Solgt: 1 300 000 kr

Tyttebærveien 13

1 090 000 kr
80 m²
3 soverom
Tyttebærveien 13 - presentert av Krogsveen AS v/ Andreas S. Bjønnes
Andreas S. Bjønnes
Presenteres av
Andreas S. Bjønnes
Kodal
BUD INNKOMMET - Lys og pen halvpart av tomannsbolig i borettslag - solrikt og meget barnevennlig - 3 soverom - garasje
 • Prisantydning
  1 090 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  677 477 kr
 • Omkostninger
  1 432 kr
 • Totalpris
  1 978 909 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  80 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  6 324 kr
 • Energimerke
  Oransje D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og tiltalende andelsleilighet i horisontalt delt tomannsbolig med meget barnevennlig beliggenhet i blindvei. Leiligheten har en god planløsning med flott og solrik terrasse mot vest. På borettslagets tomt finnes det stor gressplen, perfekt til lek og moro for de minste. Her bor du stille og rolig i et veletablert og barnevennlig område. Tyttebærveien ligger på vestsiden av Kodal med flott utsikt over naturskjønne omgivelser. Fra leiligheten er det kort vei til fine turområder. Kodal er et lite tettsted like utenfor Sandefjord, beliggende cirka 15. minutters kjøring fra Sandefjord sentrum. Her er gode oppvekstsvilkår, natur og friluftsliv sentrale elementer. Parkering i egen garasje i rekke eller på borettslagets tomt. Gode lagringsmuligheter.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tyttebærveien 13, 3243 KODAL
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 307, bruksnummer 66, ideell andel 1/1
Andelsnummer 9, Svartsrød Borettslag, organisasjonsnummer 985734593

Innhold

Totalt bruttoareal: 110 kvm
Totalt bruksareal: 104 kvm
Totalt primærrom: 80 kvm
Bruksareal:
Leiligheten 83 kvm
Garasje 16 kvm
Utebod 5 kvm
Primærrom:
1. etasje 80 kvm: Gang, bad, 3 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom:
Bod i leiligheten 3 kvm.
Garasje: 16 kvm.
Utebod: 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.09.2020 utført av Teisbekk Takst og eiendom AS.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført over 2 etasjer med isolerte trevegger på isolert støpt plate på mark. Saltak er tekket med betongtakstein.
Garasjerekke og boder er oppført i tre. Gulv i garasjen er asfaltert og det er montert leddport i metall. Utebod har støpt gulv.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Membran på bad er vanskelig å sjekke i sluk da det er smurt fliselim helt ut på sluket. Gulv har lite fall og dusjkabinett bør benyttes videre. Manglende fall gir TG 2. Benkeplate på kjøkken har noe sår og skader på kantlist ved plass til komfyr. Videre kommenterer takstmann at leiligheten fremstår i være i normalt god stand, med normale bruksmerker. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lys og pen andelsleilighet i tomannsbolig beliggende i 1. etasje. Overflater er malt i lyse og tidsriktige farger. Gulv har flis og belegg. Fra stuen er det utgang til solrik og delvis overbygget terrasse mot vest.
Pent kjøkken i åpen løsning mot stuen. Innredningen har slette og hvite fronter og laminat benkeplate. Flis mellom overskap og benkeplate. Det er montert husbrannslange. Kjøkkenet er godt utnytter. God plass til spisestue. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Flott flislagt bad med varmekabler i gulv. Av utstyr er det montert: Dusjkabinett med badekarbunn, baderomsinnredning og toalett. Opplegg for vaskemaskin.

