Solgt: 3 100 000 kr

Spireaveien 10 B

3 100 000 kr
32 m²
1 soverom
Stue med utgang til sydvendt balkong
Kristine Mevik
Emir Mekic
Presenteres av
Kristine Mevik og Emir Mekic
Økern / Løren
Gjennomgående 2-roms i 4. etasje med solrik, sydvendt balkong. Varmtvann & fyring inkl.
 • Prisantydning
  3 100 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  169 000 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 270 132 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  2007
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  32 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 044 kr
 • Energimerke
  Grønn C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Fin førstegangsbolig: 2-roms i 4. etasje med fin utsikt mot gårdstun. Stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong. God planløsning med plass til spisebord og sittegruppe i stua. Leiligheten har fått TG1. Rolig og pent område.
  Fasiliteter:
 • Kjøkken med komfyr og kjøleskap
 • Stue med plass til sittegruppe
 • Solrik og sydvendt balkong på 6 kvm med fin utsikt
 • Elektrisk gulvvarme på bad
 • Alle hvitevarene følger med
 • Trappefri adkomst via heis
 • Kjellerbod på 5 kvm
 • Varmtvann og fjernvarme er inkludert i felleskostnadene
 • 10 minutters gange til Løren Torg, servicetilbud og kjøpesentre
 • Ingen forkjøpsrett
 • Lave omkostninger ved kjøp
 • Godt kollektivtilbud med Økern og Løren t-banestasjon
 • Telia (Get) leverer kabel-tv og internett

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Spireaveien 10 B, 0580 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 124, bruksnummer 112
Andelsnummer 34, Spireaveien 10 B Borettslag, organisasjonsnummer 991 692 339

Innhold

Totalt bruttoareal: 37 kvm
Totalt bruksareal: 32 kvm
Primærrom: 32 kvm
Bad, gang, stue/kjøkken og soverom
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på 5 kvm med vegger i gitterutførelse.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.10.2020 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Antatt fundamentert på faste masser. Frittbærende dekker utført i armert betong. Bærende yttervegger og leilighetskillevegger i betong. Fasaden er delvis pusset
og malt og delvis kledd med panel. Flatt tak (fall mindre enn 6 grader) antatt utført som kompakt tak. Dette er tak som ikke er luftet under tekkingen og skal som hovedregel ha innvendig nedløp for regn og smeltevann. Tekkematerialet er enten asfalt eller plast/gummibasert takbelegg. Isolasjonsskiktet er vanligvis plassert på oversiden av bærekonstruksjonen. Bærekonstruksjonen er av betong, metall eller treverk.
Vinduer med 2 lags isolerglass i treramme av gran eller furu. Datert 2007. Balkongdør med 2 lags isolerglass. Datert 2007. Entredør i fabrikkmalt glatt utførelse. Døren er lyd og brannklassifisert og iht gjeldende krav i "forskrift om brannforebygging". Balkong på 6 m2. Utført på betong dekke. Tilgang fra stue. Stikkontakt på vegg. Avrenning mot balkong ytterkant. Rekkverk i stål med innfelte plater.Det er personheis i bygget. Skadedyrskontroll i bygget i 2019. Pågående kontroll av respiktiv leilighet.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Ved en skadedyrkontroll høsten 2019 ble det påvist skjeggkre i flere leiligheter i borettslaget. Prosess for skadedyrbekjempelse er igangsatt i leiligheten og fullføres i desember.
- Det er en ujevnhet i fasaden over stuevinduet. Styret i borettslaget er varslet.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i leiligheten. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lys og gjennomgående leilighet med god planløsning. Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og består av stue med utgang til balkong, kjøkken i åpen løsning, soverom, dusjbad/wc og entré. Leiligheten fremstår som normalt godt vedlikeholdt, men har noe bruksslitasje. Adkomst til leiligheten fra felles trapperom med heis og via utvendig svalgang.
Stue (ca. 14,5 kvm): Hyggelig stue med utgang til balkong. Plass til spisebord og sittegruppe. Takhøyde: 2,4 m.
Balkong (ca. 6 kvm): Lun, solrik og sydvendt uteplass. Stikkontakt. Flislagt gulv. Sol fra ca. kl. 11.00 i sommerhalvåret ifølge selger.
Kjøkken: Fronter i malt glatt utførelse, dempere på skuffer, laminert benkeplate, oppvaskkum, husbrannslange i skap, flislagt vegg over benk. Flexit ventilator. Hvitevarene følger boligen.
Soverom (ca. 8 kvm): Garderobeskap og vindu mot nord.
Dusjbad/wc (ca. 4 kvm): Heldekkende servant med underskap. Speil integrert i fliser og belysning (lampen er nylig skiftet ut). Vegghengt toalett. Dusjnisje med forheng. Opplegg for vaskemaskin og kondenstørketrommel. Vaskemaskinen følger boligen.
Entré: Porttelefon med døråpner. Sikringsskap med automatsikringer. Plass til garderobeskap. I tillegg stor felles gang som brukes av eier og nabo til oppbevaring av sko/yttertøy.
Lagringsplass: Sportsbod i kjeller.
Himlinger: Lakkerte stålplater på bad, øvrige himlinger er malte.
Vegger: Keramiske fliser på bad, fliser over kjøkkenbenk, øvrige veggflater er malte.
Gulv: Hovedsakelig 3-stavs eikeparkett i alle rom. Flislagte gulv med gulvvarme på bad.

