Solgt: 3 950 000 kr

Jensåsveien 6

3 950 000 kr
145 m²
4 soverom
Fasade
Tom Christopher Sand
Presenteres av
Tom Christopher Sand
Smakfull enebolig beliggende solrik, sentralt og usjenert til i Åros sentrum - 4 soverom og loftstue - Pent bad og kjøkken
 • Prisantydning
  3 950 000 kr
 • Omkostninger
  100 092 kr
 • Totalpris
  4 050 092 kr
 • Byggeår
  1985
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  145 m²
 • Bruksareal
  145 m²
 • Tomteareal
  1 034,8 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Jensåsveien 6!
Lys og pen enebolig beliggende i et etablert og barnevennlig boligområde. Her har du gode solforhold med en usjenert beliggenhet og luftig utsyn utover Åros sentrum. Nytt pent kjøkken fra 2019 med integrerte hvitevarer, flott flislagt bad, alle overflater har blitt fornyet det siste året. Eiendommen ligger flott til med få minutters gange til diverse forretninger og serveringssted i Åros sentrum. Flotte tur og friluftsområdet i nærmiljøet, både langs fjorden og i marka.
- Oppgradert badet i 2020
- Alle overflater er pusset opp i 2019/2020
- Terrasse og en overbygget balkong
- Loftstue
- Stor gruset gårdsplass
Inneholder:
1.etg: Vindfang, hall, bad/vaskerom, soverom/ekstra stue, kjøkken og stue/spsisestue
2.etg: Loftstue, omkledningsrom, 3 soverom og wc

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Jensåsveien 6, 3474 ÅROS
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 251, bruksnummer 156

Innhold

Totalt bruttoareal: 154 kvm
Totalt bruksareal: 145 kvm
Totalt primærrom: 145 kvm
Primærrom:
1.etg: Vindfang, hall, bad/vaskerom, soverom/ekstra stue, kjøkken og stue: 81 kvm
2.etg: Loftstue, 3 soverom hvorav et med omkledningd/garderoberom og wc: 64 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av AS Huskonsulenten. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med pilarer i fjell med utvendige plater. Ytterveggene består av bindingsverksvegger med utvendig kledning i tre. Saltakkonstuksjon med yttertekkning av stålpanner. Vinduer i ramme og karmer i tre med isolerglass og ytterdør i tre med isolerglass.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilsandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normalt bruk.
TG2 gir uttrykk for middels/kraftige symptomer fra dagens byggetekniske krav. Det er gitt tilstandsgrad 2 på:
- Yttervegger, vinduer, ytterdør, bunnmembran på badet i 1.etg grunnet alder
- Innvendig trapp grunnet alder og det er redusert høyde i nedre del av trappen.
- Etasjeskiller grunnet avvik i planhet
- Vvs-instalasjoner grunnet vedlikeholdsintervall
TG3 gir uttrykk for kraftige symptomer fra dagens byggetekniske krav:
Det er ingen punker som har fått tilstandsgrad 3.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema at alt arbeid som har blitt gjort med boligen er gjort av selger selv som har fagbrev som tømrer og teknisk fagskole. Badet er pusset opp og det er nye takrenner på baksiden av huset.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lys og pen enebolig med god planløsning. Nytt kjøkken i 2019 innredet med takhøye overskap, underskap og benkeplate med nedfelt benkebeslag og induksjonsplatetopp. Det er integrert ovn, mikro, oppvaskmaskin og kjølehjørne. Badet ble overflatefornyet 2019/2020, kun bunnmembranen som er fra 2005. Badet er innredet med servant i innredning, speilskap over servant, dusj på vegg og vegghengt wc med innebygget sisterne. Det er også kran og avløp til vaskemaskin.
Boligen fremstår som godt vedlikeholdt og holder en god standard med nye lyse og fine overfalter i alle rom. Beliggende med gode solforhold. En flott beliggende bolig med usjenerte terrasser/uteplasser.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Det er elektriske varmekabler på bad og wc. Peis i stuen og 2 varmeoumpe med luft/luft, en i stuen og en i trapp/loftstue. Ellers elektrisk med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 23.11.2020 for bruksendring fra hytte til enebolig og for tilbygg. Boligen har tidligere vært bruks som fritidsformål siden 1985, men har blitt gjort om til helårsbolig. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for den opprinnelige eiendommen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Ferdigattesten kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 402089, tinglyst 15.10.1942, type heftelse: Gjerdeplikt i henhold til gammel skjøte.
Dagboknr 20316, tinglyst 07.11.2002, type heftelse: Erklæring/avtale - Det ble gjort unntak fra plan- og bygningsloven til krav om opparbeidelse av veg i anledning fradeling/bebyggelse. Bygningsrådet i Asker kan når som helst trekke tilbake denne dispensasjonen.
Dagboknr 1030802, tinglyst 05.11.2015, type heftelse: Jordskifte/grensejustering - 51, bnr 155 har rett til å ha eksisterende uthus stående, med noe av takutstikket, kanskje også litt av bygningskroppen, på gnr 51, bnr 156. Med dette følger også rett til å ferdes nærmest bygningen for vedlikehold og tilsyn.
Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger flott til med få minutters gange til diverse forretninger og serveringssted i Åros sentrum. Gangavstand til sjøen med flotte bade- og fiskemuligheter.
Gode bussforbindelser med bla. ekspressavganger retninger Oslo/Drammen fra Åros sentrum kun noen minutters gange fra eiendommen. 10 minutter med bil til Røyken togstasjon, noe lenger til Slemmestad brygge og hurtigbåt til Aker brygge Oslo. Nytt oppvekstsenter med barnehage og barneskole i umiddelbar nærhet. Flotte tur og friluftsområdet i nærmiljøet, både langs kysten og i marka. Idrettsmiljø i NÅIF IL.

Adkomst

Fra Oslo: Kjør E18 til Asker, ta av og følg veien til Heggedal og Røyken. Ta E134 et lite stykke mot Hurum/Drøbak, i rundkjøring før tunnel kjør mot Åros. Følg Hurumveien mot Åros, og ta til høyre inn Lille Åros vei før Rema 1000 butikken. Fra Lille Åros vei ta Frøtvedåsen opp til høyre. Ta så første vei til venstre inn på Jensåsveien. Boligen ligger på venstre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Frydenlund barneskole og Røyken ungdomskole. Kort vei til diverse private og offentlige barnehager.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/barnehager.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 034,8 kvm. Pent opparbeidet hage med gressplen og gruset gårdsplass. Noe naturtomt.

Parkering

God plass til flere biler på egen gruset gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vel vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til 5 kvm kjørevei og 1030 kvm boliger i henhold til reguleringsplan Frøtvedt felt 2.1 vedtatt 23.03.1992. Videre er hele eiendommen regulert til nåværende boligbebyggelse i henhold til Kommuneplan 2015-2027 vedtatt 01.10.2015.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter var kr 16.238,- for 2019. I dette inngår gebyr for vann, avløp og standard renovasjon.
Eiendommen har vannmåler så kommunale avgifter vill variere etter forbruk.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 19.500. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.663,-.
Vel/vei-avgift er kr 1.500,- pr. år. Inkl brøyting.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av Tv og internett med en avgift på kr 1.059,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap. Selger sier opp dette til overtagelse.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 127 736,- ifølge skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.050.092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Morten Sandvik

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 52.500,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 16-0111/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Røyken
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR16.20111

Dato

Sist oppdatert: 07. januar 2021 kl. 14:01

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.