Komplett salgsoppgave

Signes vei 17A

3 190 000 kr
86 m²
3 soverom
Signes vei 17 A - presentert av Krogsveen As v/Andreas S. Bjønnes
Signes vei 17 A - presentert av Krogsveen As v/Andreas S. Bjønnes
Andreas S. Bjønnes
Presenteres av
Andreas S. Bjønnes
Krokenskogen
Pen halvpart av to-mannsbolig med flott og barnevennlig beliggenhet i populært område - 3 soverom - garasjeplass

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  3 190 000 kr
 • Omkostninger
  80 920 kr
 • Totalpris
  3 270 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1994
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  86 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Fellesutgifter
  125 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og pen halvpart av to-mannsbolig med flott beliggenhet mot fellesområde/lekeplass. Boligen ligger skjermet til med fine solrike utearealer og hage mot vest. Her kan de minste leke i trygge og gode omgivelser. Planløsningen er god og effektivt utnyttet med totalt 3 soverom, eget toalettrom kombinert vaskerom, bad og åpen stue kjøkken løsning. Fra stuen er det utgang til stor terrasse mot vest.
Området er stille, rolig og meget populært med lite trafikk. Barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregående skole ligger alle i gangavstand. Videre er det kort vei til blant annet flere dagligvareforretninger, fritidsaktiviteter og gode turområder. Bugårdsparken ligger heller ikke langt unna med både svømmehall, fotballbaner, ishall og et mangfold av aktiviteter for stor og små.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Signes vei 17A, 3244 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 149, bruksnummer 311, seksjonsnummer 6, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 86 kvm
Totalt primærrom: 86 kvm
Bruksareal:
Boligen 86 kvm
Primærrom:
1. etasje 46 kvm: Entré, toalett-/vaskerom, stue og kjøkken.
2. etasje 40 kvm: Gang, bad og tre soverom.
Boligen disponerer også en garasjeplass på cirka 21 kvm (se salgsoppgavens punkt "parkering" for mer informasjon)
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.09.2022 utført av Anticimex v/Bent Gunnerud. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med ringmurselementer og gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av tre. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig liggende kledning. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon tekket med takstein. Ytterdør med glassfelt. Vinduer og terrassedør med karmer/rammer av tre og plast med to-lags glass fra byggeår og 2015. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Bad i 2. etasje har fått tg 2 grunnet rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. I tillegg ble det registrert at sluket er isolert under badekar,
noe manglende ventilering og manglende drensspalte under toalett. Generelt foreligger det lite informasjon om våtrommet og utførelsen bærer preg av egeninnsats.
- Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje, tg2.
- Ventilasjonsspalte i dør/terskel er ikke etablert på toalettrom, tg2. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres i oppholdsrom, tg2.
- Overflater på gulv og vegger bærer preg av alder/slitasje, tg2. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser i entré, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag, tg2.
- Innerdører/karmer bærer preg av slitasje. Dørbladet til innerdør ved bad har kontakt med dørterskel/dørkarm, tg2.
- på loft er det fuktmerker i taket/undertaket som mest sannsynlig kommer fra tidligere lekkasje. Det er utført fuktmåling og det ble ikke målt fuktighet på befaringstidspunktet, tg2. Dampsperre/plast i konstruksjonen over våtrommet ble ikke kontrollert på grunn av plater på gulv.
- Det er noe målbare skjevheter på et soverom i 2. etasje, det er målt til 10 mm, tg2.
- Varmtvannsbereder har fått tg2 grunnet alder og tilstand. Bereder er plassert i tørt rom og er vurdert til å ikke ha automatisk vannstoppventil eller tilkobling til sluk.
- Det foreligger kontroll fra det lokale el-tilsynet med noen avvik som ikke er dokumentert rettet opp, tg2.
- Utvendig belistning og kledning bærer preg av alder, slitasje og manglende vedlikehold. Kledning har stedvis råte. Tiltak anbefales, tg2.
- Vinduer, ytterdører og terrassedør er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling, tg2. Takvindu bærer preg av slitasje og elde. Det er observert synlige skader som vurderes å være fra lekkasje. Det er ikke observert fuktighet på befaringstidspunktet, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker, tg2.
- Det mangler snøfangere på tak, tg2.
- Terrasse, trapp og platting bærer preg av slitasje og stedvis skjevheter, tg2.
- Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må tilstand vurderes ut i fra alder. Tg2 settes for å belyse risiko.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om punktene nevnt over. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Lys og pen halvpart av to-mannsbolig med flott beliggenhet mot fellesområde. Boligen ligger skjermet til med flotte solrike utearealer og hage mot vest. Perfekt for barnefamilier. Planløsningen er god og effektivt utnyttet med totalt 3 soverom, eget toalettrom kombinert vaskerom, bad og åpen stue kjøkken løsning. Fra stuen er det utgang til terrassen mot vest på ca. 104 kvm. Vegger er malt i lyse og moderne farger og gulv har for det meste parkett, laminat og flis.
Kjøkken ligger med åpen løsning mot stuen og har en klassisk innredning med profilerte fronter og benkeplate i heltre. Her er det godt med skap, skuffer og oppbevaringsplass. Flisimiterende plater mellom kjøkkenbenk og overskap. Stuen har god plass til stor spisegruppe. Perfekt for hyggelige samlinger med venner og familie. Det er kun følgende hvitevarer på kjøkken som følger med: Oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Det gjøres oppmerksom på at oppvaskmaskinen ikke fungerer som den skal, øvrige hvitevarene er også kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.
Bad i 2. etasje her belegg på gulv og baderomsplater på vegger. Av utstyr er det montert baderomsinnredning, speil, skap, lys og stikkontakt på vegg. Videre er det Innebygd badekar med svingbar glassvegg. Vegghengt toalett. I 1. etasje finnes det eget praktisk toalettrom/kombinert vaskerom. Her er det flis på gulv og vegger er malt. Det er montert servant, skap med speil og vegghengt toalett. Det er fliser på vegg over servant. Opplegg for vaskemaskin.
Boligen har gode lagerinsmuligheter både i garasjen og på loft.
Kort oppsummert:
- Familiebolig i populært område med god planløsning.
- Romslig og solrik hage mot fellesområde/lekeplass.
- Stor terrasse mot både øst og vest.
- Parkering i garasje.
- Åpen planløsning med rikelig av vindusflater.
- Pent kjøkken med gode arbeidsflater.
- 3 soverom i 2. etasje.
- Toalettrom/vaskerom rom rett ved inngangen.
- Gang med praktisk skyvedørsgarderobe.
- Barnevennlig og trygt område.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Varmekabler i store deler av boligens 1. etasje samt bad i 2. etasje. Ellers vanlig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Det er pipeløp i stuen og det er mulighet for montering av ildsted. Ved montering av ildsted må fagperson kontaktes og det må påregnes kostnader for tilrettelegging og tilpassing. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.11.94. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke garasjen/garasjeplassen som disponeres av eier. Garasjen er søkt og godkjent i henhold til tegninger fra Sandefjord kommune. Videre så er toalettrom/vaskerom i 1. etasje opprinnelig byggemeldt som bod. Innredning av rommene til dagens bruk er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre. Det er uvisst om det er gjort flere endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 6852, tinglyst 21.10.1994, Festekontrakt. For kontaktes vilkår se salgsoppgavens punkt "festetomt".
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen, men sameiet er tinglyst bruksrett og vedlikeholdsplikt på fellesområdet med gnr. 149, bnr. 313. Rettigheten er tinglyst på gnr. 149, bnr. 313, dagboknr 6851, tinglyst 21.10.1994. Servitutten/heftelsen vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutt.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget attraktiv beliggenhet på barnevennlige Krokenskogen, ikke langt unna Krokemoa barneskole. Området er meget populært hos barnefamilier, mye grunnet alle fasilitetene. Barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregående skole ligger alle i gangavstand slik at hente og bringe tjeneste for foreldrene blir minimal. Kort vei til blant annet treningssenter og flere dagligvareforretninger. I Krokenskogen er det masse barn og et aktivt nærmiljø med flere lekeplasser og skatepark. Bugårdsparken er Sandefjords største turpark og ligger i gangavstand. Der finnes det blant annet svømmehall, friidrett anlegg, idrettspark med fotballbaner, håndballhall, ishall og tennishall med både inne og utebaner. Området er også kjent for sitt mangfold, med fasiliteter for barnefamilier og helt opp til de eldste. I nærheten ligger også Metro Lekeland og Bowling, her er det lek og moro for alle aldre. Det er heller ikke langer turen til Pindsle med et bredt utvalg av detaljhandel. Velkommen til en hyggelig visning!

