Solgt: 3 650 000 kr

Bjørnekollen 7

3 700 000 kr
68 m²
2 soverom
Eiendomsmegler Kristian Gjerdingen v/Krogsveen avd. Bekkestua har gleden av å presentere Bjørnekollen 7!
Kristian Gjerdingen
Presenteres av
Kristian Gjerdingen
Haslum
Pen og innbydende 3-r. leilighet i populære Bjørnekollen!|Delikate fargevalg|Varmtvann inkl.|Kort vei til buss og T-bane
 • Prisantydning
  3 700 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  86 666 kr
 • Omkostninger
  9 297 kr
 • Totalpris
  3 745 963 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1959
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  68 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  3 860 kr
 • Energimerke
  Grønn F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendomsmegler Kristian Gjerdingen v/Krogsveen avd. Bekkestua har gleden av å presentere Bjørnekollen 7!
En lekker 3-roms leilighet med god planløsning, bestående av entre, gang, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Leiligheten er malt i delikate farger, har varmekabler i entré og bad og pent tidsmessig laminatgulv i stue, kjøkken og gang. Leiligheten ligger i populære og barnevennlige Bjørnekollen. Her fins det bla. et stort og fantastisk lekeområde, der barnefamiliene ofte møtes og hvor det er lett å bli kjent med naboene.
Bjørnekollen har en meget god beliggenhet med kort gangavstand til både buss og T-bane. Det er for øvrig også gangavstand til Coop Extra, barnehager, skoler, fotballbaner, idrettshall og vakre tur- og friluftsområder.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bjørnekollen 7, 1344 HASLUM
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 8, bruksnummer 44, ideell andel 1/1
Andelsnummer 35, Bjørnekollen Borettslag A/L, organisasjonsnummer 955 079 094

Innhold

Totalt bruttoareal: 73 kvm
Totalt bruksareal: 68 kvm
Totalt primærrom: 68 kvm
Bruksareal:
Leilighet 68 kvm
Primærrom:
Leilighet:
2. etasje 68 kvm: Entre, gang, bad, to soverom og kjøkken med åpen løsning mot spisestue og stue.
Leiligheten disponerer i tillegg en bod i kjeller på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.05.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong.
Boligblokk over 3.etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong. Etasjeskillere av betong. Yttervegger av betong konstruksjon som er utvendig pusset og malt. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brann og lyd klassifisering (EI30/35DB). Vinduer i 3-lags glass med karmer/rammer av tre fra 1985. Felles varmtvann og oppvarming via radiatorer fra sentralfyringsanlegg. Naturlig ventilasjon via felles tilluftskanal kombinert med mekanisk avtrekkskanal på bad.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Oppsummering av tilstandsgrad 2 og 3:
TG 2:
Bad:
Tilstandsgrad 2 er valgt på grunn av følgende:
Det er store lokale skjevheter i gulvet, det er ikke registrert drenering fra innebygget sistere, krakkeleringer i servant og slipp i elastisk fuge samt større sprekker i flisfuge i dusjsonen. Overflatesøk med fuktindikator gir utslag på forhøyde verdier i dusjonen som kan ha sammenheng med sprekker i flisfuge. Skjulte bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Anbefaler ytterligere undersøkelser. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid.
Tilleggsinformasjon:
Det foreligger lite informasjon om våtrommet generelt og utførelsen bærer preg av egeninnsats, med den risiko dette innebærer.
Kjøkken:
- Ventilasjon: kullfilter, og ikke eget utkast ut av bygget.
- Overflater gulv: det er stedvis skader i gulvet.
- Annet: det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet.
- Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
Overflater gulv:
Det er stedvis sprekker og skader ved skjøter på gulvet. Det registreres bomlyd i gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Det er også registrert manglende fugemasse mellom fliser (entre).
Innerdører:
Enkelte innerdører bærer preg av alder og slitasje.
Skjevhetsmåling:
Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 27 mm i stue.
Vannbåren varme:
Radiatorer og røropplegg til disse er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Vinduer:
Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Byttet inngangsdør.

