Komplett salgsoppgave

Fossfeltvegen 32

2 190 000 kr
60 m²
3 soverom
Velkommen til Fossfeltvegen 32 - presentert av eiendomsmegleren Frida Stormyr og Camilla Christensen v/Krogsveen!
Velkommen til Fossfeltvegen 32 - presentert av eiendomsmegleren Frida Stormyr og Camilla Christensen v/Krogsveen!
Bjorli
Koselig fritidseiendom på stor eiendomstomt i naturskjønne omgivelser på Bjorli

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  2 190 000 kr
 • Omkostninger
  55 920 kr
 • Totalpris
  2 245 920 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1988
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  60 m²
 • Bruksareal
  60 m²
 • Tomteareal
  1 987 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen Sunnmøre v/Eiendomsmeglerene Frida Stormyr og Camilla Christensen har gleden av å presentere Fossfeltvegen 32, en fritidseiendom i rolige omgivelser like øst for Bjorli. Hytten er oppført i en etasje og inneholder: Vindfang, stue/kjøkken, gang, bad og 3 soverom. Utg. fra stue til stor terrasse på ca. 48 kvm.
Ca 2-2,5 km til Bjorli sentrum/skitrekk. Noe langrennsløyper ski/out i nærområdet. Ellers betydelige oppkjørte langrennsløyper på Bjorli og skitrekk.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fossfeltvegen 32, 2669 BJORLI
Kommunenummer 3432, gårdsnummer 2, bruksnummer 914, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 60 kvm
Totalt primærrom: 60 kvm
Primærrom:
1. etasje 60 kvm: Vindfang, stue/kjøkken, gang, bad og 3 soverom.
Stor terrasse på ca. 48 kvm i tilknytning til inngangsparti.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.09.2022 utført av Takstmann Frode Mauren. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Hytten er tegnet med mønt himling hvor det er mulighet til å lage en hems på 30 kvm. Tegningen er godkjent av Lesja kommune hvor denne muligheten er godkjent. Se vedlagt byggetegninger.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i 1987 med yttervegger har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Grunnmur i lettklinkerblokker. Fasade/kledning har stående bordkledning. Takkonstruksjonen har drage/sperrekonstruksjon. Taktekking er skiftet ut i 2018, utført av fagfolk, det er og lagt et lag med kryssfinerplater opp på gamle taktro. Renner og nedløp er i metall fra 2018, nedløpsrør er avslutet med rennestuss. Det er eldre pipebeslag. Bygningen har trevinduer med koblet glass fra byggeår. Bygningen har malt hovedytterdør og malt dør ut fra stue. Det er treterrasser mot sydvest på ca 48 kvm med trerekkverk.
Hytten er tegnet med mønt himling hvor det er mulighet til å lage en hems på 30 kvm. Tegningen er godkjent av Lesja kommune hvor denne muligheten er godkjent. Se vedlagt byggetegninger.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at følgende bygningsdeler har fått tg2:
Utvendig:
Pipebeslag
Veggkonstruksjon
Takkonstruksjon/loft
Vinduer
Dører
Balkonger/terrasser
Innvendig:
Etasjeskille/gulv mot grunn
Radon
Krypkjeller
Bad: Overflater vegger og himlinger, overflater gulv, ventilasjon
Kjøkken: Overflater og innredning, avtrekk
Tekniske installasjoner - Avløpsrør
Tomteforhold - Drenering
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/badet/bygningsdelen/skjevheten/sluket/fuktigheten/taket/det elektriske etc. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger har gitt følgende opplysninger i sitt egenerklæringsskjema:
På spørsmål: Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? svarer selger ja. Det har vært frostskader to ganger. Utbedret med nytt gulv med ny isolasjon under, varmekabler, varmtvannstank og dusjkabinett i ca. år. 2018 gjennom forsikringen.
På spørsmål: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? svarer selger ja, kun faglært - se pkt. 1.
På spørsmål: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? svarer selger ja - se pkt. 1.
På spørsmål: Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? svarer selger vet ikke. Arbeidet ble utført gjennom forsikringsselskapet, så de kan ha den dokumentasjonen.
På spørsmål: Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? svarer selger ja. Det har vært fukt i kjeller. Ved skiftning av tak i 2018, samt skiftning av takrenner ble det ledet bort vann fra grunnmuren gjennom en renne som nå går under terrassen.
På spørsmål: Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? svare selger ja. For ca. 15 år siden ble det vært observert muselort i hytten, men etter at vi sluttet å legge ut mat til fuglene så har det ikke forekommet.
På spørsmål: Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? svarer selger ja. I 2018 ble det skiftet tak, men ikke grunnet utettheter.
På spørsmål: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? svarer selger ja, kun av ufaglært/egeninnsats. 2018 ble det skiftet shingel og lagt kryssfiner plater 12 mm. på taktroen.
På spørsmål: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? svarer selger ja, kun faglært. Espeseth El-installasjon AS. Økt kurs på strøminntaket til hytten for ca. 5 år siden.
På spørsmål: Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? svarer selger ja. Hytteforeningen har forhandlet frem med Lesja kommune om størrelse på oppføring av anneks uten å søke kommunen. Fra 20 til 26 kvm.

