Solgt: 3 000 000 kr

Henrik Wergelands gate 46C

2 690 000 kr
73 m²
2 soverom
Velkommen til Henrik Wergelandsgate 46C!
Anders Rønn Skajaa
Presenteres av
Anders Rønn Skajaa
Sentrum/Kvadraturen - Påmeldingsvisning
Tiltalende 3-roms selveierleilighet med solrik terrasse i rolig bakgård - Bad og kjøkken oppusset i 2018 - Bør sees!
 • Prisantydning
  2 690 000 kr
 • Omkostninger
  68 592 kr
 • Totalpris
  3 068 592 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1996
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  73 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 765 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Henrik Wergelands gate 46C!
Her har vi gleden av å presentere en svært innbydende og lekker 3-roms leilighet med god planløsning og attraktiv beliggenhet.
Innvendig kan leiligheten frist med blant annet 2 romslige soverom, lekkert flislagt bad m/varme, separat vaskerom, delvis åpen kjøkken/stue med utgang til solrik terrasse.
Det er her en svært romslig og praktisk gang og like utenfor ytterdør er det en utvendig bod.
Her kan man flytte rett inn!
Verdt å merke seg:
- Bad totaloppusset i 2018
- Sørlandskjøkken med integrerte hvitevarer fra 2018
- Callinganlegg m/fjernåpner
- Nytt listverk i 2018
- Tidsriktige farger, nymalt de siste årene
- Varmekabler i de fleste rom
- Sol fra ca. 1030-1830
- Velorganisert sameie
- Trappefri adkomst
Husk å meld deg på visning - Velkommen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Henrik Wergelands gate 46C, 4612 KRISTIANSAND S
Kommunenummer 4204, gårdsnummer 150, bruksnummer 489, seksjonsnummer 5

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje i lukket bakgård med følgende innhold:
Gang, 2 soverom, bad, vaskerom og åpen stue/kjøkken løsning med utgang til solrik terrasse.
Det medfølger utvendig bod like ved inngangsparti. Det er felles redskapsbod og sykkelparkering i bakgård.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong.
Etasjeskille i tre og støpt gulvdekke (bjelkelag av heltre eller I-bjelker). Avløpsrør av plast og vannrør av kobber. Sikringsskapet er plassert i gang og har automatsikringer.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder fall på vaskerom(tg2). Det er vurdert 13 bygningsdeler, 12/13 har fått TG1, 1/13 har fått TG2.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Selgers beskrivelse av hva som er mest positiv om boligen:
"Perfekt beliggenhet mellom Baneheia og havet, med markens og skippergata rett rundt hjørnet. Treningssenteret SATS rett over gata.
All kollektivtransport er også svært nærme, og generelt alt man trenger er i umiddelbar nærhet. Ettersom leiligheten ligger i eget bygg inne i bakgården er det lite støy og man føler seg veldig trygg ettersom det er et velfungerende sameie.
Den solrike verandaen er nydelig å slappe av på hele sommeren, og selv når det blåser mye er det ofte vindstille i bakgården. Det er høyt under taket, stort bad, romslige soverom, mye skapplass, eget vaskerom og mange muligheter for å innrede som man ønsker. I tillegg er det gulvvarme i både gang, stue, kjøkken og bad, noe som gjør at det er enkelt å holde leiligheten varm om vinteren. Man betaler også 1000 kr til strøm akonto som er inkludert i fellesutgiftene, så det er generelt lave fellesutgifter, og jeg har fått tilbake på strømmen hvert år!"
Takstmann har gitt leilighetens tilstand følgende konklusjon:
"Leilighet bygget 1996. I etablert sameie, midt i sentrum. Ligger i skjermet i rolig bakgård.
Baderom, kjøkken og overflater modernisert med årene. Ingen vesentlige bygningsmessige avvik er avdekket, men kun mindre merknader som at det mangler lufting på vaskerom. Boligen fremstår i normal/god teknisk stand utfra alder.
For rapporter som gjelder leilighet i et større sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene begrenset til innvendig i leiligheten. Utvendige forhold ansees å være en del av sameiets eller borettslagets felles forpliktelse og vedlikehold. Dette anbefales ytterligere kontrollert av interessent.
Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning. Lykke til!"
Det er vurdert 13 bygningsdeler, 12/13 har fått TG1, 1/13 har fått TG2, grunnet fall på vaskerom. TG = TilstandsGrad, 1(0) er best og 3 er dårligst.

