Solgt: 3 650 000 kr

Turulia 2

3 500 000 kr
95 m²
3 soverom
Turulia 2 formidles av Krogsveen.
Knut Dahl
Presenteres av
Knut Dahl
Turulia
½-del av tomannsbolig med alt på én flate. 3 soverom, påkostet kjøkken og bad. Vestvendt terrasse. Isolert dobbelgarasje
 • Prisantydning
  3 500 000 kr
 • Omkostninger
  88 842 kr
 • Totalpris
  3 738 842 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2016
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  95 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Halvdel av tomannsbolig fra 2016 i Turulia
 • Praktisk og familievennlig romløsning med 3 soverom
 • Påkostet kjøkken og bad, oppgradert fra ordinær leveranse
 • Tilrettelagt for montering av ildsted i stuen
 • Gulvvarme i alle rom utenom soverom
 • Balansert ventilasjon
 • Egen hage med gode solforhold og vestvendt markterrasse
 • Isolert dobbelgarasje med portåpner og loftsrom
 • Attraktiv plassering ved enden av bebyggelsen
 • Familievennlig, nylig etablert boligfelt
 • Kort vei til barnehage, skole og nærbutikk på Folkestad
 • Gode idretts- og aktivitetsmuligheter
 • Nærhet til turterreng i skog og mark
 • Mosseporten, E6 og Moss sentrum ca. 15 min unna