Standard

Hytten er oppført i 1. etasje og har følgende standard på innvendige overflater:
På gulv er det furubord (fliser på bad) og vegger og tak er panelte. Furu fyllingsdører.
Vindfang/inngangsparti med plass til yttertøy.
Stue og kjøkken er i åpen løsning. Vedovn med fast brensel i stue. Enkel mindre kjøkkeninnredning fra byggeår med malte profilerte fronter og stålbeslag. Det er ingen ventilering fra kjøkken.
Badet er delvis pusset oppi 2018 som følge av rørbrudd. Badet har flislagt gulv fra 2018 med gulvvarme. Panelte vegger og tak. Baderomsinnredning med servant, wc og dusjkabinett. Naturlig ventilering via veggventil.
Det er 3 soverom i hytten - alle har furubod på gulv og panel på vegger og i himling.
Tekniske installasjoner:
Innvendige vannledninger er av kobber, vanninntak og stoppekran i skap på bad. I hovedsak fra byggeår, men endel fornyet i 2018.
Varmekabel på inntak og på ledning fra bad til kjøkken.
Det er avløpsrør av plast fra byggeår, sluk fra 2018.
Hytta har naturlig ventilering gjennom veggventiler en vanlig løsning på denne bygg/alder.
Varmtvannstanken er på ca 80 liter fra 2014, montert i skap på bad.
Det er automatsikringer i el skap fra byggeår, ny måler, økt strøminntaket til hytten i 2019 v/Espeseth Installasjon AS
Boligen har brannslukningsapparat og røykvarslere.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Sofa, spisestue med stoler, real, en kommode, kantklipper og tre senger vil medfølge.

Oppvarming

Vedovn på stue, varmekabler på bad, forøvrig elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 14.04.1987.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
Pipe + ildsted ikke oppsatt. Anbefaler byggherren å gjøre seg kjent med retningslinjene som er gitt i NBI Byggedetljeblad A 522.111. Ildstedsregler.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er mindre avvik ved inngangsparti, samt justeringer på kjøkken. Rom som idag er bad, er på tegning inntegnet som soverom. Innredning av rommene er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3432/2/914:
05.07.2002 - Dokumentnr: 2878 - Fredningsvedtak
VERN AV DALSSIDA LANDSKAPSVERNOMRÅDE med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3432 Gnr:2 Bnr:13 Gjelder denne registerenheten med flere
28.11.2006 - Dokumentnr: 589176 - Fredningsvedtak
Kgl. res. 24.11.2006 om vern av Reinheimen nasjonalpark med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3432 Gnr:2 Bnr:13
Gjelder denne registerenheten med flere
02.01.2007 - Dokumentnr: 100757 - Festenummer gitt bruksnummer
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3432 Gnr:2 Bnr:13

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

Eiendommen inngår i dødsbo under offentlig skifte hvor boet er selger. Selger har således ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger av dødsbo ikke har mulighet å vite.
Hjemmel vil stå på avdøde frem til overskjøting til ny kjøper. Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli tinglyst pantedokument med sperre eller annen form for pantesikkerhet på eiendommen før overskjøting. Oppgjør vil skje mot tinglyst skjøte.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fritidseiendommen er beliggende i et hyttefelt øst for Bjorli sentrum. Området er rolig, og det er minimalt med trafikk her siden hytten ligger i en endevei. Ca 2-2,5 km til Bjorli sentrum/skitrekk. Noe langrennsløyper ski/out i nærområdet. Ellers betydelige oppkjørte langrennsløyper på Bjorli og skitrekk. Bjorli i seg selv er et meget godt utgangspunkt for friluftsopplevelser året rundt.

Adkomst

Følg E136 forbi bensinstasjonen på Bjorli og ta så av til venstre ved Bjorliheimen hotell. Ta så til høyre med en gang og følg veien ca 650 m, hold venstre igjennom svingen, ta så til høyre i første kryss, og ta så første til venstre. I neste kryss holder du til høyre og følger vegen omtrent til endes, du får da hytten på venstre hånd. Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Stor eiendomstomt på 1 987 kvm med gruset adkomstvei. Tomten er i hovedsak naturtomt. Opparbeidet med stor treterrasse i tilknytning til hytten.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til fritidsformål i henhold til reguleringsplan for Fossfeltet datert 10.02.2002 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.092,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
Eiendomsskatten er kr 852,- pr år og beløpet er inkludert i de kommunale avgifter.
Strømforbruk ikke oppgitt.
Boligen har bygningsforsikring i Eika - årlig forsikringspremie ikke oppgitt.
Velavgift til Fossfeltet Hytteforening kr 4.000,- pr. år ink. brøyting, avg. til løypelaget og vedlikehold
Boligen er tilknyttet parabol - boks står igjen - tv følger med!
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 21.259,- ifølge selger/skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.245.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring - Hyttepakken kr 9.900,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Randi Aasens dødsbo

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Lesja kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 45.000,- av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-.
Visninger: kr 3.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0228/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.22228

Dato

Sist oppdatert: 27. september 2022 kl. 12:18

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende fritidsboliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.