Solgt: 2 950 000 kr

Rotnesvegen 111

2 990 000 kr
210 m²
3 soverom
Velkommen til Rotnesvegen 111! En romslig og innholdsrik enebolig med utleiedel.
Eirik Hermansen
Presenteres av
Eirik Hermansen
ÅRNES
Stor og innholdsrik enebolig m/utleiedel i landlige omgivelser. Tomt på hele 1711 kvm! Kort vei til Årnes sentrum.
 • Prisantydning
  2 990 000 kr
 • Omkostninger
  76 092 kr
 • Totalpris
  3 026 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1966
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  210 m²
 • Bruksareal
  235 m²
 • Tomteareal
  1 710,9 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig med utleiedel
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/Eirik Hermansen har gleden av å presentere Rotnesvegen 111! En meget flott eiendom med landlig beliggenhet, kun et par minutter fra Årnes sentrum. Boligen er velholdt med diverse oppgraderinger, og har stort potensiale. Med to soverom, bad, vaskerom og separat wc, passer boligen utmerket for barnefamilien. I tillegg har du alt du trenger på ett plan. Tilbygget/leiligheten er på 43 kvm. Oppgraderinger de siste årene:
 • Skiftet det meste elektriske
 • Renovert bad i tilbygg
 • Ny varmepumpe
 • Drenert
 • Nytt minirenseanlegg
 • Malt utvendig
 • Bygd nye inngangsparti samt terrasser
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Rotnesvegen 111, 2150 ÅRNES
  Kommunenummer 3034, gårdsnummer 72, bruksnummer 10

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 260 kvm
  Totalt bruksareal: 235 kvm
  Totalt primærrom: 210 kvm
  Bruksareal:
  Enebolig 192 kvm
  Tilbygg/Leilighet 43 kvm
  Enebolig:
  Primærrom:
  U. etasje 55 kvm: Kjellerstue, kontor, vaskerom
  1. etasje 112 kvm: Vf/ trapp, stue, "kino-rom", kjøkken, 2 soverom, bad.
  Sekundærrom:
  U. etasje 25 kvm: 2 boder
  Tilbygg/Leilighet:
  Primærrom:
  1. etasje 43 kvm: Entré, bad, soverom, kjøkken, stue.
  Andre arealer:
  Garasje: 25 kvm
  Uthus: 8 kvm
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.04.2020 utført av Agenda Taksering. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre. Yttervegger er oppført i isolert trebindingsverk, utvendig kledd med liggende bordkledning. Etasjeskillere er bjelkelag i tre. Takkonstruksjon av sadlet form, Tekket med betongtakstein. Tilbygget har pulttak, tekket med papp.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
  Takstmann har i hovedsak vurdert boligen til tilstandsgrad 2 (TG2) på grunn levealder og normal bruksslitasje. Dette gjelder blant annet utvendig kledning, vinduer, takkonstruksjon og -tekking, pipe og ildsted, bad, kjøkken.
  Videre har takstmann påpekt forhold en må være oppmerksom på (TG2):
  Drenering: Grunnmursplate er ikke avsluttet med topplist og henger løst fra grunnmuren enkelte steder. Stedvis saltutslag innvendig på grunnmur (dette kan være eldre, fra før drenering ble utbedret). Det er også påvist forhøyde fuktnivåer i kjellergulv i bod og vaskerom.
  Toalettrom i kjeller har fått TG3 grunnet alder og levetidsbetraktninger, samt at det mangler vanntilkobling og håndvask.
  Selger opplyser at det har vært forekomst av mus i kjeller.
  Følgende arbeider er gjort etter innflytting i oktober 2016:
  Sanert parafintank, drenert rundt hele huset (ingen tegn til fukt etter dette), reparert setningsskader på grunnmur, installert minirenseanlegg, nytt vanninntak, malt utvendig, bygd nytt inngangsparti til hus og leilighet med nye inngangsdører, skiftet nedløp fra takrenner, downlights ute, nye utelys, sensorlys på gårdsplass og garasje.
  Til garasjen er det lagt ny underfordeling samt ny inntakskabel fra hus for å klargjøre for evt elbillader.
  I huset er det meste elektriske skiftet, foruten kjøkken og deler av underetasje. Nytt sikringsskap i underetasjen med nye jordfeilbrytere, ny varmepumpe.
  Byttet dusjkabinett og baderomsinnredning, byttet ytterdør og terrassedør, noe nytt panel og listverk. Parafintank med rør er fjernet.
  Leiligheten har nytt tak i 2017, bad fra 2016, nytt elektrisk anlegg, rør-i-rør med fordelingsskap på bad og ny parkett.
  Sprekk i tak ved vifte på bad (utleiedel). Taket er tettet.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Rotnesvegen 111 er en flott og familievennlig enebolig over to plan. Boligen har en eldre standard når det kommer til overflater, men har store oppgraderinger på det mindre synlige. Se punktet "byggemåte" for mer utfyllende informasjon om dette.
  Inngangspartiet er bygd nytt i 2020, med ny trapp og skiftet ytterdør. Fra entreen er det trapp ned i underetasjen. Fra entreen kommer du inn i oppholdsrommene - spisestue, tv-stue og kinorom. Rommene er er kledd i eldre panel, nyere MDF-later og stråpanel. Eldre behandlet tregulv i spisestua og tv-stua. Rommets midtpunkt blir naturlig nok vedovnen montert i midt i stua. Ny varmepumpe montert i kinorom, samt et nytt vindu. Rommet er delvis overflatebehandlet vinteren 2020.
  Kjøkkenet er av eldre dato og er å anse som klar for utskiftning. Det gjelder også badet. Badet har likevel nyere dusjkabinett og innredning. Begge rommene fungerer helt fint slik de står i dag.
  Boligen har to soverom i hovedetasjen hvor det ene brukes som garderobe. Fra hovedsoverommet er det utgang til solrik terrasse (ny i 2020).
  Underetasjen har et innredet kontor, og to store boder for oppbevaring. I tillegg et praktisk vaskerom med god plass. Toalettrom som i dag er frakoblet vann.
  I utleiedelen er det også et nytt inngangsparti, med stor og bred trapp med plass til et par stoler og et bord. Et lunt og flott sted å nyte morgenkaffen. Inne i leiligheten er det lagt nytt gulv og malt overflater. Badet ble renovert i 2016, og har en pen utførelse. Flislagt gulv med varmekabler, og våtromsplater på vegger. Nytt rør-i-rør med fordelerskap på bad. For plassutnyttelse er opplegg for vaskemaskin plassert under kjøkkenbenk sammen med opplegg for oppvaskmaskin. Flott terrasse med fantastisk utsikt. Trapp ned til hageflekk. I tillegg en praktisk utebod og rikelig med biloppstillingsplass. Leiligheten har ett soverom.
  Hele boligen er malt utvendig i 2020.