Standard

En pen og meget innbydende leilighet beliggende i 2.etasje. Leiligheten har en god planløsning bestående av: entré med innebygd skapinnredning og varmekabler i gulv, romslig stue med god plass til stor sofagruppe og spisebord, samt øvrig møblement, et lyst og innbydende kjøkken med åpen kjøkkenløsning mot stuen, hovedsoverom med mye med skapplass, soverom 2 perfekt som barnerom, kontor eller gjesterom og bad pusset opp i 2017. Leiligheten disponerer i tillegg bod på 5 kvm i kjeller. Leiligheten er malt i delikate fargevalg som flyter god sammen igjennom leiligheten og har et flott og tidsmessig laminatgulv i stue, kjøkken og gang.
Kjøkken:
Lyst kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredningen har slette fronter, benkeplater med laminert overflate, underlimt oppvaskkum med ett-greps kran fra Lenz, fliser mellom kjøkkenbenk og overskap, benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer er kjøleskap med frysedel, komfyr og oppvaskmaskin i benk med nedfelt platetopp. Ventilator integrert i overskap.
Bad:
Pent bad vurdert til å være fra år 2007. Badet har flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Det er nedsenket himling med malt panel og downlights. Badet er innredet med vegghengt servantskap med slette fronter, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Damixa, speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant, dusj på gulv i hjørnet med innfellbare dører og dusjbatteri fra Oras tilkoblet veggmontert hånddusj og vegghengt toalett med innebygget sisterne. Det er opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.
Innvendige overflater:
Gulv: Gulvflater belagt med fliser og varme i entre, parkett på soverommene, laminat i stue, kjøkken og gang.
Vegger: Veggflater med malte flater.
Himling: Himlingsflater med malte flater. Takhøyder er målt på tilfeldig valgte steder i boligen. Det er målt 2,48 meter takhøyde på kjøkken med åpen løsning mot spisestue, 2,44 meter i entre og 2,46 meter på soverom og gang.
Utstyr:
- Garderobeskap i entre.
- skyvedørsgarderobe på soverom.
- Sikringsskap med automatsikringer,
- Brannvarsler og brannslukningsapparat.
- Callinganlegg.
løsøre og tilbehør som ikke vil medfølge eiendommen:
- Vaskemaskin.
- Kjøleskap.
Løsøre og tilbehør som vil stå igjen:
- Integrert oppvaskmaskin.
- Integrert komfyr.