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Turulia 2, 1592 VÅLER I ØSTFOLD
Kommunenummer 3018, gårdsnummer 73, bruksnummer 22, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 105 kvm.
Totalt bruksareal: 95 kvm.
Totalt primærrom: 95 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
1. etasje: Entré/gang, vaskerom, bad, stue/kjøkken, 3 soverom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.02.2021 utført av Moss Eiendomstaksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte bolig iht. verdi- og lånetakst:
Bolig oppført på ringmurselementer og støpt gulv på grunn. Yttervegger over grunnmur oppført i isolert bindingsverk. Fasader med liggende trekledning. Saltak med kaldloft, tak tekket med takstein. Vinduer og terrassedør med ramme og karm i tre med 2-lags isolerglass.
Byggemåte garasje:
Dobbelgarasje med etablert loftsrom. Trekonstruksjon på ringmur og støpt gulv på grunn. Yttervegger i garasje opplyses isolert, vegger med platekledning. Bred leddport med portautomatikk.
Innvendig trapp til etablert loftsrom med platekledning. Trapp uten rekkverk/håndløper. Utvendig kledning og taktekking tilsvarende boligen.
Verdi- og lånetakst og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligens standard er fra byggeåret 2016 og påkostet over hva som var ordinær leveranse, blant annet med oppgradert kjøkken og bad samt innfelt LED-belysning over stue, kjøkken og entré/gang. Boligen har for øvrig balansert ventilasjon og gulvvarme i alle rom utenom soverom.
Romløsningen er praktisk, både med tanke på selve utformingen og at alle rom er samlet på én flate. Stuen og kjøkkenet er samlet i åpen løsning og utgjør en aktiv sone i romløsningens vestre del. En rekke vinduer i vestveggen gir hele dette rommet et luftig preg samt gode lysforhold, himlingens innfelte belysning sørger i tillegg for jevn og dekorativ belysning etter behov. Det er for øvrig verdt å fremheve muligheten for å installere vedovn, stålpipe er allerede ført fra stuehimlingen gjennom loft og yttertak.
Kjøkkeninnredningen ble gjennom tilvalg påkostet til en mer omfangsrik løsning da boligen ble oppført. Innredningen er stilrent utført med glatte hvite fronter og hvitevarer i hvit profil. Alle hvitevarene er integrert, hvorav stekeovnen er praktisk plassert i benkehøyde.
Leilighetens øvrige rom er samlet omkring gangen og entreen, og oppleves derav som noe distansert fra romløsningens aktive sone. Soverommene er av ulike størrelser, to er velfungerende som barnerom og ett som hovedsoverom. Sistnevnte er utstyrt med et hendig skyvedørsskap.
På badet er både overflater og utstyr oppgradert fra ordinær leveranse, gulvet med moderne fliser av storformat og møblene med større omfang. Dusjhjørnet har svingbare glassdører samt hånd- og regndusj tilknyttet skjulte vannrør, innbygget i veggen er for øvrig også klosettets sisterne.
I tillegg til badet inneholder romløsningen også et separat vaskerom som etter byggeåret er utvidet til å inkludere den opprinnelig utvendige boden. Denne ombyggingen er imidlertid ikke søkt om eller godkjent av kommunen. Vaskerommet er i dag av generøs størrelse, utført med fliser på gulvet og utstyrt med hylleinnredninger i tillegg til tekniske installasjoner. Bodens opprinnelige inngangsdør er beholdt og gjør vaskerommet tilgjengelig også fra utsiden.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser i entré/gang, bad og vaskerom, for øvrig 3-stavs parkett.
Innervegger: Fliser på bad, for øvrig glatte malte flater.
Himlinger: Glatte malte flater. Innfelt LED-belysning i entré/gang, bad og kjøkken/stue.
Kjøkken: Skapinnredning med laminerte glatte hvite fronter og mørke benkeplater i heltre. Nedfelt dobbel servant i hvit kompositt med avrenningsbrett og ett-greps blandebatteri. Integrert hvit platetopp, stekeovn og mikrobølgeovn med hvite fronter, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Veggmontert ventilator i hvitlakkert stål og hvitt glass.
Bad: Skapinnredninger med glatte lyse tre-imiterende fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Dusjhjørne med hånddusj, regndusj og svingbare glassdører. Veggmontert klosett.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Gulvvarme i hele boligen unntatt soverom. Boligen har etablert balansert ventilasjon.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.11.2016. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
I henhold til mottatte bygningstegninger fra Våler kommune er det avvik på planløsningen. På opprinnelig tegning er det bod med utvendig adkomst. Boden (tilleggsdel) er nå innlemmet til vaskerommet som hoveddel.
Det er ikke mottatt noen dokumenter på at endringen er søkt eller godkjent av kommunen.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Boligen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 5208, tinglyst 16.09.1970, type heftelse: Rettighet.
Rett for Våler Vannverk å ha liggende vannverkets hovedledning og mulige biledninger på eiendom gnr.73, bnr.1.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
I tillegg er det tinglyst følgende på eiendommen:
Dagboksnr 511774, tinglyst 08.06.2016 - Seksjonering
Opprettet seksjoner: Snr: 2.
Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 91/182.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Turulia er et nylig etablert og familievennlig boligområde like syd for Folkestad, midt i landlige Våler. Boligområdet er omgitt av skog og mark med mangfoldige turmuligheter. Lysløype finnes i skogen ved skolen, og det er ikke lang vei til Middagsåsen skisenter som har mulighet for mer fartsfylte opplevelser når forholdene tillater.
I den mildere årstiden er nærliggende Vansjø verdt å oppleve, her finnes nærmest utallige øyer, svaberg og strender samt et rikt bær- og soppterreng. Legg gjerne også ut med kajak eller kano på Hobølelva, der både bever og fiskeørn til stadighet kan sees.
Barnehager, barne- og ungdomsskole samt Vålerhallen og svømmebasseng er alle lett tilgjengelig på Folkestad, omlag én kilometer eller to minutter unna med bil. Samme sted finnes også nærbutikk som er enkel å svinge innom på vei hjem i hverdagen.
En kort kjøretur på under kvarteret tar deg til Mosseporten, der et større antall forretninger er samlet under samme tak. Ytterligere fem minutter videre ligger sentrum av Moss med alle sine fasiliteter.
Skal du med toget, er Sonsveien stasjon et realistisk alternativ til Moss og kun 15 minutter unna med bil. Stasjonen har gode parkeringsmuligheter, og reisetiden til Oslo S er i dag fra like over 40 minutter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 304 kvm som tilhører sameiet.

Parkering

Dobbelgarasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett for avløp via private stikkledninger.
Privat vann levert fra Våler Vannverk.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Våler kommune datert 18.12.2020 omfattes eiendommen av reguleringsplan Turulia Boligfelt Fledsberg med formål boliger, vedtatt 20.07.2010 med plannr. 43. I tillegg omfattes eiendommen av Kommuneplan med plannr. 013701.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13 864,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for avløp, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten utgjør kr 6 387,- for inneværende år og er inkludert i det ovennevnte beløp.
Vannavgift tilkommer fra Våler vannverk:
Fastavgift kr 1.500,- pr. år.
Forbruksavgift vann kr 22,50 pr. kubikk.
I tillegg kommer renovasjon som faktureres direkte fra Movar. Standard renovasjon for 2020 er kr 3.712,-
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 731 919,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 634 908,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 6 387,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.588.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Boguslaw Turczynowicz

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert og boligen er tilknyttet et sameie bestående av 2 boligenheter, med sameiebrøk 91/182.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: fastpris kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0401/20
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.20401

Dato

Sist oppdatert: 23. februar 2021 kl. 16:15

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.