Komplett salgsoppgave

Waldemars hage 4

6 900 000 kr
59 m²
2 soverom
Velkommen til Waldemars hage 4. Presentert av Marius Iversen v. Eiendomsmegler Krogsveen
Velkommen til Waldemars hage 4. Presentert av Marius Iversen v. Eiendomsmegler Krogsveen
Kart
Originale Waldemars Hage
Herlig 3-roms hjørneleilighet i 7.etg - Takterrasse på 25 kvm og balkong - Heis - Fyring, vv og internett inkl.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  13 000 kr
 • Omkostninger
  173 985 kr
 • Totalpris
  7 086 985 kr
 • Etasje
  7
 • Byggeår
  2005
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  59 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 976 kr
 • Energimerke
  Lysegrønn D

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stilren 3-roms i Waldemars hage - en sentral og svært attraktiv beliggenhet med Akerselva som nærmeste nabo. Boligen kan skilte med både en balkong på 8 kvm, samt utgang til egen terrassedel på ca. 25 kvm, enkel adkomst med heis, fin standard, samt en gjennomgående og sosial planløsning som preges av store vindusflater fra gulv til tak som gir et stilig særpreg.
Med beliggenhet på Kiellands plass er det kort vei til en rekke bymessige fasiliteter med rikholdig og variert servicetilbud.
- Hjørnebeliggenhet
- Flere muligheter for kjøp av garasje i nærliggende garasjeanlegg
- Vannbåren varme
- Balansert ventilasjon
- Mulighet for å åpne helt opp mellom stue og balkong med skyvedører mot balkong
- Praktisk 3-roms løsning med soverom i hver ende av boligen.
- Flott felleshage med lekeplass

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Waldemars hage 4, 0171 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 218, bruksnummer 100, seksjonsnummer 203, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 59 kvm
Totalt primærrom: 59 kvm
Primærrom:
7. etasje 59 kvm: Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en bod på ca. 6 m2 i underetasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 09.11.2022, utført av Amund Edvin Kjeldsaas. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligbygg over 11 etasjer. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Gulv på grunn av betong. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong. Fasader forblendet med teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entredør i brannklasse B30 og lydklasse 40 dB. Balkongdører med karmer av og 2-lags glass fra byggeår. Vinduer med karmer av metal og 2-lags glass fra byggeår. Leiligheten har vannbåren gulvvarme og er tilknyttet felles varmtvann. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på TG2:
Bad:
- Det er ikke observert synlige skader, men tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent.
Øvrige rom:
- Gulvets overflate bærer preg av noe slitasje/skade enkelte steder. Oppgraderinger kan påregnes.
Elektrisk anlegg:
- Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
Balkonger:
- Rekkverkshøyden er under 1,2 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift, grunnet
balkonghøyde over 10 meter.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om punktene som har fått tilstandsgrad 2 (TG2) og tilstandsgrad ikke undersøkt (TGIU). Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det gjøres oppmerksom på at selger opplyser at det har vært observert skjeggkre eller sølvkre i leiligheten tidligere. Iht. selger er det usikkert på hvilket av de som er blitt observert. Selger opplyser videre at det ikke har vært tilfelle av av hverken skjeggkre eller sølvekre etter at sameiet gjennomførte en sanering av de boligene som hadde behov for dette i 2021.

