Solgt: 2 800 000 kr

Postvegen 4

2 900 000 kr
172 m²
2 soverom
Thomas Johan Nilsen
Presenteres av
Thomas Johan Nilsen
Brevik - idylliske Sandøya
Solrik og usjenert enebolig med flott sjøutsikt - 300 meter til strand.
 • Prisantydning
  2 900 000 kr
 • Omkostninger
  73 842 kr
 • Totalpris
  2 873 842 kr
 • Byggeår
  1968
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  172 m²
 • Bruksareal
  205 m²
 • Tomteareal
  924 m² (festet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Solrik og usjenert beliggenhet med fin sjøutsikt.
 • Stor terrasse med overbygg foran uthus.
 • Romslig stue og spisestue med åpen løsning mot kjøkken.
 • Kontor kan enkelt gjøres om til soverom.
 • Sandøya har et trygt og godt bomiljø.
 • Kort gangavstand til fin sandstrand, småbåthavn og fergeleie.
 • Det er også kort avstand til skole, barnehage og helårs butikk.
 • Lite biltrafikk.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Postvegen 4, 3950 BREVIK
  Kommunenummer 3806, gårdsnummer 33, bruksnummer 262

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 221 kvm.
  Totalt bruksareal: 205 kvm.
  Totalt primærrom: 172 kvm.
  Bruksareal:
  Enebolig: 172 kvm.
  Lekestue: 5 kvm.
  Uthus: 28 kvm.
  Primærrom:
  Enebolig:
  Underetasje: 71 kvm: Soverom, bad, vaskerom, gang og vindfang.
  1. etasje 101 kvm: Stue, kjøkken, spisestue, bad, soverom og kontor som enkelt kan gjøres om til soverom.
  Sekundærrom:
  Enebolig:
  Underetasje 13 kvm: Bod.
  1. etasje 3 kvm: Kott.
  Lekestue:
  1. etasje 5 kvm.
  Uthus:
  1. etajse 28 kvm.
  Det er også en utebod til lagring under verandaen.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.04.2020 utført av Terje Sandersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på grunnmur av betong, lecablokker og betongblokker. Den bærende konstruksjonen består av lett bindingsverk med vestlandskledning, samt dobbelt falset liggende kledning på gavlvegg. Saltak tekket med taksteinsplater med plastbelegg.
  Uthus er oppført på leca pilarer. Den bærende konstruksjonen består av reisverk med liggende kledning. Saltak med shingel som taktekking.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at det må påregnes kostnader til oppussing for å oppnå dagens standard. Det er registrert noen sprekker i grunnmur som bør holdes under oppsikt. Drenering må oppgraderes. Eldre koblede kjellervindu og vippevindu bør byttes. Vannbrett ved vindu på tilbygg er feil utført og må utbedres. Taktekking har noen deformerte plater. Veranda har dårlig bæring og må oppgraderes. Våtrommene må påregnes modernisert til dagens standard. Røropplegg i krypkjeller må festes bedre. Innvendige trapper er i bra stand, men tilfredsstiller ikke dagens krav.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Eiendommen har en enkel standard. På gulvene er det flis, parkett, laminat, malt tregulv og belegg. Veggene har panel, malt panel og malt tapet. Panel, takessplater og malte plater i himlingene. Romslig stue med god plass til flere sittegrupper. Fra de ulike stuedelene er det utgang til solrike terrasser. Ny peisovn fra 2019. Åpen løsning mellom stuedeler og kjøkken. Malt kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Flis mellom benkeplate og overskap. Kjøkkenet har integrert komfyr og ventilator, kjøleskap med frys og oppvaskmaskin. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Bad i 1. etasje har flislagt gulv, brystpanel med malt tapet og panel på vegger og takessplater i himling. Badet i underetasjen har flislagt gulv, panelte vegger og panelt himling. På badene er det dusjkabinett, servant og toalett. Vaskerom har malt betonggulv, vegger med malt murpuss og malt panel i himling. Boligen har to soverom, samt et kontor som enkelt kan gjøres om til soverom. Fra soverommet i 1. etasje har du adkomst til bad. Uthus har "soverom" som ikke er godkjent for varig opphold, oppholdsplass og bod.

  Oppvarming

  Peisovn i stue og vedovn i gang. Varmekabler på begge bad. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.07.1971. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Det gjøres oppmerksom på at soverom og bad i underetasjen hvor det tidligere var kjeller og hobbyrom, er innredet etter at ferdigattesten er gitt. 1. etasje har delvis en annen romfordeling enn det som er gitt i ferdigattesten, hvor et nytt bad blant annet har erstattet et tidligere soverom. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret og er heller ikke godkjent av kommunen.
  Ferdigattesten omfatter ikke tilbygg på eneboligen og uthus, men det er gitt igangsettingstillatelse på tiltakene.
  Uthus er innredet med "soverom", oppholdsrom og bod. Innredning av uthus til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
  Dagboknr. 502565, tinglyst 20.09.1967, type heftelse: Festekontrakt mellom grunneier og fester (Porsgrunn kommune).
  Dagboknr. 501840, tinglyst 29.06.1968, type heftelse: Festekontrakt med bestemmelser årlig avgift, regulering av denne, pant for forfalt festeavgift og forkjøpsrett. Denne festekontrakten har også bestemmelser om gjerde.
  Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser.
  Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