Oppvarming

Peisovn i stuen og varmekabler på bad. Ellers vanlig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.03.2006. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst to servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser rundt vedlikehold av lekeplass og miljøbod for borettslaget. Rett for borettslaget til å oppføre garasjerekke minimum 5 meter fra senter av offentlig vei. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Tyttebærveien 13. Leiligheten ligger meget barnevennlig til i enden av en blindvei. Her bor du stille og rolig i et veletablert og barnevennlig område. Tyttebærveien ligger på vestsiden av Kodal med flott utsikt over naturskjønne omgivelser. Fra leiligheten er det kort vei til fine turområder og leke plass finnes rett i nærheten (ca. 50 meter). Kodal er et lite tettsted like utenfor Sandefjord, beliggende cirka 15. minutters kjøring fra Sandefjord sentrum. Her er gode oppvekstsvilkår, natur og friluftsliv sentrale elementer. Kort vei til barneskole som er helt ny, åpnet i mai 2020. Bygdas ungdomslag er meget aktive og arrangerer teater, revyer og konserter. For de som er glade i naturen er stedet kjent for flotte turstier, skiløyper og fiskemuligheter i Svartåa. I Kodal finner du barneskole, idrettsplass, dagligvareforretning og bensinstasjon med mer. Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Adkomst

Fra sentrum kjører du Sandefjordsveien nordover, følger veien over E18 og tar videre mot Andebu. Du kommer da inn på Kodalveien. Følg veien i ca 13 km til avkjøringen mot Trollsås. Ta til høyre etter 1 km opp Blåbærveien. Tyttebærveien er første vei til høyre. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kodal barneskole, Andebu ungdomsskole og Kodal barnehage i nærområdet. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.715 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med internveier, parkeringsplass og flott gressplen. Fra stuen er det direkte utgang til delvis overbygd terrasse. Her er det god plass til utemøbler og rikelig med sol. Leveggene sørger for en skjermet og privat uteplass. Tomten og uteplassen har gode solforhold og alt ligger til rette for lek og moro for de minste på flott fellesområder.

Parkering

Parkering egen garasje i rekke. For øvrig er det utendørs parkeringsplass/gjesteparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Svartsrød sør datert 15.01.1997 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 23. april 1997. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 6 324,- pr. mnd. og inkluderer: Renter- og avdrag på andel fellesgjeld, kommunale avgifter, bygningsforsikring, utvendig vedlikehold, brøyting av fellesarealer, samt
diverse drifts- og administrasjonskostnader. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 864,-
Avdrag kr 3.131,-
Driftsutgifter kr 2.294,-
Garasje kr 35,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 14.000,- pr. år. / 13.200 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Kodal antennelag som leverandør av kabel-tv og har avgift på
kr 345,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Internett fra Telenor koster kr. 659,- pr. mnd. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 599 951,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 159 823,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 67 154,- i følge ligning for 2019.
Andel fellesgjeld er kr 677 477,- pr. 25.08.20
Total fellesgjeld for boligselskapet er 4 579 241,- pr. 25.08.20 og lånevilkårene er:
Lån i Den Norske Stats Husbank.
Annuitetslån, 4 terminer pr. år.
Rentebetingelser: Pr. 25.08.20 1,56% pa.
Antall terminer til innfrielse: 56.
Saldo pr. 25.08.20: 2 382 880,-
Andel av saldo: 0,-
Siste termin 30.06.2034
Lån i Den Norske Stats Husbank.
Annuitetslån, 4 terminer pr. år.
Rentebetingelser: Pr. 25.08.20 1,56% pa.
Antall terminer til innfrielse: 64.
Saldo pr. 25.08.20: 2 196 362,-
Andel av saldo: 677 477,-
Siste termin 30.06.2036
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 677 477,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 3 995,-. Kontakt megler for mer informasjon om dette.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Pantattest
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 1.768.909,- Av dette beløpet utgjør kr 677 477,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anders Patrick Kristiansen og Yasmin Kristiansen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Svartsrød Borettslag.
Forretningsfører er Usbl. Sandefjord.
Dugnad samt klipping av plen må påregnes.
Dyrehold er tillatt i henhold til ordensreglene datert 22.01.2020.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 30.000,- (fastpris)
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0268/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.20268

Dato

Sist oppdatert: 15. januar 2021 kl. 15:58

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.