Standard

Entré:
Lys og innbydende entré som gir leiligheten et fint første inntrykk. Her er det god plass til å henga fra seg ytterklær og skotøy med praktisk nisje med flere garderobeskap. Leiligheten har enkel adkomst via heis og felles trappeoppgang. Entredør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB.
Stue:
En lys og herlig stue med sosial og åpen planløsning mot kjøkken, praktisk adskilt med en sosial kjøkkenøy. Med god størrelse på stuen er det god god plass til sofagruppe og spisestue. Store vindusflater på to sider gir en særdeles god romfølelse og sørger for et flott lysinnslipp gjennom hele dagen. Vannbåren varme i gulv varmer opp boligen og betjenes gjennom de månedlige felleskostnadene, noe som sammen med varmtvann inkludert sørger for lavere og mer forutsigbare månedlige strømutgifter.
Med utgang fra stuen kommer man til en herlig sydøstvendt balkong på 8 kvm. Med en stor skyvedør i glass kan man åpne helt opp mellom balkongen og stuen, noe som skaper en åpen og luftig romfølelse. Her har du god plass til en liten sittegruppe og grill. En flott og lun uteplass som kommer godt med på fine sommerdager. Her kan sommeren nytes godt skjermet fra trafikk og støy, og med hyggelig utsyn ned mot Akerselva.
Fra både stuen og hovedsoverom er det videre adkomst til en fantastisk takterrasse på ca. 25 kvm med god plass til flere sosiale soner. Terrassen er nordvestvendt med sol både fra morgenen av, og fra sen ettermiddag til kveld på sommerstid. Terrassen grenser til sameiets fellesareal. Iht. seksjoneringsbegjæring fremgår det at denne seksjonens terrassedel utgjør hele delen av terrassen som strekker seg fra stuen til hjørnet av bygget, og ca. 2,5m ut fra vegg. Øvrig areal utenfor dette området er fellesareal. Flere av leilighetene på samme plan har valgt å dele av sin del av terrassen for en mer skjermet løsning. Kontakt gjerne megler for mer informasjon og for eksempler på lignende løsninger.
Kjøkken:
Stilrent kjøkken i åpen løsning mot stuen. Praktisk kjøkkenøy som sørger for godt med benkeplass, og skaper et naturlig skille mellom kjøkken og stue sone. Stilren innredning med en delikat kombinasjon av mørke og lyse glatte fronter som gir et elegant særpreg. Laminat benkeplate. Kjøkkenet er godt utstyrt med integrert gassplatetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, samt frittstående kjøl/frys. Avtrekksvifte over platetopp. Selger informerer om at ene gassblusset og en bryter på platetoppen er defekt. Et sosialt kjøkken med en praktisk kjøkkenøy sentralt plassert i rommet sikrer at man i tillegg får rikelig med skap og benkplass.
Bad:
Delikat romslig baderom fra byggeår med adkomst fra entréen, og videre adkomst til hovedsoverom. Stilren utførelse flislagt gulv og vegg. Varme i gulv og downlights belysning i tak. God størrelse på baderommet med bra med plass for både vaskemaskin og oppbevaring. Badet er videre utstyrt med vegghengt toalett, dusjhjørne, samt servant med plass for oppbevaring under benk. Ventilasjonsavtrekk, koblet på byggets balanserte ventilasjonssjakt.
Soverom:
Leiligheten har to soverom av god størrelse, begge med plass for både garderobe og seng.
Hovedsoverom er praktisk plassert i motsatt ende av stuen, med adkomst fra entréen via bad. Videre har hovedsoverommet direkte adkomst til takterrassen.
Et praktisk og innbydende hovedsoverom som i likhet med resten av boligen preges av store vindusflater som sørger for et hyggelig utsyn og rikelig med naturlig lys. Soverommet er i dag utstyrt med vegghengt garderobeskap, videre er det godt med oppbevaringsplass både i entré og soverom II.
Soverom II:
Leilighetens andre soverom har adkomst fra stuen. Soverommet er i dag utstyrt med en romslig skyvedørsgarderobe som sikrer godt med oppbevaringsplass. Med god størrelse på rommet egner det seg ypperlig som barnerom, gjesterom, eller i kombinasjon som kontor.
Gulv: Gulvflater belagt med parkett.
Vegger: Vegger utført i malte flater.
Himling: Malte himlingsflater.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Oppheng til lydplanke medfølger ikke. Lyslenke på balkongen medfølger ikke.

Oppvarming

Boligen varmes opp via vannbåren gulvvarme. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 17.03.2006
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
- Det må bekreftes at slutt dokumentasjon til Vann- og avløpsetaten er innsendt
- Sluttrapport for avfallshåndtering må innsendes til behandling
Det er uklart om dette er utført, iht. informasjon hos Plan og bygningsetaten er saken avsluttet 11.06.2018. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 14 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse, bestemmelse om garasje/parkering, erklæring/avtale og bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger, erklæring/avtale om vedtak av visse vilkår vedrørende utskillelse/bebyggelse, erklæring/avtale vedrørende felles kloakkpumpestasjon og bestemmelse om kloakkledning.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med kortidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.
Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