Oppvarming

Varmekabler i gang, stue/kjøkken og bad. Forøvrig elektrisk oppvarming.
Det betales A-konto strøm på kr. 1.000,- pr. mnd som er inkludert i felleskostnadene, i år fikk selger tilbake kr. 3.415,- ved avregning etter årsskifte.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.01.2004. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning. Vaskerom er opprinnelig byggemeldt som bod jf. byggetegninger.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4204/150/489/5: 25.05.1976 - Dokumentnr: 5316 - Best. om vann/kloakkledn. Overført fra: Knr:4204 Gnr:150 Bnr:489. Gjelder denne registerenheten med flere.
23.01.1996 - Dokumentnr: 1074 - Erklæring/avtale. Panterett til sameiet for kr 20.000,- som sikkerhet for fellesutgifter. Prioritet etter 80% av salgsverditakst. Gjelder denne registerenheten med flere.
23.01.1996 - Dokumentnr: 1074 - Seksjonering. Opprettet seksjoner: Snr: 5. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 80/695.

Eventuell adgang til utleie

Det er ingen restriksjoner mot utleie.

Diverse

Hvitevarer på kjøkken medfølger. Forøvrig vises det til vedlagt liste over løsøre og tilbehør.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Svært sentralt beliggende leilighet i koselig bakgård, midt i sentrum. Fra leiligheten er du i umiddelbar nærhet til Markens gate som byr på yrende folkeliv, shopping, butikker og det urbane med restauranter, utesteder og kafeer.
For den aktive og treningsglade kan det informeres om at du har Sats like over gaten, kort avstand til tur og badeplass ved populære Bystranda. Her ligger også alt til rette for fredfulle spaserturer til Odderøya og Baneheia med fine turstier og badevann.
Det kan også trekkes frem flere populære attraksjoner og aktiviteter som vil være enkelt å ta i bruk som beboer i sentrum. Kilden teater -og konserthus, Aquarama bad og spa med svømmehall for store og små, fiskebrygga om sommeren med restauranter og konserter om sommeren. I flere av sidegatene rundt leiligheten er det kafeer, klesforretninger og nisje butikker i de fleste sjangere.
Her har du med andre ord enkel adkomst til det meste i Kristiansand, også Sørlandsparken og Universitetet i Agder(UiA). For studenter er det også gang og sykkelavstand til UiA, som er kun ca. 2,5 km unna. Det er busstopp med hyppige avganger like ved.

Adkomst

Enkel adkomst fra Henrik Wergelands gate. Fasade er gul og inngangsdør til bakgård er via grønn dør, det vil bli merket med klistermerke og visningsskilt fra gaten ved annonsert vising.

Barnehager, skoler og fritid

Det er barnehager og skoler i sentrum, kort vei med buss/sykkel til UiA.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Offentlig tilknyttet.

Regulerings-og arealplaner

Plan nr. 1264. Bestemmelser til kommunedelplan for Kvadraturen og Vestre havn, del 1 - Kvadraturen 2011-2022.
Eiendommen er regulert til sentrumsformål i henhold til reguleringsplan 1264. Det er utbygging i sentrum, ikke kjent noen planer som har innvirkning for denne leiligheten/sameiet.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Driftsutgiftene utgjør kr 1.765,- (kr 2.765,-) pr. mnd. og inkluderer blant annet:
Kommunale avgifter, div. Vedlikehold/reparasjoner, styrehonorar, revisjon og regnskap, byggforsikring og div. Driftskostnader.
Fellesutgiftene inkludert A-konto strøm (kr. 1.000,- pr. mnd) utgjør kr. 2.765,- pr. mnd som er inkludert i felleskostnadene.
Informasjon om strømforbruk: Selger har betalt A-konto strøm på kr. 1.000,- pr. mnd via felleskostnadene, i år fikk selger tilbake kr. 3.415,- ved avregning etter årsskifte.
Det vil si at strømforbruket i 2020 utgjorde kr. 8.585,- og i snitt ca. kr. 715,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring. Fellesutgiftene kan justeres i forhold til sameiets faktiske utgifter, det er ikke kjent at det er planlagt noen økning i fellesutgiftene.

Kommunale utgifter

Totale kommunale avgifter er stipulert til å utgjøre kr. 7 934,- pr. år og fordeles slik:
Eiendomsskatten kr 3 110,-, Vann kr. 1 615,-, kloakk kr. 3 209,- pr. år og faktureres direkte til eier hver termin(3mnd).

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 714 467,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 572 081,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen (Kr. 67.250,- ved kjøp til prisantydning), samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 68.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Susanne Herlofsen

Informasjon om forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameie.
Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Henrik Wergelandsgate 46 sameie, med sameiebrøk 80/695.
Sameiet består av 10 leiligheter/Eierseksjoner. Forretningsfører er Viego Regnskap AS. Dugnad samt trappevask må påregnes.
Det er ingen særskilte restriksjoner på dyrehold. Dyrehold må søkes/varsles til styret. For å få innsyn i vedtekter/husordensregler/regnskap etc. Kontakt megler.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen. Tilrettelegging kr 12.900,-. Oppgjør: kr 5.900,-. Markedspakke: kr 15.500,-. Visninger er inkl. Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0043/21
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.2143

Dato

Sist oppdatert: 09. november 2021 kl. 18:48

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.