Oppvarming

Felles varmtvann og oppvarming via radiatorer fra sentralfyringsanlegg. Det er varmekabler i bad og entre.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1959.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
Dagboknr. 900360, tinglyst 18.05.1917, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning, gjerde og generende virksomhet.
Dette er en eldre og håndskreven servitutt og er derfor er vanskelig å tyde. Kjøper overtar all ansvar og risiko for dette.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Med godkjenning fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opp til tre år dersom andelseieren selv eller en person som er et medlem av brukerhusstanden og som er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier, jfr. borettslagsloven og vedtektene her.
Borettshaver må bebo leiligheten i minst ett (1) år før det kan søkes om fremleie. Fremleiesøknad godkjent av Styret må foreligge før fremleie kan finne sted. Fremleie kan innvilges for ett (1) år ad gangen. Maksimal fremleietid er to (2) år, med mindre det foreligger spesielle forhold. Borettshaveren har ansvar overfor Borettslaget for eventuelle skader eller ulemper som følge av fremleie. Borettshaver plikter å underrette fremleier om husordensreglene, og fremleier plikter på sin side å rette seg etter disse.
Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig og særs attraktivt boligområde på Haslum i Bærum kommune. Området har nærhet til skoler, offentlig kommunikasjon og "Nye" Bekkestua sentrum. Med kort vei til markas utallige tur- og friluftsmuligheter gjør området særdeles etterspurt, og med hyppige avganger til hovedstaden via buss og T-baneforbindelser er det ikke rart mange ønsker å bosette seg i dette området.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane. Nærmeste holdeplasser er Haslum T-banestasjon og Bjørnekollen bussholdeplass som ligger henholdsvis ca. 2 og 5 min gange fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 6 min til Sandvika, 9 min til Lysaker, 15 min til Oslo S og 32 min til Oslo Lufthavn.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved Coop Prix og Rema 1000. Ønskes ytterligere servicetilbud kan du ta turen til Bekkestua, Handelshuset Bærums Verk med nisjebutikker og sjarmerende handlegater, eller Sandvika sentrum med Sandvika Storsenter i spissen. CC Vest på Lilleaker ligger også innen rekkevidde, og det samme gjør hovedstaden og alt den har å tilby.
"Nye Bekkestua" sentrum er nærmeste handelsområde. Her finner du også svømmehall og idrettsanlegg i Nadderudhallen, Nadderud Stadion, samt Bærums hovedbibliotek.
Boligen har som nevnt nærhet til Bærumsmarkas vakre natur, med flust av stier som fører deg videre inn i Krokskogen og Nordmarka. På vinterstid tilbys milevis med preparerte skiløyper, og på turen venter flere sjarmerende markahytter med hjemmebakst og peiskos. Sæteren Gård er et populært turmål med bålplasser, hinderløype, faste orienteringsposter, natursti, eventyrsti, lavvo, og gapahuk. Eller du kan rusle bort til Haslum gård hvor det er selvplukk av bær, samt julemarked på låven.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Rugekassen familiebarnehage
- Haslum barnehage
- Myrsnipa barnehage
Barneskoler:
- Løkeberg skole
- Haslum skole
- Høvik skole
Ungdsomskoler:
- Ramstad skole
- Gjettum skole
Videregående skoler:
- Nadderud videregående skole
- Oslo International School
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 16 517 kvm som tilhører borettslaget. Borettslaget har felles tomteareal, felles sykkelrom og felles bakgård opparbeidet med blant annet asfalterte internstier, sittebenker, plenarealer og diverse beplantning. Det ble i fjor bygget en hyggelig grillplass ved fellesområde.

Parkering

Mulighet for å leie parkeringsplass. Man settes da på venteliste etter ansiennitet.
Parkering skal kun foregå på de oppmerkede parkeringsplassene. Dette gjelder også for besøkende med bil. Beboere og gjester skal ha synlig p-bevis i bilens frontrute. Manglende p-bevis kan føre til parkeringsgebyr.
P-bevis fås av styret. Beboere kan få eget klistremerke som p-bevis.
Borettslaget har ingen ladestasjoner for el-biler. På p-plasser med elektrisk uttak er det kun lov med motorvarmer eller kupevarmer. For annet bruk må det søkes styret.
Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse-blokkbebyggelse (16 497 kvm) og trasé for sporveg/forstadsbane (19 kvm) i henhold til reguleringsplan Kolsåsbanen, gjønnesjordet - Haslum med ID: 2008004 og ikrafttredelse 27.10.2010 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplan:
Eiendommen ligger innenfor kommuneplanens arealdel 2017-2035 med ID: 201601 og ikrafttredelse 04.04.2018. Området er regulert til nåværende boligbebyggelse (16 518 kvm) og miljøkvalitet, estetikk, natur, landskap og grønnstruktur (16 517 kvm).
Kommuneplan under arbeid:
Kommuneplanens arealdel 2035-2040 med ID: 201702 er igangsatt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 860,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, foretningsførsel, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring, nedbetaling av lån, varmtvann, oppvarming til radiatorer, internett/TV, trappevask og vaktmestertjeneste m.m.
Det kan komme økning i felleskostnader opptil 230 kr per. andel i forhold til bygging av ny garasje (se mer info under pkt. borettslaget).
*Ved første faktura på felleskostnader som skal betales av kjøper, tilkommer det et miljøgebyr på kr 50,-. For å unngå dette på fremtidige fakturaer oppfordres det til å opprette Avtalegiro i nettbanken. Dette gjelder fra 1/7-21.
Felleskostnadene fordeles slik:
grunnkostnad kr 2 664,-
avdrag fellesgjeld kr 355,-
renter fellesgjeld kr 150,-
brensel kr 691,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 500,- per mnd.
Kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget dersom medlemskap ikke er tegnet. Ved tegning av medlemskap innbetales kr 675,- pr. andelseier. Er det fler enn en andelseier (kjøper) må også medeier tegne medlemskap. Medeiers årskontingent på kr 500,- faktureres sammen med ordinære felleskostnader i januar hvert år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 018 896,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 668 025,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 38 574,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 86 666,- pr. 04.05.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 10 287 231,- pr. 04.05.2021 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 94907046707, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 04.05.2021: 2.05% pa.
Antall terminer til innfrielse: 207
Første termin/første avdrag: 21.08.2018 ( siste termin 21.07.2038 )