En fredelig, grønn lunge midt i byen, med idylliske Akerselva rett utenfor og stor felles hage. Waldemars Hage har en særdeles attraktiv, tilbaketrukket og rolig beliggenhet rett ved Alexander Kiellands plass. Området har gjennomgått en omfattende oppgradering de senere årene, og blitt et pulserende knutepunkt midt mellom Grünerløkka, St. Hanshaugen og Sagene/Torshov.
I nærområdet finner man flere hyggelige spisesteder og kaféer med uteservering. Eksempelvis er Colonel Mustard og kritikerroste Lofthus Samvirkelag verdt å besøke. I nærområdet ligger Kiellands Hus med butikker som Coop Mega, Vinmonopolet, Apotek 1, Ark bokhandel og Kiellands blomsterbutikk. Nærmeste matvarebutikk er Rema 1000, som ligger rett over gaten for leiligheten.
Idylliske Akerselva ligger i umiddelbar nærhet, med direkte adkomst til flotte turveier langs elven som strekker seg fra uberørte Maridalen, til Operahuset og arkitektperlen Bjørvika. Med en egen bro over Akerselva til Grünerløkka er det kort vei til "Løkkas" yrende folkeliv, med et rikt utvalg av restauranter, cafeer og utesteder. Det er kun få minutter til Ringnes Park senter hvor du finner flere forretninger, servicetilbud samt Ringen kino.
I nærheten er også Mathallen/Vulkan - et spennende område med matmarked, treningssenter og konsertlokaler samt restauranter som Døgnvill, Michelin-restauranten Kontrast og Bar Vulkan. Det er også gangavstand til St. Hanshaugen, Bislett, Youngstorget og sentrum med alle fasiliteter.
Området er omringet av fantastiske parker kun få minutters gange unna. Kubaparken er et yndet sted for kulturarrangementer, filmvisninger og konserter. Birkelunden i hjertet av Grünerløkka arrangerer konserter og markeder året rundt. Ildalen, Torshovparken og St. Hanshaugen park er perfekt for grilling og sosiale aktiviteter på sommerstid.
Det er et svært godt kollektivtilbud i området med buss nr. 21, 33, 34 og 54 som alle har hyppige avganger fra Alexander Kiellands plass og Telthusbakken. Kun få minutters gangavstand til 11- og 12-trikken fra stoppestedet Birkelunden. Det er 15 min gange til Karl Johans gate og Oslo sentrum. Vil du bo sentralt, rolig og godt, er dette den riktige beliggenheten for deg!

Adkomst

Adkomst fra Hauchs gate. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 6 790 kvm som tilhører sameiet. Felles tomt for sameiet opparbeidet med gangveier, plen, busker og diverse beplantning. I tillegg sittegrupper, sykkelboder og lekeplass.

Parkering

Flere muligheter for kjøp av garasjeplass i nærliggende garasjeanlegg. Pr. 11.11 er det 4 tilgjengelige plasser for salg i Waldemars Hage garasjeanlegg som ligger like over gaten for boligen, med en prisantydning fra 300.000-350.000,- på de ulike plassene. Plassene er utlyst av privat selgere.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger (formål)i henhold til reguleringsplan S-3893 datert 07.05.2002 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3 976,- pr. mnd. og inkluderer: A-konto fyring og varmtvann, internett, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, drift- og vedlikehold.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble justert opp med 3.5% 01.06.2022.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.426,- pr. år. / 3572 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox/Viken Fiber som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av internett og grunnpakken dekkes gjennom de månedlige fellesutgiftene.
Fjernvarme kreves inn som særskilt beløp over felleskostnadene. Beløpet er basert på sameiets historiske forbruk og dagens kwh-pris, deretter fordelt etter brøk. Styret vil påse at beløpet avregnes mot sameiets faktiske forbruk og gjøres også opp over felleskostnadene hvert kvartal.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 276 358,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 594 890,-/4 594 888,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 46.297,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 13.000,- pr. 01.10.2022
Total fellesgjeld for sameiet er kr 2.983.179,- pr. 01.11.2022 og lånevilkårene er:
Lånenr: 1OB940-98207442674
Restsaldo: kr 2 983 179,-.
Type: Annuitet
Rentebetingelser: Flytende rente 4,85%
Termin per år: 12
Restløpetid: 15 år og 8 md

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 7.086.587,-
Av dette beløpet utgjør kr 12 602,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Peter Hemmen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Waldemars Hage 1, med sameiebrøk 59/14668.
Sameiet består av 254 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 02333
Dugnad må påregnes.
- Dyrehold er tillatt, så lenge dette ikke medfører urimelig sjenanse for andre beboere.
- Sameiet har egen nettside: https://vibbo.no/waldemars-hage-1/om
- Det er mulighet for leie av serviceleilighet gjennom sameiet dersom man skulle trenge ekstra soveplass i forbindelse med besøk o.l.
Pris: 250,- per døgn. + oppstartsgebyr per booking: kr 500,-.
- Sameiet har noen boder og mc-plasser til utleie. For leie av bod/ mc-plass, kontakt styret@whage.com.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Ny lekeplass.
- Tilstandsvurdering for utarbeidelse av vedlikeholdsplan i borettslaget.
- Pågående sak vedrørende vanninnsig i kjelleren. Det er reklamert til utbygger som tar seg av dette sammen med sameiet og OBOS prosjekt.
- Etablert infrastruktur for EL-bil-lader i garasjen.
- 2021- Sanering av boligene som var berørt av skjeggkre/sølvkre via skadedyrfirma.
Planlagte oppgraderinger:
- Oppgradering av anlegg for varmestyring, herunder styringspanel, individuell måling- og avregning av varme og varmtvann.
- Maling av oppganger
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0201/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.22201

Dato

Sist oppdatert: 28. november 2022 kl. 13:33

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.