Oppvarming

Fjernvarme med radiatorer. Varmekabler i gulv på bad.
Mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad, friskluftventiler i yttervegg. Hastigheten på det mekaniske avtrekket på bad kan styres via bryter på kjøkkenventilator. Tilførsel av friskluft til badet via spalte under dørblad. Avtrekkskanaler i bygget nylig renset.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.10.2009. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 5 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet en erklæring/avtale som sier at sameiet må opparbeide samt overdra vederlagsfritt nødvendige veigrunn inntil 20 meter med bruksrett til skjærings-og fyllingsarealer til Oslo kommune når de måtte kreve det. De omhandler også bl.a bestemmelse om kloakkledning, veg og benyttelse samt gamle avtaler vedr lagerbrakke og lagerbygg.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen da det ikke krav om måling av boliger som ligger høyere enn 2. etasje. Se http://www.nrpa.no for nærmere info.Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Spireaveien ligger mellom Løren og Økern. Det er lagt vekt på attraktive uterom for beboerne med blant annet egen skulpturpark. Forretninger, kafeer og restauranter innen gangavstand. Peppes Pizza, den indiske restauranten Sanjay's, Baker Hansen og Kaffebrenneriet er hyggelige møtesteder. Pipa Kafé og Vinbar ved Krydderhagen samt WB Samson, Sugar & Spice, 8 Fish Sushi og Hasle Linie Gastropub på Vinslottet frister også. Siste nytt er Lunar, Hy's Sushi og Sara Pizzeria i Lørenveien. Snart åpner også en ny gastropub på Løren Torg.
Dagligvarer handler du hos Meny, Rema 1000 eller Kiwi. Bunnpris, Joker og Løren Frukt & Grønt har søndagsåpent. Domino's Pizza og UMai Sushi har også mye godt i diskene sine. Bokhandler Norli tilbyr skrivesaker og lesestoff. I tillegg finnes frisør, hudpleie, fysioterapeut, kiropraktor, Empet Løren Dyreklinikk, Green Kids second hand, Blomsterpikene, renseri, Apotek 1, Løren og Sinsenklinikken legesenter og STERK treningsstudio for den som vil noe mer med treningen sin.
På Vinslottet finner du Spar, Apotek 1, frisører, Jysk, Sterk Legevakt Øst, og du kan stikke innom Kitch'n og interiørbutikken Houz for å få hjelp til å pynte opp hjemme. Barna har det gøy på leke- og læringssenteret Lille Lab/Mini slottet.
Kort vei til legevakt på Aker Sykehus som behandler lettere sykdom. Post-i-butikk hos Meny på Løren Torg. Vinmonopolet finner du på Carl Berner. Hasle Torg bidrar også til et enda større servicetilbud i nabolaget. Fint med mini-gjenbruksstasjon i Vekslerveien 3.
Det er et stort aktivitetstilbud for store og små i nabolaget. Kanonhallen som brukes til kulturarrangementer som julemesse, konserter og utstillinger ligger like ved. Det er en rekke aktiviteter på Løren. Hasle-Løren IL holder til ved Lørenhallen og har et bredt tilbud og tilbyr fotball, ishockey, sykkel, ski, multisport, innebandy og håndball. Sinsen-Refstad (SRIL), driver aktivitetstilbud for barn og unge i området Sinsen, Refstad, Løren, Frydenberg og Hasle.