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.490,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 675,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.795.963,-. Av dette beløpet utgjør kr 86 666,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tedros Betzeamlak Habte og Mahta Ghabremlak

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Bjørnekollen Borettslag A/L.
Borettslaget består av 115 leiligheter.
Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag AL, tlf. 67 57 40 00.
Dugnad må påregnes.
Det er anledning til å søke styret om å holde hund og katt. Dyreholdet skal ikke være til sjenanse for andre beboere.
Foretatt påkostninger 2020:
- Installasjon av vakuumutlufter.
- Satt inn vannfilter i lilleblokka.
- Utskifting enkelte vinduer.
- Stor rengjøring, sliping, og Steinfix behandling av alle oppgangene.
- Brannkontroll og bytte av røykvarsler i alle enheter.
- Service- og vedlikeholds- avtale avfallsanlegg.
- Enkelt vedlikehold balkongdekke.
- Maling av trappeoppganger i 23, 25, og 7 gjennom dugnad.
- Rens av ventilasjon i alle leiligheter.
- Bytte av hovedkort på fyringsanlegg.
På årsmøtet 2021 ble det vedtatt at:
- Det gjennomføres låneopptak på 6 mill til dekning av rør-rehabilitering. Annuitetslån med 25 års nedbetaling. Det tinglyses pant i borettslagets gnr/bnr. Det blir gjort låneopptak som da vil føre til en snitt økning pr. boenhet på kr 223,- pr.mnd. Fra og med april/mai 2022.
- Det gjennomføres låneopptak på inntil 15 mill til dekning av nytt garasjeanlegg. Annuitetslån med 30 års nedbetaling. Det tinglyses pant i borettslagets gnr/bnr. Dette vil føre til en en økt månedlig husleie på opptil en snitt pris på kr 320,- pr mnd pr leilighet.
- Maling av resterende trappeoppganger gjennom dugnad.
Hva den totale fellesgjelden andelen kommer til å få etter låneopptakene er uvisst. Forretningsfører opplyser at de ikke besitter informasjon vedrørende dette, men at fellesgjelden fordeles etter andelsbrøk.
Planlagte påkostninger 2021:
- Ny garasje. Borettslaget har fått dispensasjon fra kommunen til å fornye garasjen. Det foreligger 2 alternativer til gjennomføring av dette, der alternativ 1 ser ut til å bli den gjeldende (se vedlegg "Ny garasje"). Prosjektet vil pågå i perioden juni-august om alt går etter planen. Dette vil medføre et ekstra lån i borettslaget på opptil 15 000 000,- og en økt husleie på opptil en snitt pris på 320,- pr mnd. pr leilighet.
- Ladeplasser el-bil i garasje anlegget. For de med el-bil lading vil det bli ekstra kostnader.
- Maling av resterende trappeoppganger gjennom dugnad.
Kommende 5-års periode:
- Fornyelse av avløpsrør i begge blokkene (2022).
- Bytte dekke på balkonger (over/under veranda)i lilleblokka og front storeblokka (2023).
- Installere ABA (Automatisk brannalarm).
Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og dernest andelseiere i boligbyggelaget – utpekt av boligbyggelaget - og dernest Bærum kommune har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er ikke medlem av et sikringsfond. Som sikkerhet for krav som springer ut av lagsforholdet har borettslaget legalpant (1.prioritet) i den enkelte andel tilsvarende 2 G (folketrygdens grunnbeløp), jfr. Borettslagsloven §5-20.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 40.000 av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.150,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning (2 stk inkl)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- / 5.000,-
Ukens bolig: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0006/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.216

Dato

Sist oppdatert: 07. desember 2021 kl. 13:58

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.