  Diverse

  Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.
  Hjemmel vil stå på avdøde frem til overskjøting til ny kjøper. Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli tinglyst sikringsobligasjon eller annen form for pantesikkerhet på eiendommen før overskjøting. Oppgjør vil skje mot tinglyst skjøte.
  Fastmontert gallionsfigur på uthus medfølger ikke i handelen.
  Parabolantenne medfølger i handelen.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Sandøya er perlen i Eidangerfjorden. Kjent for sine mange strender, skjærgård og gode turmuligheter. Eiendommen ligger sentralt, og har en solrik beliggenhet med flott sjøutsikt. Det er ca. 100 meter til skole/naturbarnehage, og ca. 300 meter til skolestranda. Det er kort avstand til ferjeleiet og småbåthavn med bobleanlegg og egen kran. Fastboende prioriteres ved tildeling av båtplass. Sandøya handelshus som ligger i området er en liten nærbutikk som er åpen 7 dager i uka. Her kan man også sette seg ned med en kaffe og noe å bite i. Like bak eiendommen er det merket turstier i skogen. Det er også merket vei til øyas campingplass "Dikkon". Sandøya oppleves som et trygt og rolig sted å bo. Ei sjarmerende øy med gode turmuligheter; enten langs veien med så og si ikke biltrafikk, eller langs koselige turstier og lange sandstrender som benyttes av fastboende, feriegjester og dagsturister.
  Det går bilferje fra morgen til kveld til sommerbyen Brevik. Byen er kjent for sin årlige bacalaofestival, sin isbar, Sjøloftes pizza hvor man kan nyte solen til den går ned på "lekteren" og Brevik pub med sitt allsidige kulturtilbud. Fra Brevik er det 5 minutter med buss til Stathelle hvor kjøpesenteret Brotorvet ligger. Det er ca. 15 minutter med buss til Langesund med sitt kjente konserttilbud på Wrightegaarden.

  Adkomst

  Fra Brevik: Ta ferge eller egen båt til Sandøya. Fra "kommunebrygga" på Sandøya følger du bakken opp til veikrysset og tar veien til venstre. Følg veien forbi skolen og i veikrysset rett etter skolen holder du til høyre. Etter ca. 50 meter går det en grusvei til venstre, hvor eiendommen ligger på toppen merket med salgsplakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er ca. 100 meter til Sandøya Naturbarnehage (0-6 år) og Sandøya Montessoriskole (1-7 klasse). Brevik oppvekstsenter ligger ca. 3 kilometer via ferge fra eiendommen. Heistad ungdomsskole (8-10 klasse) ligger ca. 4 kilometer fra Brevik med skolebuss. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Festet tomt på 924 kvm.
  Festeavgiften er kr. 1.739,- pr. år.
  Festeavgiften belastes forskuddsvis med 1 termin pr. år med forfall i mai.
  Festeavgiften ble sist regulert 2008, og denne kan reguleres hvert 20 år iht. konsumprisindeksen.
  Festeavtalen er evigvarende.
  Grunneier, er Morten Abrahamsen, som fester til Porsgrunn kommune, som fremfester tomten. Kommunen har forkjøpsrett til eiendommen ved salg. Frist for å benytte forkjøpsretten er senest 2 måneder etter at grunneier har mottatt skriftlig beskjed om at eiendommen er solgt. Melding vil bli sendt til kommunen straks etter salget.
  Kopi av lov om tomtefeste kan fås ved henvendelse til megler.
  Tomten har gruset adkomst, gressplen, prydbusker og trær. Solrike terrasser i trevirke med fin sjøutsikt. Det er delvis overbygget terrasse ved inngangspartiet til uthus. Det er også oppført en lekestue på tomten.

  Parkering

  Gruset innkjørsel med parkeringsplasser på eiendommen.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei med felles avkjørsel.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Skolelia, Sandøya med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 24.09.1966.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr. 21.320,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn. De kommunale avgiftene er inndelt i 4 terminer. Eiendomsskattegrunnlaget er kr. 1.447.200,- for inneværende år.
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2018 var kr. 603.048,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 2.170.972,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 757,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 2.973.842,-.
  I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr. 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Mette Livsdatter Jansen, Lisbeth Livsdatter Mikalsen og Lillebil Jansen Aglen

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i denne delen av Porsgrunn kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 2 % av salgssummen.
  Minimumsvederlag: kr. 45.000,-.
  Tilrettelegging: kr. 12.500,-.
  Oppgjør: kr. 5.550,-.
  Markedspakke: kr. 13.750,-.
  Visninger: kr. 2.500,- pr. visning.
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-.
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 28-0007/20
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR28.207

  Dato

  Sist oppdatert: 14. januar 2022 kl. 10:50

  Dokumenter

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.