  Oppvarming

  Boligen varmes opp med vedfyring, varmepumpe, panelovner og varmekabler på bad i tilbygg.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1966.
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for hovedhuset, garasje eller utebod. Det er dog gitt rammetillatelse og igangsettingstillatelse, og byggetegninger samsvarer med dagens bruk av rom.
  Tilbygg/leilighet er gitt ferdigattest 22.12.1970. Byggetegninger stemmer overens med dagens bruk.
  Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
  3034/72/10:
  18.11.1966 - Dokumentnr: 4577 - Registrering av grunn
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3034 Gnr:72 Bnr:1
  30.03.1976 - Dokumentnr: 2013 - Erklæring/avtale
  Rettighet hefter i: Knr:3034 Gnr:72 Bnr:1
  Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold
  til Bygningsloven
  Bestemmelse om vann/kloakkledning
  01.01.2020 - Dokumentnr: 497593 - Omnummerering ved kommuneendring
  Tidligere: Knr:0236 Gnr:72 Bnr:10
  08.04.2020 - Dokumentnr: 2322247 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
  Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
  Org.nr: 950 007 613
  Elektronisk innsendt
  18.11.1966 - Dokumentnr: 4577 - Registrering av grunn
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3034 Gnr:72 Bnr:1
  01.01.2020 - Dokumentnr: 497593 - Omnummerering ved kommuneendring
  Tidligere: Knr:0236 Gnr:72 Bnr:10

  Eventuell adgang til utleie

  Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut.
  Det gjøres oppmerksom på at er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen ligger landlig til i Rotnesvegen på Årnes, med utsikt i alle retninger. Området består i hovedsak av landbruk og spredt bebyggelse.
  Kort vei fra eiendomen til nærmeste bussholdeplass "Årnes møbler" som ligger kun 1 km unna. Herfra går buss mellom Årnes og Oslo lufthavn hver time. På andre siden av brua finner du Årnes stasjon, med togavganger mot Kongsvinger og Oslo/Skøyen. Togene går hver time i rushtiden. Ellers gode bussforbindelser. Velger du å benytte deg av bil, vil reisetiden være ca 25 minutter til Gardermoen og 40-45 min til Oslo.
  Fra boligen er det 2 km til Årnes sentrum med barnehager og skoler. Årnes kan tilby de fleste servicefasiliteter som kulturhus, kino, legesenter, vinmonopol, bibliotek, offentlig kommunikasjon og et godt idrettstilbud i alle årsklasser. Her er det også ungdomsskole og videregående skole.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 1711 kvm. Tomten er opparbeidet med plen, beplantning og gruset innkjørsel.

  Parkering

  Parkering i garasje og på gårdsplass.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
  Eiendommen er tilknyttet Årnes vannverk via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
  Eiendommen har privat minirenseanlegg fra 2018 med serviceavtale etter pålegg fra kommunen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 03.09.2019 er avsatt til: LNFR-område. "LNFR areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag, Nåværende".
  Deler av eiendommen er også opplyst til å ligge innenfor: "Fareområde. Ras og skredfare"
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 11 128,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
  Eiendommen er tilknyttet privat vanntilførsel fra Årnes vannverk og utgjør kr 2.560,- og er inkludert i 11.128,-.
  Eiendomsskatten er kr 3 170,- pr år. Beløpet er inkludert i 11.128,-.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 10.000 kwh. pr. år.
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 10.143,-.
  Veilag/velavgift er kr 1.250,- pr. år og går til blant annet brøyting.
  Boligen er ikke tilknyttet kabel-tv. Tilbygg/leilighet er koblet til parabol.
  Boligen har en kostnad for internett på kr 599,- pr mnd (Telenor). Koblet til kobberledning.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 856 457,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3 083 245,20.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.066.092,-.
  I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
  Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1,4% av salgssummen
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 15.500,-
  Visninger: kr 1.875,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 63-0029/20
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR63.2029

  Dato

  Sist oppdatert: 15. juli 2020 kl. 15:35

  Dokumenter

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.