika mot vest og Fornebu mot øst. Fra leiligheten er det gangavstand til Høvik senter med blant annet Ferskvarehuset Meny, søndagsåpen frukt & grønt, frisør og diverse servicetilbud.
2 min gange til bussholdeplass som tar deg til Sandvika eller Oslo hvert 15. minutt, kort vei til Sandvika som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon.

Adkomst

Enkel adkomst via Sonja Henies vei. Det vil bli tydelig skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.
Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Oddenskogen barnehage (1-5 år) 0.3 km
- Glassverket barnehage 0.9 km
- Kløverenga barnehage (1-5 år) 1.1 km
Barneskoler:
- Blommenholm skole (1-7 kl.) 0.9 km
- Høvik Verk skole (1-7 kl.) 1 km
Høvik skole (1-7 kl.) 1.9 km
Ungdomsskoler:
- Sandviksbukta skole (8-10 kl.)
Videregående skoler:
- Sandvika videregående skole 2.9 km
- Valler videregående skole 3.2 km
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 7 622,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og har asfaltert adkomst, stor gammel eplehage som ligger ned mot sjøen og varmekabler i adkomstvei fra garasje/ parkering og frem til inngangspartiet til leiligheten. Eiendommen grenser mot friareal.

Parkering

Leiligheten disponerer biloppstillingsplass med bod i felles garasjeanlegg. Ellers oppmerkede gjesteparkering på området.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse (7 618 kvm) og bevaring av bygninger (7618 kvm) i henhold til reguleringsplan HELMERODDEN med planid: datert 08.03.1995 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen er underlagt kommuneplan 2017-2035, ID 201601, datert 04.04.2018 avsatt til nåværende boligbebyggelse ( 7 616 kvm), nåværende grønnstruktur (6 kvm) og bevaring av kulturmiljø (7623 kvm). Det arbeides med kommuneplanens arealdel 2035-2040, ID 201702. Planlegging igangsatt.
Det bygges på nabotomten Helmerveien 27-31.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3 159,- pr. mnd. og inkluderer: kommunale avgifter, forretningsførsel, drift- og vedlikeholds kostnader, felles bygnings-forsikring, internett/kabel-tv, m.m .
Fellesutgiftene fordeles slik:
grunnkostnad: kr 2 740,-
kabel –tv /bredbånd: kr 342-
vedlikeholdsfond kr: 77,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11.800,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor/Canal digital som leverandør av internett/kabel-tv og er inkludert i fellesutgiftene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 056 380,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 802 968,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 6 636,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 0- pr. 25.03.2020

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.920.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-/ kr 11.100 for enebolig/tomannsbolig med snr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Helmerodden sameie, med sameiebrøk 74/2090.
Sameiet består av 23 seksjoner.
Forretningsfører er Asker og Bærum boligbyggelag ABBL.
Dugnad og trappevask må påregnes.
Husdyrhold tillates etter forhåndsgodkjenning, iht husordensreglene.
Årsmelding for 2019:
1. Det har ikke vært stopp i kloakkpumper i år, men vi måtte skifte utstyr i kummen.
2. El-inspeksjon utført av Bravida. Bravida har rettet feilene på forsommeren.
3. Problemer med jordfeil i utendørs el-anlegg. Et par lamper og en nedløpsrørkabel er ute av drift. Arbeid med retting pågikk utover høsten 2019. Reklamert på arbeidet, uten å vinne gehør hos Bravida. Styret så seg da ikke tjent med fortsatt samarbeid med Bravida, og har ved årets slutt inngått ny rammeavtale med Guriby Elektro.
4. Bygging av Sonjas Hage startet i 2019. Det pågikk ganske intensive sprengningsarbeider. Alle leiligheter hos oss er kartlagt mhp sprekker etc.
5. Helmers Hus ble malt i løpet av sommeren. Før arbeidet startet ble noen vindus omramminger og råtten sålbenk skiftet. Det viste seg at noe av veggpanelen også må skiftes. Panelbord er bestilt.
6. God oppslutning om to hagedugnader. Styret har rensket taknedløp i flere omganger og skiftet noen takstein på Helmers Hus når malerstillaset var oppe.
7. Taklekkasje i Tunhuset ble midlertidig stoppet. Rakk å utbedre tekking innen årsskiftet. Dette er en forsikringssak, og innendørs skade er nå utbedret.
8. Elbil-lading. Styret har avklart at vi hadde ubenyttet strømkapasitet hos Hafslund. For å kunne utnytte dette måtte hovedtavler oppgraderes snarest, for å komme strømbehov for Sonjas Hage i forkjøpet. Styret har våren 2020 innhentet tilbud på Infrastruktur og vedtatt å installere dette. Den enkelte Sameier kan deretter bestille ladestasjon etter behov. Vi har søkt- og mottatt tilsagn om støtte for Infrastrukturen fra Bærum Kommune. Tilsagnet er forlenget ut 2020. Det er også søkt om støtte fra fylkeskommunen.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Seksjonsbegjæringen følger vedlagt.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fast provisjon kr 40.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.150,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0175/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.20175

Dato

Sist oppdatert: 07. oktober 2020 kl. 13:55

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.