Adkomst

Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Krokemoa barneskole og Bugården ungdomsskole. Flere barnehager i nærområdet. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles festet tomt på 3 460 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal men denne boligen disponerer en naturlig del av fellestomten. Pent opparbeidet hagetomt beplantet med en gressplen, busker trær og eget bedd med jordbær. Boligen er flott plassert med fint fellesområde som nærmeste nabo. Her kan de små og håpefulle leke i trygge og bilfrie omgivelser, godt skjermet fra veier og trafikk. Terrassen og hagen mot vest ligger solrikt til og har direkte utgang fra stuen. Her er det rikelig med plass til langbord og sittegruppe. Deler av terrassen er også overbygget, så du sitter lunt og skjermet til. Perfekt for sene sommerkvelder. Mot øst ved inngangspartiet er det også egen uteplass. Helt ypperlig for morgenkaffen.

Regulering av feste

Festeavgiften er kr 6.644,- pr. år.
Regulering av festeavgiften ble sist gjennomført den 01.01.2015. Neste regulering er 01.01.2025. Festeavgiften reguleres etter konsumprisindeksen.
Festeavtalen utløper 01.01.2095.
Grunneier er Bjarne Ask Eiendom AS. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Parkering i garasjeplass i garasje som deles med nabo i Signes vei 15 b (snr. 7). Denne boligen Signes vei 17 A, disponerer kun garasjeplassen, mens den øvrige delen med hems disponeres av Signes vei 15 b. Det er pliktig å delta i vedlikehold av garasjen. Det foreligger en avtale om bruksrett datert 21.02.2017 som kan fås ved henvendelse til megler. Det gjøres oppmerksom på at dagens parkeringsløsning med garasjen er etablert på sameiets fellesareal, og at garasjeplassen således ikke eies av den enkelte sameier, men i teorien av sameiet i fellesskap. Dette medfører at rettsvern for den nevnte garasjen ikke er på plass. Selv og garasjen tidligere er bygget av de to nevnte adressene i fellesskap. Bruksretten er ikke tinglyst. Kjøper overtar ansvar og risiko rundt dette.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. For den private veien på sameiets tomt er det felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan Krokenskogen datert 22.05.1990 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 01.06.90. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 10 055,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8.700 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 2.760,-
Velavgift til Krokemoa vel er kr 500,- pr. år.
Videre betales det fellesutgifter på kr. 125,- pr. mnd. for blant annet brøyting.
Boligen er tilknyttet Sandefjord bredbånd som leverandør av internett og har avgift på kr 839,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10 055,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8.700 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 2.760,-
Videre betales det fellesutgifter på kr. 125,- pr. mnd. for blant annet brøyting.
Boligen er tilknyttet Sandefjord bredbånd som leverandør av internett og har avgift på kr 839,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 614 166,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 210 997,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.270.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Espen Alexander Knutrud

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,15% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0270/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.22270

Dato

Sist oppdatert: 24. september 2022 kl. 10:48

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.