Det er også Taekwon-Do, Wushu og andre kampsportklubber i området. Sinsen Tennisklubb har fire grusbaner og sandvolleyballbane, samt Tennis Arena hall på Hasle med 11 tennisbaner inne. Danseskolen Danseløvene med mange spennende kurs, samt Sinsen Musikkorps som tilbyr fine aktiviteter for beboerne på Løren. Aktivitetsskolen er også en fin møteplass for barna.
Løren Velforening er dyktig til å få fokus på Løren og har fått inn flere midler som bidrar til utvikling av området. I løpet av året arrangeres det flere kulturbegivenheter: karneval for de minste, Quiz-kvelder, utendørs kino i parken, Lørendagen og Hallo-Venn om høsten, tenning av julegrana på Løren Torg, julemarked og juletrefest som alle samler naboene.
Løren er ikke langt unna sentrum og har godt kollektivtilbud. Ca. 900 m til nye Løren t-banestasjon og Økern med buss og t-bane. Buss stopper på Sinsen og på ring 3. Flybussen stopper 400 m unna i Dag Hammarskjølds vei samt ringveisbussene 23 og 24. Fra Sinsen kan du også reise med trikk. I tillegg buss og t-bane på Hasle. Bysyklene er også et fint alternativ i sommerhalvåret. Gangavstand til Carl Berner, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Økern, Hasle, mm.
Nærmeste nabolag, Økernområdet er i stadig utvikling, og er spådd til å bli et av Oslos viktigste knutepunkter. Økern Sentrums hovedfokus er å ta et helhetsgrep om stedsutviklingen og skape et moderne og integrert bysentrum med mangfold. Målet er å etablere et totalt tilbud for befolkningen. Økern skal utvikles til å bli den gode fremtidsbyen, med bl.a. en kulturell nyskapning med Oslo Barnemuseum, kino, flerbrukshall, musikkskole, fortellerscene, handlegater med mange fasiliteter, samt kanskje et nytt badeland.
Les mer om Løren på www.loren.no og "nye" Økern på http://www.projectokern.com/

Adkomst

Fra Økern: Kjør oppover Økern Torgvei. Etter ca 600 meter, ta til venstre inn Spireaveien. Nr. 10 ligger på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se for øvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Espira Spirea barnehage (1-6 år) 2 min
- 64 barn, 4 avdelinger 0.2 km
Refstad barnehage (1-6 år) 4 min
- 64 barn, 4 avdelinger 0.3 km
Espira Gartnerløkka barnehage (1-6 år) 7 min
- 113 barn, 6 avdelinger 0.5 km
Skoler:
Løren skole (1-7 kl.) 3 min
- 500 elever, 28 klasser 0.3 km
Refstad skole (1-7 kl.) 10 min
- 692 elever, 30 klasser 0.8 km
Sinsen skole (1-7 kl.) 19 min
- 427 elever, 19 klasser 1.5 km
Wang Ung Oslo (8-10 kl.) 15 min
Frydenberg skole (8-10 kl.) 15 min
- 159 elever, 10 klasser 1.2 km
Kuben videregående skole 18 min
Valle Hovin videregående skole 6 min
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2.939 kvm som tilhører borettslaget. Fellestomt med plen, sandkasse og asfalterte arealer. For det meste flat tomt som er pent opparbeidet med asfalterte adkomstveier, hellebelagte gangveier, treplatting, sittebenker, sykkelskur, trær, gressplen og ulik beplantning.

Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser for området. Muligheter å leie parkeringsplass dersom plasser er ledig. Praksis er at det henges opp lapper i oppgangene når en beboer ønsker å leie ut sin plass. Generelt sett er det gode parkeringsmuligheter i nærområdet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4222 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Eiendommen omfattes også av kommuneplan Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn vedtatt 23.09.2015.
Det er planer om å anlegge bydelspark på nabotomten som leiligheten vender ut imot.
Økernområdet gjennomgår en større transformasjon med bl.a. boligfortetning. Aktiviteten på Økern Torg er opphørt og det er planlagt nytt boligfelt med noe næring samt barne-og ungdomsskole. Kommunens tomter rundt Ulvenveien, som ligger "byggeklare" ønskes samtidig omregulert og utviklet ifm. pågående bymessig fortetning og utvikling av Økern Sentrum/"Stor-Økern".
Økern Torgvei 6. Utbygging av Økern Sentrum - boligbebyggelse og næring. Saksnr: 201607804. Se saksinnsyn for mer info: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201607804
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Les mer på www.hovinbyen.no og www.okernportal.no

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3.044,- pr. mnd. og inkluderer: Fjernvarme, varmtvann, kabel-TV, trappevask, nedbetaling av renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, felles forsikring m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Det innkreves et dugnadsgebyr på kr 500,- pr leilighet i juli hvert år.
Herav:
- Driftsutgifter kr 1.143,-
- Fjernvarme kr 493,-
- Kabel-TV kr 446,-
- Kapitalkostnader lån1 kr 962,-
Boligen er tilknyttet Telia (Get) som leverandør av kabel-TV og internett. TV-tuner/dekoder medfølger ikke.
Selger opplyser om at strømutgifter er ca. 310 kwh i mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2019 beregnet til kr 630.573,- når eier er fast bosatt på eiendommen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.270.062,-.
ormuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 14.397,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesgjeld er kr 169.000,- pr. 01.10.2020.
Total fellesgjeld for boligselskapet er 12.782.184,- og lånevilkårene er:
Lånenummer: EIKA-200 057 302
Restsaldo: 10.259.972,-
Restløpetid: 1
Termin pr. år: 17
Rentebetingelser: 1,85 % (flytende)
Andel fellesgjeld: 168.193,-
Andel kapitalkostnader: 962,-
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Hele fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med ca. kr 962,-. Tidspunkt for nedbetaling/innfrielse er ved forfall 01.04. og 01.10. hvert år.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med virkning fra kommende år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.270.132,-. Av dette beløpet utgjør kr 169.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler kan formidle kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Det gjøres oppmerksom på at Krogsveen mottar en provisjon av formidling av lånekunder til Danske Bank. Provisjon tilfaller ikke megler direkte.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum og omkostninger skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Siri Grimsrud

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Spireaveien 10 B Borettslag, org.nr. 991.692.339.
Borettslaget består av 61 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00
Dugnad må påregnes. Det innkreves et dugnadsgebyr på kr 500,- pr. leilighet årlig i juli måned. Dugnadsgebyret utbetales i januar til de som møter opp på minst en dugnad i løpet av foregående år.
Borettslaget har avtale med Elite Service Partner om renhold av fellesarealene.
Husdyreiere må sørge for at dyrene ikke griser til fellesområdene.
Hjemmeside: http://www.s10b.no
Foretatt påkostninger de senere år:
- Det er blitt montert ventilasjonssystem i bodseksjonen som manglet dette.
- Utført service og rens av filter i ventilasjonsystemet til bodseksjon med eksisterende anlegg tidlig 2020.
- Elbil ladeanlegg er blitt montert.
- Ellers generelt vedlikehold.
Planlagte påkostninger:
- Vedlikehold av veien utenfor bygget og legges til rette for gjesteparkering.
- Kun generelt vedlikehold av borettslaget.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: fastpris kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 54-0148/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR54.20148

Dato

Sist oppdatert: 17. desember 2020 kl. 13:09

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.